Angers – Amiens 0:0 (kon.) | Caen – Saint-Étienne 0:5 (kon.) | Guingamp – Dijon 1:0 (kon.)
Nîmes – Štrasburg 2:2 (kon.)
koniec
SM Caen
0:5 (0:3)
AS Saint-Étienne
cz Sobota 16.03.2019, 20:00 • Stade Michel d'Ornano, Caen • Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Saint-Étienne ovládlo střetnutí devětadvacátého kola, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:56:51)
     
    Utkání, které rozhodl už první poločas se nesl v podobném duchu i ve druhé části. Saint-Étienne většinu času kontrolovalo míč a potvrdilo papírové předpoklady. Stav zápasu se díky vysoké produktivitě zastavil na výsledku 0:5, což znamená, že ASSE se posunulo na pátou příčku Ligue1. K výkonu domácího celku mě nenapadá nic, co by se dalo hodnotit kladně. Obrana byla děravá a útok téměř neexistoval. Pokud chce Caen myslet na záchranu, musí tyto parametry rychle zlepšit, jinak ho příští rok ve francouzské nejvyšší soutěži neuvidíme.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Valentin VADA - 0:5
     
    90+1
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Nepopulárního bůra vidíme spíše v hokeji, ale tentokrát jsme se ho dočkali i ve fotbale! Domácí obrana zastavila první střelu, po které se míč odrazil na hranici šestnáctky, kde do něj práskl VALENTIN VADA. Střídající hráč přesnou střelou uklidil míč k levé tyči a dává stavu zápasu konečnou podobu.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Diváci opouštějí tribuny, možná i proto, že se znovu nehraje. Po jednom ze zákroků zůstal ležet na zeleným pažitu Lamine Ghezali, jemuž se na nohy moc nechce.
     
    89
    Na pravou stranu šestnáctky si naběhl střídající Makhtar Gueye, který už si htěl míč jen přiťuknout a zakončit. Ovšem balon skončil až v moci domácího gólmana.
    86. Lamine GHEZALI - 0:4
     
    86
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá branka a tohle už je rozdíl třídy! LAMINE GHEZALI přihrával před branku, míč se před něj vrátil. Přiťuknutí před sebe předvedl Makhtar Gueye, jemuž míč ukradl už zmíněný spoluhráč, který se nemýlil. Asistence: Makhtar Gueye.
     
    85
    Utkání už se blíží ke konci a od úvodní pětačtyřicetiminutovky je o jeho osudu rozhodnuto!
     
    83
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Robert Berić, přichází Makhtar Gueye.
    83. Valentin Vada (SET)
     
    83
    Rémy Cabella ustál souboj se soupeřem a pokračoval v akci. Míč poté putoval na levou stranu, kde se nacházel Pierre-Yves Polomat. Ten poslal míč do druhé vlny, odkud vypálil Valentin Vada, ale trefil jen bránícího hráče před brankou.
     
    81
    Enzo Crivelli svedl při snažení dostat se do šestnáctky sprinterský souboj, v němž mu byl soupeřem Timothée Kolodziejczak. Hostující stoper si pomohl tělem a tenhle minisouboj vyhrál.
     
    80
    Saint-Étienne kontroluje zápas kombinací na vlastní polovině, tady je už hotovo. Caen si dnes nezaslouží ani vsítit čestný zásah.
     
    79
    Na pravé straně pracoval Claudio Beauvue, který obešel soupeře. Ovšem na druhého už nevyzrál a navíc od něj míč doputoval mimo hrací plochu.
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Lamine Ghezali.
     
    77
    Opět sledujeme kombinační hru domácího celku, které ale skončila nepřesnou přihrávkou. Na levé straně se tak zbytečně honil Fayçal Fajr.

    Michal Luxa

    Góly: 5. Hamouma (Cabella), 21. Berić (Hamouma), 31. Nordin (Hamouma), 86. Ghezali (Gueye), 90+1. Vada


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 18:12.
    SM Caen: Samba – Guilbert, Gradit, Djiku, Genevois (41. Zahary) – Diomandé – Crivelli, Fajr, Chauí, Joseph – Tchokounté (64. Beauvue).
    Náhradníci: Zelazny – Beauvue, Deminguet, Imorou, Oniangué, Repas, Zahary.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Polomat, Saliba, Subotić, Kolodziejczak – Aït Bennasser, M'Vila – Hamouma (78. Ghezali), Cabella, Nordin (74. Vada) – Berić (83. Gueye).
    Náhradníci: Moulin – Abi, Ghezali, Gueye, Panos, Rocha Santos, Vada.

    Rozhodca: Batta – Aube, Rahmouni