Sokolov – Varnsdorf 2:3 (kon.) | Táborsko – Jihlava 1:1 (kon.) | Brno – Žižkov 6:0 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
6:0 (4:0)
FK Viktoria Žižkov
cz Nedeľa 10.03.2019, 18:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Bude se nastavovat jedna minuta.
     
    88
    Brno právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden hřebíček do žižkovské rakve! Vintr po kolmici běžel sám na branku, ale Soukup jeho kličku zastavil čistým skluzem. Míč se však odrazil na hranici vápna, kam dobíhal z druhé vlny MICHAL ŠKODA a prudkou ranou poslal balón do opuštěné branky. Po třech neuznaných gólech se tak domácí střelec konečně dočkal regulérní branky – 6:0.
     
    86
    Na dnešní utkání bylo vydáno 2622 vstupenek.
     
    78
    Pak se však míče zhostil u lajny Ondřej Vintr jako tank postupoval do vápna. Obešel tři soupeře, jenže nakonec střílel jen do připraveného Soukupa!
     
    73
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Antonín Růsek, přichází Dominik Kříž.
     
    72
    Ondřej Vintr centroval od levé postranní čáry, jeho pas ve vzduchu zaplaval a skončil na vzdálenější tyči!
     
    70
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Lukáš Magera, přichází Martin Zikl.
     
    69
    Domácí nyní chtěli vykombinovat hosty až do kuchyně a to se jim povedlo! Škoda zůstal sám za obranu, obešel Soukupa a zakončil do prázdné branky, ale potřetí je dnes jeho branka neuznána kvůli ofsajdu!
     
    68
    Burda nyní na polovině hřiště hantýrkou řečeno přebrousil střídajícího Vintra, kolíky mu zajel zboku do kotníku. Rozhodčí v tomto případě vytáhl jen žlutou kartu...
     
    64
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Šimon Šumbera, přichází Ondřej Vintr.
     
    62
    Brno právě vstřelilo branku!
    A z ničeho nic přidávají domácí pátý zásah! Další nenápadný centr z pravé strany obrana hostů sice zneutralizovala, ale jen k ANTONÍNU RŮSKOVI. Ten se v pozici na středu vápna opřel do míče z voleje a poslal jej nechytatelně k pravé tyče. Brankář Soukup se opět jen smutně ohlédl – 5:0.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Jakub Urbanec (FK Viktoria Žižkov).
     
    54
    Žlutou kartu dostává Marek Opluštil (FK Viktoria Žižkov).
     
    49
    Na druhé straně našel Eismann centrem za obranu Škodu, ten opět zakončil a dal gól, ale podruhé dnes je mu pískán ofsajd.
     
    46
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jonas Auer, přichází Michal Stříž.
     
    46
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Petr Rothe, přichází Dominik Šustr.
     
    42
    Hra pokračovala, ale opět je přerušena. V centru dění byl opět Šural, kterého tentokrát nabral Sukisa a hostující hráč uviděl žlutou kartu.
     
    37
    Obrana Žižkova hoří jako papír a málem inkasovala popáté. Růsek odcentroval mezi stopery, kde byl volný Škoda. Ten si bez povšimnutí obrany balón zpracoval, ale v jasné tutovce na hranici malého vápna trefil jen tyč!
     
    35
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází David Šimek, přichází Marián Burda.
     
    33
    Už se opět hraje a domácí mohli jít do dalšího brejku. Ten musel hasit obranným zákrokem Rothe, který poslal k zemi Mageru a uviděl za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    29
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí gólové hody neberou konce! Nejprve po centru Šumbery pustil Magera míč za sebe, ale Barišovu ránu v jasné tutovce srazil jeden z beků! Akce pokračovala a jednoduchý centr zprava propadl u LUKÁŠE MAGERY, který zůstal sám za obranu, zpracoval si balón a zakončil prudce po zemi na zadní tyč – 4:0!
     
    24
    A nyní stadion Brna propukl v jásot počtvrté, když kolmici za obranu dostal Škoda a pohodlně zakončil. Ke smůle Zbrojovky je ale nakonec pískán ofsajd.
     
    22
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tohle začíná zavánět debaklem, domácí vedou už o tři trefy! Centru od rohového praporku se ujal Eismann a hostující obrana opět zaspala. Na zadní tyči vyskočili nejvýš hned dva domácí hráči a k hlavičce se nakonec dostal JAKUB ŠURAL, který prudkým koníčkem nasměroval balón mimo dosah Soukupa na zadní tyč – 3:0.
     
    19
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí znovu zúročují tlak a vedou už o dvě trefy! Na levé straně rozjeli rychlou kombinaci, kde vyšachovali tři hráče hostů. Zcela volný s míčem nakonec vyplaval Šumbera, jenž poslal parádní křižný centr na zadní tyč, kde byl úplně sám nehlídaný PETER ŠTEPANOVSKÝ a ten zakončil pohodlně pod břevno do odkryté branky – 2:0!
     
    12
    Tutovka číslo dvě pro hosty a opět Sukisa! Centrovaný míč propadl k útočníkovi hostů po špatném obranném zákroku jednoho z domácích, ale střelec Žižkova v jasné pozici sám před Halouskou z pravé strany přestřelil branku o několik metrů.
     
    9
    Brno právě vstřelilo branku!
    Pravidlo "Nedáš – dostaneš" se opět potvrdilo a domácí vedou. Na pravé straně se uvolnil k centru Štěpanovský, jehož pas sice hosté odvrátili, ale jen na hranici vápna k obránci PAVLU EISMANNOVI, jenž parádní ranou z voleje poslal balón nechytatelně k levé tyči. Soukup ani nestihl zareagovat – 1:0.
     
    8
    Velká šance také na druhé straně! Agilní Sukisa se prohnal po pravé straně a postupoval až do vápna. Všichni čekali centr, ale hostující hráč vystřelil a trefil z těžkého úhlu tyč!
     
    7
    Následně už diváci první velkou šanci viděli! Škoda získal míč na útočné polovině a zleva šel sám. Chtěl centrem najít na zadní tyči Mageru, ale Soukup v pádu míč vyboxoval!

    Daniel Kinc

    Góly: 9. Eismann, 19. Štepanovský, 22. Jakub Šural, 29. Magera, 62. Růsek, 88. Michal Škoda

    Karty:   33. Rothe (ZIZ), 42. Mashike Sukisa (ZIZ), 54. Opluštil (ZIZ), 57. Urbanec (ZIZ), 68. Burda (ZIZ)


    FC Zbrojovka Brno: Halouska – Sukup, L. Krejčí, Jakub Šural, Eismann – Štepanovský, Bariš, Růsek (73. Kříž), Šumbera (64. O. Vintr) – Michal Škoda, Magera (C) (70. Zikl).
    Náhradníci: Floder – Sedlák, Kotula, O. Vintr, Bartolomeu, Kříž, Zikl.

    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Šimek (35. Burda), Auer (46. Stříž), Opluštil (C), Urbanec – Tusjak, Súkenník, Antl, Kubala – Mashike Sukisa, Rothe (46. Šustr).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Muleme, Stříž, Šustr, Burda, Baďura, Hejný.

    Rozhodca: Dubravský – Ratajová, Novák