Columbus – Tampa Bay 3:1 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 3:6 (kon.) | Vegas – San Jose 6:3 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
6:3 (2:1, 2:0, 2:2) Stav série: 2:1
San Jose Sharks
cz Pondelok 15.04.2019, 04:08 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Play-off NHL • Štvrťfinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Vítám vás u série, která se za stavu 1:1 na zápasy přesunula ze San Jose do Las Vegas, kde se odehrají další dvě střetnut. Uvidíme, který celek se ujme vedení a případně půjde do nadějného trháku.
     
    Favoritem této série byli zajisté Žraloci, ovšem my dáme přednost představování Vegas, které zvládlo druhé střetnutí a vybojovalo důležité vítězství. Zlaté Rytíře táhne gólově Mark Stone, který se prosadil třikrát. Pokud chtějí Golden Knights potřebují se Marca-Andreho Fleuryho, který byl oporou svého celku v loňské jízdě vyřazovacími souboji. Pokud se podíváme na druhou stranu, San Jose je pasováno na jedno z favoritů na metu nejvyšší. Hostující celek poskládal tři vyrovnané formace z hráčů, kteří určitě kvalitu na cennou trofej mají. Českého fanouška může těšit fakt, že Tomáš Hertl je po Eriku Karlssonovi druhý nejproduktivnější hráč týmu.

    Nejproduktivnější hráči Vegas v paly-off:

    Max Pacioretty 4 body (1+3)
    Mark Stone 3 body (3+0)
    Paul Stastny 3 body (0+3)

    Nejproduktivnější hráči San Jose v paly-off:

    Erik Karlsson 4 body (0+4)
    Tomáš Hertl 3 body (2+1)
    Logan Couture 3 body (1+2)
     
    Československá stopa:

    Tomáš Nosek (VEG) žádný bod
    Tomáš Hyka (VEG) v play-off ještě nehrál

    Radim Šimek (SJS) zraněný
    Tomáš Hertl (SJS) 3 body (1+2)
    Lukáš Radil (SJS) v play-off ještě nehrál
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland (A), Schmidt, Theodore, McNabb, C. Miller, Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Mark Stone, Stastny, Pacioretty – Tuch, Eakin, Nosek – Reaves, Bellemare (A), Carrier.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, J. Ryan, E. Karlsson, Dillon, Braun, Heed – Pavelski (C), Couture (A), Meier – Nyquist, Hertl, E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Goodrow, Haley.

    Rozhodčí: Joannette, McIsaac – Kovachik, Daisy.
     
    Velké šílenství v Las Vegas znovu začíná, T-Mobile Arena je narvaná k prasknutí, a tak se čeká výborná atmosféra. San Jose Sharks je sice favoritem sérii, ale Golden Knights za vyrovnaného stavu mají v zádech své publikum. Oba celky již míří na ledovou plochu, odkud ze střídaček, případně modrých čar, vyslechnou hymnu. Poté už vše bude směřovat k zahájení střetnutí.
     
    Do branek se postaví Marc-Andre Fleury, jehož výkony ve vyřazovacích soubojích vždy gradují. Vždyť vzpomeňme na loňskou jízdu Vegas nebo tituly s Pens. Na druhé straně bude brankoviště hájit Martin Jones, jenž už také zná jízdu až do samotného finále. Uvidíme, který z brankářů dovede svůj tým k druhému vítězství v sérii.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak to je snový začátek pro Vegas! Deryk Engelland zastavil útok na vlastní modré čáře, po ní předal kotouč na Nateho Schmidta, který krásnou přihrávkou na osu našel MARKA STONEA. Domácí útočník si sám najel až před branku, odkud bekhendovou střelou uklidil kotouč do pravé šibenice. Asistence: Nate Schmidt a Deryk Engelland.
    00:16 Mark STONE - 1:0
     
    01:15
    Do dalšího útoku se hnal Tomáš Nosek, jehož snažení bylo zastaveno ve středním pásmu. Domácí mužstvo poté nahodilo puk za branku soupeře.
     
    02:16
    Micheal Haley se snažil prohodit obránce, ale jeho snažení právě bek zastavil. Golden Knights se pak hnali do útoku, ale nezvládli přechod přes neutrální zónu.
     
    02:58
    Kromě gólové situace se hraje opatrný hokej založen na bránění středního pásma. Z pravého strany přihrával před branku Erik Karlsson, který spoluhráče nenašel.
     
    03:56
    Jon Merrill přejel červenou čáru a nahodil kotouč za branku. Poté přišla střela z pravé strany, ovšem Martin Jones zasahovat nemusel.
     
    04:14
    Vegas se v další akci hnalo do útočného pásma, ale nezvládlo přechod přes modrou čáru. Pro ofsajd se hra vrací do středního pásma.
     
    04:19
    Po vyhraném vhazování zamířila dlouhá přihrávka Sharks na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici hostujícího maskovaného muže.
     
    05:02
    Domácí tým se rozestavil v útočném pásmu, jakoby hrál v početní výhodě. Až v závěru vystřelil Pierre-Édouard Bellemare, jenž jeho pokus byl mezi kruhy zastaven obráncem.
     
    05:47
    Další přihrávka San Jose skončila na icingu, hra se tak znovu vrací před branku Martina Jonese.
     
    06:23
    Do hry byl zády otočen Tomáš Hertl, který se otočil a ihned po ledě pálil. Jenže Marc-Andre Fleury si se slabým pokusem poradil. Český útočník pak ještě obkroužil a najel si až mezi kruhy. Ovšem domácí brankář byl znovu na místě a hru přerušil.
     
    Střely na branku: 3:4.
     
    07:10
    V nesnadné pozici se v rohu hrací plochy nacházel Colin Miller, který výpadem oklamal soupeře a počkal, až mu spoluhráči vystřídají.
     
    08:02
    Tvrdý hit na modré čáře schytal Justin Braun, jenž okamžitě zamířil na střídačku. Poté z levé strany vystřelil Melker Karlsson, ale Marc-Andre Fleury byl na místě.
     
    08:16
    Tomáš Nosek přebruslil na levé straně Erika Karlssona a zakončil bekhendem. Ovšem Martin Jones byl skvěle postaven a kotouč schoval do výstroje.
     
    09:15
    Nate Schmidt získal před brankou kotouč, který posunul do středního pásma.
     
    09:35
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    09:42
    San Jose vyhrálo vhazování a okamžitě vyhodilo přes všechny čáry. Ovšem Golden Knights se rychle usazují zpátky v pásmu.
     
    10:07
    Střelu od modré čáry vyrazil Martin Jones pod sebe. O dorážky se pak pokoušeli Reilly Smith a William Karlsson, jenže hostující brankář černou gumu přisedl.
     
    10:40
    Zakončením od modré čáry se následně prezentoval Shea Theodore, jehož snažení srazil bránící hráč k zadnímu mantinelu. Poté Žraloci vyhazují a mohou také vystřídat.
     
    11:28
    Domácí celek se hnal do přečíslení, ale přihrávka na Williama Karlssona přes obránce neprošla. Již zmíněný hráč poté vystřelil z předbrankového prostoru, ale Martin Jones byl na místě.
     
    Střely na branku: 8:5.
     
    12:11
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    12:16
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Jen pět vteřin trvala početní výhoda domácího celku! Po vyhraném vhazování zamířil puk na modrou čáru, odkud zamířil na pravou stranu. MAX PACIORETTY schoval rychlé zakončení za obránce a Paula Stastnyho. Puk pak zamířil k první tyči, kde Martin Jones nebyl. Asistence: Shea Theodore a Paul Stastny.
    12:16 Max PACIORETTY - 2:0
     
    12:38
    Do výborné pozice si najel Paul Stastny, jenž mířil k pravé tyči. Ovšem hostující brankář si se střelou poradil, stejně jako s dorážkou stejného hráče.
     
    14:05
    Od modré čáry nahodil puk před branku Shea Theodore. Do puku sáhl mezi kruhy Alex Tuch, ovšem jeho teč zamířila jen těsně vedle levé tyče.
     
    15:02
    A znovu Alex Tuch, který se sklepl puk za obránce a už to vypadalo, že půjde sám do zakončení. Ovšem obránce mu kotouč ustřelil k mantinelu.
     
    15:10
    Hra se rychle otočila a po překonání modré čáry vystřelil Tim Heed. Na jeho pokus Marc-Andre Fleury dobře viděl, a tak černou gumu schoval do výstroje.
     
    Střely na branku: 17:7.
     
    15:26
    Golden Knights si berou na pomoc video, a tak se o vstřelené brance bude ještě rozhodovat!
     
    15:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to je velké vzpruha pro Sharks! Joe Thornton napadal rozehrávku soupeře a za brankou získal puk, který okamžitě přihrál na hranici brankoviště, kde se nacházel KEVIN LABANC, jehož pokus k první tyči zamířil jen těsně za brankovou čáru. Asistence: Joe Thornton a Marcus Sörensen.
    15:26 Kevin LABANC - 2:1
     
    15:26
    Prvotní rozhodnutí rozhodčích bylo potvrzeno, gól platí a vedení Vegas u je jen jednobrankové.
     
    16:34
    Rychlým výpadem zpoza branky se k zakončení prodral Evander Kane, ovšem gólman Zlatých Rytířů byl znovu připraven.
     
    17:29
    Aktivita Sharks se okamžitě zvýšila! Z vrcholu pravého kruhu zakončoval Erik Karlsson, který vzdálenější šibenici jen těsně minul.V posledních minutách se hra neustále přelévá.
     
    18:27
    Nejprve přišla nepřesná střela z levé strany, taktéž dopadl také Braunův pokus zprava. San Jose nyní ostřeluje branku soupeře, ten následně vyhodil za cenu zakázaného uvolnění.
     
    19:01
    Hostující celek zachytil puk ještě na modré čáře a předal ho před branku, kde se nacházel Joe Pavelski. Jenže Marc-Andre Fleury celou situaci ustál a připisuje si další zákroky, jelikož také musel ještě vyrazit dorážku Tima Meiera.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla strhující podívanou, jelikož se v první minutě hry prosadil bekhendovým pokusem do šibenice Mark Stone. Aktivita Vegas dál rostla a v početní výhodě se mezi střelce zapsal také Max Pacioretty. Golden Knights byli lepším celkem, ale vše změnil Joe Thornton, který obral soupeře o černou gumu a předal ji na Kevina Labanca. Jeho branku muselo rozsoudit až video. Od té doby Sharks ostřelovali branku, ale další puk za záda Marca-Andreho Fleuryho už neposlali.

    Střely na branku: 20:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Další skvělý vstup do třetiny pro domácí celek! Vyhození u mantinelu zachytil Mark Stone, jenž přihrál na osu hrací plochy, odkud vypálil do brankářových betonů Max Pacioretty. Jeho pokus se odrazil do středu třetiny, odkud si PAUL STASTNY najel do levého kruhu a svým pokusem do vzdálenější šibenice se nemýlil. Asistence: Max Pacioretty a Mark Stone.
    20:21 Paul STASTNY - 3:1
     
    21:15
    Od pravého mantinelu zakončil Erik Karlsson, jehož pokus vyrazil Marc-Andre Fleury. Hra se velmi rychle otočila a Vegas ujelo do přečíslení. Zakončení zprava Martin Jones vyrazil a poradil si také s dorážkou, kterou vyslal Jonathan Marchessault.
     
    22:18
    Hostující mužstvo se nacházelo pod tlakem, a tak vyhodilo jen za cenu zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po pravici brankáře Sharks.
     
    22:25
    Zakončení od modré čáry schytal Micheal Haley, který s bolestivou grimasou míří do kabiny. Pro hostujícího hráče duel asi skončil, jelikož inkasoval ránu do oblasti kolene.
     
    22:54
    Tim Heed přihrál po modré čáře na druhou stranu hrací plochy, ovšem domácí brankář si znovu poradit a drží svůj tým ve dvoubrankovém vedení.
     
    23:10
    Vedle domácí svatyně se nacházel Logan Couture, jenž přihrával na hranici brankoviště, kam si sjížděl Gustav Nyquist. Ten kotouč netrefil, a tak se Vegas znovu ubránilo.
     
    23:58
    Hra se znovu přerušuje, jelikož černá guma opustila hrací plochu. Následuje tak vhazování po levé ruce gólmana Golden Knights.
     
    24:25
    Nesmyslnou přihrávku vymyslel Joakim Ryan, který chtěl přihrát na druhou stranu hrací plochy. Ovšem před brankou zachytil puk Jonathan Marchessault, jenž si stáhl puk do bekhendu a hledal mezeru mezi brankářovými betonu. Martin Jones se skvěle přesunul a mezeru utěsnil.
     
    25:20
    Další zákrok do statistik si připisuje Marc-Andre Fleury, jenž pokryl zakončení z pravé strany kluziště. Vegas nutí soupeře ke střelám z velké dálky.
     
    25:42
    Alex Tuch přihrával mezi kruhy, kde se nacházel Cody Eakin, který na černou gumu nedosáhl. Druhý jmenovaný pak vystřelil z vrcholu kruhů, ale Martin Jones schoval kotouč do lapačky.
     
    26:12
    Domácímu celku se se štěstím podařilo posunout hru do středního pásma. Joakim Ryan si myslel, že puk zachytil ještě na modré čáře a vystřelil. Čároví rozhodčí tak hru vykazují do neutrální zóny.
     
    Střely na branku: 26:14.
     
    26:34
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Kevin Labanc – 2 min., podrážení).
     
    26:42
    Z vrcholu pravého kruhu se pokusil o zakončení Max Pacioretty, jenž trefil prvního bránícího hráče. Následně San Jose vyhodilo přes všechny čáry.
     
    27:24
    Mark Stone se vydal do další útočné akce, ale byl vystaven do ofsajdu. Následně domácího útočníka trefil kolenem Evander Kane, ale kvůli předchozímu prohřešku se tentokrát vylučovat nebude.
     
    27:40
    Marcus Sörensen zastavil puk v rohu hrací plochy a posunul ho do středního pásma. Golden Knights se do třetiny rychle vrátili, ale jen na malou chvíli.
     
    28:56
    Do předbrankového prostoru si najížděl William Carrier, kterému v posledním momentu kotouč ujel k soupeři.
     
    29:39
    Přes celou hrací plochu se vydal Timo Meier, který nezamířil přesně. Hra se nám pořádně přiostřuje a k vidění je hromada hitů.
     
    30:02
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Alex Tuch – 2 min., nedovolené bránění).
     
    Střely na branku: 27:14.
     
    30:27
    Tomáš Nosek dlouho napadl rozehrávku soupeře, kterého udržel daleko od vlastní branky. Český útočník pak zamířil okamžitě na střídačku.
     
    30:50
    Od modré čáry vystřelil Brent Burns, jehož pokus z pravé strany vyrazil skvěle chytající Marc-Andre Fleury. Následně Vegas vyhodilo přes všechny čáry.
     
    31:38
    San Jose Sharks se pokusilo o dlouhou přihrávku, která skončila na dalším zakázaném uvolnění. Hra se přesune před brankou, kterou hájí Martin Jones.
     
    32:07
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Erik Karlsson, jenž ale trefil prvního bránícího hráče. Golden Knights znovu posunuli hru do neutrální zóny.
     
    32:29
    Max Pacioretty z osy přihrál na levou stranu, kde se nacházel Colin Miller. Jho pokus měl mířit do horní části branky, ovšem byl nepřesný a letěl jen nad břevno.
     
    33:27
    Druhá formace San Jose sice byla aktivnější, ale nedostala se do útočné třetiny. Hostující celek tak čeká na prostřídaní svých útočných řad.
     
    34:21
    Od pravého mantinelu zakončoval Kevin Labanc, jehož snažení bylo nepřesné. Aktivita Sharks dál roste ,ale v tento moment se hraje jen za brankou Vegas.
     
    Střely na branku: 27:18.
     
    34:25
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Kevin Labanc – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:48
    U mantinelu skvěle zapracoval Logan Couture, jenž zastavil útočnou akci soupeře. Hostující útočník pak posunul puk po hrazení do středního pásma a stihl vystřídat.
     
    35:24
    Téměř minuta z početní hry je pryč a Vegas v ní vůbec nic nepředvedlo!
     
    35:46
    Z levé strany se před branku hnal Evander Kane, jenž chtěl předvést bekhendový blafák. Ovšem Marc-Andre Fleury se skvěle roztáhl a útočníkovi vypíchl černou gumu holí.
     
    36:04
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Krásná akce domácího celku končí čtvrtou brankou! Mark Stone od modré čáry viděl dálnici na spoluhráče, a tak po ní poslal černou gumu. PAUL STASTNY už jen nastavil hůl a pod brankářovým betonem puk procedil za brankovou čáru. Asistence: Mark Stone a Shea Theodore.
    36:04 Paul STASTNY - 4:1
     
    36:54
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Joe Thornton – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    36:54
    Joe Thornton přijel jako třetí hráč do souboje a Tomáš Nosek o něm vůbec nevěděl. Český hráč schytal pořádnou ránu do hlavu, snad bude v pořádku.
    36:54 Joe Thornton nevybíravě trefil Tomáše Noska do hlavy
     
    37:43
    Ve vlastním oslabení přihrával před branku Tomáš Hertl, který hledal spoluhráče. Ovšem Logan Couture puk přejel, a tak se zakončení na branku Vegas nekonalo.
     
    37:54
    Před hostující brankou se snažil dorážet Mark Stone, ale také Max Pacioretty. Tomáš Hertl pak přiletěl k brankovišti jako uragán a chytil druhého jmenovaného za hlavu. Od té doby si všichni hráči na ledové ploše uštědřili pár ran.
     
    37:54
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Max Pacioretty – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Brenden Dillon – 2 min., hrubost).
     
    38:44
    Cody Eakin měl celou akci přichystanou na střelu, ale ještě přihrál na modrou čáru. Od té vypálil Colin Miller, jenž trefil jen bránícího hráče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako do úvodní dvacetiminutovky, tak i do druhé vstoupili lépe Golden Knights. Hned totiž v první minutě se prosadil Paul Stastny, který pak ještě navýšil vedení svého celku. Vegas diktuje tempo hry a pokud v poslední části nepřestane hrát, dnes zvítězí. San Jose je totiž dnes takové nemastné, neslané. Hostující hráči nedotahují šance do konce a navíc jsou v důležitých soubojích o chlup později.

    Střely na branku: 30:19.
    Střely na branku ve druhé třetině: 10:7.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Třetí vstup do třetiny, třetí gól v úvodní minutě! Brent Burns se snažil rozehrát, ale trefil hůl Paula Stastnyho. Ten jej předal na pravou stranu, odkud vystřelil Jonathan Marchessault, jehož pokus se od brankáře odrazil do brankoviště. V něm se nejlépe zorientoval MARK STONE, jenž navyšuje vedení Vegas. Asistence: Jonathan Marchessault a Paul Stastny.
    40:36 Mark STONE - 5:1
     
    42:16
    San Jose ještě zastavilo černou gumu na modré čáře, ale okamžitě nahození končí v lapačce domácího maskovaného muže, jenž hru opět přerušil.
     
    42:42
    Zpoza branky přihrával po mantinelu na modrou čáru Logan Couture. Jenže Erik Karlsson jej nezastavil, a tak se hra přesunula do středního pásma.
     
    43:17
    V předbrankovém prostoru se tentokrát nacházel Max Pacioretty, jehož pokus mířil jen nad branku Sharks. Následně hostující mužstvo vyhodilo jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    43:49
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (William Karlsson – 2 min., sekání).
     
    43:59
    Golden Knights vyhráli vhazování a obloučkem posílají hru až k hostujícímu brankáři.
     
    44:18
    Z pravé strany vystřelil Kevin Labanc, jehož pokus možná lehce tečoval Joe Pavelski. Puk zůstal ležet v brankovišti, odkud jej odpálil bránící hráči do bezpečí. V přerušené hře si Tomáš Nosek dojel pro Brenta Burnse, ale rozhodčí oba kohouty rychle uklidnili.
     
    44:18
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Tomáš Nosek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Brent Burns – 2 min., hrubost).
     
    44:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vegas přidává také šestou branku, ale tentokrát do vlastní sítě! LOGAN COUTURE přihrával k pravé tyči, kde se nacházel Joe Pavelski. Ovšem mezi kruhy do přihrávky sáhl Brayden McNabb, jenž puk usměrnil mezi brankářovy betony. Asistence: Erik Karlsson a Martin Jones.
    44:57 Logan COUTURE - 5:2
     
    45:54
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A drama je na světě! Gustav Nyquist se nacpal před branku, odkud trefil brankářův beton. K dorážce se z mezikruží dostal TIMO MEIER, jenž prostřelil Marca-Andreho Fleuryho střelou mezi ruku a tělo. Asistence: Gustav Nyquist.
    45:54 Timo MEIER - 5:3
     
    47:06
    Nejprve se Max Pacioretty nacpal tělem před Erika Karlssona a mířil k zadní tyči. Ovšem Martin Jones zaznamenal skvělý zákrok. Akce trvala dál a hostující brankář musel řešit ještě situaci u své tyče.
     
    Střely na branku: 36:24.
     
    47:32
    DOmácí mužstvo se hnalo do přečíslení, které hostující obrana na poslední chvíli zastavila. Střelou se tak z druhé vlny prezentoval Colin Miller, jenž trefil jen prvního soupeře.
     
    48:17
    Z levého kruhu zakončoval na vzdálenější tyč Logan Couture, jehož snažení skončilo v pohotové lapačce Marca-Andreho Fleuryho.
     
    48:27
    Na druhé straně se prezentoval střeleckými pokusy Tomáš Nosek. Jeho pokus z levé strany vyrazil hostující brankář a pokus od modré čáry byl zase nepřesný.
     
    49:11
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (William Carrier – 2 min., hákování).
     
    49:20
    Hned v úvodu se střelou z pravého vrcholu kruhu prezentoval Kevin Labanc, jehož zakončení vyrazil Marc-Andre Fleury maskou do ochranné sítě.
     
    50:00
    Deset minut zbývá do konce normální hrací doby. Ve stejný moment přejel modrou čáru Joe Pavelski, jehož přihrávku zachytil William Karlsson, jenž vyhodil.
     
    50:25
    San Jose Sharks se hnalo do další útočné akce, kterou zastavuje hvizd sudího. Pro ofsajd se hra vrátí do střední třetiny.
     
    50:45
    Z pravé strany vyslal nepřesný pokus Erik Karlsson, poté se domácímu mužstvu podařilo znovu vyhodit.
     
    52:21
    Hráči Golden Knights byli v útočném pásmu, jenže nezakončili. Poté se hra posunula do středního pásma, odkud přišlo jen nahození za branku soupeře.
     
    52:40
    Z pravé strany spíše před branku přihrával Logan Couture, ovšem Marc-Andre Fleury si na jeho přihrávku počkal a vyrazil puk do rohu hrací plochy.
     
    53:57
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! MARK STONE vybojoval kotouč ve středním pásmu a hnal se před branku, kam mu puk vrátil Paul Stastny. Stone si pak položil Martina Jonese a zasunul černou gumu po ledě do hostující pokladnice! Asistence: Paul Stastny a Shea Theodore.
    53:57 Mark STONE - 6:3
     
    54:32
    K odraženému puku se ve středním pásmu dostal Cody Eakin, jenž přejel červenou čáru a nahodil ji do rohu, aby mohl se spoluhráči vystřídat.
     
    54:55
    Jonathan Marchessault přihrál od mantinelu před branku, kam si najel William Karlsson. Domácí útočník byl atakován a navíc byl i příliš blízko, a tak vystřelil jen do brankáře.
     
    56:02
    Troufnu si říci, že je rozhodnuto! Vegas Golden Knights kombinují ve vlastní třetina a už se rozhodně nikam nepoženou.
     
    56:40
    Domácí mužstvo zastavilo další útok ve vlastní třetině a posunulo hru do středního pásma. Tam se po chvilce k puku dostal Cody Eakin, jehož pokus zprava vyrazil Martin Jones.
     
    57:27
    Zakázané uvolnění, protože Golden Knights již hrají velice jednoduše. Následuje vhazování po levé ruce Marca-Andreho Fleuryho.
     
    57:59
    A máme tu pěstní vložku! Mimo hru shodili rukavice Ryan Reaves a Evander Kane. Oba borci si rozdali pár ran, ovšem vítězem bitky je domácí borec, který soupeře na konci povalil.
    57:59 Bitka
     
    57:59
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Ryan Reaves – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 5 min., bitka).
     
    Střely na branku: 39:27.
     
    58:41
    Od modré čáry vyslal spíše propagační pokus Brenden Dillon. Marc-Andre Fleury na střelu velmi dobře viděl a vyrazil ji k zadnímu mantinelu.
     
    59:40
    Z vrcholu levého kruhu se ještě napřáhl Max Pacioretty, jehož pokus po ledě mířil mezi brankářovy betony. Ovšem Martin Jones celou situaci zvládl a kotouč vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 461 diváků.
     
    Golden Knights zaznamenali zasloužené vítězství! Domácí celek byl od začátku zápasu lepším celkem a svůj výkon korunoval šesti brankami. Vegas mělo výborné vstupy do třetin, jelikož v každé z nich se trefilo v úvodní minutě. Hattrickem se blýskl Mark Stone, jenž byl hlavní postavou zápasu. Kousek za ním kráčel Paul Stastny, jenž zaznamenal pět kanadských bodů. San Jose nehrálo vydařené utkání a vše k prohře směřovalo. Rozdíl byl také v brankářích, jelikož Martin Jones na rozdíl od svého maskovaného kolegy nechytil nic navíc.

    Vegas Golden Knights se tak ujímá vedení 2:1 v sérii a v příštím střetnutí bude moci zabojovat o mečboly.

    Střely na branku: 40:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:9.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Mark Stone (VEG) 3+2
    2. Paul Stastny (VEG) 2+3
    3. Max Pacioretty (VEG) 1+1
     
    Československá stopa:

    Tomáš Nosek (VEG) žádný bod, 3 střely, 12:35 čas na ledě

    Tomáš Hertl (SJS) žádný bod, 6 střel, 19:04 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Vegas se ujalo vedení v sérii, se s vámi loučím a přeji vám povedený vstup do nového týdne. (06:59:00)

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 1. Mark Stone (Schmidt, Engelland), 13. Pacioretty (Theodore, Stastny), 21. Stastny (Pacioretty, Mark Stone), 37. Stastny (Mark Stone, Theodore), 41. Mark Stone (Marchessault, Stastny), 54. Mark Stone (Stastny, Theodore) – 16. Labanc (J. Thornton, Sörensen), 45. Couture (E. Karlsson, M. Jones), 46. Meier (Nyquist)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland (A), Schmidt, Theodore, McNabb, C. Miller, Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Mark Stone, Stastny, Pacioretty – Tuch, Eakin, Nosek – Reaves, Bellemare (A), Carrier.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, J. Ryan, E. Karlsson, Dillon, Braun, Heed – Pavelski (C), Couture (A), Meier – Nyquist, Hertl, E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Goodrow, Haley.

    Rozhodca: Joannette, McIsaac – Kovachik, Daisy

    Diváci: 18 461
    Vegas 3 4 San Jose
    #1 Štvrtok 11.04.2019 • 04:30
    San Jose - Vegas 5:2
    #2 Sobota 13.04.2019 • 04:30
    San Jose - Vegas 3:5
    #3 Pondelok 15.04.2019 • 04:08
    Vegas - San Jose 6:3
    #4 Streda 17.04.2019 • 04:38
    Vegas - San Jose 5:0
    #5 Piatok 19.04.2019 • 04:08
    San Jose - Vegas 5:2
    #6 Pondelok 22.04.2019 • 01:00
    Vegas - San Jose 1:2 koniec po predl.
    #7 Streda 24.04.2019 • 04:10
    San Jose - Vegas 5:4 koniec po predl.