Kladno – Olomouc 4:1 (kon.) | Přerov – Jihlava 5:2 (kon.) | Liberec – Hradec Králové 2:1 (po pr.)
HC Litvínov – Vítkovice 7:2 (kon.) | Pardubice – Sparta Praha 3:2 (po pr.) | Vsetín – K. Vary 3:5 (kon.)
Č. Budějovice – Chomutov 2:3 (kon.) | Slavia – Zlín 3:1 (kon.) | Třinec – Salzburg 4:3 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 2:5 (kon.)
koniec
VHK ROBE Vsetín
3:5 (2:2, 1:2, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
cz Štvrtok 14.03.2019, 17:45 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 5. kolo
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla pouze jednu branku, kterou Prošek pojistil vítězství Karlových Varů na vsetínském Lapači. Ve třetí třetině byli hosté lepším týmem, nepouštěli svého soupeře do zakončení a tuto branku a vítězství si tak zasloužili.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek večera. (20:04:19)
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Vypadá, že je rozhodnuto. Ze středního pásma nahodili hosté kotouč do rohu, kde si jej našel RADEK PROŠEK. Následně vybruslil před branku a neomylně poslal puk do branky. Asistence: Tomáš Křehlík, Daniel Černý.
     
    58:43
    Sachr míří na střídačku.
     
    58:38
    Valaši se celkem bez problémů dostali do pásma. Zadovku však na modré čáře žádný z obránců nezachytil, a tak se musí Vsetín i po dobrém přechodu vrátit.
     
    58:14
    Vsetín vyhrál vhazování před vlastním gólmanem, ale opět se nedostal za polovinu kluziště.
     
    58:10
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:08
    Jiskra získal na modré čáře vsetínskou rozehrávku a z pravého kruhu vystřelil na bližší tyčku. Zde si Sachr nabruslil a má puk ve své moci.
     
    57:58
    Domácí rozehrávají od vlastní branky.
     
    57:22
    Nyní se Valaši před Horákem na chvíli usadili, ale nepřesné přihrávky jim sebraly šance na gólovou střelu.
     
    56:33
    Hosté přestali se svou defenzivní taktikou a mnohem častěji se ženou do útoku. Naopak Vsetínské před karlovarským brankovištěm téměř nevidíme.
     
    56:10
    Na druhé straně byl při rychlém protiútoku vidět Černý. Jeho střela byla bránícím hráčem sražena nad pravý horní roh Sachrovy branky a končí v ochranné síti.
     
    55:51
    Do pásma si po levém křídle nabruslil Adámek a rychle vypálil. Střela zápěstím končí v lapačce hostující maskovaného muže.
     
    55:40
    Karlovy Vary se drží v útočném pásmu, Vsetínu se daří blokovat všechny střely od modré a také přihrávky, které putují mezikružím.
     
    55:13
    Domácí v plném počtu.
     
    54:50
    Vsetínská čtveřice občas při bránění trochu zmatkuje, ale musí si dávat pozor. Nyní se jí podařilo opět vyhodit a vypadá to, že toto oslabení už domácí celek přežije bez úhony.
     
    53:46
    Zavřel zakončil z první z hranice brankoviště. Trefil připraveného brankáře, který po odraženém puku ihned skočil. Hra je přerušena a po následném vhazování se Valachům podařilo vyhodit.
     
    53:13
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jindra – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:45
    Na druhé straně se pohlednou kombinací prezentovali i Valaši, ti však nezakončili. Hra se opět dostává ne druhou stranu, kde útočí hosté. Jejich střelecké pokusy vypadají daleko nebezpečněji.

    Helena Hegeďová

    Góly a asistencie: 2. Adámek (Vašenka), 4. Jenáček Š. (Lukačka, Klímek), 31. Ondračka (Klímek, Jindra) – 13. Novák (Křemen, Křehlík), 20. Černý (Prošek, Rozhon), 36. Prošek (Tureček), 38. Křemen (Křehlík, Jiskra), 60. Prošek (Křehlík, Černý)


    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Málek) – Kunst, Ondračka, Zeman, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Jenáček J. – Jindra, Klímek, Zetocha, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Zemánek.
    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (4. Horák) – Bernáth, Klejna, Kořán, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Šťastný, Novotný, Prošek, Rozhon, Halberštát, Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub, Černý, Křemen.

    Rozhodca: Škach – Novák, Kučera

    Diváci: 220