Amsterdam – Tottenham 2:3 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
2:3 (2:0)
Tottenham Hotspur
Streda 08.05.2019, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga majstrov • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Ono je to už raz tak, že by som aj pustil emócie, ale aj tak sa asi nedá opísať, čo sme to zase videli za priebeh. V utorok fantasticky otočil výsledok dvojzápasu Liverpool, teraz Tottenham. Lucas Moura je totálnym hrdinom možno aj celej sezóny v Lige majstrov. V Madride budú hrať anglické kluby. O "ušatú trofej" zabojuje Liverpool proti "kohútom". Po prvom polčase, kedy bolo 2:0 pre Ajax, asi nik nepochyboval o tom, že Ajax to finále uhrá, lenže osud mal iný program. Famózna otočka Spurs bude niečo, čo budeme hovoriť našim deťom. Ťažko vôbec pomyslieť na to, čo musia prežívať futbalisti amsterdamského tímu. Ak má ročník vygradovať vo finále, tak to aby sme si už teraz zaobstarali lieky na nervy, pretože po tomto týždni ani nechcem vedieť, čo sa môže stať na Wanda Metropolitano. Dovtedy si dá najprestížnejšia klubová súťaž prestávku. Ja vám prajem dobrú noc. Ak sa vám podarí zaspať z toľkého adrenalínu. (23:07:58)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Hráči Ajaxu spravili všetko pre to, aby sa ešte aj oni zapísali na streleckú listinu. Do protiútoku ale prešiel Tottenham a nazbieral cenné sekundy.
    90+6. Lucas Moura (TOT) - 2:3
     
    90+6
    Tottenham dal gól!
    Moussa Sissoko poslal dlhý odkop z vlastnej polovice pred šestnástku súpera, kde hostia vyhrali súboje. LUCAS MOURA sa dostal pomedzi dvoch obrancov do zakončenia a po trávniku zúžitkoval skvelú prihrávku Alliho na strelu k žrdi. Keď som hovoril o soche pre Onanu, tak stavať sa asi bude pre hattrickového hrdinu v Európe! Neuveriteľné, proste neuveriteľné. Toto je dôvod, prečo milujeme futbal. Presne pre takéto momenty. Samozrejme, z pohľadu nezainteresovaného diváka.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva André Onana (AFC Ajax).
     
    90+5
    Hugo Lloris si prišiel do šestnástky súpera na možno posledný rohový kop. Fernando Llorente zakončil nad priestor troch žrdí.
     
    90+4
    Ajax sa bráni zubami-nechtami. Lopta dlho okupovala vápno domácich. Christian Eriksen vystrelil sprava do obrancu a získal len rohový kop.
     
    90+3
    Definitívne mohol rozhodnúť, ale Hakím Zijach po rýchlej kontre Ajaxu Amsterdam znova zahodil stopercentnú šancu. Hugo Lloris predviedol fantastický zákrok.
     
    90+2
    Ajax sa snaží zbierať sekundy na útočnej polovici ihriska. To mu síce nejde najhoršie, ale dalo by sa aj lepšie, ako nechať vpredu jediného hráča.
     
    90+1
    Fernando Llorente sa takmer dostal do veľkej šance, keďže domáci sa nedohodli, kto loptu odkopne. Akrobaticky to v poslednej chvíli zobral na seba Nicolás Tagliafico.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    89
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Donny van de Beek, prichádza Lisandro Magallán.
     
    88
    Dušan Tadić fauloval v strede ihriska. Ajax chcel znova preťať tlak súpera. To sa mu podarilo iba na niekoľko chvíľ, lopta sa vráti pred Onanu.
    87. Jan Vertonghen (TOT)
     
    87
    Po rohovom kope sa mal stať hrdinom Jan Vertonghen. Na malom vápne ostal úplne osamotený, no jeho hlavičku neuveriteľne, úžasne až neskutočne potlačil na brvno André Onana. Za toto by mu mali aj sochu postaviť.
     
    86
    Son Hung-min sa z pravej strany šestnástky dostal do zakončenie. Jeho strelecký pokus smeroval vysoko nad bránu Onanu.
     
    85
    Ajax rýchlo dostal loptu z vlastnej polovice ihriska, prešiel až k vápnu protivníka, kde o ňu celkom poľahky a rýchlo prišiel.
     
    84
    Daley Sinkgraven fauluje v strede ihriska, čo sa mu vôbec nepáči, ale musí vrátiť loptu a zasunúť sa do defenzívy.

    Matej Kubove

    Góly: 5. de Ligt, 36. Zijach – 55. Lucas Moura, 59. Lucas Moura, 90+6. Lucas Moura

    Karty:   50. Dolberg (AJA), 77. Zijach (AJA), 90+5. Onana (AJA) – 17. Moussa Sissoko (TOT), 76. Rose (TOT)


    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (60. Veltman), F. de Jong – Zijach, van de Beek (89. Magallán), Dolberg (67. Sinkgraven) – Tadić.
    Náhradníci: B. Varela – Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Magallán, de Wit, Traoré.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier (82. Lamela), Alderweireld, Vertonghen, Rose (83. Davies) – Moussa Sissoko, Wanyama (46. F. Llorente), Eriksen – Alli – Son Hung-min, Lucas Moura.
    Náhradníci: Gazzaniga – Lamela, Dier, Skipp, Foyth, Davies, F. Llorente.
    30.04.2019
    Tottenham - Amsterdam 0:1

    Góly: 15. van de Beek

    Karty:   30. Tagliafico (AJA), 64. Veltman (AJA)