Watford – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
Watford FC
0:1 (0:1)
Arsenal FC
Pondelok 15.04.2019, 21:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:58:47)
     
    Držanie lopty: 34 % : 66 %.
    Strely na bránu: 3:6.
    Strely mimo: 3:6.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 12:8.
     
    V druhom polčase sme videli omnoho otvorenejší futbal so šancami na oboch stranách, skóre sa ale už nezmenilo, a tak rozdielovým gólom zostal gól Aubameyanga po hrubej chybe domáceho brankára Fostera. Domáci hrali takmer celý zápas v oslabení, vôbec to ale nebolo poznať a niekoľkokrát neboli vôbec ďaleko od vyrovnania. Najbližšie bol k nemu Masina, ktorý trafil svojou ďalekonosnou strelou brvno. Arsenal dnes zvíťazil a dostal sa znovu na štvrté miesto, okrem výhry ale dnes nemal veľa dôvodov na spokojnosť. Watford je po dnešnom zápase na priebežnom desiatom mieste.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Na opačnej strane sa ešte domáci snažia o posledný útok. Janmaatov center bol zablokovaný a odrazená lopta sa dostala k brankárovi hostí Lenovi, ktorý ju zaľahol.
     
    90+2
    Iwobi po zisku lopty potiahol guľatý nezmysel do rohu a tam sa snaží získať cenné sekundy pre hostí. Potom sa mu ale otvoril priestor na prihrávku na Özila a tú nemal robiť, pretože jeho spoluhráč bol v ofsajde.
     
    90+1
    Arsenal vytlačil domácich na ich polovicu, tí sa však okamžite tlačia dopredu. Na polovici hostí vybojovali loptu po nákope brankára Fostera, Successovi sa ale prihrávka nevydarila a Monreal ju odkopol do autu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Domáci tlačia v úplnom závere hostí. Hughesova strela bola zablokovaná, žltočierni ale pokračujú v obliehaní pokutového územia Arsenalu.
     
    88
    Aubameyang sa uvoľnil medzi obrancami Watfordu po prihrávke z ľavej strany, tiesnený Cathcartom ale bránu domácich minul.
     
    87
    Capoue stratil loptu pri zbytočných kľučkách vo vlastnej šestnástke a takmer z toho bol nebezpečný moment pred jeho bránou. Iwobi našťastie pre domáceho záložníka pokazil center, ktorý skončil u gólmana Fostera.
     
    86
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Adam Masina, prichádza Ken Sema.
     
    86
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Monreala dostáva Will Hughes (Watford FC).
     
    85
    A napriek takmer celozápasovému oslabeniu mali domáci dosť síl, aby presingom donútili k chybnej rozohrávke Koscielného. Kapitán Arsenalu rozohral priamo na svojho trénera za autovou čiarou.
     
    84
    Hostia sú po dlhej dobe s loptou na útočnej polovici. Domáci ich držia pri stredovej čiare a postupne ich vytláčajú na vlastnú polovicu.
     
    83
    Domáci zostali na útočnej polovici a dostávajú hostí pod čoraz väčší tlak napriek oslabeniu. Janmaatov center doletel na zadnú tyč, kde si skvele nabehol Hughes. Ten však hlavou zakončil tesne nad bránu Arsenalu.
     
    82
    Domáci cítia šancu na body a získali ďalší priamy kop. Center Janmaata tentokrát odhlavičkoval Xhaka priamo do autu.
     
    81
    Domáci mohli vyrovnať! Success predĺžil loptu hlavou za obranu Arsenalu na Graya, ktorý obišiel brankára Lena a zakončoval. Jeho strelu pred prázdnou bránou zastavil sklzom Maitland-Niles.

    Michal Sadlek

    Góly: 10. Aubameyang

    Karty:   54. Capoue (WAT), 86. Hughes (WAT)   11. Deeney (WAT)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:8.
    Watford FC: Foster – Janmaat, Kabasele, Cathcart, Masina (86. Sema) – Femenía (59. Success), Capoue, Doucouré – Hughes – Deeney (C), A. Gray.
    Náhradníci: Gomes – Britos, N. Chalobah, Mariappa, Navarro, Sema, Success.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi, Koscielny (C), Mavropanos (59. Guendouzi), Monreal – Torreira (46. Özil), Xhaka – Mchitarjan, Ramsey (68. Maitland-Niles), Iwobi – Aubameyang.
    Náhradníci: Čech – Özil, Maitland-Niles, Guendouzi, Kolašinac, A. Lacazette, Alnaní.

    Rozhodca: Pawson – Beswick, West