Liverpool – Burnley 4:2 (kon.) | Chelsea – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Arsenal – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:2 (2:1)
Burnley FC
Nedeľa 10.03.2019, 13:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Dnešný program stretnutí 30. kola otvorí súboj na liverpoolskom Anfield Road, kde zverenci nemeckého trénera Jürgena Kloppa privítajú hráčov Burnley.

    FC LIVERPOOL

    Liverpoolu patrí v aktuálnej tabuľke druhé miesto so štvorbodovým mankom na vedúci Manchester City. Dnešný domáci duel ale má k dobru, takže svoju stratu môže výrazne stenčiť. Každopádne, v ostatných týždňoch nepredvádza ideálne výkony, o čom svedčia len dve víťazstvá z predošlých siedmich zápasov. Naposledy remizoval v Merseyside derby na pôde Evertonu 0:0. Najväčšiu šancu zahodil v 29. minúte Mohamed Salah, ktorý v brejkovej situácii mieril len do Jordana Pickforda. Egypťan zažíva pomerne vážnu streleckú krízu. V novom roku sa strelecky presadil len v troch zápasoch, čo je na kanoniera jeho kvalít veľmi málo. Liverpool dnes bude jasným favoritom, veď v posledných štrnástich domácich ligových dueloch má bilanciu 12-2-0. Naposledy zdolal na Anfield Road hráčov Watfordu 5:0, keď dvakrát skórovali Sadio Mané, Virgil Van Dijk a jeden gól pridal Divock Origi. Dobrou správou je, že zdravotný stav Roberta Firmina sa zlepšil a môže absolvovať plnú záťaž.

    BURNLEY FC

    Futbalistom Burnley patrí v tabuľke 17. miesto so ziskom 30 bodov. Ich primárnym cieľom bude zotrvanie v najvyššej anglickej súťaži, pretože pred osemnástym Cardiffom majú len dvojbodový náskok. Posledné dve stretnutia s tabuľkovými susedmi prehrali. Najskôr podľahli Newcastle 0:2 a následne na domácom trávniku prehrali s Crystal Palace 1:3. Na ihriskách súperov vyhrali iba tri z pätnástich stretnutí, no zaujímavosťou je, že sa postarali o prvú bodovú stratu Manchestru United pod vedením nórskeho trénera Oleho Gunnara Solskjaera. „The Clarets“ neboli ďaleko od prekvapenia ani na úkor Liverpoolu. V domácom dueli po góle Jacka Corka viedli, ale napokon prehrali 1:3. Najlepším strelcom mužstva je s deviatimi gólmi Ashley Barnes, no iba o dva presné zásahy menej zaznamenal Chris Wood. Štyridsaťsedemročný tréner Sean Dyche sa v dnešnom dueli bude musieť zaobísť bez Aarona Lennona a Jonathana Waltersa.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Lallana – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Lovren, Keïta, Henderson, Sturridge, Shaqiri, Origi.

    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Cork, A. Westwood – Hendrick, McNeil – Barnes, Wood.
    Náhradníci: Hart – Lowton, Gudmundsson, Brady, B. Gibson, Crouch, Vydra.

    Rozhodcovia: Andre Marriner – Scott Ledger, Richard West – Mike Dean.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného duelu mali hostia, ktorí nastúpili v netypických bielych dresoch. V prvej minúte stretnutia sa hra odvíjala najmä v okolí stredového kruhu. Individuálne sa nepresadil ani Sadio Mané.
     
    2
    Burnley sa snažilo presadiť po ľavej strane, ale svoje obranné povinnosti si dokonale splnil mladík Trent Alexander-Arnold. Nasledovať tak bude len vhadzovanie mužstva, ktoré bojuje o záchranu v súťaži.
     
    3
    Ashley Barnes ponaháňal obrancov súpera. Virgil van Dijk bol ale na mieste a jednoduchým odkopom zrušil akciu hostí. Burnley bude znovu iba vhadzovať, tentokrát v okolí domácej šestnástky.
     
    4
    Adam Lallana dostal dobrú prihrávku do priestoru ľavého krídla. Angličan následne poslal center do šestnástky súpera, ale našiel len pripraveného brankára Toma Heatona. Ten začne novú akciu hostí.
     
    5
    Ashley Westwood bol faulovaný v strede ihriska domácim záložníkom Adamom Lallanom. Hostia sa snažili prekvapiť súpera nacvičeným signálom, ale po kolmej prihrávke do šestnástky sa zmocnil lopty Alisson.
     
    6
    Burnley FC dáva gól! Šokujúci moment na liverpoolskom Anfield Road. Hostia sa dostávajú do vedenia, keď sa strelou priamo z rohového kopu presadil ASHLEY WESTWOOD. Domáci brankár Alisson bol zjavne atakovaný Jamesom Tarkowskim, ale hlavný arbiter nepískal.
    6. Ashley Westwood (BLY) - 0:1
     
    7
    Domáci brankár Alisson vehementne protestoval. Osobne sa mu vôbec nečudujem, no pôvodný verdikt hlavného rozhodcu zostáva v platnosti. Navyše, Brazílčan dostáva kartový trest za nešportové správanie.
     
    8
    Domáci fanúšikovia zostávajú zaskočení po predošlom momente. Ich miláčikovia musia otáčať priebeh stretnutia a momentálne im hrozí, že by prehrali vôbec prvý domáci duel v tomto ročníku.
     
    9
    Holanďan Georginio Wijnaldum centroval do šestnástky súpera, ale nenašiel nikoho v červenom drese. Lopta preletela celým pokutovým územím, a tak bude nasledovať iba odkop od brankára Toma Heatona.
     
    10
    Ashley Westwood sa previnil nedovoleným zákrokom v strede ihriska na Roberta Firmina. Okrem toho vidíme, že v Liverpoolu panuje veľmi premenlivé počasie a dokonca na hraciu plochu padá dážď.
     
    11
    Akcia domáceho tímu nemohla pokračovať, pretože Trent Alexander-Arnold bol v ofsajdovom postavení. Zatiaľ sa Liverpool k ničomu vážnejšiemu nedostal a navyše musí doťahovať jednogólové manko.
     
    12
    Trent Alexander-Arnold poslal ďalší center do šestnástky súpera, ale našiel iba pripraveného Bena Meeho. Ten loptu poslal do bezpečného priestoru, prakticky až k obrancom domáceho celku.
     
    14
    Teraz sa črtala šanca pre Liverpool. Mohamed Salah posunul loptu na Roberta Firmina, Brazílčan si to pripravil na zakončenie pravou nohou, ale jeho pokus tečoval na rohový kop obranca James Tarkowski.
     
    15
    Domáci sa po rohovom kope nedokázali presadiť. Po rozohraní na krátko centroval do šestnástky Adam Lallana, ale vo vzdušnom priestore sa nepresadil Joel Matip. James Tarkowski hral znovu hranične.
     
    16
    Sadio Mané sa nepresadil chrbtom k bráne cez obrancu Phila Bardsleyho. Ten ale zrejme dostal nejaký úder od senegalského útočníka, a tak bude potrebné ošetrenie hosťujúceho stopéra.
     
    17
    Po krátko prerušení pokračoval Liverpool vo svojej aktivite. Trent Alexander-Arnold našiel centrom z pravej strany Sadia Maného, ale ten medzi obrancami súpera hlavičkoval nepresne.
     
    18
    Phil Bardsley je späť na hracej ploche. Okrem toho sme videli útočnú akciu hostí. Chris Wood hľadal centrom z ľavej strany svojich spoluhráčov, ale Ashley Westwood sa do zakončenia nedostal.
     
    19
    Liverpool dal gól! A je vyrovnané. Mohamed Salah si na pravej strane pekne vymenil loptu s Georginiom Wijnaldumom. Následne Egypťan prihrávkou pod seba našiel ROBERTA FIRMINA, ktorý po menšej chybe Toma Heatona bez problémov upratal loptu do prázdnej brány.
    19. Roberto Firmino (LIV) - 1:1
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút stretnutia. Hostia sa síce kontroverzným gólom dostali do vedenia, no musíme uznať, že tento moment zápasu pomohol. Liverpool hrá oveľa aktívnejšie a už stihol aj vyrovnať.
     
    21
    Domáci hráči sa snažili predrať stredom šestnástky súpera, ale tam bolo príliš veľa hráčov v bielych dresoch. Napokon to vyriešil až James Tarkowski, ktorý loptu poslal až na polovicu domáceho celku.
     
    22
    Mladý Trent Alexander-Arnold strieľal z pravej strany, ale trafil iba dobre postaveného Bena Meeho. K lopte sa snažil dostať ešte aj Mohamed Salah, ale nemal práve najlepší "reakčný čas".
     
    24
    Liverpool zahral rohový kop na krátko. Mohamed Salah posunul loptu na Trenta Alexandra-Arnolda, ten strieľal spoza šestnástky, ale loptu poslal vysoko nad bránu Toma Heatona. Ten tak bude môcť odkopávať.
     
    25
    Roberto Firmino vybojoval loptu v strede ihriska a prihrávkou do priestoru vysunul dnes mimoriadne aktívneho Trenta Alexandra-Arnolda. Ten sa však trošku uponáhľal s centrom a našiel iba Phila Bardsleyho.
     
    26
    Liverpool má v zápase jasnú územnú prevahu, čo sa koniec koncov dalo čakať. Určite by ale rád rozhodol zápas čím skôr, pretože počas nasledujúceho týždňa ho čaká náročná odveta s Bayernom Mníchov.
     
    27
    Hostia sa nedokázali presadiť, a tak bude vhadzovať Andrew Robertson. Ten dnes hrá jubilejný 50. ligový zápas v službách Liverpoolu. Zatiaľ ho však na trávniku nie je až tak vidno ako obvykle.
     
    28
    Charlie Taylor podporil útok hosťujúceho tímu. Dokázal odcentrovať z ľavej stany, poslal skutočne veľmi dobrú loptu do šestnástky, ale Chris Wood sa k hlavičkovému zakončeniu nedostal.
     
    29
    Liverpool dal gól! Hostia spravili veľkú chybu v rozohrávke, za čo pykajú inkasovaným gólom. Jeffrey Hendrick sa nedohodol s Philom Bardsleyom a odkop druhého menovaného hráča zastavil bojujúci Adam Lallana. Následne sa dostal k lopte SADIO MANÉ a technickou strelou k ľavej žrdi prekonal Toma Heatona.
    29. Sadio Mané (LIV) - 2:1
     
    30
    Liverpool sa dostáva do vedenia, a tak virtuálne stráca na čelo tabuľky už len jeden bod. Pripomíname, že Manchester City včera svoj duel zvládol, a tak dostal zverencov Jürgena Kloppa bol výrazný tlak.
     
    31
    Domáci sa dostali do ďalšieho zakončenia. Tentokrát pálil Mohamed Salah, ktorý ako jediný z útočného trojlístku dnes zatiaľ neskóroval. Egypťanova strela ale smerovala tesne vedľa brány.
     
    32
    Hostia chybovali v rozohrávke. Na kolmú prihrávku si už nabiehal Mohamed Salah, ale musíme pochváliť brankára Toma Heatona. Ten veľmi dobre čítal hru, vybehol ďaleko z brány a akciu súpera zmaril.
     
    34
    Burnley malo výhodu rohového kopu z ľavej strany. Znovu centroval Ashley Westwood, ale tentokrát si Alisson poradil oveľa lepšie. Nebol atakovaný súperovými hráčmi a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    35
    Alisson bude odkopávať, pretože strela jedného z hosťujúcich hráčov trafila iba číhajúceho Chrisa Wooda. Možno povedať, že Burnley si z hry ešte nevypracovalo vážnejšiu streleckú príležitosť.
     
    36
    Na druhej strane budeme svedkami aj odkopu brankára Toma Heatona. Trent Alexander-Arnold totiž nenašiel centrom z pravej strany žiadneho svojho spoluhráča. S rozohrávkou sa ale gólman hostí neponáhľa.
     
    37
    Trent Alexander-Arnold bol faulovaný tesne pred pokutovým územím súpera. Domáci hráči tak budú mať k dispozícii priamy kop a je pravdepodobné, že ho rozohrá práve mladý anglický reprezentant.
     
    38
    Bolo tomu skutočne tak. Trent Alexander-Arnold vystrelil z pravej strany, ale mieril iba nad bránu Toma Heatona. Okrem toho vidíme na trávniku Ashleyho Barnesa, ktorý bude potrebovať ošetrenie.
     
    39
    Teraz sme videli súbojoch dvoch hráčov s číslom 26. Napokon bol úspešnejší hosťujúci hráč Phil Bardsley, ktorý úspešným sklzom zastavil Andrewa Robertsona. Domáci tak budú môcť vhadzovať.
     
    40
    Georginio Wijnaldum centroval z pravej strany, ale našiel len pripraveného brankára Toma Heatona. Ten následne poslal loptu dlhým odkopom na polovicu súpera, ale s Chrisom Woodom si poradil Virgil van Dijk.
     
    41
    Dostávame sa do záverečnej päťminútovky prvého dejstva. Burnley sa teraz trošku osmelilo smerom dopredu, ale jeho akcia sa predčasne skončila pre ofsajdové postavenie Ashleyho Westwooda.
     
    43
    Georginio Wijnaldum poslal dobrý center do šestnástky súpera. V nebezpečnom priestore bola hneď trojica domácich hráčov, ale napokon lopta preletela celou šestnástkou. Nasleduje aut Phila Bardsleyho.
     
    44
    Zdá sa, že prvý polčas sa viac-menej dohráva. Burnley začalo veľmi dobre, no pokiaľ bude chcieť na Anfield Road bodovať, bude musieť po zmene strán zvýšiť svoju aktivitu a minimálne raz skórovať.
     
    45
    V záverečnej minúte prvého dejstva sme videli jeden z mála nedovolených zákrokov. Hlavný arbiter Andre Marriner fúkol do píšťalky po tom, čo Mohamed Salah fauloval Charlieho Taylora.
     
    45+1
    V prvom polčase budeme hrať ešte 180 sekúnd. Hráči v bielych dresoch sa v prvej nadstavenej minúte do zakončenia nedostali. Najskôr bol v ofsajde Chris Wood a následne sa nepresadil Jeffrey Hendrick.
     
    45+2
    Liverpool drží loptu na svojich kopačkách a vyzerá to tak, že do šatní pôjde s jednogólovým náskokom. Do streleckej listiny sa zatiaľ zapísali Roberto Firmino, Sadio Mané a Ashley Westwood.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Andre Marriner práve ukončil prvé dejstvo dnešného merania síl. Do vedenia sa prekvapujúco dostali v šiestej minúte hostia, keď priamo z rohového kopu skóroval Ashley Westwood. Následne dokázali Liverpoolčania odpovedať, keď v rozpätí desiatich minút skórovali útočníci Roberto Firmino a Sadio Mané. V Liverpoole bude pokračovať krátko po 14:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci futbalisti mali výkop v druhom polčase, ale o prvú útočnú akciu sa postarali hostia. Ashley Barnes sa ale chrbtom k bráne nepresadil, pretože svoje defenzívne úlohy si splnil Kamerunčan Joel Matip.
     
    47
    Opäť veľmi dobre zapracoval Joel Matip. Po ľavej strane sa presadil Charlie Taylor, poslal center do šestnástky súpera, ale pred Chrisom Woodom dobre zapracoval spomínaný obranca Liverpoolu.
     
    48
    Burnley je po zmene strán aktívnejším celkom, ale zatiaľ kombinuje viac-menej v okolí postrannej čiare. Charlie Taylor sa teraz po ľavej strane nepresadil, keďže sa poctivo vrátil záložník Adam Lallana.
     
    49
    Trent Alexander-Arnold centroval z pravej strany, ale pred Mohamedom Salahom dobre zakročil James Tarkowski. Liverpoolu však zostane v držaní lopty, pretože lopta opustila hrací priestor.
     
    50
    Chris Wood mal priestor na ľavej strane. Namiesto strely však zvolil kolmú prihrávku na Ashleyho Barnesa, ktorého však veľmi dobre pokryl Virgil van Dijk. Aj v dnešnom dueli je Holanďan zatiaľ bezchybný.
     
    51
    Prvý strelecký pokus domácich v druhom polčase. Georginio Wijnaldum posunul loptu na Mohameda Salaha, ten strieľal ľavačkou spoza šestnástky, ale loptu nasmeroval mimo priestoru troch žrdí.
     
    52
    Charlie Taylor znova centroval z ľavej strany. Holanďan Virgil van Dijk si ale na jeho center počkal a bez problémov sklepol loptu na Fabinha. Liverpool tak môže rozbehnúť ďalšiu útočnú akciu.
     
    53
    Liverpool sa dostal do rýchleho brejku. Sadio Mané posunul loptu na Roberta Firmina, ale ten to urobil najhoršie ako mohol. Ani nevystrelil, ani neposlal presnú prihrávku na voľného Mohameda Salaha.
     
    54
    Andrew Robertson poslal center do šestnástky súpera. Tam si však nerozumeli domáci útočníci Roberto Firmino a Mohamed Salah. Následne črtajúce sa nebezpečenstvo zažehnal obranca Ben Mee.
     
    55
    Liverpool mal v priebehu niekoľkých sekúnd výhodu dvoch rohových kopov. Po tom prvom to vyzeralo nebezpečnejšie, ale prienik Adama Lallanu dokázal včas zastaviť obranca Charlie Taylor.
     
    56
    Roberto Firmino poslal z ľavej strany center na Adama Lallanu, ale ten bol odstavený vyšším Benom Meem. Každopádne, Burnley sa zatiaľ veľmi dobré bráni v niekoľkých obranných blokoch.
     
    58
    Liverpool drží loptu na svojich kopačkách, ale kombinuje ďaleko od brány Toma Heatona. Určite by to chcelo z jeho strany streliť tretí poisťovací gól, ale zatiaľ je outsider z Burnley stále v hre o bodový zisk.
     
    59
    Adam Lallana prenikol individuálne do šestnástky súpera. Snažil sa zakončiť svoju akciu technickou strelou, ale trafil iba Jamesa Tarkowskeho. Domáci reklamovali ruku, ale pokutový kop sa nepíska.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Pred chvíľou sme videli náznak prečíslenia zo strany domáceho tímu, ale Sadio Mané bol tiesnený dvoma hráčmi súpera, a tak nedokázal poslať loptu na Mohameda Salaha.
     
    61
    Sadio Mané si teraz pekne vymenil loptu s Mohamedom Salahom. Egypťan mu ju chcel následne vrátil, ale Senegalčana zastavil dobre pozične postavený obranca James Tarkowski.
     
    62
    Pred zhruba minútou sme videli riskantnú rozohrávku brankára Alissona. Spomalené zábery ukázali, že tréner Jürgen Klopp z toho nebol nadšený a apeloval na rýchlejšie odovzdanie lopty brazílskeho brankára.
     
    63
    Jeffrey Hendrick sa ocitol v postavení mimo hry, a tak jeho následne zakončenie bolo zbytočné. Liverpoolčania majú loptu na svojich kopačkách a môžu rozohrať ďalšiu útočnú akciu.
     
    64
    Dwight McNeil prenikol do šestnástky súpera po ľavej strane. Už si to pripravoval na zakončenie, ale zastavil ho skvelý Virgil van Dijk. Nasledovať tak bude iba rohový kop hosťujúceho tímu.
     
    65
    Andrew Robertson si situáciu postrážil, a tak bude nasledovať odkop od domácej bránky. Okrem toho vidíme, že sa na lavičke náhradníkov pripravuje Jordan Henderson, ktorý onedlho naskočí do hry.
     
    67
    Andrew Robertson poslal veľmi dobrú loptu do šestnástky. Georginio Wijnaldum a Sadio Mané číhali na hlavičku, ale napokon lopta preletela celou šestnástkou súpera. Nasleduje odkop od brány.
     
    68
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti zvyšujú svoj náskok po veľmi zlom odkope brankára Toma Heatona. Po jeho chybe išiel sám na bránu Mohamed Salah, Charlie Taylor ho zastavil zrejme aj za cenu penalty, no akcia pokračovala a gólovo ju dokončil ROBERTO FIRMINO.
    68. Roberto Firmino (LIV) - 3:1
     
    69
    Krátko po strelení gólu sme zaregistrovali avizované striedanie na domácej strane. Georginio Wijnaldum končí v dnešnom zápase a na približne dvadsať minút prichádza Jordan Henderson.
     
    70
    Holandský obranca Virgil van Dijk strieľal z veľkej diaľky, no jeho pokus bol zblokovaný. Aj preto mal Tom Heaton uľahčenú prácu a bez najmenších problémov chytil loptu do svojich rukavíc.
     
    71
    Druhým potrestaným mužom v zápase je Brazílčan Fabinho. Dnes ho nie je príliš vidno smerom dopredu, ale poctivo si plní svoje úlohy. Každopádne, zápas dohrá pod hrozbou vylúčenia.
     
    73
    Liverpool kontroluje dianie na hracej ploche a vyzerá to tak, že vyhrá už trinásty domáci duel v tomto ligovom ročníku. Zároveň tak s najväčšou pravdepodobnosťou skresá manko na čele tabuľky na jeden bod.
     
    74
    Jack Cork postupoval s loptou smerom dopredu, ale vynikajúco ho zastavil striedajúci Jordan Henderson. Išiel síce do riskantného sklzu zozadu, ale počínal si v súlade s futbalovými pravidlami.
     
    75
    Liverpool bude zahrávať rohový kop. Sadio Mané si dobre spravil miesto pred šestnástkou súpera, z otočky vystrelil, ale trafil obrancu Charlieho Taylora. Domáci si pýtali penaltu, ale tá sa ani teraz nepíska.
     
    76
    Domáci hráči rozohrali rohový kop na krátko. Trent Alexander-Arnold posunul loptu na Mohamed Salaha, ten vystrelil z veľkej diaľky, ale trafil iba jedného z hráčov v Burnley v preplnenej šestnástke.
     
    77
    Druhé striedania na domácej strane. Adam Lallana možno trošku prekvapujúco nastúpil v základnej zostave, no rozhodne nesklamal. Na záverečných pätnásť minút prichádza na jeho pozíciu Naby Keïta.
     
    78
    Domáci sa dostali do ďalšej šance. Po mäkučkom centri Roberta Firmina zakončoval z tesnej blízkosti striedajúci Jordan Henderson, ale obetavo sa mu pod nohy hodil obranca James Tarkowski.
     
    79
    Hneď dvojité striedanie na strane hostí. Johann Gudmundsson prichádza na trávnik výmenou za Jeffreyho Hendricka. Takisto končí aj Chris Wood, ktorého nahradí bývalý hráč Liverpoolu Peter Crouch.
     
    80
    Už len desať minút zostáva do konca dnešného stretnutia. Nič nenasvedčuje o tom, že by domáci mali o víťazstvo prísť. Burnley má na konte iba jeden strelecký pokus smerom na bránu, ktorý sa skončil gólom.
     
    81
    Vysoký útočník Peter Crouch si pomohol ofenzívnym faulom, a tak sa končí ofenzívna aktivita hostí. Naopak, hráči v červených dresoch môžu naďalej kombinovať na vlastnej polovici ihriska a šetriť čas.
     
    82
    Liverpool mohol definitívne rozhodnúť o dnešnom víťazstve. Krásnu prihrávku do pravého krídla dostal Trent Alexander-Arnold, ten nasmeroval pas na Sadia Maného, ale ten snáď z troch metrov prestrelil bránu hostí.
    82. Sadio Mané (LIV)
     
    84
    Naby Keïta individuálne prenikal, ale možno sa mohol skôr zbaviť lopty. Zobral si na seba až príliš veľké sústo a pred pokutovým územím ho dokázal zastaviť pozične pripravený James Tarkowski.
     
    85
    Teraz sa črtala šanca pre domácich. Sadio Mané posunul loptu doľava na nabehnutého Andrewa Robertsona, ale jeho pokus z dobrej pozície dokázal v poslednej chvíli zblokovať obetavý Phil Bardsley.
     
    86
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Daniel Sturridge.
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Ashley Barnes, prichádza Matěj Vydra.
     
    87
    Mohamed Salah sa snažil individuálne presadiť, ale veľmi dobre bol zdvojený hráčmi súpera. Jack Cork sa poctivo vrátil a znovu sa v dobrom defenzívnom svetle ukázal aj stopér James Tarkowski.
     
    88
    Mohamed Salah ani tentokrát neprelomil svoje strelecké suchoty. Po akcii Sadia Maného zakončoval prvým dotykom z vnútra šestnástky, ale veľmi pekný reflexívny zákrok predviedol hosťujúci gólman Tom Heaton.
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu sa nám v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca Andre Marriner pridáva ešte tri minúty, pričom nadstavený čas odštartuje odkop brazílskeho brankára Alissona z hranice piatich metrov.
     
    90+1
    Burnley FC dáva gól! Tak predsa len ešte hostia dramatizujú koncovku dnešného zápasu. Gól padol po akcii striedajúcich hráčov. Český reprezentant Matěj Vydra posunul v šestnástke loptu na JOHANNA GUDMUNDSSONA, ktorý z tesnej blízkosti prekonal Allisona.
    90+1. Johann Gudmundsson (BLY) - 3:2
     
    90+2
    Dwight McNeil centroval z ľavej strany. V šestnástke domáceho tímu boli hneď dvaja útočiaci hráči Burnley, ale tentokrát bol Alisson vo vzduchu stopercentný. Brazílčan sa snaží nazbierať cenné sekundičky.
     
    90+3
    Liverpool dal gól! Je rozhodnuté. Futbalisti v červených dresoch spečatili svoje víťazstvo druhým gólom SADIA MANÉHO. Daniel Sturridge vymyslel kolmú prihrávku na spomínaného Senegalčana, ten obišiel vybehnutého Toma Heatona a poľahky skóroval.
    90+3. Sadio Mané (LIV) - 4:2
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Liverpoolu potvrdili úlohu favorita a v zápase 30. kola najvyššej anglickej súťaže zdolali Burnley pomerom 4:2. V druhom polčase mali domáci jasnú prevahu a druhým gólom Roberta Firmina zvýšili svoj náskok. V nadstavenom čase ešte zdramatizoval stretnutie Johann Gudmundsson, ale bodku za stretnutím dal Sadio Mané. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (14:57:25)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 19. Firmino, 29. Mané, 68. Firmino, 90+3. Mané – 6. A. Westwood, 90+1. Gudmundsson

    Karty:   7. Alisson (LIV), 71. Fabinho (LIV)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 4:7.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (86. Sturridge), Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Wijnaldum (69. Henderson), Fabinho, Lallana (77. Keïta) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Lovren, Keïta, Henderson, Sturridge, Shaqiri, Origi.

    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Cork, A. Westwood – Hendrick (79. Gudmundsson), McNeil – Barnes (86. Vydra), Wood (79. Crouch).
    Náhradníci: Hart – Lowton, Gudmundsson, Brady, B. Gibson, Crouch, Vydra.

    Rozhodca: Andre Marriner – Scott Ledger, Richard West – Mike Dean

    Diváci: 53 310