Breda – Zwolle 0:0 (kon.) | Den Haag – Willem II 6:2 (kon.) | Excelsior – Alkmaar 4:2 (kon.)
Emmen – Groningen 1:0 (kon.) | Graafschap – Amsterdam 1:4 (kon.) | Eindhoven – Heracles 3:1 (kon.)
Sittard – Feyenoord 1:4 (kon.) | Utrecht – Heerenveen 3:1 (kon.) | Venlo – Arnhem 1:3 (kon.)
koniec
BV De Graafschap
1:4 (1:2)
Ajax Amsterdam
cz Streda 15.05.2019, 19:30 • Stadion De Vijverberg (Doetinchem) • Holandská Eredivisie • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:6. (21:27:26)
     
    Mistrovské oslavy mohou začít! Ajax se po čtyřech letech vrací na nizozemský trůn!

    Po vítězství v domácím poháru, smolném vypadnutí v semifinále Ligy mistrů nyní Ajax završuje veleúspěšnou sezonu mistrovským titulem! Před druhým PSV Eindhoven udržela parta kolem kapitána Matthijsem De Ligta tříbodový náskok a může slavit.

    V dnešním duelu dlouho oběma týmům vyhovovalo poklidné tempo zápasu. O první nadějné ohrožení domácí branky se postaral Daley Blind, ale jeho ránu Bertrams vyrazil. Brankové hody přišly až pět minut před přestávkou, nejprve poslal Ajax o vedení fantastickou ránou z volného přímého kopu Lasse Schöne. Domácím se ale podařilo bleskově srovnat krok, když lehce prošel obranou a překonal Onanu Youssef El Jebli. Skóre na stranu Ajaxu ještě před přestávkou překlopil Nicolás Tagliafico, který zužitkoval vynikající přihrávce Zijacha.

    Po změně stran se ujal tempa opět Ajax. Azor Matusiwa zavinil pokutový kop, který bezpečně proměnil Dušan Tadić. Hosté měli ještě další šance, ale poslední slovo měl znovu srbský útočník Dušan Tadić, který těsně před koncem upravil skóre na konečných 4:1 pro Ajax.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zijachův volný přímý kop byl pořádně nebezpečný, ale nakonec nemusel Bertrams u své tyče zasahovat.
     
    90+2
    V nastaveném čase se ještě dostali do útoku domácí fotbalisté. Serrarens zkoušel zakroutit míč do pokutového území, ale v něm vládne André Onana.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí oddaluje mistrovské oslavy Ajaxu o dvě nastavené minuty ve druhém poločase.
     
    90
    Ajax pokračuje v držení balonu i v devadesáté minutě zápasu. Dolberg si narazil s De Jongem, poté přišla přihrávka na Zijacha, ale ten už byl obsazený.
    89. Dušan TADIĆ - 1:4
     
    89
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ajax přidává v samém závěru zápasu čtvrtý zásah! DUŠAN TADIĆ si obhodil na levé straně pokutového území bránícího Tutuarimu, poté mohl ještě nabízet míč před prázdnou branku Zijachovi, ale zvolil prudkou ránu k přední tyči a udělal skvěle. Bertrams si sice na míč sáhl, ale nestačil ho už vyrazit.
     
    88
    André Onana rozehrával s De Ligtem na hranici pokutového území. Fotbalisté Ajaxu si užívají poslední chvíle na trávníku před mistrovskými oslavami.
     
    87
    De Wit zasáhl ve středu pole koleno Veta a to neuniklo hlavnímu rozhodčímu. Domácí velmi rychle rozehrávali směrem k brance Ajaxu, ale u balonu příliš dlouho nevydrželi.
     
    86
    V krkolomné pozici zakončoval v pokutovém území také Kasper Dolberg. Balon netrefil ideálně a tak mohl domácí brankář s lehkostí zasáhnout ve svém vápně.
     
    85
    Hosté se tlačí do útoku, co to jen jde. Po Huntelaarově střele předvedl skvělý zákrok Bertrams, ale ihned poté byl odpískán ofsajd.
     
    84
    Ajax tentokrát rozehrával rohový kop pouze do kombinace. V pokutovém území zkoušel pálit z otočky Zijach, ale jeho pokus skončil jen na obránci před sebou.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu i celé sezony. Ajax i nadále vede na trávníku De Graafschapu o dvě branky.
     
    82
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Nabil Bahoui, přichází Stefan Nijland.
     
    81
    Po faulu na Veta nechal hlavní rozhodčí domácím výhodu. Tu však proměnil jen ve zblokovanou ránu Daryl Van Mieghem. Následovat bude rohový kop.
     
    80
    K balonu se postavil Nabil Bahoui, ale prudkou ránou našel jen horní patro obranné zdi Ajaxu. Domácí se ale ještě udrželi u balonu.
     
    79
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Dani de Wit.

    Vít Schück

    Góly: 42. El Jebli – 39. Schöne, 45. Tagliafico, 69. Tadić (pen.), 89. Tadić

    Karty:   69. Matusiwa (GRA)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 8:6.
    BV De Graafschap: N. Bertrams – Owusu, Straalman (C), Nieuwpoort, Tutuarima – Matusiwa (74. Olijve), El Jebli, Vet – van Mieghem (68. Burgzorg), Serrarens, Bahoui (82. Nijland).
    Náhradníci: Jurjus, Rondeel – Klaasen, Nijland, Nieuwpoort, Burgzorg, Olijve, Benschop.

    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui (61. Kristensen), de Ligt (C), Blind, Tagliafico – Schöne (64. Dolberg), van de Beek (79. de Wit), F. de Jong – Zijach, Huntelaar, Tadić.
    Náhradníci: Lamprou, B. Varela – Kristensen, Veltman, Neres, Sinkgraven, Magallán, Labyad, Dolberg, de Wit, Lang, Ekkelenkamp.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra