Watford – Crystal Palace 2:1 (kon.) | Swansea – Manchester City 2:3 (kon.) | Wolverhampton – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
Swansea City
2:3 (2:0)
Manchester City
cz Sobota 16.03.2019, 18:20 • Liberty Stadium, Swansea • FA Cup • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:13. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 7:6. (20:18:11)
     
    Čtyři nastavené minuty ve druhém poločase jsou pryč a čtvrtfinálový duel FA Cupu končí. Manchester City otočil zápas třemi góly ve druhém poločase a je mezi nejlepší čtyřkou.

    Od úvodní minuty se Manchester hnal do útoku. Úvodní tlak hostující celku ale Swansea přežilo bez úhony, následně byl stažen v pokutovém území na trávník Roberts a domácí měli k dispozici penaltu. Tu s velkým přehledem proměnil krajní obránce Matt Grimes. Po půlhodině hry bylo s City ještě o poznání hůře, domácí ofenzivní hráči totiž dokonale vyšachovali obranu lídra Premier League a celou parádní akci zakončil střelou do pravého horního rohu branky Bersant Celina.

    Také po změně stran se bylo na co dívat. Po hodině hry fauloval těsně před vápnem Ederson unikajícího útočníka Swansea, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Poté sudí neodpískal, ani sporný faul v šestnáctce. Bernardo Silva po přiťuknutí Agüera našel volné místo u pravé tyče. Penalta se pískala až po pádu Sterlinga uvnitř pokutového území, Sergio Agüero sice trefil tyč, ale od ní se míč odrazil velmi smolně pro domácí do nohy brankáře Nordfeldta a poté zpět do branky. Sergio Agüero dokonal obrat Manchesteru City gólem z jasného ofsajdu a favorizovaní hosté mohou slavit postup.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hostující celek drží míč daleko od vlastní branky. Naopak Sterling společně s Agüerem statečně bojují s míčem u kopačky u rohového praporku.
     
    90+2
    Pořadatelé musí v nastaveném čase ještě řešit diváka, který vniknul na hrací plochu. Rohový kop Manchesteru je tak o něco odložen.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    89. Sergio AGÜERO - 2:3
     
    89
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester City otáčí ve druhém poločase skóre zápasu na svou stranu. Při centru Bernarda Silvy stál sice SERGIO AGÜERO v metrovém ofsajdu, ale hlavní pomezní rozhodčí situaci neposoudil proti pravidlům a tak mohl argentinský útočník zakončit hlavou k bližší tyči.
     
    88
    Swansea se po dlouhé době dostalo na útočnou polovinu. Při snaze obejít Walkera si ale pomohl rukou Celina, kterému je okamžitě pískán faul.
     
    87
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Fulton, přichází Harries.
     
    86
    Další velká možnost pro Manchester. Po prudké přihrávce z levé strany zakončoval z malého vápna Jesus, ale razantní zakončení poslal jen do obránce před sebou.
     
    85
    Dvě obrovské šance hostujícího celku! Nejprve hlavičkoval k levé tyči Jesus, ale Nordfeldt předvedl fantastický zákrok. Poté se míč odrazil k Agüerovi, který z blízkosti napálil jen brankáře Swansea.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Manchester City dokázal ve druhé polovině srovnat dvoubrankové manko.
     
    82
    Citizens jsou najednou všude. Sterling pálil z levé strany jen do padajícího obránce. Následný rohový kop ale hosté opět prohospodařili.
    80. Kristoffer NORDFELDT - 2:2
     
    80
    Manchester City právě vstřelil branku!
    S obrovskou dávkou štěstí Manchester City srovnává stav zápasu! Sergio Agüero totiž poslal míč z pokutového kopu pouze do levé tyče, od které se balon odrazil do nohy brankáře KRISTOFFERA NORDFELDTA.
     
    80
    Agüero (Manchester City) neproměňuje pokutový kop.
    79. Penaltový zákrok
     
    79
    Pokutový kop pro Manchester City! Sterling si píchl míč před obránce Carter-Vinckerse, který poté sice zasáhl míč, ale stáhl také soupeře k zemi.

    Vít Schück

    Góly: 22. Grimes (pen.), 31. Celina – 70. B. Silva, 80. Nordfeldt (vla.), 89. Agüero

    Karty:   45+2. Laporte (MAC)

    Nepremenená penalta: 80. Agüero (MAC), mimo


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:13. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 7:6.
    Swansea City: Nordfeldt – Roberts, Van Der Hoorn (C), Carter-Vickers, Grimes – Byers (75. John), Fulton (87. Harries) – Dyer (62. Asoro), Celina, Routledge – James
    Náhradníci: Mulder – Asoro, McKay, John, Dhanda, Baker-Richardson, Harries

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Delph (60. Zinčenko) – B. Silva, Gündogan, D. Silva (C) – Mahriz (66. Agüero), Jesus, Sané (60. Sterling)
    Náhradníci: Murić – Danilo, Sterling, Agüero, Zinčenko, Foden, García

    Rozhodca: Marriner – Burt, Perry