Dunajská Streda – Ružomberok 1:1 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (0:1)
MFK Ružomberok
Nedeľa 17.03.2019, 15:00Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    FC DAC Dunajská Streda

    Dunajskostredčania ukončili základnú časť na treťom mieste so ziskom 44 bodov za trinásť výhier, päť remíz a štyri prehry pri skóre 42:27. Rovnaký počet bodov a taktiež výhier, prehier aj remíz má taktiež MŠK Žilina, ktorá je na druhom mieste, pretože má o jeden gól lepšie skóre. Oba vzájomné stretnutia sa skončili remízou. DAC aj MŠK strácajú na prvý Slovan Bratislava štrnásť bodov, čo je pred záverečnými desiatimi kolami dosť. Práve Slovan a Žilina budú súpermi Dunajskej Stredy v ďalších dvoch dueloch. Najlepším strelcom klubu je Vakoun Issouf Bayo, ktorý však už nastupuje za Celtic. Z aktívnych hráčov to preto je sedemgólový Kristopher Vida.

    MFK Ružomberok

    Ružomberčania ukončil základnú časť na štvrtom mieste, kde získali 36 bodov za deväť výhier, deväť remíz a štyri prehry pri skóre 34:20, čo je rovnaký počet neúspešných zápasov ako má DAC a MŠK. Lepšie je na tom iba Slovan, ktorý ešte neprehral. Piate Michalovce majú o štyri body menej. MFK neprehral posledných sedem stretnutí základnej časti, v jarnej časti dvakrát vyhral a v dvoch prípadoch aj remizoval. Klub sa strelecky opiera o bosnianskeho útočníka, Ismar Tandir strelil už deväť gólov. Druhý v poradí je sedemgólový Kristi Qose.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    DAC Dunajská Streda začína v klasických modro-žltých dresoch, hostia z Ružomberka majú bielu kombináciu.
     
    2
    Domáci na úvod stretnutia získali rohový kop, po nízkom centri príde aj ďalší, pretože dobre zabojoval Ronan.
     
    3
    Eric Davis síce v šestnástke spoluhráčov našiel, ale táto akcia zakončená nebola. Ružomberok sa ubránil a poslal loptu do bezpečia.
     
    4
    Domáci hráči sa snažia byť aktívni hneď od začiatku zápasu, momentálne držia loptu a kombinujú s ňou v strede poľa.
     
    5
    Eric Davis je zatiaľ na krídle aktívny, ani tento center si ale adresátov vo farebných dresoch nenašiel. Vo vzduchu zasiahol Macík.
     
    6
    Ružomberok rozohráva do vlastného brankára a zdá sa, že hostia sa pokúsia o akciu po ľavej strane ihriska.
     
    7
    Kristián Koštrna akciu súpera na krídle zastavil, sám navyše môže vhadzovať. Koné posiela loptu doľava, kde bude akcia DAC pokračovať.
     
    8
    Znova prišiel center do malého vápna, brankár Matúš Macík s takýmito snahami Dunajskej Stredy nemá najmenší problém.
     
    9
    MFK Ružomberok sa usadil na útočnej polovici ihriska. Niečo sa snaží vymyslieť na ľavej strane svojej ofenzívy.
     
    10
    Peter Gál-Andrezly poslal zľava dobrý center, ktorý si ale postrážil obranca Souleymane Koné, následne tvrdo zahral Tomáš Huk. Faul sa v šestnástke DAC nepíska.
     
    11
    Zsolt Kalmár vystrelil spoza šestnástky súpera, jeho pokus z diaľky skončil nad bránou Macíka. Technické zakončenie nabralo opačný falš.
     
    12
    Ďalšia akcia DAC Dunajská Streda neskončila podarene, lopta po zlej prihrávke ušla za bránkovú čiaru. Rozohrávať preto bude brankár Macík.
     
    13
    MFK Ružomberok rozohráva z vlastnej polovice ihriska, jeho snaha priniesla center doprava, kde už loptu nedobehol Zinedin Mustedanagić.
     
    14
    Erick Davis mohol vhadzovať po nepresnej prihrávke hostí v strede ihriska, Dunajská Streda sa snaží preniknúť dopredu cez stred poľa, kde skončil na zemi Kalmár a získal priamy kop.
     
    15
    Erick Davis dostal prihrávku z priameho kopu na ľavú stranu, avšak Panamčan poslal dosť nepodarený center, ktorý skončil nad bránou Macíka.
     
    16
    Peter Gál-Andrezly poslal dobrý center zľava, ktorý síce Gereca nenašiel, no Zinedin Mustedanagić bol vo vápne úplne voľný. Zbytočne si ešte loptu posúval a prišiel o ňu skôr, ako mohol zakončovať.
     
    17
    Kristi Qose vystrelil spred šestnástky, zrazeným pokusom vybojoval prvý rohový kop pre MFK Ružomberok v tomto stretnutí.
     
    18
    Ružomberok dal gól!
    Hostia získali tri rohy po sebe, po tom poslednom sa tešia, pretože center Mustedanagiča hlavičkoval Ján Maslo, ktorého loptu dorazil zblízka PETER GÁL-ANDREZLY a otvára skóre.
     
    19
    Ján Maslo minul prudký center pred bránu Macíka, za obrancom Ružomberku však číhali hráči, no tí sa do zakončenia z dobrej pozície nedostali.
     
    20
    Matúš Kmeť zakončoval z pravej strany veľkého vápna, zablokovaný pokus prináša pre Ružomberok ďalší rohový kop.
     
    21
    Zinedin Mustedanagić to znova kopol veľmi dobre, na zadnej žrdi však najlepšie zareagoval Zsolt Kalmár a poslal loptu do bezpečia.
     
    22
    Peter Gál-Andrezly dostal loptu k šestnástke súpera, okamžite mal na seba nalepených súperov a nakoniec prišiel útočný faul na Šatku.
     
    23
    Jeden z hostí síce ostal ležať na trávniku, no DAC pokračuje v akcii. Center sprava odkopol v malom vápne obranca Matej Čurma.
     
    24
    Až teraz sa hra prerušila a Štefan Gerec, ktorý dostal zásah rukou súpera do tváre, môže byť prípadne ošetrovaný. Bežia k nemu aj lekári.
     
    25
    Gerec je už dosť dlho v opatere lekárov, tieto desiatky sekúnd sa určite ukážu na nadstavenom čase. Ofenzívny hráč MFK Ružomberk však bude v poriadku.
     
    26
    Maksym Tretiakov si zaujímavo zbiehal na kolmicu do šestnástky súpera, ale v poslednej chvíli mu loptu zobral obranca Dominik Kružliak.
     
    27
    Zsolt Kalmár sa akrobatickým spôsobom do zakončenia po centri sprava nedostal, následne Kmeťa neprestrelil Divkovič a Eric Davis všetko ukončil ranou vedľa.
     
    28
    Eric Davis poslal až príliš prudký pas na ľavé krídlo, Maksym Tretiakov to nemal šancu dobehnúť na hracej ploche.
     
    29
    Štefan Gerec je už v plnej permanencii, avšak prihrávku za obranu DAC Dunajská Streda si našiel v postavení mimo hry.
     
    30
    Erick Davis ostáva ležať na hracej ploche, pretože v sklze ho veľmi nebezpečne trafil obranca Matej Čurma, ktorý žltej karte neušiel.
     
    31
    Eric Davis je po ošetrení v poriadku a môže pokračovať v hre. DAC Dunajská Streda má viac z hry, po polhodine stretnutia napriek tomu prehráva.
     
    32
    Hráči FC DAC Dunajská Streda získali rohový kop, nízky center poslal z prvej žrde do bezpečia útočník Štefan Gerec. Následný nákop Davisa zablokoval Kmeť.
     
    33
    Zsolt Kalmár síce vymyslel zaujímavú kolmicu do šestnástky MFK Ružomberok, ale Maksym Tretiakov mal k lopte znova ďaleko.
     
    34
    Akcia Ružomberka na pravej strane priniesla len zablokovaný center, ktorý poslal mladý Matúš Kmeť. Po aute tento futbalista centroval znova, spoluhráčov zase nenašiel.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho v prvom polčase. Dokáže sa domáci tím zapísať na streleckú listinu ešte do prestávky?
     
    36
    Zaujímavý center pred päťku defenzívy Ružomberka zakončený nebol. Maslo aj Kružliak síce kus zaspali, avšak Marko Divković si loptu nespracoval.
     
    37
    Christián Herc naviezol loptu do šestnástky súpera, kde sa po kontakte s protihráčom porúčal na zem. Penalta sa nepíska, kontakt bol minimálny a navyše prišiel ešte pred vápnom. Skôr by sa hodila žltá za filmovanie, no nedeje sa nič.
     
    38
    Ján Maslo teraz prehral jednoduchý súboj pred vlastnou šestnástkou, nachytal ho Angličan Connor Ronan. Ten však zahral z ofsajdu.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Matej Madleňák (MFK Ružomberok).
     
    40
    Ján Maslo dobre zareagoval proti prízemnému centru pred malé vápno, dobre to ale skúšal Maksym Tretiakov, ktorý hľadal Divkoviča alebo Kalmára.
     
    41
    Gerec fauluje v strede ihriska, lopta pripadla domácim hráčom. DAC sa podľa všetkého záver polčasu stráviť na útočnej polovici ihriska.
     
    42
    Maksym Tretiakov síce neposlal ideálny center, avšak ten sa nebezpečne zniesol ponad malé vápno Ružomberka. Nakoniec skončil za postrannou čiarou.
     
    43
    Zsolt Kalmár okamžite po strate lopty fauloval na vlastnej polovici. Ružomberok získal priamy kop, ale ďaleko od brány Jedličku.
     
    44
    Zinedin Mustedanagić spoluhráčov nenašiel, odvrátenú loptu zakončil vysoko nad Dalibor Takáč.
     
    45
    Kristi Qose sa takmer exkluzívne zapísal do streleckej listiny, pretože videl, že brankár Jedlička je vyššie a ľavačkou zamieril krásne pod brvno, prakticky do rohu brány. Gólman DAC však predviedol tiež výborný zákrok.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Matúš Macík sa dostal pod tlak napádajúceho súpera, v poslednej chvíli loptu odkopol od svojej šestnástky, aby z toho nebola veľká šanca.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    FC DAC Dunajská Streda mala v prvom polčase opticky viac z hry, lenže neboli z toho žiadne šance. MFK Ružomberok to mal naopak, takže vedie po tom, ako sa po rohovom kope presadil Peter Gál-Andrezly. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 16:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Maksym Tretiakov, prichádza Taiwo Abdulrahman.
     
    46
    Žltú kartu dostáva Kristi Qose (MFK Ružomberok).
     
    47
    Domáci získali priamy kop v ideálnej pozícii na priamu strelu. Zsolt Kalmár vystrelil presne k žrdi, lenže slabý strelecký pokus postrážil Matúš Macik.
     
    48
    Zinedin Mustedanagić si v šestnástke súpera zasekol obrancu Šatku a prudkú krížnu strelu nasmeroval len tesne vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    49
    MFK Ružomberok získal priamy kop, lenže kým lopta priletela do šestnástky, tak sa pískal útočný priamy faul.
     
    50
    Taiwo Abdulrahman sa individuálne dostal až k centru, jeho lopta z pravej strany si ale spoluhráčov v šestnástke nenašla.
     
    51
    Domáci zakombinovali na pravej strane, odkiaľ sa do šestnástky dostal Taiwo Abdulrahman. Následne sa pošmykol a skončil na trávniku.
     
    52
    Kristián Koštrna sa na pravej strane nedostal k centru, loptu posunul len smerom dozadu. DAC sa nevie dostať do šestnástky Ružomberka.
     
    53
    Erick Davis centroval na Herca, pred ním išiel za loptou Kalmár a minul ju, takže spoluhráčovi ukradol možno gólovú koncovku.
     
    54
    Kristián Koštrna poslal zaujímavý pas na zadnú žrď, vo vzduchu však dominoval brankár hostí Matúš Macík.
     
    55
    Huk sa z ničoho-nič dostal k lopte v malom vápne súpera, avšak výborne proti nemu vyštartoval brankár Macík a jeho zakončenie zrazil na rohový kop.
     
    56
    Ján Maslo bol veľmi dobre postavený na prednej žrdi, odkiaľ loptu poslal do bezpečia odkopom až na útočnú polovicu ihriska.
     
    57
    Matej Čurma dostal do bezpečia center z ďalšieho rohového kopu, ktorý DAC získal. Dopredu prešiel Zinedin Mustedanagić, ktorého zastavil Souleymane Koné.
     
    58
    Connor Ronan si to sprava potiahol na os ihriska, kde už neposlal prihrávku na lepšie postavených spoluhráčov.
     
    59
    Marko Divković mal po prihrávke Herca z pravého krídla dosť času v šestnástke, čo využil na strelu pod brvno. Matúš Macík predviedol výborný zákrok.
     
    60
    Zsolt Kalmár a Tomáš Huk zakombinovali na ľavej strane šestnástky súpera, center do päťky bol odvrátený na rohový kop.
     
    61
    Matúš Macík podbehol center Kalmára, v malom vápne však Taiwo Abdulrahman hlavičkoval zo skrumáže tiel v záklone nad.
     
    62
    FC DAC Dunajská Streda zvyšuje agresivitu, čo vycítili aj fanúšikovia a začína domácich hnať ešte viac za vytúženým vyrovnaním.
     
    63
    Matej Madleňák oslabuje svoj tím a toto je veľká rana. Mladík zahral rukou vedľa svojej šestnástky, čo by sa ešte dalo prehrýzť, aj keď dostal žltú kartu, avšak tá prvá žltá prišla absolútne zbytočne, dlho váhal s vhadzovaním.
     
    64
    Dunajská Streda získala zároveň priamy kop. Eric Davis kopol center na zadnú žrď, odkiaľ sa lopta vrátila na, kde nezakončil Zsolt Kalmár.
     
    65
    Matúš Macík predviedol krásny zákrok proti fantastickej strele Tomáša Huka. Tá letela pod brvno, no cestu do siete si nenašla. Medzitým hrá ľavého obrancu útočník Gerec.
     
    65
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Zinedin Mustedanagić, prichádza Michal Jonec.
     
    66
    Martin Jedlička si siahol na loptu po dlhšom čase, nemal ale ťažkú prácu, pretože pas za obranu Gerec nemal ako stihnúť.
     
    67
    Macík s ďalším parádnym zákrokom pri žrdi, zakončenie spred šestnástky malo presné parametre. Po rohovom kope to skúsil spoza vápna Ronan, mieril nad.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 7 752 divákov.
     
    69
    Ďalší rohový kop pre Dunajskú Stredu, tentoraz center do malého vápna hostia odvrátili a poradili si aj s ďalšími dvomi nepríjemnými pasmi. Pokračuje však tlak DAC.
     
    70
    Ján Maslo odvrátil center Erica Davisa, spoza vápna potom strieľal Connor Ronan iba do prvého obrancu pred sebou.
     
    71
    Matúš Kmeť sa pokúsil vyviesť loptu z vlastnej polovice ihriska, konečne aspoň na nejaký čas prerušil tlak Dunajskej Stredy.
     
    72
    Domáci loptu rýchlo získali späť na svoje kopačky a mieria naspäť k šestnástke Ružomberka, kde sa usadili. Koštrna centrom nenašiel nikoho, následne pálil nad Koné.
     
    73
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Kristián Koštrna, prichádza Lukáš Čmelík.
     
    73
    Dunajská Streda dala gól!
    Conor Ronan poslal zaujímavú strelu do protipohybu Macíka, ktorý loptu len vyrazil pred seba a TAIWO ABDULRAHMAN zblízka vyrovnáva. Tento moment môže DAC výrazne posadiť na koňa.
     
    74
    Matúš Macík sa musel znova blysnúť, tentoraz na pevno chytil zakončenie po hlavičke, ktoré poslal spred päťky autor gólu Abdulrahman Taiwo.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Erick Davis (FC DAC Dunajská Streda).
     
    76
    Zhruba pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže DAC Dunajská Streda skóre otočiť?
     
    77
    Eric Davis centroval pred bránu zľava, kde ponúkal znova šancu autorovi posledného gólu. Taiwo Abdulrahman však na guľatý nezmysel nedočiahol.
     
    78
    Lukáš Čmelík získal na pravej strane priamy kop po faule Joneca. Tomáš Huk sa ocitol úplne osamotený pred bránou súpera, okamžite sa odišiel tešiť k fanúšikom, takže bolo zaujímavé sledovať, ako jediný nevie, že zakončoval z ofsajdu.
     
    79
    Kristi Qose po dlhom čase predviedol ružomberskú strelu, jeho krížny pokus po trávniku išiel tesne vedľa priestoru troch žrdí.
     
    80
    MFK Ružomberok bude striedať, do hry príde útočník Ismar Tandir, ale odchádzajúci Štefan Gerec výrazne naťahuje čas.
     
    81
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Štefan Gerec, prichádza Ismar Tandir.
     
    82
    Taiwo Abdulrahman potiahol loptu z polovice ihriska až k šestnástke súpera. Zblokovaným centrom získal roh, z toho nebolo nič.
     
    83
    Lukáš Čmelík si nabehol na pravé krídlo, ťažký pokus spracovať nedokázal, preto bude vhadzovať striedajúci Jonec.
     
    84
    Lukáš Čmelík sa sprava dostal do šestnástky, lenže padol dosť naivne, takže pokutový kop nemohol byť pískaný a ani nebol, čo bolo veľmi správne rozhodnutie.
     
    85
    Centre momentálne zasypávajú šestnástku Ružomberka jedna radosť, defenzíva hostí všetko odvracia. Celú akciu ukončila strela Ronana iba do stredu brány.
     
    86
    MFK Ružomberok sa usadil na útočnej polovici, kde sa snaží držať loptu a naťahovať čas, pretože mu je jasné, že sily už navyše nemá a ak niekto strelí gól, tak to podľa všetkého bude Dunajská Streda.
     
    87
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Matúš Kmeť, prichádza Viktor Jedinák.
     
    88
    Peter Gál-Andrezly mohol predviesť nebezpečnú akciu, pretože zľava sa pred ním otvoril veľký priestor do šestnástky, no šikovného záložníka zastavil ofsajd.
     
    89
    Eric Davis poslal dobrý center na Kalmára, pred ním zasiahol Kružliak a odvrátil na rohový kop. Po nízkom centri prešli dopredu hostia, osamotený Qose sa nedostal k ničomu.
     
    90
    Kristi Qose ostáva ležať s kŕčom v nohe na trávniku, DAC Dunajská Streda pokračuje v protiútoku, pričom Albáncovi pomáha brankár Jedlička. Neprerušovalo sa. Kalmár strieľal spred šestnástky nad.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    MFK Ružomberok sa snaží v nadstavenom čase držať loptu čo najďalej od vlastnej šestnástky. Tandir ešte ponaháňal Jedličku, ten loptu dostal do bezpečia.
     
    90+3
    Lukáš Čmelík sa dostal cez Joneca do šestnástky, jeho center zrazil na roh Kružliak. V súboji striedajúcich hráčov Čmelík – Jonec však vyhráva domáci krídelník.
     
    90+3
    DAC Dunajská Streda ešte získala rohový kop, ale dobrý center do päťky nezasiahol absolútne nik.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    MFK Ružomberok ustál veľký tlak DAC Dunajská Streda v úplnom závere, druhýkrát neinkasoval a domov berie bod, s ktorým musí byť spokojný, pretože domáci mali oveľa viac z hry, no nepremenili mnohé šance. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (16:53:39)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 73. Abdulrahman – 18. Gál-Andrezly

    Karty:   75. Davis (DUN) – 30. Čurma (RUZ), 39. Madleňák (RUZ), 46. Qose (RUZ)   63. Madleňák (RUZ)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna (73. Čmelík), Šatka, Koné, Davis – Herc, Huk, Ronan – Tretiakov (46. Abdulrahman), Kalmár, Divković.
    Náhradníci: Kucz – Šimčák, Baumgartner, Abdulrahman, Bednár, Rodolfo, Čmelík.

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Kružliak, Maslo, Madleňák – Takáč, Qose – Kmeť (87. Jedinák), Mustedanagić (65. Jonec), Gál-Andrezly – Gerec (81. Tandir).
    Náhradníci: Čtvrtečka – Kružliak, Jonec, Jedinák, Zsigmund, Tandir, Brenkus.

    Diváci: 7 752