USA – Veľká Británia 6:3 (kon.) | Švajčiarsko – Nórsko 4:1 (kon.) | Nemecko – Slovensko sk 3:2 (kon.)
Rusko – Taliansko 10:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Nórsko
Streda 15.05.2019, 16:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Sven Andrighetto poslal krásnu prihrávku na pravý kruh, Grégory Hofmann vystrelil z prvej k žrdi, kde zasiahol Henrik Holm.
     
    58:35
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Niklas Roest – 2 min., sekanie).
    58:04 Tobias Lindström (NOR) - 4:1
     
    58:04
    Nórsko dalo gól!
    Leonardo Genoni si čisté konto neudrží, pretože Romain Loeffel predviedol veľkú chybu v rozohrávke. Alexander Reichenberg puk získal a TOBIAS LINDSTRÖM v individuálnom nájazde trafil pomedzi betóny švajčiarskeho gólmana.
    56:02 Andres Ambühl (SUI) - 4:0
     
    56:02
    Švajčiarsko dalo gól!
    Joël Genazzi mal nesmierne veľa priestoru na ľavom kruhu. Poslal prudký pokus, ktorý ešte tečoval ANDRES AMBUHL a prekonal Holma. Zásah platí aj po "Coach´s challenge". Christoph Bertschy bol v kontakte s Holom, no až po tom, ako puk prešiel za čiaru.
     
    54:21
    Tobias Lindström poslal dobrú bombu z ľavej strany. Leonardo Genoni puk nezachytil, vyrazil však pokus o dorážku.
     
    53:35
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Roman Josi – 2 min., sekanie).
     
    51:23
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Alexander Bonsaksen – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel). Trest odpyká Sondre Olden.
    49:01 Grégory Hofmann (SUI) - 3:0
     
    49:01
    Švajčiarsko dalo gól!
    Lino Martschini vystihol obrovskú chybu v rozohrávke Nórska, ktorú v strednom pásme predviedol Mathis Olimb. Švajčiar potiahol do akcie dvoch proti jednému a GRÉGORY HOFMANN usmernil puk povedľa Holma od odkrytej časti bránky.
     
    48:19
    Nico Hischier poslal geniálnu prihrávku cez os ihriska na pravý kruh. Michael Fora mal stopercentnú šancu, Holma zachránila konštrukcia brány.
     
    46:03
    Mathis Olimb dostal krásnu prihrávku spoza brány, puk netrafil a veľkú šancu nevyužil.
     
    44:58
    Tobias Lindström po buly naviezol puk pred bránkovisko. Leonardo Genoni jeho pokus vyrazil, dorážka išla vedľa.
    44:14 Vincent Praplan (SUI)
     
    44:14
    Vincent Praplan mohol navýšiť skóre, nakoľko ho parádne našiel Kevin Fiala. Prvý menovaný Švajčiar bol sám pred bránou, Holma zachránilo brvno.
     
    41:22
    Švajčiarsko sa od začiatku tretiny drží v útočnom pásme. Kevin Fiala predviedol krásnu kľučku a snažil sa to zodvihnúť nad lapačku, Holm uspel.
     
    35:49
    Simon Moser poslal puk pred bránu, Andres Ambühl mohol streliť svoj 21. gól v kariére na MS. Henrik Holm výborne vykryl priestor, a tak sa švajčiarsky útočník druhýkrát v dnešnom zápase nepresadil.
     
    30:27
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Andres Ambühl – 2 min., podrazenie).
     
    28:03
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Andreas Martinsen – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel). Trest odpyká Sondre Olden.
     
    24:40
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Michael Fora – 2 min., hákovanie).
    20:34 Nico Hischier (SUI) - 2:0
     
    20:34
    Švajčiarsko dalo gól!
    NICO HISCHIER sa zapisuje tiež do streleckej listiny. Mladá hviezda NHL si potiahla puk k žrdi po tom, ako naznačil, že pôjde poza bránu. Holm spravil pohyb, Hischier sa vrátil a dotlačil puk popod betón.
     
    17:29
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Nico Hischier – 2 min., sekanie).
     
    16:57
    Philipp Kurashev a Lino Martschini strieľali zľava nepresne. Švajčiarsko ostalo v ofenzíve, druhý menovaný útočník zazvonil na žrď.
     
    16:13
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Christian Bull – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    15:44
    Sven Andrighetto mal dve šance. Prvou zblízka nasmeroval puk do Holma, v druhej pálil spomedzi kruhov do jeho lapačky.
     
    14:28
    Raphael Diaz poslal puk pred bránkovisko, Vincent Praplan ho za Holma nedostal ani na dvakrát.
     
    13:59
    Leonardo Genoni predviedol ďalší skvelý zákrok. Martin Röymark síce netrafil puk ideálne, aj tak mal výbornú pozíciu po chybnej rozohrávke Švajčiarska. Na bránkovisku našiel pravý betón.
     
    13:23
    Mathias Trettenes sa dostal z krídla cez dvoch súperov až do zakončenia, Leonardo Genoni pokryl bližšiu žrď a zmaril dosť dobrú šancu.
     
    08:33
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Romain Loeffel – 2 min., sekanie).
     
    08:31
    Jonas Holös poslal puk o mantinel a ten sa odrazil do jazdy spoluhráčovi. Alexander Reichenberg razom išiel takmer sám na bránu, Leonardo Genoni sa blysol zákrokom.
     
    07:11
    Sven Andrighetto poslal sprava pred bránkovisko prudkú prihrávku, Gaëtan Haas zblízka nedostal puk za dobre postaveného Holma.
    05:30 Andres Ambühl (SUI) - 1:0
     
    05:30
    Švajčiarsko dalo gól!
    ANDRES AMBÜHL obdržal krásnu prihrávku pred bránu, kde ho našiel Christoph Bertschy. Kapitán Davosu bol úplne voľný, položil si Holma a krásnym blafákom otvára skóre.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 6. Ambühl (Bertschy, Loeffel), 21. Hischier (Fiala), 50. Hofmann (Martschini), 57. Ambühl (Genazzi, S. Moser) – 59. Lindström (Reichenberg)


    Švajčiarsko: Genoni (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Loeffel, Genazzi, Diaz (C), Frick, Fora – Praplan, Hischier, Fiala – Hofmann, Kurashev, Martschini – Scherwey, Haas, Andrighetto – S. Moser (A), Bertschy, Ambühl – Rod.
    Nórsko: Holm (Haukeland) – Holös (C), Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, M. Olimb (A), P. Thoresen (A) – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Reichenberg, Lindström, Martinsen – Röymark, K. Forsberg, Roest.