Liverpool – Burnley 4:2 (kon.) | Chelsea – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Arsenal – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:0 (1:0)
Manchester United
Nedeľa 10.03.2019, 17:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    A aby si ani Rashford nemohol povedať, že nebol v čistej šanci, tak odchovanec United posiela zo siedmich metrov hlavičku iba doprostred brány. Osamotený útočník hostí len nechápavo krúti hlavou.
     
    90
    Na prelome minút si taktický faul a žltú kartu pripísal na konto Sead Kolašinac.
     
    86
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Edward Nketiah.
     
    80
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Nemanja Matić, prichádza Mason Greenwood.
     
    80
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza Denis Suárez.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Alex Iwobi.
     
    76
    Nevydarený atak Freda, strata lopty a taktický faul Paula Pogbu na Xhaku v stredovom kruhu. Žltá karta bez akejkoľvek diskusie.
    71. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    71
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté. Victor Lindelöf podcenil loptu letiacu naňho, Alexandre Lacazette vletel do šestnástky, avšak krížnou ranou minul pravú žrď.
     
    70
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Diogo Dalot, prichádza Anthony Martial.
    69. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 2:0
     
    69
    Arsenal FC dal gól! ALEXANDRE LACAZETTE udržal nervy na uzde a prekonáva de Geu. Španiel sa hodil doľava, zatiaľ čo Aubameyang mieril mierne doprava.
    68. Fred (MAN)
     
    68
    Bola nariadená penalta po zákroku Freda na Lacazetta! Veľmi prísna penalta, Francúz tomu niečo pridal, no verdikt Jona Mossa sa už meniť nebude.
     
    51
    Lukaku zahadzuje tretiu gólovku! Celá to bola výborná akcia, Rashford s geniálnou kolmicou za spoluhráča. Ten si doprial o dotyk navyše, čo ho stálo zásah. Leno vyčaroval zákrok nohou, bude to roh. Predtým ale ošetrovanie Koscielneho, ktorý taktiež bol ochotný obetovať svoje telo.
    44. Marcus Rashford (MAN)
     
    44
    Nádherná akcia takmer na jeden dotyk od United. Dokonalý center pri prenesení hry od Pogbu na Lukakua, ten prihral na Dalota. Prízemná prihrávka smerovala na Rashforda, ktorého v poslednej chvíli znegoval Xhaka.
     
    38
    Sokratis Papastathopoulos jasne zasiahol spodok nohy Pogbu, ktorý v protiútoku už prihrával napravo na Dalota s Fredom. Grék už bol tento týždeň raz vylúčený vo francúzskom Rennes, na akýkoľvek ďalší faul si už musí dávať pozor.
    36. Romelu Lukaku (MAN)
     
    36
    Romelu Lukaku zahodil ďalšiu šancu, nutno však povedať, že bol maximálne rozhodený po stíhaní Koscielneho a Nacha Monreala. V poslednej chvíli sa na zem hodil Leno, ktorý Belgičana zo vzdialenosti štyroch metrov vychytal.
    19. Fred (MAN)
     
    19
    Zase raz chýbali centimetre a Leno by ťahal loptu zo siete. Nemecký brankár nestačil na prízemnú ranu Freda spoza veľkého vápna po prihrávke Pogbu. Brazílčan si schováva hlavu v dlaniach, veľa naozaj nechýbalo. Leno nepôsobí istým dojmom.
    12. Granit Xhaka (ARS) - 1:0
     
    12
    Arsenal FC dal gól! Z ničoho nič je to predsa len 1:0! GRANIT XHAKA dostal priveľa priestoru na strelu z vyše dvadsiatich piatich metrov, David de Gea si myslel, že lopta pôjde do jeho ľavej strany, no bolo to presne opačne! Španiel už nedokázal reagovať na protismer, Xhaka strieľa jeden z najľahších gólov kariéry.
     
    9
    Razom ale prišli tri veľké šance hostí! Lukaku so Shawom výborne zakombinovali na ľavej strane, obrana United poslal presný center práve na Lukakua, ktorý pravou nohou z malého vápna triafa iba brvno. Svoj pokus na volej premrhal Fred, ktorý loptu netrafil, následný Youngov center na Pogbu na zadnú žrď bol znegovaný.
     
    2
    Hneď sa mohlo oslavovať, Sead Kolašinac odcentroval cez Younga, prudká lopta smerovala na prednú žrď. Zakončovať chcel Alexandre Lacazette, ktorý sa dostal medzi Shawa a Lindelofa, avšak Francúz loptu nezasiahol.

    Viktor Kalinács

    Góly: 12. Xhaka, 69. A. Lacazette (pen.)

    Karty:   38. Papastathopoulos (ARS), 90. Kolašinac (ARS) – 76. P. Pogba (MAN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:18.
    Arsenal FC: Leno – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal – Maitland-Niles, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – A. Lacazette (86. Nketiah), Özil (77. Iwobi), Aubameyang (80. Denis Suárez).
    Náhradníci: Čech – Mustafi, Alnaní, Iwobi, Denis Suárez, Guendouzi, Nketiah.

    Manchester United: de Gea – Young (C), Smalling, Lindelöf – Dalot (70. Martial), Fred, N. Matić (80. Greenwood), Shaw – R. Lukaku, P. Pogba, Rashford.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Rojo, Pereira, McTominay, Martial, Greenwood.

    Rozhodca: Jonathan Moss