Kanada – Francúzsko 5:2 (kon.) | Švédsko – Rakúsko 9:1 (kon.) | Fínsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.)
koniec
Švédsko
9:1 (5:0, 2:0, 2:1)
Rakúsko
Štvrtok 16.05.2019, 16:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu Bratislava • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    47:46 Michael Raffl (AUT) - 9:1
     
    47:46
    Rakúsko dalo gól!
    Švédsky brankár prichádza o svoju nulu. Všetko to zmenil krásny, rýchly a efektný blafák MICHAELA RAFFLA. Asistencie: Fabio Hofer a Markus Schlacher.
    45:31 Elias Pettersson (SWE) - 9:0
     
    45:31
    Švédsko dalo gól!
    Tentoraz si neodpustil hrubú chybu za svojou bránou Peter. Landeskog mu podvihol hokejku prihral medzi kruhy, odkiaľ Lindholm ešte dokázal nájsť ELIASA PETTERSSONA, ktorý vpáde prekonal Starkbauma. Asistencie: Gabriel Landeskog a Elias Lindholm.
    42:40 Oliver Ekman-Larsson (SWE) - 8:0
     
    42:40
    Švédsko dalo gól!
    Rakúšania sa zamerali na hráča s pukom a všetci po ňom vyštartovali. Nedali si pozor na priestor medzi kruhmi, kde si nakorčuľoval OLIVER EKMAN-LARSSON a pohodlne poslal puk pod hornú žŕdku. Asistencia: Alexander Wennberg.
    33:22 Elias Lindholm (SWE) - 7:0
     
    33:22
    Švédsko dalo gól!
    Celej gólovej akcii predchádzala výborná práca Petterssona. Landeskog potiahol bližšie puk a k bližšej tyčke nahral ELIASOVI LINDHOLMOVI. Bol z ťažkého uhla, ale našiel miesto, kam poslal puk. Asistencie: Gabriel Landeskog a Elias Pettersson.
    29:13 Dennis Rasmussen (SWE) - 6:0
     
    29:13
    Švédsko dalo gól!
    Robiť chyby sa nevypláca. Presvedčil sa o tom na vlastnej koži Heinrich. DENNIS RASMUSSEN prihral Krugerovi, ktorý mu vrátil puk pred bránku a hoci s menšími ťažkosťami, ale vsietil šiesty gól. Švédi druhý raz skórujú vo vlastnom oslabení. Asistencia: Marcus Kruger.
    14:39 Adrian Kempe (SWE) - 5:0
     
    14:39
    Švédsko dalo gól!
    Michael Raffl pri prechode do pásma si nechal zobrať puk. ADRIAN KEMPE si nakorčuľoval s pukom na pravý kruh a cez nohy brániaceho Stronga nechytateľne zavesil. Asistencie: Anton Lander a Mattias Ekholm.
    07:32 Adam Larsson (SWE) - 4:0
     
    07:32
    Švédsko dalo gól!
    Už po ôsmich minútach poznáme víťaza. S týmto už nedokážu hostia niečo urobiť. Raffl sa nechal nachytať a naletel na kľučku Nylandera, ktorý prišiel pred bránku a k vzdialenejšej žrdi vyzval na zakončenie ADAMA LARSSONA, ktorý touto ponukou nepohrdol a usmernil puk do poloprázdnej bránky. Asistencia: William Nylander.
    05:41 William Nylander (SWE) - 3:0
     
    05:41
    Švédsko dalo gól!
    Rakúsko dostáva takmer navlas rovnaký gól, ako tomu bolo v prípade Landeskoga. WILIAM NYLANDER sa postavil pred bránku a z prvej poslal puk do siete, keď profitoval z prihrávky Hornqvista. Asistencie: Alexander Wennberg a Patric Hornqvist.
    02:37 Marcus Krüger (SWE) - 2:0
     
    02:37
    Švédsko dalo gól!
    Rakúšania sa ešte nespamätali z predošlého gólu a opäť inkasujú. Lindblom skúsil strelu z kruhu, Starkbaum puk vyrazil pred seba a do brány ho poslal MARCUS KRUGER. Asistencia: Oskar Lindbolm.
    01:09 Gabriel Landeskog (SWE) - 1:0
     
    01:09
    Švédsko dalo gól!
    GABRIEL LANDESKOG si nemohol želať krajší štart na šampionáte. Osamotený stál pri pravej žrdi rakúskej brány a Lindholmovu prihrávku spoza pretavil na gól. Asistencie: Elias Pettersson a Elias Lindholm.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 2. Landeskog (E. Pettersson, E. Lindholm), 3. Krüger (Lindblom), 6. W. Nylander (Wennberg, Hörnqvist), 8. A. Larsson (W. Nylander), 15. A. Kempe (Lander, Ekholm), 30. Rasmussen (Krüger), 34. E. Lindholm (Landeskog, E. Pettersson), 43. Ekman-Larsson (Wennberg), 46. E. Pettersson (Landeskog, E. Lindholm) – 48. M. Raffl (Hofer, Schlacher)


    Švédsko: H. Lundqvist (Markström) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), J. Klingberg, Ekholm (A), M. Pettersson, E. Gustafsson, Hägg – Wennberg, Hörnqvist (A), W. Nylander – E. Lindholm, E. Pettersson, Landeskog – A. Kempe, Eriksson, Lander – Krüger, Lindblom, Rasmussen – M. Kempe.
    Rakúsko: Starkbaum (Kickert) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Wolf, Schlacher, Peter, Strong – Schneider, T. Raffl (C), Herburger – M. Raffl, Hofer, Baumgartner – Rauchenwald, Zwerger, Haudum – Ganahl (A), Hundertpfund (A), Cijan.

    Rozhodca: Iverson (Kan.), Stano (SR) – Dalton (GBR.), Sormunen (Fín.)