Trenčín – Nitra 5:3 (kon.) | Poprad – Košice 4:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:2 (0:0, 1:0, 3:2) Stav série: 3:0
HC Košice
Piatok 15.03.2019, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Z pohľadu základnej časti (Poprad):

    Poriadne turbulentnú základnú časť má za sebou aj HK Poprad. Ten nevstúpil do novej sezóny ideálne, na ľade Trenčína prehral v prvom kole 2:4. Zverenci trénerského tria Roman Stantien – František Štolc – Dučan Brincko si ale chuť napravili už v nasledujúcom zápase, keď na domácom ľade zdolali nováčika z Budapešti. Od tohto momentu Popradčania striedali vydarenejšie obdobia s tými menej vydarenými.

    V jednom ohľade sú na tom s Košicami rovnako – najviac vyhrali päť po sebe idúcich zápasov, no narozdiel od Oceliarov, Kamzíci tak učinili počas základnej časti až dvakrát. Naposledi ťahali víťaznú šnúru od 1.2. až do 17.2.2019, keď postupne zdolali Žilinu, Zvolen, dvakrát Detvu a Miškovec.

    Popradu patrí po základnej časti piata priečka tabuľky. Za Košicami tak zaostal o sedem bodov, pred Trenčínom na šiestom mieste si zasa udržal deväťbodový náskok. Kamzíci skórovali do sietí súpera celkovo 168-krát, pričom sami inkasovali 147 gólov.

    Zo sveta hráčskych štatistík (Poprad):

    Z pohľadu získaných bodov je to medzi Kamzíkmi pomerne vyrovnané, no v ich tíme jeden hráč predsa len vyčnieva – Patrik Svitana. Ten skóroval v 56 zápasoch 19-krát a pridal aj 33 asistencií. S celkovým počtom 52 bodov (0,93 bodu na zápas) sa tak stal najproduktívnejším Popradčanom základnej časti. Druhé miesto patrí Marekovi Zagrapanovi (36 bodov), bronzový je Dávid Bondra (35 bodov).

    V štatistike dosiahnutých gólov sa už poradie mení. Najproduktívnejším strelcom bol Dávid Bondra (22 gólov), Patrik Svitana je tu s 19 gólmi druhý. Tretie miesto patrí osemnásťgólovému Samuelovi Takáčovi. Najlepším nahrávačom v tíme je Svitana (33 asistencií), druhý Zagrapan prihral na 21 gólov. Len o jednu asistenciu menej má v tomto ohľade tretí Abdul.

    Hľadať jednoznačnú brankársku jednotku v prípade Popradu by bolo veľmi ťažké – a napriek tomu ju Kamzíci predsa len majú. Je ňou Tomáš Vošvrda, ktorý odchytal v tejto sezóne za severanov 38 zápasov – z toho 25 víťazných bolo a 13 nie. Vošvrda má na svojom konte päť shutoutov a celkovo 1216 úspešne zastavených pukov. Inkasoval rovných 90 gólov, a to pri priemere 2,43 na zápas a úspešnosti zákrokov na úrovni 93,11 %.

    V počte odchytaných minút (679 a šesť sekúnd) je na druhom mieste Patrik Nechvatal. Ten odohral 14 zápasov, z toho v jednom sa tešil z vychytanej nuly. V ostatných 13 inkasoval 29-krát, a to pri úspešnosti zákrokov 92,77 %. Pod Tatrami si zachytal aj Luka Gračnar. Udialo sa tak v desiatich zápasoch, z toho šesť bolo víťazných. Slovinec má na svojom konte jednu vychytanú nulu a úspešnosť zákrokov 93,01 %. Brankárske kvarteto Popradu uzatvára mladík Daniel Jakub Pavličkoštyri zápasy, štyri prehry, úspešnosť zákrokov 86,79 %.
     
    Z pohľadu základnej časti (Košice):

    Do aktuálneho ročníka vstúpili Oceliari tým najlepším možným spôsobom. Počas prvého sezónneho týždňa zvíťazili vo všetkých piatich odohraných zápasoch, a to s celkovým skóre v pomere 24:9. Košičania nestratili ani bod, čo im výrazne napomáhalo v stúpaní tabuľkou smerom nahor. Ešte pred koncom septembra však prišlo prvé – a napokon i druhé zaváhanie.

    O prvé body v sezóne obral Košice práve ich štvrťfinálový súper zo severu Slovenska – Poprad. Kamzíkom stačil na plný bodový zápis na ľade Steel Arény jediný gól Svitanu. Oceliari následne nestačili ani na Banskú Bystricu a začínalo byť jasné, že ich suverenita nebude vôbec taká jednoznačná.

    To sa napokon potvrdzovalo počas celej základnej časti. A čo viac, zverenci trénerského tandemu Roman Šimíček – Marcel Šimurda – Peter Bartoš už pred play-off sériu piatich víťazných zápasov z úvodu sezóny nezopakovali. Aj to bol tak napokon faktor, ktorý rozhodol o tom, že Košice do vyraďovacej fázy postúpia z celkovej štvrtej priečky – Oceliari zaostali za treťou Nitrou o jeden bod, a to s celkovým skóre 190:135.

    Zo sveta hráčskych štatistík (Košice):

    Suverénne najproduktívnejším Košičanom základnej časti sa stal, paradoxne, ten najstarší. Kapitán Ladislav Nagy síce počas sezóny bojoval s niekoľkými zraneniami, napriek tomu si ale v 48 odohraných zápasoch na svoje konto pripísal 34 gólov a 27 asistencií. S celkovým počtom 61 bodov tak predbehol druhého Petra Kafku v súčte o 17 bodov. Nagy je v košickom tíme najlepším strelcom a druhým najlepším nahrávačom (tu si poradie s Kafkom vymenil).

    Jednoznačnou jednotkou v bránke Košíc bol počas základnej časti Čech Vladislav Habal. Ten odchytal v aktuálnej sezóne za Oceliarov zatiaľ 44 zápasov, počas nich čelil celkovo 1415 strelám. Tento údaj z neho robí po Andrejovi Košarišťanovi (Nové Zámky) druhého najvyťaženejšieho gólmana celej súťaže.

    Habal má na svojom konte 28 výhier a 16 prehier. Obdržal 96 gólov, a to pri celkovej úspešnosti zákrokov na úrovni 93,22 %. Počas tipsportligovej základnej časti sa tešil z piatich shutoutov. Košickou dvojkou bol mladík Stanislav Škorvánek. Ten sa medzi tri žrde postavil 15-krát, z toho v deviatich prípadoch svojmu celku vychytal víťazstvo. Na svojom konte má aj dve nuly, a to pri úspešnosti zákrokov na úrovni 92,71 %. 14 minút a 26 sekúnd odchytal za Košice Matúš Nagy (2 inkasované góly, 71,43 % úspešnosť zákrokov), 20 minút odohrala aj ich najnovšia akvizícia Ján Laco (úspešnosť zákrokov na úrovni 100,00 %).
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní tretieho štvrťfinálového zápasu v sérii Kaufland play-off Tipsport ligy medzi HK Poprad a HC Košice. Stretnutie sa začne o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    ÚVODNÝ DVOJZÁPAS PRE PODTATRANCOV
    Kamzíci cestovali do metropoly východu v pondelok s vedomím toho, že v Steel Aréne túto sezónu vyhrali vzájomné zápasy proti Košiciam a chceli na to nadviazať. Hneď v úvodnom stretnutí sa kamzíkom podarilo využiť aj ich nie veľmi úspešné presilové hry. Presadili sa Buzzeo a Mlynarovič. Následne o víťazstve Popradu 2:3 rozhodol v tretej tretine Marcel Petran. Druhý zápas mal odlišný scenár a úvodné dve dvadsaťminútovky sa odohrali v pomerne opatrnom tempe. Skóre otvorili znovu hostia, v 56. minúte sa presadil Belluš. Hneď o šesť sekúnd neskôr však vyrovnával Nagy. Zápas napokon putoval do predĺženia, v ktorom rozhodol o druhom víťazstve pre Poprad Joona Erving. Košičania teda prichádzajú pod Tatry s cieľom vrátiť sa do série. Vedenie klubu HK Poprad už prostredníctvom svojej facebookovej stránky ohlásilo, že oba duely sú vypredané. V Poprade sa teda určite môžeme tešiť na zaujímavú divácku kulisu a atraktívny hokej.

    Srdečne vás teda pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Miner, Brejčák (C), Karalahti, Petran, Erving, Salija, Ťavoda – Bondra, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer (A), Paločko – Abdul, Paukovček, Belluš

    HC Košice: Laco (Habal) – Slovák, Koch, Derliuk, Šedivý, Čížek, Dudáš (A), Pulli – Sýkora, Brophey, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Petráš – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Jokeľ, Galamboš, Klíma – Hričina

    Rozhodca: Stano, D. Konc – Výleta, Kacej.
     
    Prajem príjemný večer z popradského zimného štadióna. Oba tímy sú práve na rozkorčuľovaní. V zostave Popradu nastali drobné zmeny, na duel nenastúpi kapitán Štefan Fabian a malé zranenie vyradilo z hry aj Radoslava Macíka. Siedmym obrancom je Ján Ťavoda.
    V zostave Košíc takisto nastali oproti poslednému duelu zmeny. V štvrtom útoku bude na centri Galamboš, ktorý v utorok nehral. Zo zostavy je vyradený Žitný a Lušňák, Trinástym útočníkom je Hričina, v štvrtej päťke nastupuje na krídle Klíma s Jokeľom. V bránke hostí nastúpi Ján Laco.
     
    Oba tímy už prichádzajú na ľad. Popradčania odohrajú stretnutie v modrých dresoch a Košičania v žltých.
     
    Pred začiatkom stretnutia budeme svedkami slávnostnej predohry. HK Poprad si pred dnešným duelom uctí ďalšie legendy popradského hokeja. Popri Martinovi Štolcovi, Canem Gemovi, Rudolfovi Tomašekovi sa pod strechu štadióna vyvesujú vlajky s podobizňami bývalého obrancu Popradu Milana Skokana a brankára Pavla Svitanu.
     
    Odznela nám už aj štátna hymna, a tak je všetko pripravené na začiatok tretieho štvrťfinále medzi HK Poprad a HC Košice.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Svitana iba tečoval puk smerom do útočného pásma. Akciu rýchlo rozohral gólman Laco, no pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    00:42
    Nagy dokázal zachytiť prihrávku od Kocha. Košičania naštartovali krídelnú akciu, no tá sa skončila pred modrou čiarou.
     
    01:16
    Jakub Suja zachytul puk medzi kruhmi a okamžite poslal strelu. Tá bola tečovaná a Vošvrda musel okamžite použiť svoj pravý betón.
     
    01:41
    Nepriehľadná situácia nastala po strele Čížeka od modrej čiary. Dorážať sa snažil Haščák, ale Vošvrdovi pomohli spoluhráči.
     
    02:32
    Abdul šikovne priťukával puk Martinovi Bellušovi, ktorý prekorčuľoval po krídle zakončoval spoza ľavého kruhu. Jeho strela smerovala na Lacov betón.
     
    02:57
    Belluš zachytil puk v strednom pásme a prihral ho dozadu Brejčákovi, ktorý čaká na čerstvých spoluhráčov zo striedačky.
     
    03:44
    Brophey zabrzdil košickú akciu na pravom kruhu a snažil sa krížnou prihrávkou hľadať jedného zo svojich spoluhráčov. Do dráhy puku vložil hokejku Mlynarovič a stečoval ju.
     
    04:15
    Oceliari sa neprezentovali dobrou rozorhávkou z obranného pásma. Nepresná prihrávka dorazila na modrú čiaru k Marcelovi Petranovi, ktorého delovka bola zrazená a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    04:23
    Od začiatku duelu sa až veľmi hra kúskuje. Teraz sa črtala príležitosť pre Košičanov, ktorí šli dopredu v trojici. Rozhodca však odpískal postavenie mimo hry.
     
    04:55
    Dve obrovské šance pre Poprad! Najprv strieľal spoza pravého kruhu Buzzeo, ktorý trafil žŕdku. K dorážke sa dostával Takáč, ale bránku zblízka prestrelil!
     
    05:47
    Derliuk v strednom pásme posúval puk Ignatuškinovi. Haščák to potom skúšal z ľavej strany, avšak iba nahodil puk do útočnej tretiny.
     
    06:27
    Štipľavá strela Tomáša Klímu spoza pravého kruhu smerovala na Vošvrdove betóny. K dorážke sa už dostával Suja, no napokon nezakončil.
     
    06:55
    Veľa priestoru nechali popradskí hokejisti Jánovi Sýkorovi, ktorý prekorčuľoval k pravému kruhu. Odtiaľ jeho strelu zblokovali popradskí hokejisti.
     
    07:14
    Brophey ustál súboj s Bondrom za košickou bránkou. Puku sa zmocnili Popradčania a vybojovali si príležitosti. Minerova delovka však letela vedľa brány.
     
    07:30
    Prvú presilovku v zápase budú hrať Popradčania. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Roman Derliuk.
     
    07:55
    Miller prenechal puk na ľavom kruhu Paločkovi, ktorý okamžite strieľal, no nepodarilo sa mu trafiť priestor bránky.
     
    08:30
    Košice teraz výborne vybojovali puk v strednom pásme a podarilo sa im nazbierať niekoľko cenných sekúnd vďaka Klímovmu manévrovaniu s pukom.
     
    09:58
    Paukovčekovi sa napokon nepodarilo vystreliť od modrej čiary. Črtala sa možnosť prečíslenia pre Košice, ale hostia to nevyužili.
     
    11:06
    Po strele Martina Belluša z ľavého kruhu puk prešiel popred bránkovisko. Z popradských hokejistov tam však nebol nik, kto by mohol dorážať.
     
    11:27
    Od modrej čiary to skúsil príklepom Eduard Šedivý. Jeho strelu príklepom od modrej brankár Vošvrda bezpečne zneškodnil.
     
    11:41
    Patrik Svitana to teraz urobil veľmi jednoducho. Prekorčuľoval po pravom krídle a spoza kruhu nahodil na Jána Laca, ktorý pokojne zachytil puk do lapačky a podržal pred Bondrom.
     
    12:16
    Svitana vyrazil dopredu zo stredného pásma. Prekorčuľoval medzi kruhy, odkiaľ zakončoval, no jeho puk smeroval iba do košického obrancu.
     
    13:07
    Miller predviedol svoje šikovné ruky a posunul na ľavú stranu rozbehnutému Ervingovi, ktorý strieľal z ľavého kruhu no mieril mimo.
     
    13:25
    Vzápätí mal veľkú gólovú príležitosť Marek Zagrapan, ktorý vybojoval puk po zlej košickej rozohrávke. Strieľal spomedzi kruhov, ale bránu trestuhodne minul.
     
    14:41
    Marcel Haščák ostal chvíľu nechránený a dostal sa hneď pred bránku. Zakončenie mu však nevyšlo, prepočítal sa.
     
    15:18
    Belluš sa po súboji ešte trochu poobsekával spoločne s Kochom. Puk medzitým získali košickí obrancovia, no dopustili sa icingu.
     
    16:02
    Mlynarovič v strednom pásme preniesol hru na krídlo, kde nakorčuľoval Patrik Svitana. Ten napokon strieľal spoza pravého kruhu. Laco vytasil svoj pravý betón a strelu eliminoval.
     
    16:30
    Miller manévroval s pukom na pravom kruhu. K puku sa dostal Arturs Salija, ktorý zakončoval spoza pravého kruhu. Strela skončila bezpečne v Lacovej lapačke.
     
    16:31
    Následne sa pred gólmanom Lacom zrodila menšia strkanica. Dve minúty za hrubosť dostáva Matúš Paločko a Evan Brophey. Hrá sa 4 proti 4.
     
    17:21
    Buzzeo uchmatol puk košickému hráčovi a vyslal do samostatného úniku Takáča, ktorý si to namieril medzi kruhy a vystrelill. Gólman Košíc vyrážal úspešne.
     
    17:41
    Ignatuškin manévroval s pukom v obrannom pásme. Už ho prišiel napádať Svitana, no o puk ho napokon nedokázal obrať.
     
    18:23
    Patrik Koch vykorčuľoval po ľavom krídle a vystrelil spoza kruhu. Jeho zakončenie smerovalo vedľa brány.
     
    18:52
    Erving sa snažil ešte bekhendovou spätnou prihrávkou hľadať Paločka, no napokon si tam dobre ľahol do strely obranca Šedivý.
     
    19:42
    Šedivého delovka od modrej čiary bola vyrazená. Dopredu potom po ľavom krídle vyštartoval Martin Belluš, ktorý to skúšal švihom, ale Laco strelu bezpečne pokryl.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine sme videli niekoľko streleckých pokusov na oboch stranách. Skóre ostalo do začiatku nezmenené, i keď príležitostí na strelenie gólu bolo mnoho.
    Druhá dvadsaťminútovka sa začne približne o 18:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:34
    Nagyovi sa pred bránkou ukazoval Ján Sýkora. Napokon si však prihrávku nespracoval a puk smeroval do rohu klziska.
     
    20:51
    Úvodný nápor Košíc v druhej tretine pokračuje naďalej. Ján Sýkora to skúšal ďalšou strelou z pravého kruhu. Jeho zakončenie smerovalo na Laca.
     
    20:58
    Prvú presilovku budú hrať Košice. Daniel Brejčák dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    21:03
    Košická presilovka sa však rýchlo končí. Dve minúty za podrazenie dostal Ján Sýkora.
     
    21:29
    Priestor sa v strednom pásme otvoril pred Karalahtim. Rýchlo ho však dostúpil košický obranca. Domáci sa následne dopustili ofsajdu.
     
    22:16
    Salija prenechal puk za ľavým kruhom Bondrovi, ktorý narýchlo prekorčuľoval a strieľal z kruhu, no mieril iba do Lacovej vyrážačky.
     
    22:41
    Zlou rozohrávkou sa prezentoval Ján Ťavoda a domáci sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    23:29
    Delovku Derliuka od modrej čiary dokázal ešte spred bránky tečovať Jokeľ, no jeho teč smeroval mimo priestoru brány.
     
    24:22
    Tomáš Klíma vyrazil dopredu po pravom krídle a zakončoval z kruhu. Dozadu sa však vrátil Brejčák a strelu zblokoval na ochrannú sieť.
     
    24:49
    Karalahtiho delovku od modrej čiary vyrazil Laco pred seba. Následne pálil tvrdou delovkou od modrej Marcel Petran, no trafil hornú žŕdku!
     
    25:40
    Heizer v strednom pásme vysunul Matúša Paločka, ktorý strieľal z pravého kruhu. Jeho pokus smeroval priamo do brankára Laca.
     
    25:55
    Lukáš Paukovček získal puk v strednom pásme a vykorčuľoval smerom dopredu. Strieľal spomedzi kruhov, no už bol bránený, a tak jeho zakončenie nebolo nejaké extra významné.
     
    26:26
    Presilová hra pre hosťujúce Košice. Dve minúty za seknutie dostáva Martin Belluš.
     
    27:01
    Dobrú prácu odviedol Brejčák, ktorý zachytil puk po Nagyovej prihrávke a následne ho zo stredného pásma bekhendom poslal preč.
     
    27:41
    Košičanom nevyšiel prechod cez útočnú modrú čiaru. Dopustili sa ofsajdu a hra je tak prerušená.
     
    28:25
    Sýkora to napálil na bránku spoza pravého kruhu. Jeho strela následne smerovala do obetavého Ervinga.
     
    29:07
    Karalahti v obrannom pásme odstrčil od seba Kocha a prenechal puk svojmu spoluhráčovi z obrany.
     
    29:45
    V obrovskej šanci sa z ľavého kruhu ocitol Tomáš Klíma. Jeho zakončenie smerovalo do žŕdky a Vošvrda mal teda aj poriadne šťastie.
     
    30:09
    Po prehratom vhadzovaní sa pred bránku chcel natlačiť Spilar, no Petran si svojho gólmana Vošvrdu ochránil a on pre istotu prikryl puk.
     
    30:46
    Poprad získava presilovú hru. Ladislav Nagy dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    31:18
    Brejčákovu jemnú strelu od modreh čiary tečoval Takáč, no puk smeroval iba mimo bránky. Poprad ostáva v útočnom pásme.
     
    31:46
    Strela z hokejky Justina Buzzea smerovala na Lacovu vyrážačku. Poprad odstáva v útočnom pásme.
     
    32:31
    V Poprade stále čakáme na úvodný presný zásah tohto stretnutia. Momentálne sú v laufe domáci, keďže majú početnú výhodu.
     
    33:13
    Paukovček šikovnou krížnou prihrávkou našiel v útočnom pásme Belluša, ktorý vystrelil švihom, no jeho pokus smeroval na Lacovu vyrážačku.
     
    34:26
    Haščák si dlhú krížnu prihrávku od Kocha nespracoval, no zakázané uvoľnenie sa nepíska, a tak hostia môžu pokračovať v akciách.
     
    34:59
    Petranov nahodený puk zo stredného pásma si Ján Laco postrážil a bezpečne podržal až do prerušenia hry vo svojej výstroji.
     
    35:28
    Poprad dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia v stretnutí! Minerovu delovku spoza pravého kruhu šikovne tečoval JÁN ŤAVODA a puk prekĺzol popri Lacovom betóne až do bránky.
    Asistencia: Marek Zagrapan.
     
    35:58
    Košickým hokejistom nevyšlo založenie útoku. Puk z obranného pásma nedokázal zachytiť Sýkora a pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    36:21
    Salija síce ešte zachytil puk v útočnom pásme, no následne ho nastrelil na vlastnú striedačku a hra bola prerušená.
     
    36:52
    Heizer vyrazil spoločne s Kevinom Millerom do prečíslenia. napokon sa rozhodol pre delovku Heizer sám, no bránu prestrelil.
     
    37:41
    Nepríjemnú strelu z hokejky Tomáša Slováka ešte tečoval aj Hričina a puk smeroval vedľa Vošvrdovej bránky.
     
    38:33
    Mlynarovič dlhou priamou prihrávkou našiel spoza bránky na modrej čiare Karalahtiho, ktorý pálil od modrej, no mieril iba do Laca.
     
    39:42
    Do veľkej šance sa dostal Radomír Heizer, ktorý zastavil rozohrávku Košíc v strednom pásme a následne zakončoval spomedzi kruhov, ale Laco jeho strelu úspešne vyrazil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť hry už priniesla aj jeden presný zásah. Opäť sme videli výborný a atraktívny hokej z oboch strán. V 36. minúte poslal domácich do vedenia Ťavoda.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:52.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Košičania ihneď začali aktívne. Od modrej čiary to strelou skúšal Jere Pulli, no priestor bránky minul.
     
    40:51
    Svitana s Bondrom bojovali o puk proti Hričinovi s Pullim. Úspešnejšia bola košická dvojica.
     
    41:22
    Delovkou spoza pravého kruhu to vyskúšal Ján Sýkora. Jeho tvrdý pokus letel mimo Vošvrdovej bránky.
     
    41:58
    Heizer s pomocou spoluhráčov obral o puk Ignatuškina a následne domáci iba vyhodili preč a odišli striedať.
     
    42:33
    Dudášovu prihrávku si spracoval na pravom kruhu Sýkora. Potom však bola hra prerušená, keďže Vošvrdova bránka sa vychýlila zo svojej stálej pozície.
     
    43:01
    Bropheyho delovku od modrej čiary sa Spilarovi tečovať nepodarilo. Vošrvda použil na zlikvidovanie tejto strely svoj betón.
     
    43:49
    Jakub Suja zo stredného pásma iba nahodil puk do útočnej tretiny a oceliari odišli vo väčšom počte striedať.
     
    44:21
    Haščák šikovne prenechával puk za ľavým kruhom Ignatuškinovi. Jeho tvrdú strelu dokázal Vošvrda zneškodniť.
     
    45:01
    Košice dali gól!
    Oceliari vyrovnávajú stav stretnutia. Dlhší pobyt v pásme hostia využili, spoza ľavého kruhu strieľal Dudáš a jeho zakončenie tečoval spred bránkoviska šikovne ELIEZER ŠERBATOV.
    Asistencia: Martin Dudáš.
     
    45:52
    Ján Sýkora sa v strednom pásme zbavil Mlynaroviča a pokračoval dopredu. Vystrelil z kruhu, no jeho pokus domáci zblokovali.
     
    46:26
    S delovkou Martina Dudáša spoza ľavého kruhu si gólman Vošvrda poradil, bezpečne puk vyrazil hokejkou.
     
    47:04
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa znovu dostávajú do vedenia! Krásna akcia na jeden dotyk v podaní popradských hokejistov. Zagrapan za bránkou posunul Takáčovi, ktorý prudkou prihrávkou pred bránkovisko našiel obrancu KENIHO KARALAHTIHO a ten promptnou strelou podstrelil Laca.
    Asistencie: Samuel Takáč, Marek Zagrapan.
     
    47:50
    Kochov nastrelený puk od modrej čiary smeroval vedľa, následne ho Nagy už zachytiť nedokázal.
     
    48:24
    Heizer ponúkol puk do zakončenia Matúšovi Paločkovi, ktorý to skúšal z ľavého kruhu. Laco si tento puk jednoznačne pokryl.
     
    48:50
    Ján Sýkora musel najprv v strednom pásme prekonať súboj s Bondrom. Košičania sa potom previnili ofsajdom.
     
    49:35
    Haščákova krížna prihrávka smerovala na modrú čiaru k Šedivému, ktorý aj vystrelil, no domácim sa podarilo puk zachytiť.
     
    50:38
    Možno až príliš zbytočne odstrelil čistý puk z obranného pásma Jindřich Abdul, a to znamená zakázané uvoľnenie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4 323 divákov.
     
    51:15
    Ladislav Nagy mal ideálnu možnosť spred bránkoviska po Bropheyho prihrávke. Nastrelil to však len do Vošvrdovho betónu.
     
    51:50
    Nebezpečne to vyzeralo po ďalšej košickej príležitosti, ktorú mal Pulli. Jeho strela od modrej čiary smerovala na bránku, Vošvrdovi puk vypadol. Dorážať sa snažil Hričina, ale bol blokovaný.
     
    53:00
    Takáč si teraz mierne nerozumel so svojím spoluhráčom Buzzeom. Puk sa ocitol v pásme nikoho a prebrali si ho potom oceliari.
     
    53:43
    Martin Belluš sa individuálne dostal na ľavý kruh a odtiaľ sa snažil zakončiť, no bola pri ňom dvojica protihráčov.
     
    54:14
    Miller vyštartoval dopredu spoločne s Ťavodom, ale v útočnom pásme si už nedokázali prihrať.
     
    54:31
    Košičania vyhrali buly v útočnom pásme. Po buly okamžite pálil od modrej čiary Patrik Koch. Jeho delovka skončilo vo Vošvrdovej moci.
     
    55:27
    Delovkou od modrej čiary to skúšal aj Václav Čížek. Popradčania však prehustili priestor a bezpečne sa im podarilo strelu zblokovať.
     
    56:25
    Haščák si skúšal vymeniť puk so Šerbatovom. Nepodarilo sa im však v útočnom pásme prekonať defenzívu kamzíkov.
     
    56:45
    Poprad dal gól!
    Kamzíci zvyšujú svoje vedenie. Výbornú prienikovú prihrávku si spracoval v útočnom pásme JINDŘICH ABDUL, šiel sám na brankára Laca a perfektne bekhendom trafil pod hornú žŕdku.
    Asistencia: Martin Belluš.
     
    57:03
    Oddychový čas si berie tréner Košíc Roman Šimíček.
     
    57:22
    Ján Laco už korčuľuje na striedačku a Košičania rozbiehajú svoju powerplay.
     
    57:38
    Svitana dokázal zblokovať Nagyovu prihrávku od modrej čiary. Domáci teda môžu bezpečne prestriedať.
     
    58:19
    Slovákovi nevyšla strela od modrej čiary a Keni Karalahti dokázal poslať puk preč z obranného pásma.
     
    58:46
    Košice dali gól!
    Oceliari znižujú vedenie. V nepriehľadnej situácii pred bránkou sa najlepšie zorientoval TOMÁŠ HRIČINA a spred Vošvrdu zakončil medzi nohy.
    Asistencie: Igor Ignatuškin, Eduard Šedivý.
     
    59:16
    Košičania opäť rozbiehajú svoju powerplay a sú nassťahovaní v útočnom pásme.
     
    59:36
    Bondrov vyhodený puk z obranného pásma sa odrazil od mantinelu a následne z toho bolo zakázané uvoľnenie. Tréner Popradu Roman Stantien si vzal oddychový čas.
     
    59:36
    Košická bránka je prázdna, vhadzuje sa po Vošvrdovej ľavici.
     
    59:55
    Poprad dal gól!
    Kamzíci rozhodujú o osude tretieho zápasu! Dávid Bondra šiel najprv sám na bránku, no nezakončil do odkrytej siete. Dokázal to však PATRIK SVITANA strelou spoza pravého kruhu.
     
    59:55
    V závere sa ešte zrodila menšia strkanica. Dve minúty za hrubosť dostávajú Samuel Mlynarovič a Tomáš Hričina.
     
    59:56
    Hneď po buly sa na ľade zrodila obrovská strkanica. V pästnom súboji boli Dudáš, Belluš, Ťavoda, Klíma a Čížek.
     
    Koniec zápasu.
     
    Posledná tretina bola najhorúcejšia zo všetkých a priniesla dohromady až päť presných zásahov. V 46. minúte vyrovnal Šerbatov, následne poslal domácich do vedenia Karalahti a vedenie navýšil Abdul. Počas powerplay sa podarilo hosťom znížiť, presadil sa Hričina. V samotnom závere však o víťazstve Popradu rozhodol Svitana. Zajtra o 18:00 je na programe štvrtý duel a môže byť aj posledným v sérii.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:35:36)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 36. Ťavoda (Zagrapan), 48. Karalahti (Takáč, Zagrapan), 57. Abdul (Belluš), 60. Svitana – 46. Šerbatov (Dudáš), 59. Hričina (Ignatuškin, Šedivý)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Miner, Brejčák (C), Karalahti, Petran, Erving, Salija, Ťavoda – Bondra, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer (A), Paločko – Abdul, Paukovček, Belluš
    HC Košice: Laco (Habal) – Slovák, Koch, Derliuk, Šedivý, Čížek, Dudáš (A), Pulli – Sýkora, Brophey, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Petráš – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Jokeľ, Galamboš, Klíma – Hričina

    Rozhodca: Stano, D. Konc – Výleta, Kacej

    Diváci: 4 323
    Poprad 4 2 Košice
    #1 Pondelok 11.03.2019 • 18:00
    Košice - Poprad 2:3
    #2 Utorok 12.03.2019 • 18:00
    Košice - Poprad 1:2 koniec po predl.
    #3 Piatok 15.03.2019 • 18:00
    Poprad - Košice 4:2
    #4 Sobota 16.03.2019 • 18:00
    Poprad - Košice 1:5
    #5 Pondelok 18.03.2019 • 18:00
    Košice - Poprad 4:3 koniec po predl.
    #6 Streda 20.03.2019 • 18:00
    Poprad - Košice 4:2