Breda – Zwolle 0:0 (kon.) | Den Haag – Willem II 6:2 (kon.) | Excelsior – Alkmaar 4:2 (kon.)
Emmen – Groningen 1:0 (kon.) | Graafschap – Amsterdam 1:4 (kon.) | Eindhoven – Heracles 3:1 (kon.)
Sittard – Feyenoord 1:4 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 3:1 (kon.) | Venlo – Arnhem 1:3 (kon.)
koniec
FC Utrecht
3:1 (1:1)
SC Heerenveen
cz Streda 15.05.2019, 19:30 • Stadion Galgenwaard (Utrecht) • Holandská Eredivisie • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu poslední kolo základní části nizozemské Eredivisie a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy FC Utrecht a SC Heerenveen.
     
    FC Utrecht

    Fotbalisté domácího Utrechtu jsou v tabulce na šestém místě a zajistili si tak postup do play-off o Evropskou ligu. Na svém kontě mají padesát bodů a mohou tak ještě zabojovat o pátou pozici, v případě výhry nad Heerenveenem a klopýtnutí Vitesse by se to mohlo povést. V závěrečném kole nás tak čeká určitě zajímavá bitva, tak si ji nenechte ujít. Dnes domácí celek naposledy nestačil na Ajax, který doma zvítězil 4:1.
     
    SC Heerenveen

    Pro hosty z Heerenveenu to bude poslední zápas sezóny a tu tedy pouze dohrávají. Jsou na jedenáctém místě s jednačtyřiceti body a hrají tak klidný střed tabulky. Naposledy se hráčům Heerenveenu podařilo zvítězit na domácí půdě nad Bredou 2:1. Dnes by na toto vítězství rádi navázali a pro své fanoušky si tak připravili loučení výhrou. Uvidíme, jak to celé dopadne a kdo se bude radovat z výhry, nebo zda dojde na dělbu bodů.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný duel se odehrál loni v prosinci a úspěšnější byl Utrecht, jenž na půdě Heerenveenu zvítězil 3:2. Hosté tak mají svému soupeři co vracet. Naopak domácí chtějí výhru potvrdit.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: D. Jensen – Klaiber, Bergström, W. Janssen (C), van der Maarel – Bazoer, van Overeem, Simon Gustafson – van de Streek – Dessers, Kerk.
    Náhradníci: Marsman – Gavory, Mamengi, Strieder, Boussaid, Bahebeck, Görtler, Kramer, Venema.

    SC Heerenveen: Hahn – Schmidt, Höegh (C), Pierie, Woudenberg – Kobajaši, B. Rienstra, van Amersfoort – van Bergen, S. Lammers, Vlap.
    Náhradníci: Doornbusch, Bednarek – Dresevic, Skovgaard, Floranus, Frederiksen, R. Kongolo, Thorsby, Hornkamp, Johnsen, Mihajlović.

    Rozhodčí: Bax – Goossens, Hoekstra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se dostali na polovinu hostů, ale před brankou Hahna nezahrozili. Hráči Heerenveenu tak mohli otočit bleskově hru na opačnou stranu.
     
    2
    Jeden z domácích se ale hned po chvilce utrhl a táhl akci po pravé straně, zastavil ho však hvizd postranního sudího. Ofsajd.
     
    3
    Gyrano Kerk musel balon zahrát na malou domů a brankář Utrechtu Jensen musel míč rychle odkopnout daleko od své branky.
     
    5
    Cyriel Dessers se zjevil u levé tyče hostující branky, ale jeho pohotovou střelu dokázal Warne Hahn zastavit.
     
    6
    Na druhé straně si nebezpečně počínal Sam Lammers, avšak jeho pokus kus před malým vápnem skončil jen pozorným zákrokem obrany Utrechtu.
     
    8
    Standardní situaci v podobě volného přímého kopu zahrávali domácí, ale nedokázali procpat míč do branky Heerenveenu.
     
    9
    Do akce tak zamířili znovu hosté, kteří s rozehrávkou příliš nespěchali. Poté ale zaváhali a málem o balon přišli. Nakonec ho udrželi a jdou do akce.
     
    10
    Mitchell van Bergen dostal přihrávku do běhu na pravou stranu velkého vápna a po jeho pohotové střele zasahoval brankář Jensen. Ten si tak připsal veledůležitý zákrok!
    10. van Bergenovu střelu pokryl domácí brankář
     
    11
    Už jsou u míče zase domácí fotbalisté a zkouší to před velkým vápnem. Blíže hostující brance se však nakonec nedostali a nemohli ji tak ohrozit.
     
    13
    V následné akci na druhé straně hlavičkoval jeden z domácích hráčů, ale jeho pokus na hranici velkého vápna poslal do bezpečí Doke Schmidt.
     
    14
    Cyriel Dessers neudržel míč na kopačce a poté o něj přišel. Domácí se tak musejí vracet zpět do obrany, neboť se rodí akce na straně Heerenveenu.
     
    15
    Juki Kobajaši prostrčil uprostřed hřiště míč nabíhajícímu Mitchelovi van Bergenovi, ten se ale znovu nedokázal střelecky prosadit před vyběhnutým Davidem Jensenem.
     
    16
    Sam Lammers byl dalším hostujícím hráčem, který si dobře počínal před Jensenem, nakonec však jeho pokus končí jen mimo tři tyče.
     
    17
    Každopádně hosté jsou od úvodních minut aktivnějším týmem. Nyní se ale musí bránit, protože se v přečíslení dostali na jejich polovinu hráči Utrechtu.
     
    18
    Utrechtští se dostali k míči na polovině hřiště a hned s ním prošli do blízkosti branky hostů. Dobře však zapracovala obrana Heerenveenu, která počínání domácích překazila.
     
    19
    Hostům se nepovedla akce a dostali míč za zadní čáru. Následuje tak pouze odkop od domácí branky, který provede Jensen.
     
    20
    Další malá domů v podání hostující obrany a Hahn tak musel v klidu zpracovat míč a poslat ho co nejrychleji na opačný konec hřiště.
     
    21
    Zahrávat míč díky faulu hostů budou domácí a pokusí se ho dostat znovu do blízkosti soupeřovy brány.
     
    22
    Sam Lammers v souboji o míč padl k zemi díky nechtěnému zákroku soupeře. Ten se mu za to omluvil. U míče jsou hosté a míří znovu dopředu.
     
    25
    Cyriel Dessers v pádu chtěl zakončit, ale míč šel vedle branky. Zmařil tak další dobrou šanci Utrechtu. Následuje další odkop od Hahnovy brány.
     
    26
    Domácí ožili a čím dál více se tlačí před hostující zařízení, avšak Hahn nemusel nyní vůbec zasahovat, po střele van de Streeka mu pomohla obrana.
     
    28
    Autové vhazování provedli hosté a zůstali tak u míče. Jenže se do akce před branku Heerenveenu nedostali.
     
    29
    Po nepřesné střele hostů se k míči dostal znovu brankář David Jensen a dalekonosným odkopem poslal svůj tým do další akce.
     
    30
    Poté z hranice velkého vápna pálil Riechedly Bazoer, ale soupeřovu bránu pouze přestřelil. Odkop také na hostující straně.
     
    30
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    A hosté se ujímají vedení. Mitchell van Bergen poslal přihrávku před malé vápno, kde si vyskočil BEN RIENSTRA, který poté přehlavičkoval domácího brankáře a poslal balon za jeho záda – 0:1. Asistence: Mitchell van Bergen.
    30. Ben RIENSTRA - 0:1
     
    32
    Domácí se snažili najít rychlou odpověď, ale jejich akce hned po zahrání míče ve středovém kruhu, skončila neúspěchem.
     
    34
    Velká šance Utrechtu! Riechedly Bazoer se napřáhl k tvrdé ráně a orazítkoval tyč hostující branky! Poté hosté zakopli míč za zadní čáru a následuje rohový kop pro Utrecht.
    34. Bazoer orazítkoval tyč hostující brány
     
    35
    Domácí znovu ožili a dostali se do další akce, po které však znovu nepramenilo vyrovnání.
     
    36
    Na druhou stranu se pak vydali agilně hrající hosté, přes zhuštěnou obranu domácích se však nedokázali natlačit před Jensenovu branku.
     
    37
    Odkop od své branky provedl nyní hostující brankář Warner Hahn a poslal tak své spoluhráče do další akce.
     
    39
    Skákavý míč zkrotil Simon Gustafson a poté ho rozehrál směrem dopředu. Na polovině hostů však domácí Utrecht znovu nevymyslel nic.
     
    40
    V hlavičkovém souboji na polovině Heerenveenu uspěli domácí hráči a snažili se projít do blízkosti Hahna. To se jim ale zase nepovedlo.
     
    41
    Svou aktivitou donutili domácí fotbalisté hosty k dalšímu obrannému zákroku a míč letí za zadní čáru. Rohový kop pro Utrecht.
     
    41
    Utrecht právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Na centr od rohového praporku si naběhl k tyči WILLEM JANSSEN a poté balon umístil přesně – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Simon Gustafsson.
    41. Willem JANSSEN - 1:1
     
    43
    Domácím se hned lépe dýchá a znovu se dostali do akce, nyní je však zastavila pozorná obrana Heerenveenu.
     
    44
    A znovu domácí, další jejich střelu nyní pozorným zákrokem zastavil Warner Hahn a podržel tak v závěru první půle svůj tým.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm se ujali vedení hosté, ale v samotném závěru první části hry se prosadili také domácí a srovnali tak s Heerenveenem krok. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 20:35.
     
    Střely na branku: 2 – 3
     
    Hráči obou celků se vrací na hrací plochu, druhý poločas je tak už na spadnutí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Kik Pierie, přichází Ibrahim Dresevic.
     
    46
    Hned se k míči dostali domácí hráči a unikali na hostující území. Tam však o balon přišli a hosté tak vyrážejí před jejich branku.
     
    47
    Domácí pak zahráli balon na malou domů a Jensen odkopával míč na polovinu Heerenveenu.
     
    48
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu. Krásně to udělal SANDER VAN DE STREEK, který po převzetí míče seběhl k velkému vápnu a poté krásnou střelou umístil míč pod břevno hostující brány – 2:1. Asistence: Emil Bergström.
    48. Sander van de Streek - 2:1
     
    50
    Domácí se opět dostali na polovinu soupeře, vyslali další střelu, která však končí mimo tři tyče.
     
    52
    Hráči Heerenveenu od vlastního brankáře zakládali další svou akci, po které se však do blízkosti Jensenovy branky nedostali.
     
    53
    Na druhé straně po nepřesné akci hostů odkopával míč od svého zařízení David Jensen a znovu poslal své spoluhráče do další útočné akce.
     
    54
    Z pravé strany centroval míč Gyrano Kerk, ale u své levé tyče číhal Warner Hahn, který balon vyrazil do bezpečí.
     
    55
    Následně pak šli do akce hosté, zatáhli míč do pokutového území, ale na centr si naskočil obránce domácích Sean Klaiber, jenž balon poslal do bezpečí.
     
    57
    Autové vhazování vybojovali domácí hráči, mohou tak zůstat u balonu a pokusit se znovu o ohrožení Hahnovy branky.
     
    59
    Kerk se zranil a je potřeba jeho ošetření, chvíli se tak hrát nebude.
     
    61
    Hosté se dostali skrze obranu Uterchtu do útoku, ale v koncovce se jim nedařilo. Balon tak končí jen v moci domácího brankáře Jensena.
     
    61
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Joris van Overeem, přichází Rico Strieder.
     
    63
    Ale také pokus na domácí straně skončil neúspěchem. Střela Janssena zaletěla jen vedle hostující branky a následuje tak odkop od ní.
     
    65
    Willem Janssen byl u zrodu další akce domácích, avšak ta opět končí nepřesnou střelou.
     
    67
    Sean Klaiber se protáhl do velkého vápna, míč prohodil soupeři mez nohama a pokračoval dále. Ale jeho následná přihrávka se neujala.
     
    68
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Daniel Höegh, přichází Dennis Johnsen.
     
    69
    Jeden z hostů si sbíhal před odkrytou branku soupeře, ale míč nakonec úplně minul. Mohl to být velká šance pro hosty, která končí zmarem.
     
    70
    Hráči Utrechtu přispěchali také s další akcí, ale tu do zdárného konce nedotáhla střela z kopačky van de Streeka.
     
    73
    Chyby na obou stranách v rozehrávce. Nyní jsou už u míče hosté a snaží se o nějakou kombinaci na polovině domácího celku.
     
    74
    Domácí fanoušci mohutně povzbuzují své fotbalisty, ti se snaží své vedení navýšit, proti je však obrana hostů v čele s brankářem Warnerem Hahnem.
     
    76
    Další nepřesná pasáž hry. Ani jeden tým se nedostal na polovinu soupeře. Až nyní se to povedlo domácím, kteří notně vystrašili Hahna, jenž musel střelu Kerka vyboxovat do bezpečí.
     
    78
    Na druhé straně se ke střele u rohu velkého vápna dostal Doke Schmidt, ale jeho dalekonosná střela končí pouze vedle levé tyče z pohledu Davida Jensena.
     
    79
    Zápas se zatím hraje čistě, sudí nemusel udělit žádnou žlutou kartu a ani nemusel nikomu domlouvat.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Domácí stále drží jednobrankový náskok. Hosté se snaží o vyrovnání, které zatím nepřichází.
     
    81
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Juki Kobajaši, přichází Morten Thorsby.
     
    81
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Nyní se to už povedlo a Utrecht vede o dva góly. CYRIEL DESSERS se uvolnil skrze hráče hostů na levé straně, prosprintoval takřka z půlky hřiště až do vápna, kde pravačkou dokázal prostřelit Hahna k jeho levé tyči – 3:1.
    81. Cyriel DESSERS - 3:1
     
    83
    Hosté se snažili zareagovat, ale jejich střela skončila hodně vedle domácí branky.
     
    85
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Riechedly Bazoer, přichází Lukas Görtler.
     
    87
    Znovu se snažili hráči Heerenveenu dobývat domácí území, ale ke střele u branky Jensena se vůbec nedostali.
     
    88
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Cyriel Dessers, přichází Othman Boussaid.
     
    89
    Dalekonosný nákop Boussaida skončil na obránci hostů a ten míč dostal na opačnou stranu. Hosté tak jdou útočit.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty navíc.
     
    90+2
    Domácí stále drží míč na svých kopačkách a směřují před hostující branku. Ale nijak zvlášť se do útoku nehrnou a drží bezpečný náskok.
     
    90+3
    A znovu se hráči Utrechtu dostali k míči na vlastní polovině a zamířili před branku Hahna, jejich pokus však zmařila obrana Heerenveenu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec ve druhé půli přidali další dvě branky a rozhodli v posledním kole nizozemské ligy o tom, že si připsali poslední tři body do tabulky, hosté naopak naposledy neuspěli a odjedou ze hřiště Utrechtu s prázdnou.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:12.
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 646 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:29:07)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 41. W. Janssen, 48. van de Streek, 81. Dessers – 30. B. Rienstra


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:12.
    FC Utrecht: D. Jensen – Klaiber, Bergström, W. Janssen (C), van der Maarel – Bazoer (85. Görtler), van Overeem (61. Strieder), Simon Gustafson – van de Streek – Dessers (88. Boussaid), Kerk.
    Náhradníci: Marsman – Gavory, Mamengi, Strieder, Boussaid, Bahebeck, Görtler, Kramer, Venema.

    SC Heerenveen: Hahn – Schmidt, Höegh (C) (68. Johnsen), Pierie (46. Dresevic), Woudenberg – Kobajaši (81. Thorsby), B. Rienstra, van Amersfoort – van Bergen, S. Lammers, Vlap.
    Náhradníci: Doornbusch, Bednarek – Dresevic, Skovgaard, Floranus, Frederiksen, R. Kongolo, Thorsby, Hornkamp, Johnsen, Mihajlović.

    Rozhodca: Bax – Goossens, Hoekstra

    Diváci: 18 646