Hr. Králové – Liberec 3:1 (kon.) | Teplice – Plzeň 1:2 (kon.) | Slavia – Bohemians 0:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Č. Budějovice 0:2 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
0:2 (0:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
cz Nedeľa 10.03.2019, 12:00 • Městský stadion, UMT • Juniorská liga – Čechy (CZ) • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové příznivce. Juniorská liga má na programu jednadvacáté kolo, Mladá Boleslav v něm narazí na České Budějovice.
     
    Mladá Boleslav do utkání půjde v roli jasného favorita. Domácí fotbalisté mají 37 bodů a nachází se na druhé příčce tabulky. Naopak hostující hráči jsou téměř ve všech statistikách na poslední příčce. Se 14 body jim patří poslední dvanáctá pozice, nejméně branek vstřelili, naopak nejvíce jich inkasovali.
     
    První vzájemné utkání této sezóny ale až tak jasné nebylo. Mladá Boleslav na půdě svého soupeře zvítězila tím nejtěsnějším možným rozdílem (2:1). Kdo se bude radovat dnes?
     
    Zápas bude jako hlavní řídit pan Milan Matějček. Na čárách mu budou pomáhat pánové Pavel Vlasjuk a Michal Myška.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Klíma, Tatajev, Komma, Novák, Vejr, Hašek, Kopa (K), Šimon, Túlio, Tvaroh
    Náhradníci: Kamenár – Komárek, Krčmář, Dib Nicholas, Jerkov, Alhassa, Pauschek

    SK Dynamo Č. Budějovice: Luksch – Kočí, Jáša, Řezáč, Lindák, Pouček (K), Matoušek, Tomášek, Šplíchal, Kalousek, Krejčí
    Náhradníci: Červenec – Ardamica, Majer, Bouguetouta

    Rozhodčí: Matějček – Vlasjuk, Myška.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Pouček nemohl hrát. Kdyby se zapojil do hry, rozhodčí by pískal ofsajd, domácí fotbalisté v tuto chvíli kombinují na vlastní polovině.
     
    3
    Tentokráte už praporek čárového sudího letěl nahoru! Útočnou snahu hostujícího celku zastavuje ofsajd, rozehrávat budou domácí.
     
    4
    Hosté jsou v úvodních minutách aktivnější a drží balón na svých kopačkách, pro další míč si došel brankář Stejskal, který si zakřičel.
     
    5
    Slušný balón za obranu dostal kapitán Pouček. Ten se nacházel znovu v ofsajdu, hra je přerušena, Mladá Boleslav bude rozehrávat.
     
    6
    Mladá Boleslav rozehrávala rohový kop, ale do brejku spěchali hosté. Poučka poté nedovoleně zastavil Komma.
     
    7
    Dynamo rychle rozehrálo a mohlo jít do vedení! Na hranici penalty si balón zpracoval Kalousek, který zakončoval z voleje. Balón jen těsně minul levou tyčku!
     
    8
    Na jedné straně už třetí ofsajd hostujících fotbalistů, na té druhé si pro balón vyběhl brankář Luksch. Ten už hledá, komu by rozehrál.
     
    10
    Z nějakých dvaceti metrů zakončoval Pouček. Brankář Stejskal míč vyrazil před sebe, k následné dorážce se jeden z hostujících hráčů hnal zbytečně, byl opět v ofsajdu!
     
    11
    Hosté do kombinace zapojili také brankáře Luksche, který volil dlouhý nákop. O malou chvíli později byl pískán jejich faul na polovině hřiště.
     
    12
    České Budějovice jsou na začátku dnešního duelu lepším týmem. K balónu se dostal znovu brankář Luksch, který jej nakopával směrem dopředu.
     
    13
    To se nevidí často, za námi je dvanáct minut a hra je už popáté přerušena kvůli ofsajdu hostujícího fotbalisty, tím byl opět Pouček.
     
    14
    Mladá Boleslav zahrozila po levé straně hřiště, s následným centrem si poradila hostující obrana, rohový kop pro domácí tým.
     
    15
    Zatím největší příležitost domácího týmu! Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal Tatajev, jeho pokus z nějakých deseti metrů skončil těsně nad břevnem!
     
    16
    Úvodní čtvrthodina hry je za námi, zatím sledujeme poměrně otevřené utkání, hra se s postupem času vyrovnává, tentokráte byl odpískán útočný faul domácích.
     
    17
    Hosté se marně dožadovali odmávání ofsajdu. Z pravé strany poté zakončoval Tvaroh, brankář Luksch byl na zemi včas!
     
    19
    Domácí fotbalisté teď sportovně zakopli balón, na polovině hřiště totiž zůstal ležet hostující David Tomášek, se kterým to nevypadá nejlépe.
     
    20
    Už se zase hraje, Tomášek bude podle všeho pokračovat ve hře. Útočnou snahu mladoboleslavských hráčů zastavil čárový rozhodčí, ofsajd!
     
    21
    Útočný výpad domácích po levé straně, poté přihrávka do vápna. Následné zakončení bylo zblokované, snadná práce pro Luksche.
     
    22
    Mladá Boleslav má v posledních minutách jasnou převahu a hraje se v podstatě jen na polovině hostujícího celku. Další dvě zblokované střely!
     
    24
    Dynamo se po levé straně dobrou kombinací dostalo až do pokutového území soupeře, následně vybojovalo rohový kop.
     
    25
    Vzdušný souboj ve středu hřiště, po kterém rozhodčí pískal faul hostujícího fotbalisty. Tohle rozhodnutí se Dynamu pochopitelně nelíbí.
     
    26
    Po centru z pravé strany teď v pokutovém území upadl Šimon. Domácí fotbalista se marně dožadoval odpískání penalty!
     
    27
    Souboj mezi Haškem a Poučkem ve středu hřiště. Hráč v modrém dresu si podle hlavního rozhodčího Matějčka pomohl nedovoleně.
     
    28
    Z nějakých osmnácti metrů zakončoval Túlio. Jeho tvrdá rána letěla doprostřed branky, Luksch si připsal snadný zákrok!
     
    29
    To byla stoprocentní příležitost pro České Budějovice! Úplně sám na branku domácího týmu běžel Šplíchal, který však tváří v tvář neuspěl proti Stejskalovi!
     
    31
    Čárový rozhodčí teď čekal, který z hostujících fotbalistů se zapojí do hry. Nakonec odmával další ofsajd, rozehrávat bude Stejskal.
     
    32
    Střelou z nějakých dvaceti metrů teď Novák pouze vyzkoušel pozornost brankáře Luksche. Ten už hledá, komu by rozehrál.
     
    34
    Luksch míč zakopává do zámezí, na zemi totiž leží s dvojkou hrající Kočí. Rozhodčí běží zkontrolovat, jak to s hostujícím hráčem vypadá.
     
    35
    Kočí bude podle všeho v pořádku, už se zase hraje. Dynamo bude vhazovat na polovině hřiště, za malou chvíli se rozeběhne závěrečná desetiminutovka prvního poločasu.
     
    36
    Mladá Boleslav mohla jít do vedení! Na pravé straně byl ve výborné střelecké pozici Šimon, ovšem Luksch míč nohou vyrazil před sebe. Akce domácích pokračovala, Šimon ke skórování vybídl Nováka, jehož následná rána mířila nad branku!
     
    37
    Tři hostující hráči čekali ve vápně na centr. Pouček to vzal na sebe a zakončoval z těžkého úhlu, následovat bude autové vhazování pro domácí.
     
    38
    Tatajev šel do souboje s rukama nahoře, zasáhl Jášu do obličeje, což nemohlo uniknout hlavnímu rozhodčímu, který přerušil hru.
     
    40
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná pětiminutovka prvního poločasu, na první branku stále čekáme, u balónu momentálně hosté.
     
    41
    Další velká příležitost pro Dynamo! Pouček se neunáhlil a balón posunul na levou stranu, Šplíchal zakončoval technicky na zadní tyč. Stejskal si připsal nesmírně důležitý zákrok, míč dokázal vyrazit!
     
    42
    Hra je dnes už poněkolikáté přerušena kvůli zranění jednoho z fotbalistů. Tím je v tuto chvíli hostující Jáša, který bude pravděpodobně střídán.
     
    43
    Stále se nehraje, Jáša má podle všeho problém s kotníkem, hostující hráč zůstává ležet na trávníku, blíží se závěr prvního poločasu.
     
    45
    Po nějakých třech minutách se zase hraje. Domácí fotbalisté zahrozili po pravé straně hřiště, budou rozehrávat rohový kop.
     
    45+1
    Akce pokračovala, po centru z levé strany se do zakončení dostal Túlio. Domácí fotbalista však mířil jen doprostřed branky, Luksch dokázal nadvakrát zachytit balón!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi. Branku jsme zatím neviděli, ovšem první poločas nám nabídl řadu velkých šancí. Více jich měl možná až nečekaně hostující celek, ovšem Stejskal hned několikrát dokázal podržet svůj tým, stejně jako Luksch na druhé straně hřiště.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 13:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Aleksej Tatajev, přichází David Komárek.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marco Túlio, přichází Rshid Alhassan.
     
    47
    Novák se výborně uvolnil, vzápětí centroval na vzdálenější tyčku. Tvaroh nepočítal s tím, že by se k němu balón mohl dostat.
     
    48
    Hosté si pomohli taktickým faulem ve středu hřiště. Domácí s rozehrávkou nepospíchali, v tuto chvíli budou vhazovat na polovině.
     
    50
    Hráči Dynama se zlobí, v tuto chvíli se dostávali do zajímavé příležitosti, ovšem čárový rozhodčí zvedl praporek, ofsajd!
     
    50
    Rukou teď jednoznačně zahrál Komma, který vidí žlutou kartu. Bylo to jen kousek za velkým vápnem, to je dobrá příležitost pro České Budějovice!
     
    52
    Balón si vzal na starost Pouček, který zakončoval přes zeď. Střele chyběla větší razance, Stejskal se k míči dostal včas!
     
    53
    Po centru Nováka z levé strany se do výborné příležitosti dostal Vejr. Jeho zakončení skončilo těsně nad brankou, míč zasáhl brankovou konstrukci!
     
    54
    Nedorozumění na domácí straně, pro balón si bez větších problémů vyběhl brankář Luksch, který rozehrává svým spoluhráčům.
     
    55
    Hráči Dynama se zlobí, čárový rozhodčí opět signalizoval ofsajdové postavení. To je snad už osmý ofsajd hostů v dosavadním průběhu utkání!
     
    56
    Na centr Nováka nedoskočil žádný z domácích hráčů. Míč se odrazil na hranici velkého vápna, Pouček byl poté faulován.
     
    58
    Z šestnácti metrů zakončoval Novák, ovšem jeho střela byla zblokována. Ten stejný hráč dostal šanci na reparát, brankář Luksch míč napoprvé zkrotit nedokázal, poté však zasáhl ještě před brankovou čarou!
     
    59
    Nepřesná kombinace hostujících fotbalistů, na tuto přihrávku už nedokázal zareagovat žádný z českobudějovických hráčů.
     
    60
    Hra se přelévá ze strany na stranu, do větších šancí se však oba celky dostávají jen zřídka, u balónu momentálně hostující tým.
     
    61
    Rozběhla se závěrečná půlhodina dnešního zápasu, střelecký pokus domácích hráčů se k hostujícímu gólmanovi nedostal.
     
    62
    Kličku u postranní lajny dělal Pouček. Hostující fotbalista se s míčem podle názoru čárového rozhodčího dostal do zámezí.
     
    63
    Hlavní sudí Matějček ponechával výhodu, následně odpískal faul. Zajímavá standardka pro České Budějovice z pravé strany!
     
    64
    Do pokutového území domácích směřoval zajímavý centr. Balón však pouze proletěl malým vápnem, z tohoto mohli hosté vytěžit mnohem více!
     
    65
    Hosté se dostávali do situace dva na dva. Šplíchal se rozhodl přihrávat na druhou stranu, soupeř jeho úmysl přečetl, vhazovat bude Dynamo.
     
    66
    Také Mladá Boleslav bude rozehrávat standardní situaci. Tvaroh si staví balón na levé straně, vypadá to na centrovaný míč.
     
    67
    Defenziva Dynama celou situaci bez větších problémů zvládla. Balón končí opět v zámezí, vhazovat bude domácí celek.
     
    69
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Vítek Vejr, přichází Jordan Nicholas Dib.
     
    70
    Sledujeme vyrovnané utkání, papírové předpoklady se zatím nenaplňují, Dynamo je minimálně vyrovnaným soupeřem.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá zhruba dvacet minut. Rozhodčí pískal útočný faul domácích, fotbalisté v modrých dresech se tomuto rozhodnutí diví.
     
    73
    Mladá Boleslav se dostala do přečíslení tři na dva. Přihrávku dostal na levé straně Šimon, kterému následná střela vůbec nesedla!
     
    74
    Další hostující nedovolený zákrok u postranní lajny. Balón si staví Novák, který bude rozehrávat standardní situace svého týmu.
     
    75
    Domácí nedokázali ohrozit branku soupeře, balón poté skončil v zámezí. Pro míč běží brankář Luksch, který bude odkopávat.
     
    77
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté využili obrovského zaváhání v rozehrávce soupeře a jdou do vedení! Míče se zmocnil JAKUB MATOUŠEK, který zakončoval z hranice velkého vápna. Brankář Stejskal míč vyrazil před sebe, ovšem následná dorážka českobudějovického fotbalisty skončila v síti!
     
    78
    Jáša se diví, hlavní rozhodčí odpískal faul snad metr za velkým vápnem. To je výborná příležitost pro Mladou Boleslav na srovnání!
     
    79
    Nakonec z toho bylo přímé ohrožení branky. Střela mířila několik metrů nad hostující svatyni, odkopávat bude gólman Luksch.
     
    80
    Tohle bylo daleko nebezpečnější! Ze zhruba patnácti metrů na levé straně střílel Novák. Balón mířil do šibenice, ovšem Luksch vytáhl bravurní zákrok a míč vyrazil na roh!
     
    81
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Philipp Tvaroh, přichází Vladislav Jerkov.
     
    82
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    České Budějovice navyšují svůj náskok! Z levé strany teď do vápna směřoval přízemní centr, který si našel LUKÁŠ KOČÍ. Ten z bezprostřední blízkosti překonal Stejskala!
     
    83
    Brankář Luksch míč vyrazil pouze na hranici velkého vápna. Ze slušné pozice pálil Komárek, ovšem jeho rána pouze proletěla těsně vedle tyče!
     
    84
    Další tutovka pro Mladou Boleslav! Po centru z pravé strany se na penaltovém puntíku octil nikým nehlídaný Novák, jehož následná hlavička skončila vysoko nad brankou!
     
    85
    Mladá Boleslav se snaží s výsledkem něco udělat a na hostujícího brankáře se valí jeden útok za druhým. Luksch však zatím vážnější zákrok připisovat nemusel.
     
    87
    Domácí už vše vsadili na jednu kartu a hosté v tuto chvíli postupovali do přečíslení tři na jednoho. Celou situaci však nedokázal vyřešit optimálně.
     
    88
    Výborná defenzivní práce Kočího. Ten svého soupeře nepustil k balónu, míč nakonec skončil v zámezí, odkopávat bude Luksch.
     
    89
    Novák si naváděl balón na střed, z nějakých sedmnácti metrů poté zakončoval. Střela mu vůbec nesedla, domácí hráč se na sebe pořádně zlobí!
     
    90
    Domácím dnes zkrátka není přáno, tohle byla další stoprocentní příležitost! Po skvělé narážečce se Hašek ocitl tváří v tvář hostujícímu gólmanovi, ovšem jeho pokus o obstřel skončil pouze na brankové konstrukci!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání dnes mělo překvapivého, ale řekl bych, že zaslouženého vítěze. O poločase platilo nerozhodné skóre a vypadalo to, že zápas dnes žádnou branku nenabídne. To se ale změnilo třináct minut před koncem, kdy se prosadil Matoušek. Mladá Boleslav poté musela otevřít hru a byla potrestána i druhou trefou Dynama. Také domácí si dnes vypracovali několik dobrých příležitostí, ovšem většinou ztroskotali na skvěle chytajícím Lukschovi. Tomu hned dvakrát pomohla branková konstrukce!
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (14:20:59)

    Štěpán Slovák

    Góly: 77. Matoušek, 82. Kočí

    Karty:   50. Komma (MBL)


    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Klíma, Tatajev (46. Komárek), Komma, Novák, Vejr (69.Dib Nicholas), Hašek, Kopa (K), Šimon, Túlio (46. Alhassan), Tvaroh (81. Jerkov)
    Náhradníci: Kamenár – Komárek, Krčmář, Dib Nicholas, Jerkov, Alhassan, Pauschek

    SK Dynamo Č. Budějovice: Luksch – Kočí, Jáša, Řezáč, Lindák, Pouček (K), Matoušek, Tomášek, Šplíchal, Kalousek, Krejčí
    Náhradníci: Červenec – Ardamica, Majer, Bouguetouta

    Rozhodca: Matějček – Vlasjuk, Myška

    Diváci: 20