Chaves – Nacional 4:1 (kon.) | Marítimo – Tondela 2:0 (kon.) | Braga – Benfica 1:4 (kon.)
Boavista – Moreirense 3:1 (kon.)
koniec
Boavista FC
3:1 (1:0)
Moreirense FC
cz Nedeľa 28.04.2019, 21:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Primeira Liga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Rafik HALLICHE - 3:1
     
    90+3
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec se to nepodaří. Míč centrovaný na zadní tyč propadl přes dva domácí hráče a jednoho hosta na RAFIKA HALLICHEHO, který se po žluté kartě před čtyřmi minutami nyní zapisuje do statistik i lepším písmem – opřel se z malého vápna do míče a nedal brankáři šanci.
     
    89
    Poslední střídání také v domácím dresu. Gustavo Silva, který dnes hrál velice dobře a jedna z jeho střel rozezvučela břevno, střídá a na jeho místo nastupuje Perdigao.
     
    89
    A žlutou kartičku vyfasuje také hráč hostí. Moreirense nepobylo v útoku dlouho ataké Rafik Halliche ukázal, že umí takticky zastavit útok soupeře. Sáhl po Rafa Costovi, kterého doslova odhodil na zem.
     
    88
    Střelec první branky domácích Nwankwo Obiora dostává za taktický faul při útoku Moreirense žlutou kartu.
    86. Federico FALCONE - 3:0
     
    86
    Boavista právě vstřelila branku!
    Přímý volný kop z pravé strany poblíž lajny zatočil Alberto Bueno přímo do vápna, kde si nejlépe vyskočil FEDERICO FALCONE. Útočník Boavisty po dvou minutách na placu dává gól, hlavičkou se trefuje pod horní tyčku.
     
    84
    Hrdina poslední chvíle Yusupha Njie střídá a na zbytek zápasu si místo něj zahraje Federico Falcone.
    81. Yusupha NJIE - 2:0
     
    81
    Boavista právě vstřelila branku!
    Portský klub míří za záchranou. Již střela Gustava si zasloužila gól, ale po nápřahu z dvaceti metrů orazítkoval záložník Boavisty jen břevno. Jenže míč se odrazil přesně na dobíhajícího YUSUPHU NJIEHO, jenž už měl snadnou úlohu a míč doklepl do volné klece, jelikož Macedo se při snaze o zastavení Gustavovy střely prolétl vzduchem.
     
    78
    Poslední střídání v kádru hostí. Fábio Pacheco jde z placu a místo něj přichází na poslední čtvrt hodinu záložník Bilel Aouacheria.
     
    73
    Boavista využívá ošetřování svého gólmana ke střídání, kdy jde z placu Fábio Espinho a nahrazuje jej Alberto Bueno.
     
    46
    Do druhého poločasu nakonec oba týmy nenaskakují ve stejném složení. Ze hry odchází Lucas Rodrigues a útočníka Moreirense nahrazuje Nenê.
     
    39
    A vzápětí vidí kartičku také Lucas Rodrigues, který na půlící čáře poslal k zemi Rafaela Costu, což by se také dalo nazvat taktickým faulem. O žluté kartě není sporu.
     
    37
    Iago Santos je prvním napomínaným hráčem Moreirense za faul na protihráče.
     
    37
    Střídání v týmu Moreirense opravdu přichází, i když nevím, zda úmyslné nebo zdravotní. Ivanildo Fernandes jde z placu a místo něj přichází hrát Heriberto Tavares.
     
    30
    Slibná střela také od hostí. Chiquinho se těsně před vápnem zbavil zasekávačkou soupeře a přes druhého vystřelil. Jeho snahou možná bylo obstřelit gólmana Bracaliho, ten si ale celou situaci pohlídal a bezpečně balon chytá do rukavic.
    26. Nwankwo OBIORA - 1:0
     
    26
    Boavista právě vstřelila branku!
    Nyní už se domácí radují! Na hroz z pravé strany si naběhl k bližší tyči Fábio Espinho, čímž dokonale zmátl obranu Moreirense a ještě posunul míč za sebe. Zřejmě nacvičený signál, protože NWANKWO OBIORA přesně tohle čekal a hlavou usměrnil míč do sítě! Domácí jdou zaslouženě do vedení.
    25. Břevno po přímém volném kopu Costy
     
    25
    Fantasticky kopnutý přímý volný kop, kterému chybělo jen jediné – aby míč skončil v brance. Rafael Costa poslal míč přes zeď a jeho radost zastavilo břevno, od kterého se míč odrazil zpět do hřiště.
     
    8
    Gustavo navíc dostává za svůj faul žlutou kartu.
     
    8
    Hodně nepříjemný moment. Mateus vyslal na hranici vápna příhrávku na Gustava Sauera, který byl u míče později než vyběhnuvší brankář Nuno Macedo, kterého navíc hodně nepříjemně trefil svou nohou. Brankář Moreirense zůstává otřesen ležet na zemi.

    Tomáš Lysý

    Góly: 26. Obiora, 81. Njie, 86. Falcone – 90+3. Halliche

    Karty:   8. Gustavo (BOA), 88. Obiora (BOA) – 37. I. Santos (MRE), 39. Lucas Rodrigues (MRE), 89. Halliche (MRE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:14.
    Boavista FC: Bracali – E. Machado, Jubal, Neris, Carraça – Obiora, Espinho (73. Bueno) – Mateus, Njie (84. Falcone), Gustavo (89. Perdigao) – Ra. Costa.
    Náhradníci: Giovanaz – Cardoso, Perdigao, Bueno, Falcone, Mandiang, Samu.

    Moreirense FC: Nuno Macedo – Arsénio, Halliche, I. Santos, I. Fernandes (37. Tavares) – Chiquinho, Pacheco (78. Aouacheria), Neto, D'Alberto – Pedro Nuno, Lucas Rodrigues (46. Nenê).
    Náhradníci: Barros – Camara, Schons, Aouacheria, Nenê, B. Silva, Tavares.

    Rozhodca: Nuno Almeida – Venâncio Tomé, Rodrigo Pereira