Slovácko – Karviná 3:2 (kon.) | Třinec – Jihlava 3:2 (kon.)
koniec
FK Třinec
3:2 (1:2)
FC Vysočina Jihlava
cz Nedeľa 10.03.2019, 14:00 • Hřiště s UT, areál na Lesní, Třinec • Juniorská liga – Morava (CZ) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z ocelového města je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek neděle. (16:10:51)
     
    Jihlavští prohrou ve Slezsku přišli o šanci postoupit do elitní čtyřky, která bude ve zbytku jara bojovat o celkové prvenství v soutěži. Třinečtí už svou pozici po základní části nemůžou vylepšit. Nic by na tom nezměnilo ani případné vítězství v Olomouci. Do druhé části sezóny vstoupí z posledního místa.
     
    Třinečtí slaví první jarní vítězství. Zkušený domácí tým musel o něj hodně bojovat. Po nevydařené první půli byl po změně stran lepším týmem a po gólech Schwendta a Klece nakonec zvítězil 3:2. Přesto je třeba pochválit i mladý jihlavský tým, který bojoval o remízu do posledních minut, nakonec však pocestují na Vysočinu s prázdnou.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Třinecký trenér ještě takticky střídá. Jeden z nejlepších hráčů na hřišti Lukáš Buchvaldek končí. Pro zbytek utkání ho nahradí Adam Witoszek.
     
    90
    Třinecký gólman rychlou rozehrávkou vybídl domácí do brejku po levé straně, Konečný unikal po levé straně, jeho následnou střelu po zemi rychlým pádem na zem zlikvidoval brankář Dutka.
     
    90
    Dujmovičův centr z levé strany vlétl do pokutového území, kde si o něj hlasitě zakřičel brankář Paleček a míč lapil.
     
    88
    Jihlavský trenér reaguje na inkasovaný gól střídáním. Pavla Častu nahradil Diamonde Mory.
     
    88
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté otáčejí skóre ve svůj prospěch! Po levé straně utekl jihlavským hráčům Cienciala, jeho prudkou střelu ještě Dutka vyrazil pouze před sebe, kde si doběhl MICHAL KLEC a dorážkou do prázdné brány získal svému týmu jednobrankový náskok – 3:2!
     
    84
    Klec krásnou přihrávkou vysunul do brejku Lukáše Buchvaldka, který šel sám na brankáře Dutku. Následnou kličku do pravé strany jihlavský gólman přečetl a gólovou akci zneškodnil!
     
    82
    Brankář Paleček krásným dlouhým balónem našel na pravé straně rozběhnutého Buchvaldka, bohužel následný centr třineckého záložníka k zadní tyči nenašel svého adresáta.
     
    81
    Dujmovič teď rozehrál dvakrát rohový kop z pravé strany. V obou případech si ale domácí hráči s jeho standardní situaci poradili.
     
    80
    Po delším čase se též ukázali i jihlavští. Po závaru před bránou se dostal k zakončení Mašič, který zakončil střelou do domácího obránce a akce končí tak rohovým kopem.
     
    79
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Matěj Schwendt, přichází Jiří Cieslar.
     
    78
    Na Ciencalův rohový kop se snažil naběhnout Schwendt. Míč ale bohužel skončil pouze v boční síti.
     
    78
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Tomáš Smejkal, přichází Jiří Urbánek.
     
    77
    Rohový kop Klece z levé strany se snažil prodloužit Gáč. Brankář Dutka pouze proletěl vzduchem a míč se dostal na druhou stranu. Domácí tak budou rozehrávat další rohový kop.
     
    76
    Žlutou kartu uviděl po faulu na útočné polovině třinecký záložník Lukáš Buchvaldek.
     
    76
    Klec rozehrál přímý volný kop ke vzdálenější tyči. Tam si nabíhal Schwendt, ale jeden z jihlavských obránců stihnul zasáhnout balón. Následně zkoušel pálit Cienciala, ale rovněž neuspěl.
     
    75
    Po přihrávce Gáče sáhnul před pokutovým územím jeden z hostujících hráčů po míči rukou. Domácí tak mají zajímavou šanci.
     
    72
    Třinečtí zkouší aktivní hrou o otočení výsledku na svou stranu.
     
    68
    Karmazín rozehrál z pravé strany zajímavou šanci Jihlavy a Tomáš Smejkal přestřelil Třineckou bránu.
     
    67
    Přímý volný kop Dujmoviče od středové čáry zaletěl přímo do rukavic brankáře Palečka, který si pro míč zakřičel.
     
    66
    Centr z přímého volného kopu do pokutového území Jihlavy byl téměř zbytečný, neboť domácí hráči se tam dopustili útočného faulu.
     
    66
    Po tvrdém faulu Svatíka zůstal na travníku ležet domácí Cienciala. Domácí budou mít výhodu standardní situace z levé strany.
     
    65
    Třinec právě vstřelil branku!
    Cienciela rozehrál rohový kop na přední tyč, kde Nieslanik minul balon, ale hned za ním MATĚJ SCHWENDT dorazil míč do sítě. Stav utkání 2:2.
     
    65
    Třnečtí se teď tlačí za vyrovnáním. Po dalším závaru před jihlavskou bránou mají domácí výhodu rohového kopu.
     
    61
    Třinečtí rozehráli zajímavou kombinační akci po pravé straně. Následný centr do pravé strany hledal Klece. Ten ho sice dostal, ale hned vzápětí byl o míč připraven.
     
    60
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Martin Pavlík, přichází David Karmazín.
     
    59
    Klec rozehrál voný kop z pravé strany ke vzdálenější tyči. Tam byl připravený Martin Konečný a hlavou přestřelil pravý horní růžek hostující brány.
     
    58
    Třinečtí rozehráli zajímavou akci po pravé straně, kdy odcentroval Buchvaldek. Schwendt se snažil dostat ke střele, ale branku Jihlavy netrefil.
     
    56
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Zahaluk, přichází Nieslanik.
     
    54
    Hosté rozehráli rohový kop z levé strany. Míč se dostal za vápno k Tomáši Smejkalovi, který rychlou střelou z první poslal míč přímo do rukavic brankáře Palečka.
     
    53
    Obrovská šance Jihlavy. Po přihrávce z pravé strany byl zcela sám před brankářem Palečkem Pavel Časta. Ten zkusil přízemní střelu k pravé tyči, tu ale fantastickým zákrokem Paleček vyrazil. Následná střela Smejkala už ale tolik přesná nebyla.
     
    53
    Centrovaný míč z rohového kopu téměř na brankovou čáru. Tam se ho snažil zachytit Klec, ale rychlejší byl orbránce JIhlavy.
     
    52
    Dvojce Buchvaldek – Konečný získali míč na soupeřově půlce. První jmenovaný vzal akci středem. Tečovanou střelu zpoza šestnáctky jen těsně minul hostující branku. Bude to roh pro Třinec.
     
    50
    Klec za faul na Kolčavu vidí žlutou kartu.
     
    49
    Stejně jako v prvním poločase nám zápas pokračuje plný nepřesností.
     
    46
    Oba týmy nastupují do druhého poločasu ve stejných sestavách jako v prvním poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Pomalu ale jistě nám přestávka končí a za okamžik nám začne druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas dá se říct vyrovnaného utkání, ve kterém byli hosté o něco málo aktivnější a zaslouženě vedou nad Třincem 2:1. Jihlavě vyšel úvod utkání, když během čtyř minut se dostali do dvoubrankového vedení, jenže pak po rychlé akci po pravé straně snížil Buchvaldek na 1:2. Více gólových příležitosti jsme bohužel neviděli. Pevně věříme,že ve druhém poločase se to změní, a oba celky nabídnou divákům ofenzivnější fotbal.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Buchvaldek se snažil přelobovat brankáře Dutku, ten však jeho pokus chytá.
     
    42
    Buchvaldek se snažil po levé straně protáhnout koulem dvou protihráčům. S míčem ale skončil v autu.
     
    39
    Hráči místo útoku nám předvádí kopanou. Někdy to vypadá, že se snaží prostřelit nohy soupeře, ale bez úspěchu. Zatím všechny nohy drží.
     
    33
    Centr Řezáče z levé strany končí u brankáře Palečka.
     
    31
    Třineckým se daří propracovat po zemi i vzduchem před šestnáctku soupeře. Jenže tam už je konec jejich akcí.
     
    28
    Vysoký centr Klece zamířil s přispěním Dutky do pravé tyče hostující branky!
     
    27
    Konečný rozehrál akci na levou stranu, kde se snažil vyniknout Cienciala, jenže byl faulován. Následný pokus o centr skončil vedle brány. Rozhodčí ovšem odpískal faul a domácí tak budou mít zajímavou šanci v podobě přímého kopu.
     
    27
    Řezáč rozehrál rohový kop po zemi. Míče se rychle zmocnili domácí, jenže rychlý protiútok Buchvaldka hosté zastavili za cenu autového vhazování.
     
    26
    Smejkal se snažil odcentroval z pravé strany na Joukla. Jeden z domácích hráčů ale skluzem míč srazil zkušeně mimo bránu. Bude z toho tak rohový kop pro Jihlavu.
     
    25
    Joukl vyvezl míč z vlastní poloviny před pokutové území soupeře, tam si narazil s Klecem. Následně odcentroval ke vzdálenější tyči, kde Petr Chloň ve skluzu přestřelil jihlavskou bránu.
     
    24
    Sargsyanův přímý kop z pravé strany hlavičkoval pod břevno Martin Pavlík, míči ale nedal příliš razence a Paleček ho poslal vedle brány.
     
    22
    Svatík po faulu na Ciencialu obdržel žlutou kartu.
     
    21
    Po autovém vhazování na levé straně přihrával do rychlé akce Mašič Kolčavovi, který se zjevil sám před třineckou bránu. Skákavý míč ale poslal nad třineckou bránu.
     
    18
    Po dlouhém centru jednoho z obránců se k míči dostal před šestnáctkou Davit Sargsyan, který přes obránce Konečného jen těsně přestřelil třineckou bránu.
     
    17
    Dlouhému nákopu Buchvaldeka z levé strany scházelo více přesnosti. K míči se místo Schwendta dostal brankář Dutka.
     
    16
    Svatík v hlavičkovém souboji sestřelil do zad Lukáše Buchwaldka a ten se bolestivou grimasou skácel k zemi. Naštěstí pro Třinec po chvilce pokračuje ve hře.
     
    15
    Třinec právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ BUCHVALDEK dostal přihrávku na pravou stranu, posunul si míč do pokutového území a prudkou přízemní střelou snížil na 1:2
     
    12
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Jihlava už vede bleskově o dvě branky. Bleskovou druhou branku Jihlavy tentokráte vstřelil z kraje šestnáctky AMIR MAŠIČ, který nádhernou střelou vymetl síť domácí brány.
     
    10
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Na levé straně se rozběhl Dujmovič, který odcentroval do pokutového území před malé vápno, kde si naběhl AMIR MAŠIČ a hlavou nedal Palečkovi příliš šancí.
     
    8
    Cienciala prolétl kolem dvou hráčů na levé straně a byl faulován.Rozhodčí ale faul nepískají a akce tak pokračuje autovým vhazováním.
     
    7
    Smejkal to zkoušel teď pro změnu z dálky. Paleček byl připraven a jeho střelu chytil do rukavic.
     
    6
    Sargsyan teď zkoušel z pravé strany své štěstí. Křížnou střelou ale minul levou tyč třinecké brány.
     
    5
    Přímý kop Jihlavy teď rozehrál Smejkal. Ten to zkusil přímo, ale míč doputoval jen do rukavic Palečka.
     
    3
    Samiec se dral po pravé straně do útoku, jenže předd pokutovým územím fauloval hostujícího Pavlíka. Domácí tak přicházejí o míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Chloň, Konečný, Gáč, Cienciala – Buchvaldek, Samiec (C), Joukl, Klec, Zahaluk – Schwendt.
    Náhradníci: Kubik – J. Cieslar, Nieslanik, V. Cieslar, Witoszek, Niemczyk.

    FC Vysočina Jihlava: Dutka – Pavlík, Svatík, Kolčava (C), Dujmovič – Časta, Smejkal, Sargsyan, Řezáč – Rodan, Mašič.
    Náhradníci: Jágrik – Mory, Urbánek, Karmazín.

    Rozhodčí: Mojžíš – Kotík, Horák..
     
    Zřejmě nedostatek hlavních rozhodčích pro dnešní den donutil šéfa komise rozhodčích FAČR, bývalého fotbalistu a trenéra Jozefa Chovance k nominaci asistenta na tuto pozici. Po trávníku bude běhat s píšťalkou Jakub Mojžíš. Roli asistentů budou plnit Radek Kotík a Adam Horák.
     
    Souboj mezi Třincem a Jihlavou nabídne dnes svůj třetí díl. První část ovládla na třineckém trávníku Jihlava, když zvítězila 4:1. V jihlavské odvetě byl lepší Třinec, když dokázal otočit dvougólovou ztrátu a zvítězil 3:2.

    Třinec – Jihlava 1:4 (1:3)
    Branky: 39. Joukl – 33. a 51. Čáp, 4. Průša, 40. Mašič. Rozhodčí: Machálek – Caletka, Lakomý. ČK: 69. Dujmovič (Jihlava). Diváci: 50.

    Jihlava – Třinec 2:3 (1:0)
    Branky: 33. Turyna, 56. Svatík – 64. Schwendt, 65. Nieslanik, 90. Samiec. Rozhodčí: Slabý – Polák, Pochylý. ŽK: Šteffl, Beseda – Samiec, Klec, Nieslanik. Diváci: 60.
     
    Favoritem tohoto utkání je jednoznačně Jihlava, přestože její A-mužstvo nastoupí o půl hodiny později ke svému utkání v Táborsku. Jihlava si vede daleko lépe a s 25 body je na pátém místě moravské skupiny.

    Vysočina v úvodních třech jarních duelech vyválčila čtyři body za jedno vítězství, jednu remízu a jednu porážku. Pět gólů inkasovala v uplynulém kole v Karviné, kde s domácím celkem prohrála 0:5. Naopak čtyři góly vstřelila o týden dříve do sítě Zlína.
     
    Třinečtí vstoupí do zápasu z posledního osmého místa. V letošním ročníku Juniorské ligy získali v devatenácti utkáních jen 12 bodů. Dalších jedenáct ztrácí na sedmou Karvinou.

    Třinci se nevydařil vstup do jarní části. V úvodním utkání sice remizoval na půdě ostravského Baníku 1:1, jenže poté přišly dva debakly. Nejprve doma s Karvinou 1:5 a poté i v Brně 0:4. Tam všechny čtyři góly padly už v prvním poločase.
     
    Přeji vám příjemný nedělní den u sledování online přenosu z Juniorské ligy. Poslední celek moravské skupiny bude hostit na umělém trávníku mladíky z Jihlavy, kteří dvě kola před koncem ztrácejí tři body na čtvrté místo zaručující postup do mistrovské části.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Igor Mainka

    Góly: 15. Buchvaldek, 65. Schwendt, 88. Klec – 10. Mašič, 12. Mašič

    Karty:   50. Klec (TRI), 76. Buchvaldek (TRI) – 22. Svatík (JIH)


    FK Třinec: Paleček – Chloň, Konečný, Gáč, Cienciala – Buchvaldek (90+1. Witoszek), Samiec (C), Joukl, Klec, Zahaluk (56. Nieslanik) – Schwendt (79. J. Cieslar).
    Náhradníci: Kubik – J. Cieslar, Nieslanik, V. Cieslar, Witoszek, Niemczyk.

    FC Vysočina Jihlava: Dutka – Pavlík (60. Karmazín), Svatík, Kolčava (C), Dujmovič – Rodan, Smejkal (78. Urbánek), Sargsyan, Řezáč – Časta (88. Mory), Mašič.
    Náhradníci: Jágrik – Mory, Urbánek, Karmazín.

    Rozhodca: Mojžíš – Kotík, Horák.