Breda – Zwolle 0:0 (kon.) | Den Haag – Willem II 6:2 (kon.) | Excelsior – Alkmaar 4:2 (kon.)
Emmen – Groningen 1:0 (kon.) | Graafschap – Amsterdam 1:4 (kon.) | Eindhoven – Heracles 3:1 (kon.)
Sittard – Feyenoord 1:4 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 3:1 (kon.) | Venlo – Arnhem 1:3 (kon.)
koniec
Fortuna Sittard
1:4 (1:1)
Feyenoord Rotterdam
cz Streda 15.05.2019, 19:30 • Fortuna Sittard Stadion, Sittard • Holandská Eredivisie • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (21:31:02)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 4:13.
     
    Je konec! Feyenoord nakonec zvládl duel na půdě Sittardu a vítězí vysoko 4:1! Feyenoord sice vlétl do zápasu jako velká voda a Kokcu otevřel skóre už v osmé minutě! Sittard od té doby uklidnil hru a tlačil se do útoku. Na svou šanci si domácí museli počkat do závěru prvního poločasu, kdy se zpoza šestnáctky prosadil Jorrit Smeets! Po změně stran se do hry vložilo také video. Feyenoord tak zahrával penaltu a domácí Heering viděl červenou kartu. Pokutový kop však neproměnil Berghuis. Následně se ale prosadil Nicolai Jörgensen , který ještě deset minut před koncem přidal druhou branku a o vítězi bylo jasno. V samotném závěru se pak prosadil Steven Berghuis!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden zásah Feyenoordu! SVEN BERGHUIS se nakonec dočkal a krásnou střelou se zapsal mezi střelce!
     
    90
    Berghuis zkusil zakončení zpoza hranice pokutového území, ale jeho táhlá dělovka prolétla vysoko nad břevnem.
     
    87
    Duel se už pouze dohrává. Feyenoord si bez problémů hlídá své vedení a kombinuje s míčem na kopačkách.
     
    86
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Bart Nieuwkoop, přichází Lutsharel Geertruida.
     
    85
    Tonny Vilhena poslal prudkou přihrávku do pokutového území, jenže Nicolai Jörgensen jeho pobídku nepochopil a míč získali domácí.
     
    84
    Vilhena poslal hlavou malou domů do rukavic hostujícího brankáře. Domácí Fortuna už působí hodně odevzdaným dojmem.
     
    83
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Lisandro Semedo, přichází Finn Stokkers.
     
    82
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Dylan Vente, přichází Wouter Burger.
    80. Nicolai JÖRGENSEN - 1:3
     
    80
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají také třetí branku! Do pokutového území přiletěl další nádherný centr z levé strany, na který si naskočil NICOLAI JORGENSEN, který hlavou otevřel skóre!
     
    79
    Ahmed El Messaoudi prošel na polovinu soupeře, kde se efektní kličkou zbavil obránce, ale následnou rozehrávkou daroval míč soupeři.
     
    78
    Nicolai Jörgensen napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Hostující útočník si míč nedokázal dobře pokrýt a ihned jej odevzdal domácím.
     
    77
    Až nyní se hráči ve žlutém dostali do zakončení. Lisandro Semedo napřáhl zpoza pokutového území, ale jeho pokus prolétl nad břevnem.
     
    76
    Také domácí celek se ještě snaží útočit. Na přihrávku za obranu si naběhl Ahmed El Messaoudi, ale z ostrého úhlu vůbec netrefil branku.
     
    75
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Andrija Novakovich, přichází Ahmed El Messaoudi.
     
    74
    Nicolai Jörgensen se znovu prosmýkl do pokutového území, zkoušel přehodit brankáře, ale jeho oblouček byl předem čitelný.
     
    73
    Bart Nieuwkoop operoval s míčem na levé straně, jenže jeho centr skončil na noze prvního obránce ve žlutém. Sittard už to bude mít hodně těžké.
    71. Nicolai JÖRGENSEN - 1:2
     
    71
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord se přesto velice rychle dostává do vedení! NICOLAI JORGENSEN dostal přihrávku na hranici pokutového území, skvěle si míč zpracoval a uklidil jej do sítě!
    70. Penalta
     
    70
    Skóre se nemění! K penaltě se postavil Berghuis, ale Koselev jeho ránu zastavil na brankové čáře!
     
    69
    Domácí Kai Heerings zastavil rukou střelu, která mířila do branky! Kromě penalty navíc přichází červená karta!
     
    69
    Pokutový kop pro Feyenoord!
     
    67
    Pozor! Rozhodčí se po smorném momentu v pokutovém území před brankou Sittardu jde podívat na video!
     
    65
    Vilhena opět dostal přihrávku na levou stranu. Rychlonohý fotbalista poté přenesl hru na pravé křídlo, jenže tam nebyl nikdo v šedém dresu.
     
    64
    Andrija Novakovich dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže si nepotykal se zpracováním a odražený míč už nedokázal udržet na kopačkách domácího celku.
     
    63
    Domácí celek následně zahrával ještě rohový kop. Ani z něj však nedokázal branku favorizovaného Feyenoordu ohrozit.
     
    62
    Sittard zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Centrovaný míč poslal na malé vápno, kde zasáhl van Beek.
     
    61
    Vilhena si sprintem řekl o přihrávku na levé křídlo. Rychlonohý fotbalista hostujícího celku si však nepotykal se zpracováním a míč mu utekl do autu.
     
    60
    Sittard po hodině hry zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže nikdo ve žlutém dresu se ke skákavé pobídce nedostal.
     
    59
    Střídání v týmu Fortuna Sittard: ze hřiště odchází Andrija Balić, přichází Lars Hutten.
     
    58
    Steven Berghuis si naběhl na krásnou přihrávku za obranu soupeře, dostal se do zakončení, ale vyběhnutý brankář jeho pokus na zadní tyč vykopl!
     
    57
    Lisandro Semedo napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Domácí fotbalista se snažil zakončit k tyči, ale Kenneth Vermeer byl připraven.
     
    56
    Nicolai Jörgensen se znovu dostal k odraženému míči na hranici pokutového území, ale jeho prudká pobídka na značku pokutového kopu nenašla nikoho v dresu Feyenoordu.
     
    55
    Sittard se po delší době usadil v blízkosti pokutového území soupeře, nicméně nikdo ve žlutém u míče nezůstal dlouho. Feyenoord může zaútočit.
     
    54
    Steven Berghuis se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, ale jeho pokus skončil na hrudi pozorného obránce, od nějž se míč odrazil do bezpečí.
     
    53
    Nicolai Jörgensen si v pokutovém území naběhl na prudký centr z pravé strany hrací plochy. Vysoký útočník Feyenoordu si ale nastřelil vlastní nohu.
     
    52
    Orkun Kokcu se dral vpřed po levém křídle, ale dobře hrající obránce Calvin Mac-Intosch jeho kličku přečetl a odkopl míč do bezpečí.
     
    51
    Berghuis dostal přihrávku do prostoru na pravém křídle, jenže důrazný obránce zachytil jeho pohyb a skvělou poziční hrou tělem jej nenechal projít do šestnáctky.
     
    50
    Vilhena dostal prostor na levé straně, prošel s míčem na hranici velkého vápna, jenže jeho centr skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    49
    Sven van Beek diriguje rozehrávku Feyenoordu na polovině hřiště. Hostující zadáci vyčkávají na skulinku v obraně Sittardu, ale ta je zatím pevná.
     
    48
    Novakovič se probil do pokutového území, jenže oba stopeři Feyenoordu proti němu bleskově vystoupili a nenechali domácího hráče zakončit.
     
    47
    Vilhena se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do ofenzivní činnosti Feyenoordu. Jeho přihrávka na Berghuise však byla příliš prudká.
     
    46
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jordy Clasie, přichází Tonny Vilhena.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější domácí, kteří drží remízový stav! Feyenoord sice vlétl do zápasu jako velká voda a Kokcu otevřel skóre už v osmé minutě! Sittard od té doby uklidnil hru a tlačil se do útoku. Na svou šanci si domácí museli počkat do závěru prvního poločasu, kdy se zpoza šestnáctky prosadil Jorrit Smeets! Do kabin se tak odchází za stavu 1:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Jorrit SMEETS - 1:1
     
    45
    Sittard právě vstřelil branku!
    Pozor! Domácí celek v samotném závěru prvního poločasu vyrovnává na 1:1! Fortuna zahrávala přímý kop. Obrana Feyenoordu míč odvrátila jen za hranici pokutového území, odkud se krásně trefil JORRIT SMEETS!
     
    45
    Novakovič se znovu tlačil za centrem do pokutového území, jenže důrazný Sven van Beek jej nepustil do zakončení. Feyenoord navíc bude rozehrávat.
     
    44
    Další ofsajd na straně Sittardu! Své postavení si tentokrát nepohlídal Andrija Novakovich. Domácí útočník se sice divil, ale skutečně byl za hranou.
     
    43
    Michael Pinto obdržel krásnou přihrávku na levé křídlo, jenže jeho centr skončil na hlavě prvního obránce v dresu Feyenoordu. Hosté zatím brání skvěle.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Eric Botteghin (Feyenoord Rotterdam).
     
    41
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Diemers, jehož technický pokus prolétl nad břevnem.
     
    40
    Domácí brankář Alexej Koșelev tentokrát vystartoval ven z branky na malé vápno a došel si pro nadýchaný centr z levé strany. Feyenoord se od vstřelené branky nemůže dostat do zakončení.
     
    39
    Nicolai Jörgensen si došel pro přihrávku až na polovinu hřiště, ihned si narazil s Nieuwkoopem a vydal se dopředu. Domácí obrana se mezitím stačila srovnat.
     
    38
    Další útočnou akci domácího mužstva zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si nepohlídal útočník Semedo.
     
    37
    Mark Diemers odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže jeho pobídku odkopl do bezpečí pozorný stoper Sven van Beek.
     
    36
    Orkun Kokcu dostal přihrávku na levou stranu, jenže tentokrát si netroufl na individuální průnik a raději si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    35
    Sittard je v posledních minutách o něco aktivnějším týmem a kombinuje s míčem na polovině soupeře. Hráči Feyenoordu nyní potřebují uklidnit hru.
     
    34
    Fortuna zahrávala rohový kop. Na nadýchaný centr si na malém vápně naskočil stoper Anthony Syhre, který zády k brance poslal míč vysoko nad břevno.
     
    33
    Nicolai Jörgensen se musel zapojit do bránění na hranici pokutového území. Hostující útočník se tělem natlačil před Niňaje a nechal se faulovat.
     
    32
    Hra je přerušena! Lisandro Semedo zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    31
    Steven Berghuis dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže si nedokázal obhodit jednoho ze soupeřů a domácí obránce míč stihl odkopnout.
     
    30
    Mark Diemers se v pokutovém území zjevil u odraženého míče a snažil se jej placírkou uklidit ke vzdálenější tyči! Jeho projektil však prosvištěl kolem branky!
     
    29
    Domácí fotbalisté se po souboji v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu! Útočník Balič viděl hru rukou!
     
    28
    Kai Heerings si naběhl na oblouček na hranici pokutového území, nicméně špatným převzetím se nechal vytlačit mimo střelecký úhel.
     
    27
    Michael Pinto svedl souboj s Botteghinem, jenže si proti důraznému stoperovi pomohl nedovoleným zákrokem a provinil se proti pravidlům.
     
    26
    Bart Nieuwkoop svým sprintem podpořil ofenzivní snahu Feyenoordu, ale domácí obránce Michael Pinto si jeho pohyb pohlídal a nenechal soupeře odcentrovat.
     
    25
    Orkun Kokcu si znovu naváděl míč na hranici pokutového území, nicméně domácí obránci si na něj dali dobrý pozor a nepustili jej ke střele.
     
    24
    Andrija Novakovich se zpoza pokutového území položil do odraženého míče, ale skvěle postavený obránce Sven van Beek míč zablokoval.
     
    23
    Fortuna zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, ale Diemers nezakončil.
     
    22
    Mark Diemers diriguje domácí rozehrávku v blízkosti pokutového území. Nikdo ve žlutém se svým pohybem nemůže dostat do střelecké pozice.
     
    21
    Andrija Novakovich dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže míč se mu svezl po nártu a jeho pokus skončil na hrudi prvního obránce.
     
    20
    Kenneth Vermeer dlouho otálel s odkopem od branky, což se vůbec nelíbilo domácím příznivcům. Hostující brankář nakonec svým nákopem nenašel nikoho v šedém.
     
    19
    Lisandro Semedo dostal další krásnou přihrávku na hranici pokutového území, kde se pěknou kličkou zbavil svého strážce, ale už neodcentroval přesně.
     
    18
    Nicolai Jörgensen si naběhl na vysoký centr na hranici pokutového území, jenže zakončoval zády k brance a z velké vzdálenosti nenadělal domácímu gólmanovi problémy.
     
    17
    Bart Nieuwkoop si na vlastní polovině krásně pokryl míč tělem a nenechal se předskočit jedním ze soupeřů. Fotbalisté Feyenoordu mohou znovu zaútočit.
     
    16
    Tyrell Malacia vymyslel zajímavý centr do pokutového území, kam sprintoval Steven Berghuis, jenže aktivní hráč Feyenoordu se do zakončení nedostal.
     
    15
    Jordy Clasie se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku přímo před očima hlavního rozhodčího. Rozehrávat bude Sittard.
     
    14
    Bart Nieuwkoop dostal krásný oblouček za obranu domácího celku, jenže svým prudkým centrem neoslovil nikoho v šedém dresu Feyenoordu.
     
    13
    Lisandro Semedo dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže nikdo ze spoluhráčů ve žlutém se mu neuvolnil do dobré pozice.
     
    12
    Před branku Sittardu nyní přiletěl zajímavý centr z pravé strany hřiště. Do zakončení se dral Berghuis, ale pozorný obránce Kai Heerings míč odehrál do autu.
     
    11
    Semedo uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, ale hlavou prodloužil míč pouze za sebe, kde už nebyl nikdo v dresu Fortuny.
     
    10
    Zadáci Feyenoordu si vyměňují přihrávky na polovině hřiště. Hostující celek od úvodního výkopu zcela ovládá dění na travnaté ploše.
    8. Orkun KOKCU - 0:1
     
    8
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Hostující celek udeřil opravdu rychle! ORKUN KOKCU dostal přihrávku na levou stranu, navedl si míč do střelecké pozice a zakončením na přední tyč překvapil brankáře!
     
    7
    Rozehrávka následného rohového kopu se Feyenoordu vůbec nepovedla. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, ale tam nebyl nikdo v šedém.
     
    6
    Nicolai Jörgensen se tentokrát probil s míčem do pokutového území, kde si ještě chtěl položit brankáře, ale domácí gólman stačil míč ukopnout na roh!
     
    5
    Feyenoord se usadil na polovině svého soupeře, jenže nikdo v šedém dresu Feyenoordu se zatím nedostal do zakončení. Domácí skvěle vystupují proti míči.
     
    4
    Eric Botteghin si dal pozor na náběh domácího útočníka a bez váhání odkopl míč do zámezí. Fotbalisté Sittardu tak budou vhazovat.
     
    3
    Steven Berghuis se hnal za prudkým centrem z levé strany. Hostujícímu střelci nakonec scházely k zakončení snad dva kroky.
     
    2
    Bart Nieuwkoop táhl akci hostujícího celku po levém křídle, jenže na polovině hřiště proti němu vystoupil jeden soupeř, který mu míč ukopl do autu.
     
    1
    Fortuna obstarala výkop do dnešního utkání. Domácí celek se okamžitě vydal do útoku, ale nákop na osamoceného útočníka odehrál do bezpečí obránce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Fortuna Sittard: Koșelev – Mac-Intosch, Syhre, Heerings, Mi. Pinto – Niňaj, Rodríguez, Diemers – Novakovich, A. Balić, Semedo.
    Náhradníci: Jug, Özer – Dianessy, Ciss, Zeka, Essers, Stokkers, Ospitalieri, Ramírez, Ciranni, El Messaoudi, Hutten.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Nieuwkoop, van Beek, Botteghin, Malacia – Kokcu, Clasie, Toornstra – S. Berghuis, Vente, N. Jörgensen.
    Náhradníci: Delle, Ten Hove – Geertruida, van der Heijden, Cuco Martina, Verdonk, Burger, Vilhena, St. Juste.

    Rozhodčí: Gozubuyuk – Schaap, de Vries.
     
    Vzájemné duely

    V ligovém duelu se dnešní soupeři utkali v polovině prosince. Sittard na hřišti soupeře vyhrál 2:0. Poté se střetli ještě v lednu v poháru, kde Feyenoord vyhrál vysoko 4:1.
     
    Dnes se společně podíváme na duel posledního kola základní části nizozemské Eredivisie. Pro ani jeden celek už dnes prakticky o nic nejde. Feyenoord je s dvaašedesáti body na třetí pozici a třetí také zůstane. Naopak domácí Fortuna musela bojovat o záchranu, ale před posledním kolem už má na šestnáctý Excelsior čtyřbodový náskok k dobru.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemské Eredivisie mezi Fortunou Sittard a Feyenoordem Rotterdam. Výkop je stanoven na 19:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 45. Smeets – 8. Kokcu, 71. N. Jörgensen, 80. N. Jörgensen, 90. S. Berghuis

    Karty:   42. Botteghin (FEY)   69. Heerings (FST)

    Nepremenená penalta: 70. S. Berghuis (FEY), brankár Koșelev zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 4:13.
    Fortuna Sittard: Koșelev – Mac-Intosch, Syhre, Heerings, Mi. Pinto – Smeets, Rodríguez, Diemers – Novakovich (75. El Messaoudi), A. Balić (59. Hutten), Semedo (83. Stokkers).
    Náhradníci: Jug, Özer – Dianessy, Ciss, Zeka, Essers, Stokkers, Ospitalieri, Ramírez, Ciranni, El Messaoudi, Hutten.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Nieuwkoop (86. Geertruida), van Beek, Botteghin, Malacia – Kokcu, Clasie (46. Vilhena), Toornstra – S. Berghuis, Vente (82. Burger), N. Jörgensen.
    Náhradníci: Delle, Ten Hove – Geertruida, van der Heijden, Cuco Martina, Verdonk, Burger, Vilhena, St. Juste.

    Rozhodca: Gozubuyuk – Schaap, de Vries