Toronto – Chicago 4:5 (kon.) | Edmonton – NJ Devils 3:6 (kon.) | Vancouver – NY Rangers 4:1 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
3:6 (2:2, 1:3, 0:1)
New Jersey Devils
cz Štvrtok 14.03.2019, 02:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ze zápasu to od nás bude všechno. Děkujeme za pozornost a někdy příště na počtenou! (05:28:04)
     
    Statistiky utkání

    Střely na bránu: 39:35
    Vhazování: 49 % : 51 %
    Přesilovky: 1/5 : 2/4
    Hity: 31:25
    Zblokované střely: 9:23
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) – 0+1, 3 střely, čas na ledě 18:09
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Kenny Agostino (NJD) – 1+1
    2. Damon Severson (NJD) – 1+1
    3. Connor McDavid (EDM) – 0+2
     
    Dnešní zápas v Rogers Place v Edmontonu sledovalo 18 347 diváků.
     
    Zápas je za námi, po výhře 5:2 v úvodu sezony ve švédském Göteborgu zvládají Ďáblové i druhý vzájemný zápas s Edmontonem, Olejáře porazili 6:3! Pro New Jersey jde o první venkovní vítězství téměř po měsíci, naposledy se na ledě soupeře radovali z úspěchu 15. února v Minnesotě.

    Odšpuntovala nám ji bitka mezi Kurtisem Gabrielem a Milanem Lucicem, která dostala diváky do varu. Prvního gólu se dočkali hosté, po ubráněném oslabení ujeli do přečíslení, které využil Kenny Agostino. Domácí celek ale vývoj zápasu obrátil, nejprve se štěstím skóroval Sam Gagner, krátce nato využil početní výhodu po skvělém pasu McDavida Alex Chiasson, který se dočkal své 20. trefy v sezoně. Stejný hráč byl v poslední minutě první třetiny vyloučen za sekání, čímž umožnil Ďáblům srovnat – po nahození Seversona se rychlou kličkou prosadil Travis Zajac. Po prvních 20 minutách tak platil nerozhodný stav 2:2.

    Druhá třetina vyšla daleko lépe hostujícímu New Jersey. Ve 27. minutě využil druhou přesilovou hru Damon Severson, který se prosadil šikovnou střelou zápěstím o tyč. Na 4:2 poté navyšoval John Quenneville, jenž se v NHL trefil po dvou letech a navíc v této sezoně bodoval poprvé – výstavní ranou. To vyhnalo z domácí branky Koskinena, místo něhož nastoupil mezi tři tyče Anthony Stolarz. Ten ale čisté konto moc dlouho neudržel, přízemní střelou ho totiž překonal Kevin Rooney. Oilers se dočkali snížení v závěru třetiny zásluhou trefy Matta Benninga při hře 4 na 4, na kterou si připsal asistenci a svůj 100. bod v sezoně Connor McDavid.

    Třetí periodu zahájil domácí tým aktivní hrou, zpočátku byl jasně lepší. Když navíc v 52. minutě dostal možnost přesilové hry, cítil šanci na snížení, ale místo toho pošesté inkasoval – samostatný únik totiž proměnil Blake Coleman, který zařídil desátý gól Ďáblů v početní nevýhodě v této sezoně. Další gól už jsme neviděli.

    Střely na branku: 39:35 (13:9, 8:13, 18:13)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    White se mohl dočkat gólu hned při debutu v NHL, když obdržel velmi dobrý pas od Pietily do levého kruhu. Jeho střelu zápěstím ale Stolarz lapil.
     
    59:31
    Střelu Coltona Whitea chytil do své lapačky Anthony Stolarz, puk raději podržel, aby zamezil Joeymu Andersonovi v dorážce.
     
    59:04
    Ještě tu máme přerušení hry, a to vyloučení. Jujhar Khaira se postrkoval se Stefanem Noesenem u střídaček. A když chtěl hostující útočník zamířit na lavičku, frustrovaný Ryan Nugent-Hopkins (EDM) jej zcela zbytečně sekl. Přesilovka pro hráče v bílých dresech na závěr zápasu.
     
    58:49
    Oscar Klefbom zavezl puk do útočného pásma, žádný z jeho spoluhráčů se však neměl k podpoře této akce. Zápas už se spíše jen dohrává.
     
    58:24
    Na druhé straně vyzval Michael McLeod ke střele Stefana Noesena, gólman Anthony Stolarz si ale vybruslil a chytil ránu mezi své betony.
     
    58:05
    Alex Chiasson se marně snažil dostat k puku v útočném pásmu, obránci New Jersey byli pozornější.
     
    57:46
    Zakázené uvolnění New Jersey vrací hru před Coryho Schneidera.
     
    57:34
    Střelu Pietily lapil brankář Anthony Stolarz, který ve 33. minutě dnešního duelu nahradil svého kolegu Mikka Koskinena. Zatím má na svém kontě 11 zákroků.
     
    57:25
    Oilers se rychle přesunuli do útoku, kde ale podržel pod lapačkou puk gólman Cory Schneider. Devils hlídají svůj náskok s přehledem.
     
    57:10
    New Jersey drželo puk v útočném pásmu a stihlo i prostřídat, což je za současného stavu pro hosty zcela ideální situace.
     
    56:30
    Connor McDavid prostrčil puk na Leona Draisaitla, kterému však nevyšlo zakončení dle ideálních představ. Tato dvojice je (nejen) dnes téměř u všeho!
     
    56:07
    Cory Schneider si připsal další zákrok, když betonem vytěsnil Benningův přízemní pokus. Poté se domácí sami vystavili zbrklostí do ofsajdu.

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 10. Gagner (Khaira, Benning), 15. Chiasson (McDavid, Klefbom), 40. Benning (McDavid, Sekera) – 8. Agostino (A. Greene, Rooney), 20. Zajac (Severson), 27. Severson (Stafford, C. Carrick), 33. Quenneville (Gabriel, Butcher), 37. Rooney (Agostino, Palmieri), 53. Coleman (A. Greene)


    Edmonton Oilers: Koskinen (33. Stolarz) – Klefbom, A. Larsson (A), Nurse, K. Russell, Sekera, Benning – Draisaitl, McDavid (C), Kassian – Khaira, Nugent-Hopkins, Gagner – Rieder, Cave, Chiasson – Lucic (A), Brodziak, Currie.
    New Jersey Devils: Schneider (Blackwood) – A. Greene (C), Severson, Butcher, C. Carrick, White, Santini – Coleman, Zajac (A), Noesen – Agostino, Rooney, Palmieri (A) – Quenneville, Pietila, Stafford – J. Anderson, M. McLeod, Gabriel.

    Rozhodca: Dwyer, L'Ecuyer – Cormier, MacPherson.

    Diváci: 18 347