Kladno – Olomouc 4:1 (kon.) | Přerov – Jihlava 5:2 (kon.) | Liberec – Hradec Králové 2:1 (po pr.)
HC Litvínov – Vítkovice 7:2 (kon.) | Pardubice – Sparta Praha 3:2 (po pr.) | Vsetín – K. Vary 3:5 (kon.)
Č. Budějovice – Chomutov 2:3 (kon.) | Slavia – Zlín 3:1 (kon.) | Třinec – Salzburg 4:3 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 2:5 (kon.)
koniec
HC Motor České Budějovice
2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
Piráti Chomutov
cz Štvrtok 14.03.2019, 18:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 5. kolo
Partner:
     
    Máme tu konec zápasu! Chomutov nakonec skóre na jihu Čech obrátil ve svůj prospěch, a tak může být po skončení základní hrací doby spokojenější. (20:05:35)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Seemann – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    58:45
    Tohle se Motoru příliš nepovedlo. Pokusil se o rychlou rozehrávku směrem za Pavlátovu svatyni, ovšem kotouč končí jen na zakázaném uvolnění, které nutí Daniela Svobodu vrátit se zpět do své branky.
     
    58:20
    Domácí hokejisté se snaží o zavezení kotouče do útočného pásma, zatím s tím ale mají výrazné problémy. Chomutov nyní drží svou modrou čáru, seč to jen jde.
     
    57:25
    Českobudějovičtí hokejisté si vzali oddychový čas a zkoušejí to bez Daniela Svobody v brance. Uvidíme, zda se jim tento risk vyplatí.
     
    56:56
    Petr Chlán neměl na modré čáře moc prostoru, a tak kotouč jen z bekhendu nahodil do útočného pásma. Zde si ho však sbírají Českobudějovičtí, kteří se na opačné straně pokusí o vyrovnání. Čas se pomalu krátí.
     
    56:15
    Netrvalo to vůbec dlouho a Dominik Pavlát musel předvést další z úspěšných zákroků. I v tomto případě ale puk drží bezpečně na své výstroji.
     
    56:01
    Jeden z domácích beků stihl kotouč na útočné modré čáře jen tak tak. Přesto do něj na poslední chvíli stihl plácnout tak, aby letěl na Pavlátovu branku. Právě hostující brankář střelu drží v lapačce a zařizuje tak vhazování.
     
    55:20
    Jakub Novák je dnes poměrně aktivní. Nyní se hnal s kotoučem po pravém křídle, načež jej adresoval na brankoviště. Zde si s ním poradil Dominik Pavlát, který se nenechal pokusem z úhlu překvapit.
     
    54:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Máme tady velmi důležitou branku pro chomutovské Piráty! PETR CHLÁN vybojoval kotouč a řítil se do samostatné akce. Tu nakonec u levé tyče ze Svobodova pohledu zakončil gólově, když s vypětím všech sil právě v těchto místech procpal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Matyáš Svoboda, Stanislav Vrhel.
     
    52:46
    Stanislav Vrhel je zpět na ledové ploše. A rovnou se mohl zapojit do útočné akce svého týmu, který se nyní pokouší o obstřelování českobudějovické svatyně.
     
    52:10
    První polovina přesilové hry se Motoru příliš nepodařila. Až Jaroslav Pouzar skvěle sklepl kotouč pro svého spoluhráče, z čehož mohl těžit od modré čáry pálící Dudáček, jehož pokus ale skončil jen na Pavlátově výstroji.
     
    50:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vrhel – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    50:46
    Stanislav Vrhel vybojoval kotouč za soupeřovou brankou, načež jej poslal před ni. Zde stál Jakub Váchal, který to zkusil na bližší tyč z první. Daniel Svoboda byl ale přesně tam, kde měl, a kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    49:51
    Michal Silný zkoušel odjet kotouč, který měl na holi právě rozehrávající Pavlát. Rozhodit se mu ho však příliš nepodařilo, chomutovský strážce svatyně zachoval klid a puk rozehrál směrem ke svým spoluhráčům.
     
    49:15
    Máme tu další vyloučení, tentokrát z domácích řad. Na dvě minuty za katr míří Vojtěch Krcho, který se provinil podrážením.
     
    49:03
    Českobudějovičtí hráči vybojovali vhazování, z čehož mohl těžit Jiří Remta. Ten dostal přihrávku na modrou a vyslal poměrně razantní střelu, která ale trefila jen Pavlátův připravený pravý beton. Piráti tak zatím odolávají.
     
    48:54
    Hostující celek byl pod domácím tlakem, a tak chomutovští hokejisté vyhazují kotouč až na zakázané uvolnění, které vrací hru před Pavlátovu branku.

    Adam Pavlíček

    Góly a asistencie: 12. Novák (Tlačil), 17. Řezáč (Prospal, P. Novák) – 37. Chlán (Vrhel), 40. Chlán (Svoboda), 55. Chlán (Svoboda, Vrhel)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Remta, Dudáček, Pavlát, J. Novák, Doktor, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, P. Novák, Silný, Krcho
    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Beneš, Štochl – Štefančík, Vrhel, Chlán, Svoboda, Prokop, Jaroš, Holka, Koláček, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut

    Rozhodca: Horáček – Polonyi, Bělohlav