Toronto – Boston 3:2 (kon.) | Carolina – Washington 5:0 (kon.) | Dallas – Nashville 2:3 (kon.)
Colorado – Calgary 6:2 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
6:2 (3:0, 2:1, 1:1) Stav série: 2:1
Calgary Flames
cz Utorok 16.04.2019, 04:15 • Pepsi Center, Denver • Play-off NHL • Štvrťfinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:16
    Znovu se vylučuje. Domácí Zadorov během komerční pauzy dostal dvě minuty za hrubost a k tomu 10 minut osobní trest. K tomu dostává Hathaway 10 minut osobní trest, ale bez dalšího vyloučení, takže si Calgary zahraje přesilovku.
     
    51:06
    Tkachuk dostal ještě osobní desetiminutový trest. Colorado bude hrát dvě minuty přesilovku.
     
    51:06
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Matthew Tkachuk – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost). Trest odpyká Andrew Mangiapane.
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Gabriel Landeskog – 2 min., hrubost).
     
    47:12
    Calvert dostává dvě minuty za hrubost, Bennett vyfasoval trest na dvě minuty za hrubost a desetiminutový osobní trest.
     
    45:34
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Colin Wilson – 2 min., podrážení).
     
    45:30
    Obrovský tlak Colorada! Smith vykryl střelu z voleje MacKinnona, poté si pohlídal možnou dorážku a následně mu spoluhráč pomohl svým tělem při další ráně z první z levého kruhu!
     
    44:14
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Oscar Fantenberg – 2 min., hákování).
     
    44:14
    Jost se dostal do obrovské šance, když po najetí ze strany před brankoviště předvedl výtečnou kličku do bekhendu a obešel tak brankáře. Jenže byl faulován a nepodařilo se mu zakončit.
    41:09 TJ BRODIE - 6:2
     
    41:09
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté okamžitě odpovídají! TJ BRODIE je autorem branky, když přihrávku Hanifina mezi kruhy usměrnil ze vzduchu za záda Grubauera, který nestihl na protečovaný puk zareagovat. Asistence: Noah Hanifin, Sean Monahan.
    40:54 Erik JOHNSON - 6:1
     
    40:54
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Prvotní útok Colorada sice zastavila tyč, kterou napálil Nietto, ale akce domácích pokračovala a Coleovu prudkou přihrávku od modré usměrnil mezi tři tyče v mezikruží ERIK JOHNSON! Asistence: Ian Cole, Matt Nieto.
     
    39:53
    Landeskog se provinil podrážením. Calgary bude hrát ve čtyřech proti třem.
     
    39:49
    Jak zastavil Smith tuhle dorážku Johnsona je téměř zázrak. Brankář Calgary pouze reflexivně v pádu máchl rukou a puk se mu podařilo vyrazit vysoko do vzduchu. Jen centimetry dělily Colorado od dalšího gólu.
     
    38:55
    A je po přesilovce. Calvert, který se vydal v oslabení do útoku, byl zasažen hokejkou do Backlunda do obličeje. A na rtech Calverta je krev, což znamená v součtu 4 minuty pro Backlunda...
     
    38:40
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Ian Cole – 2 min., hrubost).
     
    36:16
    Po přerušení hry došlo ke strkanici a dvě minuty za nesportovní chování vyfasoval hostující Tkachuk.
     
    36:16
    Velká šance Calgary, v níž se objevil i Frolík. Ten přihrál do pravého kruhu Backlundovi, jehož střelu zastavil svým ramenem Landeskog, který klečel v Grubauerově brankovišti! Akce hostů pokračovala, až nakonec Grubauer skočil po letícím puku a čapl ho do lapačky.
    32:58 Mikko RANTANEN - 5:1
     
    32:58
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Co se nepovedlo Calgary, to z rychlého protiútoku zvládl MIKKO RANTANEN, který si najížděl na středu a po přihrávce Wilsona z levého křídla propálil Smitha, který se marně snažil po letícím puku natáhnout. Asistence: Colin Wilson.
    28:34 Sam BENNETT - 4:1
     
    28:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté korigují a využívají přesilovku! SAM BENNETT sice promáchl hokejkou, ale nohou, kterou stál na ledě, se mu podařilo prudkou přihrávku Anderssona usměrnit do branky. Úmysl kopnout puk nebyl a gól platí. Asistence: Rasmus Andersson, Mikael Backlund.
    27:51 Matt NIETO - 4:0
     
    27:51
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí vstřelili gól v oslabení! Ian Cole vyrazil do úniku, který se nepodařilo obraně Calgary zastavit. Smith jeho střelu z pravé strany sice vyrazil, ale pouze k MATTU NIETOVI do levého kruhu. A Nieto, i přes skákajícího Smitha, dorazil puk do sítě. Asistence: Ian Cole, Erik Johnson.
     
    26:54
    Hra je za brankou Calgary přerušena. Bude se podruhé vylučovat na straně domácích. Dvě minuty za hrubost dostal Andrighetto.
     
    26:07
    Landeskog měl před Smithem obrovskou šanci. První střelou si brankáře položil, ale dorážku z bekhendu nedokázal poslat přes beton Smitha. Hra pokračovala a tlak zakončil Zadorov ránou od modré. Mike Smith další z řady těžkých úkolů zvládl. Nikdo by se nemohl divit, kdyby Colorado dalo o takové tři góly víc.
    16:02 Cale MAKAR - 3:0
     
    16:02
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To už je pro Calgary hodně nepříjemné! Ale obrovská radost pro CALE MAKARA, který při svém debutu v NHL, a zároveň play off, vsítil svůj premiérový gól! Mladý obránce se prodral až mezi kruhy, a i když byl v obležení hráčů Calgary, povedlo se mu trefit puk mezi Smithovy betony. Asistence: Nathan MacKinnon, Alexander Kerfoot.
    13:34 Nathan MACKINNON - 2:0
     
    13:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají podruhé v utkání přesilovku. Blesková sehrávka od Landeskoga na pravou stranu k Rantanenovi, který z první poslal prudký pas na levou stranu k NATHANU MACKINNONOVI, jenž dokázal prostřelit přesouvajícího se Smitha na bližší tyči, kde našel mezeru mezi jeho rukou a betonem. Asistence: Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog.
     
    13:03
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Garnett Hathaway – 2 min., držení).
    08:26 Nathan MACKINNON - 1:0
     
    08:26
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají dvojnásobnou přesilovku! NATHAN MACKINNON zpoza pravého kruhu přes clonu spoluhráče poslal přesnou střelu pod horní tyčku Smithovy branky! Asistence: Tyson Barrie, J.T. Compher.
     
    07:11
    Navíc byl oznámen během komerční pauzy ještě jeden trest! Calgary totiž mělo na kluzišti o jednoho hráče víc a dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Bude hrát dvě minuty ve třech!
     
    07:11
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Oscar Fantenberg – 2 min., hákování).
     
    03:52
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Ian Cole – 2 min., krosček).

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 9. MacKinnon (Barrie, Compher), 14. MacKinnon (Rantanen, Landeskog), 17. Makar (MacKinnon, Kerfoot), 28. Nieto (Cole, E. Johnson), 33. Rantanen (C. Wilson), 41. E. Johnson (Cole, Nieto) – 29. S. Bennett (R. Andersson), 42. Brodie (Hanifin, Monahan)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Varlamov) – E. Johnson (A), Cole, Barrie, Zadorov, Makar, Nemeth – Kerfoot, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Rantanen, Söderberg, C. Wilson – Calvert, Andrighetto, Nieto – Compher, Jost, G. Bourque.
    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – R. Andersson, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, Brodie, Fantenberg – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund (A), Tkachuk – Neal, Jankowski, S. Bennett – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.

    Rozhodca: Hebert, Kozari – Barton, Pancich

    Diváci: 18098
    Colorado 4 1 Calgary
    #1 Piatok 12.04.2019 • 04:00
    Calgary - Colorado 4:0
    #2 Nedeľa 14.04.2019 • 04:30
    Calgary - Colorado 2:3 koniec po predl.
    #3 Utorok 16.04.2019 • 04:15
    Colorado - Calgary 6:2
    #4 Štvrtok 18.04.2019 • 04:10
    Colorado - Calgary 3:2 koniec po predl.
    #5 Sobota 20.04.2019 • 04:11
    Calgary - Colorado 1:5