Poprad – Košice 4:2 (kon.) | Trenčín – Nitra 0:2 (kon.)
koniec
Rytíři Kladno
5:3 (1:2, 1:1, 3:0) Stav série: 3:1
HC Dukla Jihlava
cz Streda 20.03.2019, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Play-off Chance ligy (CZ) • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Ačkoliv Dukla vstupovala do třetí periody s jednobrankovým náskokem, tak ani ve druhém venkovním zápase neuspěla. Kladnu totiž hodně pomohla využitá přesilová hra pěti proti třem, načež se domácí celek opět ujal vedení. Koncovka utkání nabídla snahu hráčů Jihlavy, avšak velmi dobrá obranná činnost Kladna nepřipustila vyrovnávací branku, naopak o osudu zápasu rozhodl Vampola, který v poslední minutě uzavřel na konečných 5:3. (20:31:52)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5200 diváků.
     
    Konec zápasu.
    59:28 Petr VAMPOLA - 5:3
     
    59:28
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Je tu rozhodující branka tohoto zápasu! Pekr raději zavezl puk za vlastní branku, kde mu ale hrací předmět ujel od hokejky. Následnou přihrávku téhož hráče zachytil Strnad, který ještě předal lépe postavenému Plekancovi, jenž trefil hráče na brankové čáře. O úspěšnou dorážku se postaral až PETR VAMPOLA.
    Asistence: Tomáš Plekanec, Jakub Strnad.
     
    59:10
    Kehar vyhodil puk za cenu dalšího icingu, hra se stěhuje zpět před Cikánka.
     
    59:01
    Až nyní se Jihlava dostala před Cikánka, přičemž to z levé strany zkoušel Jiránek, jehož ránu srazil protihráč do ochranné sítě. I tentokráte se na vhazování staví velezkušený Plekanec, kterému bude čelit Anděl.
     
    58:30
    Ve středu hrací plochy se ujal puku Plekanec, který se v tísni pokoušel zakončit do prázdné branky, což se ale nepovedlo. Ještě lepší pozici měl Strnad, který celkem nepochopitelně přestřelil branku.
     
    57:43
    Jihlava to zkouší bez brankáře!
     
    57:20
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Před malým momentem operoval s pukem Jágr, kterého pečlivě zpracovával Holý. Domácí nasbíraly cenné vteřinky, následně na zemi skončil Kehar, vylučovat se nebude.
     
    56:40
    Odraz od mantinelu hrál do karet Pekrovi, který se jako první dostal k odraženému touši, avšak v tísni nedokázal zakončit. Na druhé straně musel Honzík schovat puk pod lapačku.
     
    56:01
    Harkabusovo nahození od levého hrazení pouze prosvištělo vedle branky, jako první se k volnému touši dostal Hrníčko, který okamžitě přeposlal podél mantinelu na Matějíčka.
     
    55:02
    Jágr dokázal přeposlat k zadnímu hrazení na Plekance, který celou akci vyšperkoval přihrávkou na Říhu, jehož dělovka rozvlnila boční síť. První formace Kladna zatápí Jihlavě.
     
    54:01
    V krátkém časovém sledu přišly hned tři zakázané uvolnění, přičemž se o všechny postaralo Kladno. Posléze Nash našel pouze hokejku soupeř, který skončil na zemi. Najednou se domácí dostali do přečíslení, Kaut z pravé strany ale nevyzrál na Honzíka.
     
    53:04
    Bezúch byl s pukem v dobré pozice, avšak trefil pouze protihráče před sebou. Následný atak Dukly přinesl vyloženou šanci Jiránka, který trefil beton Cikánka. Ještě větší příležitost měl Zeman, jenž trefil brankovou konstrukci.
     
    52:03
    Domácí obránce Zajíc vyhodil puk ven z hrací plochy, avšak dle výroku sudích to bylo s tečí. Logicky se tak vhazovalo v útočném pásmu Dukly, tentokráte byl úspěšnější Plekanec.
     
    51:01
    Zeman zřejmě prováhal ideální moment k zakončení, nakonec se o střelu postaral Kajínek, který vypálil pouze do lapačky domácího brankáře. Posléze na vhazování uspěl Čachotský, jeho celek ale vyklidil pásmo.
     
    50:05
    Jihlava má velké problémy se založením kloudného výpadu, na řadu přišlo další zakázané uvolnění. Do konce zápasu zbývá posledních deset minut, vhazovat se bude po levici Honzíka.
     
    49:45
    Redlich našel u přední tyče Plekance, který se chtěl otočit před brankáře Honzíka. Ten si se zakončením poradil, o dorážku se pokoušel také Jágr, avšak puk vůbec netrefil.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 3. Jelínek (Zikmund, Lakos), 28. Melka (Svedlund, J. Strnad), 41. Zikmund (Jágr, J. Říha), 44. Lakos (J. Strnad, Machač), 60. Vampola (Plekanec, J. Strnad) – 14. A. Zeman (J. Holý), 19. Pekr (Anděl), 31. Pekr (Klíma)


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, Svedlund, Lakos, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Redlich – Melka, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.
    HC Dukla Jihlava: Honzík (Brož) – J. Pohl, Štebih, Matějíček, Kajínek (A), J. Holý, Suchánek, Půža – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, Osmík, Klíma.

    Rozhodca: Souček, Veselý – Bosák, Maštalíř

    Diváci: 5200
    Kladno 4 1 Jihlava
    #1 Piatok 15.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:4
    #2 Sobota 16.03.2019 • 18:20
    Jihlava - Kladno 3:1
    #3 Utorok 19.03.2019 • 18:00
    Kladno - Jihlava 5:1
    #4 Streda 20.03.2019 • 18:00
    Kladno - Jihlava 5:3
    #5 Piatok 22.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Kladno 2:4