Sokolov – Varnsdorf 2:3 (kon.) | Táborsko – Jihlava 1:1 (kon.) | Brno – Žižkov 6:0 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
6:0 (4:0)
FK Viktoria Žižkov
cz Nedeľa 10.03.2019, 18:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola – druhého jarního – představí před svými příznivci FC Zbrojovka Brno, jejímž soupeřem bude FK Viktoria Žižkov.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Domácí tým neprožil vůbec vydařený podzim, když prohrál několik dobře rozehraných duelů a v tabulce se krčil až ve druhé polovině. Tým přes zimu opustilo několik opor, nicméně domácí i tak vyhlásili útok na postup do nejvyšší soutěže. Jarní fázi začali navíc vítězně. Na hřišti nováčka z Chrudimi sice prohrávali, pak však skóre díky dvěma zásahům Štěpanovského i v deseti po vyloučení Přichystala otočili.
     
    FK Viktoria Žižkov

    To celek z hlavního města prožil ještě horší podzim, po němž se nacházel až na posledním místě tabulky F:NL. Pro Pražany je prioritu v jarní fázi jedině záchrana a cestu za ní začali na jaře skvěle. Prostějov, který v zimě také mohutně posiloval, přehrála Viktoria doma vysoko 4:1.
     
    První letošní vzájemný duel v polovině srpna zvládli lépe fotbalisté Žižkova, kteří si připsal tři body za výhru 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Halouska – Sukup, L. Krejčí, Jakub Šural, Eismann – Štepanovský, Bariš, Růsek, Šumbera – Michal Škoda, Magera (C).
    Náhradníci: Floder – Sedlák, Kotula, O. Vintr, Bartolomeu, Kříž, Zikl.

    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Šimek, Auer, Opluštil (C), Urbanec – Tusjak, Súkenník, Antl, Kubala – Mashike Sukisa, Rothe.
    Náhradníci: K. Hrubeš – Muleme, Stříž, Šustr, Burda, Baďura, Hejný.

    Rozhodčí: Dubravský – Ratajová, Novák.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují tradičně v červeném, hosté se oděli do zeleného.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté uvedli míč do hry a po prvním dlouhém nákopu prodlužoval balón hlavou Magera, ale jen k brankáři Soukupovi.
     
    2
    Zbrojovka podle předpokladů začíná duel aktivně, Štěpanovský ale míč po prodlouženém autu nezpracoval. Domácí ale v útoku budou pokračovat.
     
    2
    Nakonec na levé straně přišel faul na kapitána Mageru a Zbrojovka bude zahrávat hodně zajímavou standardní situaci.
     
    3
    Míč centroval Eismann, ale Krejčí akrobaticky nezakončil. Poté se neujal ani vrácený míč od Štěpanovského a akce Brna je zastavena kvůli útočnému faulu.
     
    4
    Znovu domácí dobře zapracovali na středu hřiště, kde zachytili výkop. Kupředu se hnali Škoda a Štěpanovský, ale míč mířil přesně mezi ně a navíc byl moc dlouhý.
     
    5
    V delší kombinaci jsou poprvé v zápase také fotbalisté z hlavního města, dva centry už ale obrana domácích odvrátila.
     
    6
    Dlouhý nákop opět prodlužoval hlavou Magera za sebe. Za záda Šimka se řítil vpřed Šumbera, ale hostující obránce vytáhl na poslední chvíli parádní čistý skluz.
     
    7
    Následně už diváci první velkou šanci viděli! Škoda získal míč na útočné polovině a zleva šel sám. Chtěl centrem najít na zadní tyči Mageru, ale Soukup v pádu míč vyboxoval!
     
    8
    Velká šance také na druhé straně! Agilní Sukisa se prohnal po pravé straně a postupoval až do vápna. Všichni čekali centr, ale hostující hráč vystřelil a trefil z těžkého úhlu tyč!
     
    9
    Brno právě vstřelilo branku!
    Pravidlo "Nedáš – dostaneš" se opět potvrdilo a domácí vedou. Na pravé straně se uvolnil k centru Štěpanovský, jehož pas sice hosté odvrátili, ale jen na hranici vápna k obránci PAVLU EISMANNOVI, jenž parádní ranou z voleje poslal balón nechytatelně k levé tyči. Soukup ani nestihl zareagovat – 1:0.
     
    10
    Domácí jsou nyní pochopitelně na koni a opět se ženou s míčem na svých kopačkách kupředu.
     
    11
    V další akci na levé straně operovali Sukup s Šumberou, druhý jmenovaný se ale provinil opět útočným faulem. Žižkov rozehrává.
     
    12
    Tutovka číslo dvě pro hosty a opět Sukisa! Centrovaný míč propadl k útočníkovi hostů po špatném obranném zákroku jednoho z domácích, ale střelec Žižkova v jasné pozici sám před Halouskou z pravé strany přestřelil branku o několik metrů.
     
    13
    Hra chytila spád a hosté vysunují svůj presink hodně vysoko. Na středu byl však nyní faulován domácí Růsek a Zbrojovka může hru uklidnit.
     
    14
    Nakonec se míč dostal napravo ke Štěpanovskému, jehož centr zblokoval dotírající Tusjak a uvidíme první rohový kop dnešního duelu.
     
    15
    Rohový kop nakonec nebyl kopnut vůbec špatně, míč na mokrém terénu proskákal až na zadní tyči, ale obránce v Šural nedokázal akrobaticky zakončit.
     
    16
    Štěpanovskému nejprve míč utekl do zámezí, ale domácí míč nadvakrát ve středu zabojovali. Po rychlé sérii přihrávek adresoval Bariš pas opět na Štěpanovského do ulice, balón ale opět skončil v autu.
     
    17
    Už to vypadalo, že se rodí brejk Brna, ale Šumbera celou akci zabrzdil. Nakonec se na zemi octl Eismann a rozhodčí po zákroku na něj odpískal faul.
     
    18
    Domácí rozehráli nakrátko, ale Krejčího prodloužení hlavou bylo odvráceno. Vzápětí centroval Šural, jenže míč byl sražen na další rohový kop.
     
    18
    První centr z rohu hosté opět odvrátili. Na hranici vápna se do voleje mohl opřít Škoda, jenže rána mu nesedla a skákavý pokus poslal vedle branky.
     
    19
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí znovu zúročují tlak a vedou už o dvě trefy! Na levé straně rozjeli rychlou kombinaci, kde vyšachovali tři hráče hostů. Zcela volný s míčem nakonec vyplaval Šumbera, jenž poslal parádní křižný centr na zadní tyč, kde byl úplně sám nehlídaný PETER ŠTEPANOVSKÝ a ten zakončil pohodlně pod břevno do odkryté branky – 2:0!
     
    20
    Domácí tribuny si zápas užívají. Zbrojovka vede už o dvě trefy a dopředu směřuje jeden útok za druhým.
     
    21
    V akci opět Štěpanovský, jenž hraje na jaře zatím v obrovské formě. Byl také u dalšího centru, ale ten srazil na roh opět Tusjak.
     
    22
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tohle začíná zavánět debaklem, domácí vedou už o tři trefy! Centru od rohového praporku se ujal Eismann a hostující obrana opět zaspala. Na zadní tyči vyskočili nejvýš hned dva domácí hráči a k hlavičce se nakonec dostal JAKUB ŠURAL, který prudkým koníčkem nasměroval balón mimo dosah Soukupa na zadní tyč – 3:0.
     
    23
    Dalo by se říci, že hosté jsou nyní zralí na ručník, protože jim nevycházejí ani jednoduché přihrávky. Naopak domácí jsou všude dříve.
     
    24
    A nyní stadion Brna propukl v jásot počtvrté, když kolmici za obranu dostal Škoda a pohodlně zakončil. Ke smůle Zbrojovky je ale nakonec pískán ofsajd.
     
    25
    Po delší době se Žižkovští usazují s míčem v útoku a snaží se aktivně kombinovat, domácí ale hrají ve velké pohodě a kromě úvodních šancí soupeře k ničemu nepouští.
     
    26
    Za dlouhým centrem se nakonec hnal Sukisa, ale pas na něj byl hodně přetažený, a tak si Halouska míč sebral do svých rukavic.
     
    27
    Na brněnském stadionu se opět hustě rozpršelo, déšť je nyní opravdu hustý. Dá se očekávat, že to oběma celkům bude značně komplikovat rozehrávku.
     
    28
    Po faulu na polovině hřiště domácí bleskově rozehráli, Šumbera míč stáhl ze vzduchu, ale poté podklouzl při zasekávačce.
     
    29
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí gólové hody neberou konce! Nejprve po centru Šumbery pustil Magera míč za sebe, ale Barišovu ránu v jasné tutovce srazil jeden z beků! Akce pokračovala a jednoduchý centr zprava propadl u LUKÁŠE MAGERY, který zůstal sám za obranu, zpracoval si balón a zakončil prudce po zemi na zadní tyč – 4:0!
     
    30
    Déšť stále a pořád sílí, za chvíli začne být utkání na krajní úrovni hratelnosti. Hráči však pokračují ve hře, v kombinaci jsou hosté z Prahy.
     
    31
    Hra je nyní přerušena a rozhodčí konzultuje situaci s oběma kapitány, ve hře se však podle všeho bude pokračovat.
     
    33
    Už se opět hraje a domácí mohli jít do dalšího brejku. Ten musel hasit obranným zákrokem Rothe, který poslal k zemi Mageru a uviděl za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    34
    Štěpanovský zkusil z velké dálky rovnou vystřelit, ale míč se na kluzkém trávníku svezl, a tak domácí záložník napálil jen zeď.
     
    35
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází David Šimek, přichází Marián Burda.
     
    36
    Hosté zastavili brejk soupeře a sami vyrazili do protiakce. Sukisa sice uklouzl, ale to stejné taky Škoda, a tak hostující hráč mohl pokračovat vpřed. Na těžkém terénu ale těžko vedl míč a domácí jej doběhli, a míč odehráli do autu.
     
    37
    Obrana Žižkova hoří jako papír a málem inkasovala popáté. Růsek odcentroval mezi stopery, kde byl volný Škoda. Ten si bez povšimnutí obrany balón zpracoval, ale v jasné tutovce na hranici malého vápna trefil jen tyč!
     
    38
    Hosté se okamžitě pokusili o protiakci, nicméně jejich útočné snažení zastavil praporek pomezního sudího – ofsajd.
     
    39
    Žižkoviští přeci jen s postupem času ožívají a ženou se vpřed, ale na kluzkém terénu to opravdu nemají vůbec lehké. S míčem se však drží na útočné polovině.
     
    40
    Akce po pravé straně celku z hlavního města vyšla a centrovat mohl Súkenník, jenže jeho pas zamířil jen do rukavic brankáře Halousky.
     
    41
    Ani další akce hostům nevyšla, pas dopředu zastavil Krejčí. Na zemi však nyní zůstává po podklouznutí ležet záložník Šural, hra je přerušena.
     
    42
    Hra pokračovala, ale opět je přerušena. V centru dění byl opět Šural, kterého tentokrát nabral Sukisa a hostující hráč uviděl žlutou kartu.
     
    43
    Domácí hráč sice odešel za postranní čáru v doprovodu lékařů, ale ve hře bude pokračovat. Zbrojovka kombinuje v útoku.
     
    44
    Nakonec se na hranici šestnáctky otáčel s míčem Škoda, ale upadl po souboji s obráncem k zemi. Nepískalo se a hosté mohli do brejku, jenže celou akci dlouhým nákopem uspěchali.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec první půle.
     
    45+1
    A hosté budou mít k dispozici první rohový kop.
     
    45+1
    Roh byl odvrácen a poté volej jednoho z hostů mířil daleko vedle branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    První půle je za námi a zatím je to jednoznačná záležitost. Skóre otevřel povedenou ranou z hranice vápna Eismann a dvoubrankový náskok dal Brnu Štěpanovský. Třetí gól zaznamenal hlavou po rohu Šural a čtvrtý zásah přidal kanonýr a kapitán Magera. Hosté v úvodu trefili tyč, do brankové konstrukce mířil na konci půle Škoda. Uvidíme, co nám nabídne druhá půle, a jestli se hosté zmátoří.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Petr Rothe, přichází Dominik Šustr.
     
    46
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jonas Auer, přichází Michal Stříž.
     
    47
    Hosté začínají druhou půli aktivně a nyní se usadili na polovině svého soupeře.
     
    47
    První centr byl sražen ještě na hrací ploše, ten druhý už do autu. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    48
    Míč nakonec velmi nebezpečně propadával na přední tyči, kde se hned tři hráči Žižkova tlačili do zakončení, ale bránící Krejčí situaci zvládl.
     
    49
    Na druhé straně našel Eismann centrem za obranu Škodu, ten opět zakončil a dal gól, ale podruhé dnes je mu pískán ofsajd.
     
    50
    Skvělý míč křížem za obranu dostal do běhu Šumbera. V plné rychlosti si obhodil beka, ale poté jeho prudká kolmice na Mageru byla zablokována.
     
    51
    Domácí měli k dispozici roh, ale centr obrana Žižkova pohodlně odvrátila. Dokonce mohli jít fotbalisté v zeleném do brejku, jenže střídající Šustr na levé straně pas do běhu nezpracoval.
     
    52
    Roh nakonec vybojovali také hosté a centr se opět točil nebezpečně na přední tyč. Tam se za míčem tlačil Antl, jenže nakonec zasáhl dříve obránce Šural.
     
    53
    Zbrojovka se poté musela bránit ještě dalším třem centrům, ale vše obrana Brna ustála.
     
    54
    Následně brejk rozjel Magera, který vyslal prudkou kolmicí vpřed Šumberu, Ten byl faulován ostrým skluzem, je tu přímý kop pro domácí.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Marek Opluštil (FK Viktoria Žižkov).
     
    55
    Centr z něj se snášel na zadní tyč, ale hosté dobře zapracovali a poradili si také se zpětným centrem, po němž obránce Stříž zastavil Škodu.
     
    56
    Další akce Žižkova vypadala o poznání lépe. Vypadalo to, že hosté budou z hranice vápna zahrávat přímý kop, ale nakonec je pískán faul na Růska.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Jakub Urbanec (FK Viktoria Žižkov).
     
    58
    Tempo utkání výrazně opadlo. Hosté se snaží s výsledkem ještě něco udělat, ale Brno na svou výhru zadělalo už výrazně v první půli a náskok pohodlně kontroluje.
     
    59
    Jeden z hráčů Brna zůstal ležet na zemi, ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Dlouhý centr Súkenníka ale sebral do svých rukavic Halouska.
     
    60
    Po hodině si centr z pravé strany od Sukupa zpracoval ve vápně Škoda, vypálil z otočky, ale nevýrazný pokus ukryl Soukup ve svém náručí.
     
    61
    Na protějším pólu hřiště se za odraženým míčem hnal Sukisa, v souboji s obráncem si však viditelně pomohl rukama a je pískán faul.
     
    62
    Brno právě vstřelilo branku!
    A z ničeho nic přidávají domácí pátý zásah! Další nenápadný centr z pravé strany obrana hostů sice zneutralizovala, ale jen k ANTONÍNU RŮSKOVI. Ten se v pozici na středu vápna opřel do míče z voleje a poslal jej nechytatelně k pravé tyče. Brankář Soukup se opět jen smutně ohlédl – 5:0.
     
    63
    Domácí ale ani nyní nepřestávají z aktivní hrou a znovu se ženou směrem vpřed. V zádech je může hrát hodně luxusní náskok.
     
    64
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Šimon Šumbera, přichází Ondřej Vintr.
     
    65
    Na levé straně se domácí nadvakrát k centru neprocpali, napotřetí byl pas od Eismanna sražen na rohový kop.
     
    66
    Míč obrana celku ze Žižkova opět odvrátila, odražený míč se dostal k Růskovi. Ten vyzkoušel štěstí ranou z dálky, ta ale byla sražena na další roh.
     
    67
    Opět domácí z rohového kopu nic nevymysleli a míč byl odvrácen. Následně mohl centrovat Eismann, balón mu ale utekl těsně do autu.
     
    68
    Burda nyní na polovině hřiště hantýrkou řečeno přebrousil střídajícího Vintra, kolíky mu zajel zboku do kotníku. Rozhodčí v tomto případě vytáhl jen žlutou kartu...
     
    69
    Domácí nyní chtěli vykombinovat hosty až do kuchyně a to se jim povedlo! Škoda zůstal sám za obranu, obešel Soukupa a zakončil do prázdné branky, ale potřetí je dnes jeho branka neuznána kvůli ofsajdu!
     
    70
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Lukáš Magera, přichází Martin Zikl.
     
    71
    Bariš si na pravé straně pohrál se soupeřem a odcentroval na Zikla. Ten se hned mohl uvést gólem, ale míč se mu zamotal pod nohy a poté už zakončit proti přesile nedokázal.
     
    72
    Ondřej Vintr centroval od levé postranní čáry, jeho pas ve vzduchu zaplaval a skončil na vzdálenější tyči!
     
    73
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Antonín Růsek, přichází Dominik Kříž.
     
    74
    Hosté jsou s míčem na útočné polovině a snaží se vstřelit alespoň čestnou branku, ale domácí je ve druhé půli skoro k ničemu nepouštějí.
     
    75
    A když už to vypadalo na povedenou průnikovou přihrávku, tak je pískán celku z hlavního města těsný ofsajd.
     
    76
    Urbanec si pustil míč mezi nohama, čímž zmátl dva soupeře, ale jeho ránu zablokoval Vintr. Poté centr propadl na zadní tyč k Tusjakovi, jenže ten obranný blok také nepropálil.
     
    77
    Na protějším pólu hřiště útočili znovu domácí. Eismann centroval opět zleva, ale znovu neúspěšně.
     
    78
    Pak se však míče zhostil u lajny Ondřej Vintr jako tank postupoval do vápna. Obešel tři soupeře, jenže nakonec střílel jen do připraveného Soukupa!
     
    79
    Sukisa je ve druhé půli zatím neviditelný a připomněl se až teď. Míč si sekl kolem Bariše, ale jeho rána šla vysoko do ochozů.
     
    80
    Rozběhla se poslední desetiminutovka duelu. Tu načal obranným zákrokem Krejčí, který zastavil brejk Žižkova, a rychle otáčí hru.
     
    81
    Opět domácí operovali na levé straně a opět vybojovali po zblokovaném centru rohový kop.
     
    82
    Štěpanovského centr sice hosté zneutralizovali, jenže ten samý hráč byl poté blíže vápnu na levé straně faulován a je tu přímý kop pro Brno.
     
    83
    Exekuce se chopil znovu střelec tří jarních tref Brna Štepanovský, jenže opět našel jen hlavu jednoho ze soupeřů.
     
    85
    Stříž sebral míč na polovině hřiště a postupoval směrem vpřed, ale Sukisu vysunout nedokázal. Poté prostrkával míč na Antla, u míče byl však dříve Halouska.
     
    86
    Ještě jeden faul ze strany domácích, hosté budou zahrávat přímý kop zprava.
     
    86
    Na dnešní utkání bylo vydáno 2622 vstupenek.
     
    87
    Halouska si po centru vůbec nebyl jistý se svým zákrokem, míč podběhl a boxoval jej jen za sebe. K jeho štěstí byl pískán faul.
     
    88
    Další akci Žižkova zastavuje opět ofsajd, hostům dnes není ale přáno vůbec nic.
     
    88
    Brno právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden hřebíček do žižkovské rakve! Vintr po kolmici běžel sám na branku, ale Soukup jeho kličku zastavil čistým skluzem. Míč se však odrazil na hranici vápna, kam dobíhal z druhé vlny MICHAL ŠKODA a prudkou ranou poslal balón do opuštěné branky. Po třech neuznaných gólech se tak domácí střelec konečně dočkal regulérní branky – 6:0.
     
    89
    Na tribunách se ozývá sborové "Hoši, děkujem!" Domácí míří za nejvyšší výhrou v letošní sezóně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
     
    90
    Bude se nastavovat jedna minuta.
     
    90+1
    Po přímém kopu hostů v závěru hlavičkoval Šustr, ale jen do rukavic Halousky.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce a domácí Zbrojovka nadělila soupeři z hlavního města kanára! Brňané v duelu naprosto dominovali a o třech bodech bylo rozhodnuto už v první půli. O šest branek se podělilo šest různých střelců, ve druhé půli se trefili ještě po ráně z vápna Růsek a v samém závěru se dočkal ještě také Škoda. Zbrojovka zapisuje na jaře druhou výhru ze dvou duelů a míří tabulkou vzhůru.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, pěkný zbytek dne ze Srbské. (19:49:36)

    Daniel Kinc

    Góly: 9. Eismann, 19. Štepanovský, 22. Jakub Šural, 29. Magera, 62. Růsek, 88. Michal Škoda

    Karty:   33. Rothe (ZIZ), 42. Mashike Sukisa (ZIZ), 54. Opluštil (ZIZ), 57. Urbanec (ZIZ), 68. Burda (ZIZ)


    FC Zbrojovka Brno: Halouska – Sukup, L. Krejčí, Jakub Šural, Eismann – Štepanovský, Bariš, Růsek (73. Kříž), Šumbera (64. O. Vintr) – Michal Škoda, Magera (C) (70. Zikl).
    Náhradníci: Floder – Sedlák, Kotula, O. Vintr, Bartolomeu, Kříž, Zikl.

    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Šimek (35. Burda), Auer (46. Stříž), Opluštil (C), Urbanec – Tusjak, Súkenník, Antl, Kubala – Mashike Sukisa, Rothe (46. Šustr).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Muleme, Stříž, Šustr, Burda, Baďura, Hejný.

    Rozhodca: Dubravský – Ratajová, Novák