Tampa Bay – Arizona 4:1 (kon.) | Chicago – Vancouver 2:3 (po pr.) | LA Kings – Winnipeg 2:3 (kon.)
San Jose – Vegas 3:7 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Arizona Coyotes
cz Utorok 19.03.2019, 00:38 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatování, že Tampa opět vyhrála, se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc nebo o nejlepší vstup do dalšího dne. (03:21:21)
     
    Československá stopa:

    Jan Rutta (TBL) žádný bod, 1 střela, 12:22 čas na ledě
    Erik Černák (TBL) žádný bod, 2 střely, 21:23 čas na ledě

    Richard Pánik (ARI) 1 bod (0+1), žádná střela, 14:59 čas na ledě
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Steven Stamkos (TBL) 1+0
    Andrej Vasilevskij (TBL) 0+1, 28 zákroků, 96,6% úspěšnost zákroků
    3. Victor Hedman (TBL) 1+0
     
    Výsledek zápasu vypadá tak, že se hrálo jednoznačné utkání. Ovšem opak je pravdou, duel byl totiž nesmírně vyrovnaný a dva góly padly do prázdné branky. Coyotes favorita hodně potrápili, ale doplatili na nízkou produktivitu, protože šancí měli dost. Tampa Bay tak dokráčela k další výhře, a tak se její náskok na čele tabulky NHL dál navyšuje. O rozhodující trefu se postaral Victor Hedman, jenž se trefil na začátku poslední dvacetiminutovky.

    Střely na branku: 24:29.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:11.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Yanni GOURDE - 4:1
     
    59:51
    Tampa právě vstřelila branku!
    Výsledek pro Arizonu sice vypadá krutě, ale dva góly do prázdné brány mu daly definitivní podobu! Nahození mířilo na ruského brankáře, který puk vyklepal z lapačky a zřejmě chtěl sám trefit prázdnou svatyni. To se mu sice nepodařilo, ale černou gumu ve středním pásmu dojel YANNI GOURDE, jenž celou akci dokonal. Asistence: Andrej Vasilevskij.
     
    59:33
    Darcy Kuemper opět odjíždí na střídačku a hostující branka je prázdná!
    59:15 Anthony CIRELLI - 3:1
     
    59:15
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak tohle se hostujícímu celku vůbec nepodařilo! Přihrávka z rohu hrací plochy mířila jen na bránícího hráče. ANTHONY CIRELLI pak přes celé kluziště zamířil do prázdné branky! Bez asistence.
     
    58:50
    Darcy Kuemper míří na střídačku a Arizona pustila do útočného pásma šestého bruslaře!
     
    58:29
    Z levého kruhu vystřelil jen do Ryana McDonagha Clayton Keller. K odraženému puku se mezi kruhy dostal ještě Jakob Chychrun, jenž trestuhodně bránu přestřelil!
     
    58:21
    Arizona má jedinečnou šanci na vyrovnání, a tak si před přesilovou hrou bere ještě oddechový čas!
     
    58:21
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Steven Stamkos – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    58:12
    Lightning rozestavili obrannou hráz na modré čáře, s čímž si hosté neporadili. Nick Cousins tak zvolil jen nahození za domácí branku a jde se spoluhráči střídat.
     
    57:31
    Od modré čáry zakončoval Victor Hedman, jenž dal výsledku zápasu současnou podobu. Jenže jeho další střelu vyrazil Darcy Kuemper do ochranné sítě.
     
    56:35
    Vinnie Hinostroza si obhodil obránce a vystřelil po ledě. Hostující útočník se dostal ještě k dorážce, ovšem Andrej Vasilevskij oba pokusy zlikvidoval betonem.
     
    Střely na branku: 21:25.
     
    56:07
    Ondřej Palát přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Mathieu Joseph. Jeho pokus mířil k pravé tyči, ale puk schoval do natažené lapačky Darcy Kuemper.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 7. Stamkos (McDonagh, J. T. Miller), 41. Hedman (Cirelli, Killorn), 60. Cirelli, 60. Gourde (Vasilevskij) – 6. Keller (Dvorak, Pánik)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Sergačov, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Rutta, Coburn – J. T. Miller, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Joseph, Cirelli, Killorn – Erne, Paquette, Gourde.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Demers, Goligoski, Oesterle, Chychrun – Hinostroza, Richardson (A), Grabner – Keller, Dvorak, Pánik – J. Archibald, Kempe, Crouse – Garland, Cousins, Galchenyuk.

    Rozhodca: Pollock, Hebert – Amell, Racicot