Toronto – Philadelphia 7:6 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – NY Rangers 5:1 (kon.) | Vancouver – NJ Devils 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – NY Islanders 2:1 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 1:5 (kon.) | LA Kings – Florida 3:4 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Carolina Hurricanes
cz Sobota 16.03.2019, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:21 Josh ANDERSON - 3:0
     
    57:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď už se však JOSH ANDERSON pojistky dočkal! Podél pravého hrazení si našel cestu až za útočnou modrou čáru, načež spolehlivě zakončil. Asistence: Seth Jones.
     
    56:53
    David Savard (CBJ) smolně podrazil Williamse! Carolina tak bude mít na ledě dokonce o dva muže více. Hurricanes si pochopitelně vyžádali oddechový čas.
     
    55:57
    Břevno také na druhé straně! Horní tyč branky Columbusu se hlasitě ozvala proti nenápadnému pokusu Bretta Pesceho zápěstím od modré čáry. Domácí tým už podruhé zachránila konstrukce vlastní svatyně.
     
    54:42
    Ale pozor! Jako blesk z čistého nebe si do tandemu najel Matt Duchene, jehož krásnou střelu z pravého kruhu odrazilo až břevno Mrázkovy svatyně! Mohlo být hotovo.
     
    54:24
    Mohlo být sníženo! Jaccob Slavin se po pravém křídle krásně vydal až za branku, načež našel před Bobrovskim číhajícího Nina Niederreitera. Maskovaný muž pokus švýcarského útočníka z bezprostřední blízkosti nepustil za svá záda!
     
    50:36
    Proti pravidlům se provinil David Savard (CBJ), který si v souboji s Brockem McGinnem pomohl přidržením protihráče. Dostanou se Canes na dostřel?
     
    41:32
    Justin Williams z pravé strany najížděl na Bobrovskiho. V obrovské šanci se rozhodl nestřílet a raději se vydal na objížďku branky, v zasunutí puku za čáru ale gólman ve spolupráci s beky zabránil!
     
    33:16
    Znovu skvělý Bobrovskij! Micheal Ferland obdržel přihrávku přímo před jeho klec, z první ovšem beton maskovaného muže nepropálil!
     
    28:33
    Carolině není přáno. Brock McGinn si po velké chybě Columbusu v rohu kluziště najel do zcela ideální pozice mezi kruhy, dokonce překonal Bobrovskiho, jenže trefil tyč! Brankář Blue Jacekts ležel v brankovišti a dorážející Warren Foegele za něj nedokázal gumový nesmysl dostrkat ani na dva pokusy!
     
    27:00
    Dougie Hamilton tak trošku nenápadně nahodil od modré čáry. Sergej Bobrovskij ale viděl kotouč až na poslední chvíli a trošku krkolomně jej vyrazil ramenem přímo před sebe. Po rychlé otočce dorážel bekhendem Lucas Wallmark, avšak Bobrovskij k velké radosti publika ani teď nepřipouští změnu skóre.
     
    15:53
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Greg McKegg – 2 min., hákování).
     
    14:55
    Neskutečná situace! Josh Anderson inkasoval přihrávku mezi beky. V cestě mu už stál pouze Mrázek, jenž forhendový blafák dobře přečetl. Český gólman se nicméně dostal mimo klec a Adam McQuaid mířil do odkryté pokladnice. Trefil při tom ale jen nohu před bránou stojícího spoluhráče Matta Duchenea!
     
    14:10
    Pierre-Luc Dubois se po nedorazu v rozehrávce Caroliny objevil ve velké šanci mezi kruhy, Petr Mrázek si ovšem dobře povyjel a ránu dokázal vyrazit!
     
    13:01
    Skóre se vzápětí málem měnilo na druhé straně. Josh Anderson nabral na pravém křídle parádní rychlost, prohnal se přes Fleuryho až na brankoviště a snažil se bekhendem zakončit mezi nohy Mrázka. Ten svůj tým podržel!
     
    12:43
    Micheal Ferland mohl potrestat slabou rozehrávku Adama McQuaida zpoza brány. Touš zastavil na levém kruhu, ránu zápěstím ovšem Sergej Bobrovskij reflexivně vyrazil!
    05:54 David SAVARD - 2:0
     
    05:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Obránci pálí ostrými, 2:0 pro Modré kabáty! Boone Jenner odvedl dobrou práci na vhazování po pravé ruce Petra Mrázka. Touš totiž čistě získal pro své barvy a zpracoval si jej DAVID SAVARD. Ten si ho chvilku podržel, načež trošku povyjel od levého hrazení a krásnou střelou zápěstím přímo do šibenice nedal českému gólmanovi šanci! Asistence: Boone Jenner.
    03:08 Adam MCQUAID - 1:0
     
    03:08
    Columbus právě vstřelil branku!
    Sváteční střelec otevírá skóre! Blue Jackets se usadili v útočném pásmu. Z jeho hloubi poté dostal přihrávku na modrou čáru ADAM McQUAID, jehož rychlá střela zápěstím zapadla i díky dobře clonícímu spoluhráči zcela přesně pod břevno Mrázkovy klece! Asistence: Artěmij Panarin, Cam Atkinson.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 4. McQuaid (Panarin, Atkinson), 6. D. Savard (Jenner), 58. J. Anderson (S. Jones)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid, Harrington – Atkinson (A), Dubois, Panarin – J. Anderson, Duchene, Dzingel – Jenner, Riley Nash, N. Foligno (C) – Dubinsky, Wennberg, Bjorkstrand.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan, H. Fleury (C) – Williams, Aho, Niederreiter – T. Teräväinen (A), J. Staal, Svečnikov – Martinook, Wallmark, Ferland – B. McGinn, McKegg, Foegele.

    Rozhodca: Luxmore, Lee

    Diváci: 18 832