Belenenses – Nacional 3:0 (kon.)
koniec
CF OS Belenenses
3:0 (1:0)
CD Nacional
cz Štvrtok 16.05.2019, 19:30 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Primeira Liga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:9. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:15. (21:26:29)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivým vítězstvím Belenenses, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Ve druhém dějství jsme sledovali velice atraktivní podívanou, která nabízela ofenzivní partii. Oba celky se snažily útočit, avšak další dvě branky si přichystal pouze domácí celek, který dokonce utekl do tříbrankového vedení. Belenenses tak potvrdilo roli favorita tohoto utkání, neboť svému soupeři nasázelo hned tři branky. Navíc jsme sledovali celou řadu nedovolených zákroků.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Dálcio (CF OS Belenenses).
     
    90+2
    Na ten druhý se pokoušel vyhoupnout obránce Cleylton, jehož hlavička směřovala vysoko nad. Framelin tak bude ještě vykopávat.
     
    90+1
    Domácí zahrávali rohový kop nakrátko, což nabídlo nepovedenou rozehrávku, která přeci jenom nabídne ještě jeden rohový kop.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je rozhodnuto. Ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Bryan Rochez (CD Nacional).
     
    88
    Před malým momentem se do zakončení dostal hostující Witi, který si přehodil míč na levou nohu, avšak poté zakončoval vysoko nad branku.
     
    85
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Sérgio Marakis, přichází Kaká.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Júlio César (CD Nacional).
     
    83
    Hosté se nyní konečně dokázali usadit na polovině soupeře, avšak k ničemu nebezpečnému to zatím nevede. V tuto chvíli je u míče Goncalves.
     
    82
    Po hodně nevybíravém zákroku skončil na zemi domácí hráč, který se zdá být v pořádku. Belenenses bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    81
    V tuto chvíli to pro Nacional vypadá na neřešitelný úkol, neboť prohrává už o tři branky. Navíc do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut.
     
    80
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Gonçalo Tavares, přichází .
     
    79
    Žlutou kartu dostává Mauro Cerqueira (CD Nacional).
    79. Andre SANTOS - 3:0
     
    79
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka v hostující svatyni! Domácí hráči se celkem pohodlnou kombinací dostali až do pokutového území, kam si seběhl ANDRÉ SANTOS, který to zkoušel technickým zakončením ke vzdálenější tyči, což slavilo úspěch. Brankář Framelin si na míč nakonec vůbec nesáhl.
     
    79
    Nyní se hra hodně často kouskuje, v tomto případě se jednalo o další ofsajdové postavení, ve kterém se pro změnu nacházel domácí Viana.
     
    78
    Brankář Mika si připsal další dva zákroky, přičemž v obou případech směřoval míč doprostřed branky. Jednalo se o tak o dva rutinní zákroky.
     
    77
    Nyní se hra hodně často kouskuje, v tomto případě se jednalo o další ofsajdové postavení, ve kterém se pro změnu nacházel domácí Viana.
     
    76
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Kikas, přichází Alhassane Keita.
     
    75
    Napadající Witi nakonec dokázal zablokovat přihrávku v podání Tavarese, avšak míč skončil za postranní čárou, což znamená aut pro domácí.
     
    74
    Na řadu přišla ještě standardní situace, ke které se postavil střídající Jota. Jeho přímý střelecký pokus skončil pouze na dobře postavené zdi.
     
    73
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází João Camacho, přichází Witiness Quembo.
     
    72
    Mika musel přeci jenom zasahovat, v pádu to totiž zkoušel hostující Geral, který mířil do rukavic brankáře. Po delší době výstraha Nacionalu.
     
    71
    Mezitím Tavares přihrával volnému kolegovi Licovi, který si nedokázal načasovat náběh pro míč. I tentokráte se jednalo o jednoznačný ofsajd.
     
    70
    Na pravém křídle se na zemi ocitl Kalindi, hra je tak opět přerušena. Na nic vážného to nevypadá, hostující hráč by měl pokračovat ve hře.
     
    69
    Hlavní sudí se přeci jenom poradil s videorozhodčím, avšak opakovaný záběr přeci jenom potvrdil ofsajd. Mika bude rozehrávat od své branky.
     
    67
    Už to vypadalo, že se hosté dočkají kontaktní branky, avšak to se nakonec nepovede. Zakončující Riascos se totiž nacházel v jasném ofsajdu.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Belenenses stále vede o dvě branky. Ve druhém dějství sledujeme záživnější podívanou.
     
    63
    Včas se dokázal vrátit domácí Silva, který ještě stačil odehrát hrací předmět před Riascose. Navíc to bude pouze odkop od domácí svatyně.
     
    62
    Gomes sice dokázal prodloužit neposedný míč za svá záda, avšak tam se podařilo zakročit Césarovi, který nekompromisně odklízel balón.
     
    61
    Kalindi se dostal k vyvezení míče na druhou stranu, avšak krátce poté přišla nepovedená přihrávka, která přistála na kopačce Cleyltona.
     
    60
    Dalekonosný pas dokázal doběhnout Kikas, kterého vzorně zastavil pozorný Geral. Budeme sledovat autové vhazování domácích.
     
    59
    Na opačné straně dostával přihrávku mezi obránce nenápadný Licá, kterému přeci jenom něco chybělo. Posléze sám domácí forvard fauloval.
     
    58
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Matija Ljujić, přichází Diogo Viana.
     
    57
    Jota se drzým způsobem dostával podél autové čáry, což nakonec nepřineslo nic nebezpečného. Vše skončilo na nepovedené přihrávce.
     
    56
    Nacional nakonec měl možnost zahrávat rohový kop z levé strany. Za pokutovým územím se zakončením číhal Camacho, který pálil nad branku.
     
    55
    Ven z branky musel hostující brankář Framelin, který to naštěstí pro svůj celek stihl před protihráčem. Na druhé straně se málem do šance dostal Riascos.
     
    54
    Belenenses si opět pohrávalo s míčem u vlastního pokutového území, z čehož nakonec nepramenila žádný střelecký pokus soupeře.
     
    53
    Santos to udělal velice dobrým způsobem, avšak to samé se nedá říct o Gomesovi, který chyboval. Nakonec Mika musel vytasit dobrý zákrok.
     
    52
    Riascos si ještě v tandemu vybral Goncalvese, který to neudělal vůbec dobře. Akce Nacionalu je u konce, Mika tak bude odkopávat od své branky.
     
    51
    U středového kruhu se dostal k volnému míči Marakis, který raději přihrával zpět na kopačku Césara, jenž pro změnu roztáhl k levé autové lajně.
     
    50
    Nakonec se jednalo o obránce Silvu, který se zdát být v pořádku. Střídat by se tak nemělo, mezitím hostující hráči pracují s míčem na vlastní polovině.
     
    49
    Momentálně byla hra přerušena, na hrací ploše totiž zůstal ležet jeden z domácích hráčů, který si dokonce vyžádal lékařské ošetření.
     
    48
    V tuto chvíli to bude pro Nacional o to složitější, neboť prohrává už o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá stále ještě dostatek času.
    47. CLEYLTON - 2:0
     
    47
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Belenenses totiž zahrávalo další rohový kop, který tentokráte směřoval k hranici malého vápna, kde si na vzdušnou nabídku dokázal naskočit CLEYLTON, jenž zamířil velice přesně k tyči.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Abdullahi Alhassan, přichází Jota.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Kikas, který udeřil po rohovém kopu. Sledovali jsme ale celkem vyrovnanou podívanou, která se většinu času odehrával ve středu hrací plochy, kde rovněž probíhala celá řada nedovolených zákroků. Po první brance měl územní převahu Nacional, avšak hostující celek se k žádnému vážnějšímu ohrožení branky soupeře nedostal, na vyrovnání má ještě dostatek času.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Hodně nebezpečným centrem to zkoušel Kikas, který zkoušel na malém vápně ještě oslovit své kolegy, jenomže včas zareagoval Framelin.
     
    42
    U postranní čáry skončil na zemi domácí Gomes, který tak vybojoval volný kop z vlastní poloviny. Zřejmě budeme sledovat přízemní rozehrávku.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Jako první se k padajícímu míči dostal brankář Mika, který ho sevřel do své náruče. Posléze přišel dalekonosný odkop na druhou stranu.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Andre Santos (CF OS Belenenses).
     
    36
    Sled nedovolených zákroků i nadále pokračuje, tentokráte se provinil napadající Riascos, který zavadil o nohu jednoho z domácích fotbalistů.
     
    35
    Na pravé straně číhal Goncalves, který posléze ještě předával na Rocheze, jenž narazil do protihráče. Nacional ale vybojoval balón zpět.
     
    34
    Do rozhozené obrany se pokoušel proniknout domácí Kikas, který to neudělal zrovna dobře. Jeho řešení skončilo daleko vedle branky.
     
    33
    Nakonec jsme sledovali další rohový kop v podání hostujícího celku, avšak ani tentokráte jsme neviděli žádné zakončení na branku soupeře.
     
    32
    Z obrany se rozhodl vystoupit domácí Gomes, který na polovině hrací plochy přeci jenom fauloval. Nacional i tentokráte rozehrával po zemi.
     
    31
    Framelin si opět vyzkoušel práci s míčem, přičemž tentokráte rozehrával po zemi na volného kolegu Alhassana, který mu okamžitě vracel zpět.
     
    30
    Na opačné straně se za míčem ještě pokoušel dostat Licá, který na něj přeci jenom nedosáhl. Framelin tak okamžitě rozehrál od branky.
     
    29
    Do pokutového území se pokoušel proháčkovat Riascos, který přeci jenom narazil na protihráče, jenž mu v cestě nechal vlastní kopačku.
     
    28
    O provedení autového vhazování se postavil Cleylton, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Santose, jenž nepřihrál přesvědčivě.
     
    27
    Po levém křídle to zkoušel Lucca, který ale daleko s míčem nedoběhl. Čistým způsobem ho obral protihráč, jenž navíc založil protiakci.
     
    26
    Před malým momentem se ke střeleckému pokusu dostal domácí Kikas, který pořádně vylekal brankáře Framelina, jenž dokázal reagovat.
     
    25
    Na polovine hrací plochy skončil na zemi Riascos, kterému výrazně pomohl jeden z protihráčů. Jednoznačný faul, Nacional okamžitě rozehrál.
     
    24
    Hosté se dočkali dalšího rohového kopu, který nebyl zrovna špatný. I tak se nejvýše do vzduchu dostal Silva, který raději odklízel balón.
     
    19
    Nacional si rozehrávku pořádně zkomplikoval, dopustil se totiž nepřesnosti, která přinesla nepovedenou přihrávku přesně na nohu Ljujiće.
     
    18
    Nyní se v ofsajdovém postavení nacházel hostující Riascos, což potvrdil také následný opakovaný záběr. Domácí hráči okamžitě rozehráli.
     
    17
    Hostující celek to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času na vyrovnávací branku.
    16. KIKAS - 1:0
     
    16
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Rohový kop se totiž snášel do malého vápna, kde jeden z hráčů Belenenses ještě prodlužoval ke vzdálenější tyči, kam si seběhl KIKAS, který už měl snadnou práci. Pomezní sudí nejprve signalizoval ofsajd, avšak hlavní rozhodčí po poradě s videorozhodčím branku uznává.
     
    16
    Nacional nakonec zahrával další rohový kop, po kterém se zrodil sympatický protiútok domácích. Framelin musel zasahovat před Licou.
     
    15
    Tavares v tísni zvolil zpětnou přihrávku na Silvu, který nakonec přenechal Mikovi, jenž odkopával zhruba metr ven z hrací plochy.
     
    14
    Dalekonosný pas se snášel na Goncalvese, který ve vzdušném souboji neměl sebemenší nárok. Domácí nyní pracují na vlastní polovině.
     
    13
    Momentálně byla hra přerušena, neboť v bolestech skončil na zemi domácí Santos, kterému zpět na nohy pomáhala hned dvojice protihráčů.
     
    12
    Přenesení hry směřovalo na pravou stranu, kde s míčem pracoval Riascos. Ten ještě předkládal do tandemu na Kalindiho, kterému se centr nevydařil.
     
    11
    Domácí se tak museli bránit další vzdušné nabídce, která přinesla ofsajdové postavení Alhassana. Rozehrávat bude sám brankář Mika.
     
    10
    Aby toho nebylo málo, tak přišel další faul ze strany Belenenses. Tentokráte se provinil napadající Gomes, který nevybíravě přišlápl protihráče.
     
    9
    Hostující Riascos už nedostihl míč na hrací ploše, ten se tak svezl za brankovou čáru. Mika tak odkopával k hranici středového kruhu.
     
    8
    Hosté tak měli možnost zahrávat další standardní situaci. Alhassan posílal k hranici malého vápna centr, zakončující Coelho nemířil mezi tři tyče.
     
    7
    Aby toho nebylo málo, tak za cenu nedovoleného zákroku se prezentoval domácí Lucca, který držením za dres zatáhl Kalindiho.
     
    6
    Moc nescházelo Goncalvesovi, který i přesto na prudkou přihrávku od Rodriguese nedosáhl. Brankář Mika tak bude rozehrávat od branky.
     
    5
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl Cleylton, který na zem poslal Riascose. Nacional bude zahrávat standardní situaci z dálky.
     
    4
    Ve středu hrací plochy se dobře zorientoval domácí Santos, který raději vyprodukoval zpětnou přihrávkou, jenž zamířila na nohu Silvy.
     
    3
    Hned v samotném úvodu utkání jsme sledovali úvodní rohový kop pro Belenenses. K rozehrávce se postavil Ljujić, jehož přízemní rozehrávka nic nepřinesla.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Mika – G. Silva, Cleylton, da Silva – Tavares, Dálcio, Santos, Ljujić – Lucca, Kikas, Licá.
    Náhradníci: Muriel – D. Aurélio, Kiki, Keita, Cabral, Viana.

    CD Nacional: Framelin – Kalindi, Júlio César, D. Coelho, Cerqueira – Abdullahi Alhassan, Marakis, Gonçalves – Camacho – Rochez, Riascos.
    Náhradníci: Guimarães – Jota, Quembo, Kaká, F. Ferreira, Avto, Barcelos.

    Rozhodčí: Ferreira – Maia, Fernandes.
     
    Absence

    CF OS Belenenses

    H.Almeida (zranění ruky)
    N.Coelho (zranění)
    N.Velez (poranění kolena)

    CD Nacional

    L.Franca (poranění kotníku)
    A.Palocevic (poranění noh)
    J.T. Serrao Garces (poranění třísel)
     
    Poslední vzájemné zápasy

    13.01.19 PL Nacional – Belenenses 0:1
    12.02.17 PL Nacional – Belenenses 1:1
    10.09.16 PL Belenenses – Nacional 2:1
    08.05.16 PL Nacional – Belenenses 2:2
    06.01.16 PL Belenenses – Nacional 2:2
     
    Forma

    12.05.19 PL Guimaraes – Belenenses 5:1
    05.05.19 PL Belenenses – Sporting 1:8
    27.04.19 PL Aves – Belenenses 3:0
    20.04.19 PL Belenenses – Rio Ave 1:3
    12.04.19 PL Chaves – Belenenses 2:2

    12.09.19 PL Nacional – FC Porto 0:4
    05.05.19 PL Guimaraes – Nacional 2:2
    28.04.19 PL Chaves – Nacional 4:1
    19.04.19 PL Nacional – Sporting 0:1
    14.04.19 PL Boavista – Nacional 1:0
     
    CF OS Belenenses
    10.místo, 40 bodů, skóre 39:51

    Belenenses je typickým, průměrným týmem Portugalské kopané. Klub se stabilně pohybuje ve středu tabulky, jeden rok vyskočí, ale to jsou spíše výjimečné situace. V letošní sezoně jsou domácí na desáté příčce tabulky, posunout si ještě teoreticky mohou o tři místa nahoru i dolů.

    Tým vstřelil dosud 39 branek a jeho nejlepším střelcem je s 11 zářezy Lica, šest branek přidal Angolan Fredy.
     
    CD Nacional
    17.místo, 28 bodů, skóre 33:70

    Nacional v loňské sezoně vyhrál druhou nejvyšší soutěž a celý klub se těšil na měření sil s elitou. Bohužel toto měření sil je pouze jednoroční a klub již má jistotu, že opět zamíří o patro níž. Problémem týmu je především katastrofální obrana, která inkasovala neuvěřitelných sedmdesát branek!

    Tým vstřelil 33 branek a jeho nejlepším střelcem je s deseti brankami Bryan Rochez, o tři méně vstřelil Joao Camacho.
     
    Přeji hezký večer při sledování utkání 34.kola Portugalské Primeira Ligy mezi CF OS Belenenses (10.) a CD Nacional (17.). Čeká nás duel dvou týmů, které mají vůbec nejhorší formu v soutěži a prakticky jim už o nic nejde.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    David Suchý

    Góly: 16. Kikas, 47. Cleylton, 79. Santos

    Karty:   37. Santos (BLN), 90+2. Dálcio (BLN) – 79. Cerqueira (NAC), 84. Júlio César (NAC), 88. Rochez (NAC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:9. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:15.
    CF OS Belenenses: Mika – G. Silva, Cleylton, da Silva – Tavares, Dálcio, Santos, Ljujić (58. Viana) – Lucca, Kikas (76. Keita), Licá.
    Náhradníci: Muriel – D. Aurélio, Kiki, Keita, Cabral, Viana.

    CD Nacional: Framelin – Kalindi, Júlio César, D. Coelho, Cerqueira – Abdullahi Alhassan (46. Jota), Marakis (85. Kaká), Gonçalves – Camacho (73. Quembo) – Rochez, Riascos.
    Náhradníci: Guimarães – Jota, Quembo, Kaká, F. Ferreira, Avto, Barcelos.

    Rozhodca: Ferreira – Maia, Fernandes