Nitra – Ružomberok 0:0 (kon.) | Sereď – Trnava 3:1 (kon.) | Michalovce – Trenčín 4:2 (kon.)
Podbrezová – Žilina 0:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Senica – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
koniec
FK Senica
1:2 (1:1)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 09.03.2019, 14:00 • OMS Aréna, Senica • Niké liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Spoločne sa pozrieme na súboj z opačných pólov tabuľky. Slovan Bratislava zavíta na Záhorie, kde ho čaká v jarnej časti sezóny strelecky bezzubá Senica.

    FK SENICA

    Futbalisti Senice figurujú v tabuľke na predposlednom mieste so ziskom 15 bodov. V závere základnej časti súťaže mali náročný žreb, keď postupne čelili Trenčínu, Žiline a Dunajskej Strede. V predošlých dvoch stretnutiach rozhodne svojimi výkonmi nesklamali, ale v oboch prípadoch smolne prehrali 0:1. Proti „šošonom“ nevyužili v posledných minútach niekoľko šancí a v MOL aréne pre zmenu inkasovali v siedmej minúte nadstaveného času. Seničania sú samozrejme z výsledkov sklamaní, ale na spomínaných výkonoch môžu stavať v ďalšom priebehu súťaže. „Musíme pokračovať v tvrdej práci a pripraviť sa na Slovan Bratislava. V tíme máme veľa kvality, takže sa neobávam o našu budúcnosť,“ povedal pre oficiálny web klubu stredový záložník Sofian El Moudane. Záhoráci potrebujú zlepšiť najmä koncovku, veď ich najlepším strelcom je päťgólový obranca Roberto Dias. Kvôli disciplinárnemu trestu nenastúpi Gabriel Dubois, no k dispozícii bude kapitán Erik Otrísal.

    SLOVAN BRATISLAVA

    Futbalisti bratislavského Slovana sú jasným lídrom súťaže so ziskom 55 bodov. Ani v jednom z 21 kôl neprehrali a v jarnej časti sú naďalej stopercentní. Najskôr zdolali Dunajskú Stredu i Sereď tesne 1:0 a v nedeľu pokrstili nové Tehelné pole triumfom 2:0 nad Trnavou. Pred vypredaným hľadiskom sa znovu zaskvel slovinský útočník Andraž Šporar, ktorý sa postaral o oba gólové momenty. Okrem deviatich bodov môže trénera Martina Ševelu tešiť aj výborná defenzíva, ktorá po zimnej prestávke ešte neinkasovala. Zaujímavosťou je, že Senica je súperom, s ktorým belasí v predošlých troch vzájomných dueloch iba remizovali. V októbri minulého roka sa zrodil výsledok 2:2 a to ešte museli doháňať dvojgólové manko. Zaskvel sa však Moha, ktorý dvakrát skóroval v rozpätí troch minút. Spomenúť možno aj fakt, že Slovan v tomto ročníku vyhral vonku všetkých desať zápasov. Dnes mu bude chýbať zranený Mitch Apau a takisto je ohrozený štart defenzívnej šestky Joeriho de Kampsa.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Taborda – Otrísal (C), Dias, Da Graca, Asmah – El Moudane, Petshi – Azankpo, Tesija, Deretti – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Krč, Klapan, Zezinho, Dangubič, Castaňeda.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Medvěděv, Bajrić, Božikov, Suchockij – Ljubicić, de Kamps – Holman – Čavrić, Šporar, Moha.
    Náhradníci: Šulla – Guzmics, Stangl, Rabiu, Dražić, Ratão, Strelec.

    Rozhodcovia: Boris Marhefka – Peter Kováč, Adam Jekkel – Ladislav Prešinský.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovan dal gól!
    Favorit dnešného zápasu sa už v 38. sekunde dostáva do vedenia. MOHA sa individuálne presadil po ľavej strane, z rohu šestnástky vystrelil cez brániacich hráčov a strelou k žrdi prekonal brankára Federica Tabordu.
     
    2
    Hráči bratislavského Slovana si lepší vstup do zápasu ani nemohli želať. Od úvodných sekúnd ich povzbudzujú fanúšikovia z hlavného mesta a gólom Mohu sa dostali do vedenia na trávniku Senice.
     
    3
    Moha sa tentokrát po ľavej strane nepresadil a nasledovať bude odkop od domácej brány. Federico Taborda bol v predošlých stretnutiach oporou svojho tímu, ale dnes inkasoval hneď z prvej strely na bránu.
     
    4
    Slovan sa snažil zaútočiť stredom ihriska. Kolmá prihrávka smerovala na slovinského kanoniera Andraža Šporara, ale tentokrát bol domáci brankár pri lopte skôr a môže založiť útočnú akciu Senice.
     
    5
    Videli sme prvý strelecký pokus aj na strane Senice. Jean Deretti si prebral loptu chrbtom k bráne, následne pohotovo zakončil, ale loptu nasmeroval len vedľa brány Dominika Greifa.
     
    6
    Senica mala výhodu rohového kopu. Domáci sa snažili prekvapiť súpera nacvičeným signálom, ale Dominik Greif znovu zasahovať nemusel. Center z ľavej strany odvrátil do bezpečia Joeri de Kamps.
     
    7
    Slovan drží loptu na svojich kopačkách, ale kombinuje zatiaľ pomerne ďaleko od súperovej brány. Každopádne, po úvodnom strelenom góle sa nemusí hnať dopredu a môže čakať na svoje šance.
     
    8
    Patrick Asmah centroval z ľavej strany, ale obrancovia Slovana si dokázali poradiť. Následne sa senický hráč dostal do hlavičkového súboja, no proti Jurijmu Medvěděvovi si počínal nedovolene.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút stretnutia. Na Záhorí nesledujeme zatiaľ žiadnu reklamu na futbal a Slovan si kontroluje svoj tesný náskok. Hrá sa najmä medzi šestnástkami oboch klubov.
     
    11
    Dominik Greif si chystá loptu na odkop od svojej brány. Stane sa tak po nepresnej strele Marka Tesiju, ktorý spoza šestnástky mieril vysoko nad bránu. S rozohrávkou sa nikam výrazne neponáhľa.
     
    12
    Marin Ljubicič dobre zachytil rozohrávku súpera. Následne sa Moha dostal poľahky cez slovenského obrancu Erika Otrísala, ale tentokrát strelou spoza šestnástky mieril nad bránu Federica Tabordu.
     
    13
    Dávid Holman si teraz nepotykal so spracovaním lopty a dobre ho odzbrojil Sacha Petshi. Maďarský futbalista v posledných týždňoch nemá najlepšiu formu, no zatiaľ si drží miesto v základnej zostave.
     
    14
    Senica mala výhodu rohového kopu z ľavej strany. Marko Tesija poslal loptu do pokutového územia, ale tá preletela celou šestnástkou súpera. Nasledovať tak bude len vhadzovanie belasých.
     
    15
    Rozhodca Boris Marhefka nariaďuje pokutový kop v prospech hráčov bratislavského Slovana. Dávid Holman poslal peknú kolmicu na Jurijho Medvěděva, ktorého v šestnástke za cenu žltej karty fauloval Patrick Asmah.
     
    16
    Slovinský kanonier Andraž Šporar mal veľkú šancu streliť jubilejný dvadsiaty gól v sezóne, ale tentokrát z bieleho bodu zlyhal. Naopak, zaskvel sa argentínsky brankár Federico Taborda, ktorý jeho zakončenie vytesnil do ľavej žrde.
     
    17
    Slovinský útočník si vyčíta predošlé zaváhanie. Ak by premenil pokutový kop, hráči Slovana by mali ešte väčší pokoj na kopačkách a výrazne by sa priblížili k jedenástemu víťazstvu na ihriskách súperov.
     
    18
    Jean Deretti sa snažil presadiť po pravej strane, ale individuálne neuspel. Naopak, dobrú prácu odviedol Kenan Bajrič a loptu nechal prejsť za čiaru. Dominik Greif bude môcť odkopávať z piatich metrov.
     
    20
    Slovan mal výhodu priameho kopu. Z pomerne veľkej diaľky to vyskúšal priamou strelou Dávid Holman, ale netrafil bránu súpera. Federico Taborda bude môcť založiť ďalšiu senickú akciu.
     
    21
    Akcia Senice tentokrát nemohla pokračovať. Jean Deretti totiž reagoval na prihrávku od spoluhráča až príliš skoro, a tak sa ocitol v ofsajde. Postranný rozhodca si toho všimol a loptu prisudzuje Slovanu.
     
    22
    Máme za sebou polovicu prvého polčasu. Videli sme gól, nepremenenú penaltu, ale celkovo sa nehrá nejaký zaujímavý zápas. Takisto možno povedať že je vidno veľký výkonnostný rozdiel medzi klubmi.
     
    23
    Désiré Ségbé Azankpo sa nepresadil po ľavej strane. Naopak, po neúspešnej kľučke fauloval Jurijho Medvěděva, a tak bude nasledovať priamy kop Slovana. Všetko sa to udialo ale pred šestnástkou belasých.
     
    24
    Hráči Senice sa teraz dostali pred šestnástku súpera, ale nič zaujímavé vymyslieť nedokázali. Naďalej platí, že Dominik Greif v zápase nemusel zasahovať a v jarnej časti sezóny si drží čisté konto.
     
    26
    Moha vymyslel ďalšiu peknú akciu. Svojim centrom našiel Andraža Šporara, po jeho hlavičke loptu odvrátil Carlos Daniel Da Graca, ale napokon musel domáci brankár zasahovať po prudkej strele Aleksandara Čavriča spoza šestnástky.
     
    27
    Slovan mal výhodu rohového kopu, ale do zakončenia sa nedostal. Naopak, domáci sa dostali do brejku Désiré Ségbé Azankpo reagoval na kolmú prihrávku spoluhráča, ale vynikajúco sa s ním vrátil Moha.
     
    28
    Seničania znovu skúsili kolmou prihrávkou oklamať obranu súpera. Désiré Ségbé Azankpo sa už rútil na brankára Dominika Greifa, ale v rozlete ho zastavila zástavka postranného rozhodcu.
     
    29
    Do streleckého zakončenia sa dostal Dávid Holman. Maďarský reprezentant pálil spoza šestnástky, ale podobne ako Moha pred pár minútami mieril nepresne. Federico Taborda bude odkopávať.
     
    30
    Polhodina stretnutia uplynula. V poslednej minúte sme videli niekoľko chlapských súbojov v okolí stredového kruhu, ale hlavný arbiter Boris Marhefka necháva hre trošku voľnejší priebeh.
     
    31
    Pre Slovan sa črtala šanca na rýchly brejk, ale Moha poslal Andražovi Šporarovi loptu skôr na päty. Následne bol slovinský kanonier zdvojený hráčmi Senice a akciu už nedokázal rozvinúť.
     
    32
    Marin Ljubičič skončil na hracej ploche po faule jedného z domácich hráčov. Bude potrebovať aj lekárske ošetrenie, čo samozrejme nie je príjemné. Okrem toho sa chystá rozohranie priameho kopu.
     
    33
    Artem Suchockij bol exekútorom štandardnej situácie z pomerne veľkej diaľky. Snažil sa priamou strelou ohroziť súperovho gólmana, ale loptu nasmeroval len do početného múru senických hráčov.
     
    34
    Erik Otrísal má v dnešnom dueli veľké problémy s Mohom. Ten ho na ľavej strane poriadne preháňa a teraz dokonca vybojoval priamy kop. Zrejme sám faulovaný hráč pošle loptu do šestnástky.
     
    35
    Moha poslal pravačkou center do šestnástky súpera. Hľadal ním Andraža Šporara, ale pred slovinským hráčom upratal loptu na rohový kop Carlos Daniel Da Graca. Slovan tak pokračuje v útočnej aktivite.
     
    36
    Dávid Holman poslal dobrú loptu do šestnástky súpera. Marin Ljubičič dokonca hlavičkoval cez brankára Federica Tabordu, ale mieril na bránu súpera. Nasledovať tak bude len odkop od brány.
     
    37
    Na trávniku sa teraz momentálne nehrá. Patrick Asmah sedí na hracej ploche a zrejme má nejaké zdravotné problémy. Uvidíme, či bude môcť v zápase pokračovať alebo uvidíme prvé striedanie.
     
    38
    Pokutový kop uvidíme aj na strane Senice, ale musíme povedať, že teraz sa Boris Marhefka poriadne upískol. Vasil Božikov síce fauloval prenikajúceho Jeana Derettiho, ale nedovolený zákrok sa odohral ešte pred šestnástkou.
     
    39
    Kapitán hostí Vasil Božikov je za svoj nedovolený zákrok "odmenený" žltou kartou. Nie je to však jediný trest. Pred zahraním penalty je napomenutý aj domáci Sofian El Moudane za nešportové správanie.
     
    40
    Senica dala gól!
    Domáci futbalisti vyrovnávajú skóre dnešného stretnutia. Loptu si na biely bod postavil MARKO TEŠIJA a poslal ju po ľavej ruke súperovho brankára. Dominik Greif smer strely nevystihol a prvýkrát v jarnej časti inkasuje.
     
    41
    Belasí sa snažili reagovať na inkasovaný gól. Artem Suchockij sa presadil po ľavej strane, centroval do šestnástky súpera, ale našiel len pripraveného argentínskeho brankára Federica Tabordu.
     
    42
    Patrick Asmah zostáva druhýkrát v zápase ležať na hracej ploche. Jeho svalové problémy sa zrejme prehlbujú a je veľmi pravdepodobné, že senický tréner Ricardo Chéu bude ešte v prvom polčase striedať.
     
    43
    Myslím, že to bol Eric Ramírez, kto sa dostal k strele spoza šestnástky bratislavského celku. Mieril tesne vedľa ľavej žrde, a tak bude nasledovať ďalší odkop brankára Dominika Greifa.
     
    44
    Ako sme už dopredu avizovali, domáci tréner musí striedať. Patrick Asmah kvôli zdravotným problémom končí v dnešnom stretnutí a na ihrisko sa dostáva slovenský obranca Jakub Krč.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa v tejto chvíli naplnil. Hlavný arbiter pridáva ešte 180 sekúnd, pretože sme videli hneď niekoľko dlhších prerušení. Uvidíme, či sa dočkáme ešte niečoho zaujímavého.
     
    45+1
    Moha sa snažil presadiť individuálne, ale tentokrát precenil svoje možnosti. Na hranici šestnástky o loptu prišiel, a tak sa hráči Senice dokázali ubrániť. Zatiaľ držia s lídrom tabuľky nádejné skóre.
     
    45+2
    Dvakrát po sebe veľmi dobre zasiahol Sacha Petshi. Robustný domáci hráč najskôr zastavil ďalšiu akciu Mohu a následne v poslednom momente prekazil spracovanie Andražovi Šporarovi.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného súboja na Záhorí máme za sebou. Slovan Bratislava sa dostal veľmi rýchlo do vedenia, keď už v 38. sekunde skóroval Moha. Náskok hostí mohol v 16. minúte znásobiť Andraž Šporar, ale pokutový kop nepremenil. Rovnakú výhodu dostali aj domáci, hoci verdikt rozhodcu bol viac než sporný. Každopádne, penaltu premenil Marko Tesija, a tak je skóre po úvodnom dejstve 1:1.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Úvodný výkop druhého polčasu mali domáci hráči, konkrétne hrotový útočník Eric Ramírez. Spomínaný futbalista bol aj pri prvej akcii po zmene strán, ale pred šestnástkou si nenarazil loptu s Markom Tešijom.
     
    47
    Moha sa snažil kolmou prihrávkou nájsť jedného zo svojich spoluhráčov, ale tento úmysel mu vôbec nevyšiel. Federico Taborda následne rozohral akciu Senice, ktorá bude pokračovať po faule Artema Suchockeho.
     
    48
    Artem Suchockij sa krásne presadil cez Erika Otrísala, vnikol do šestnástky a vybojoval rohový kop. Po nacvičenom signále zakončoval z dobrej pozície Moha, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    49
    Kapitán Slovana Vasil Božikov poslal z pravej strany center do šestnástky. Tam si loptu prebral Marin Ljubičič, zakončoval ľavačkou, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu Federica Tabordu.
     
    50
    Eric Ramírez sa snažil presadiť individuálne po ľavej strane. Dobrú prácu ale odviedol Kenan Bajrič, ktorý sa oprel do svojho súpera a dokázal ho čistým spôsobom zastaviť pred šestnástkou.
     
    51
    Aktuálne vidíme obrázok, ktorý zrejme bude charakteristický pre celý druhý polčas. Všetci hráči sú na polovici Senice, hráči Slovana sa snažia kombinovať, ale domáci bránia v niekoľkých blokoch.
     
    52
    Artem Suchockij dostal veľa priestoru na ľavej strane. Na jeho center si nabehol Andraž Šporar, presadil sa cez Carlosa Daniela Da Gracu, ale z náročnej pozície nedokázal prekonať Federica Tabordu.
     
    53
    Sofian El Moudane poslal dlhú loptu dopredu na Erica Ramíreza. Dominik Greif ale veľmi dobre čítal hru, vybehol ďaleko z brány a jednoduchým odkopom poslal loptu do bezpečného priestoru.
     
    54
    Jean Deretti je ďalším potrestaným hráčom dnešného duelu. Ten sa previnil zbytočne ostrým zákrokom pri postrannej čiare a zasiahol ľavú nohu slovanistického obrancu Artema Suchockeho.
     
    55
    Hráči Slovana teraz chybovali v rozohrávke, čo sa domáci hráči snažili využiť. Strelou spoza šestnástky sa prezentoval Eric Ramírez a brankár Dominik Greif si pripisuje jeden z mála úspešných zákrokov.
     
    57
    Slovan dal gól!
    Belasí mali po dobrom hernom úseku výhodu rohového kopu. Ten pred zrakmi bratislavských fanúšikov zahral Artem Suchockij a po jeho centri presne hlavičkoval MARIN LJUBIČIČ. Brankár Federico Taborda bol bez šance.
     
    58
    Krátko po rozohraní sme videli ostrý súboj medzi Sofianom El Moudanem a Joeri de Kampsom. Proti pravidlám sa previnil defenzívny záložník aktuálneho lídra tabuľky, ale kartový trest zatiaľ nedostáva.
     
    59
    Senica sa dokázala presadiť po pravej strane. Spomínaný Sofian El Moudane poslal prízemný center do nebezpečného územia, ale Dominik Greif bez najmenších problémov chytá loptu do svojich rukavíc.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry. Pred malou chvíľou sme videli zakončenie maďarského stredopoliara Dávida Holmana, ale ten podobne ako v prvom polčase mieril vysoko nad bránu. Nasleduje odkop od brány.
     
    62
    Pekná akcia hráčov bratislavského Slovana. Prvými dotykmi zakombinovali Andraž Šporar, Dávid Holman a Moha – veľa nechýbalo k tomu, aby po tejto kombinácii posledný menovaný mohol zakončovať.
     
    63
    Erik Otrísal poslal v krátkom časovom úseku dva centre do šestnástky súpera. Eric Ramírez bojoval medzi obrancami súpera, ale do zakončenia sa nedostal. Pochválime najmä kapitána Vasila Božikova.
     
    64
    Pre hostí sa črtala šanca možno na rozhodnutie. Aleksandar Čavrič dostal peknú prihrávku do pravého krídla, využil svoju rýchlosť, ale namiiesto strely zbytočne volil kľučku na Sachu Petshiho.
     
    65
    Prvé striedanie dnešného duelu. Domáci kouč Ricardo Chéu posilňuje ofenzívu, keďže na ihrisko prichádza Mihovil Klapan. Naopak, v dnešnom zápase končí defenzívny záložník Sofian El Moudane.
     
    66
    Boris Marhefka obohatil svoj zápisník o meno ďalšieho hráča, ktorý bude dohrávať svoj zápas pod hrozbou vylúčenia. Je ním Dávid Holman, ktorý si počínal nedovolene v strede poľa v súboji so Jeanom Derettim.
     
    67
    Jurij Medvěděv dostal trošku viac priestoru na pravej strane. Mal možnosť poslať dobrý center do šestnástky súpera, ale napokon bude nasledovať len ďalší odkop od domácej svätyne. Striedanie chystá aj Slovan.
     
    68
    Dávid Strelec je pripravený vstúpiť na hraciu plochu, ale hra nie je už dlhší čas prerušená. Hráči Slovana Bratislava kombinujú na vlastnej polovici ihriska a snažia sa získať kontrolu nad zápasom.
     
    69
    Stále kombinujú hráči hostí. Senica sa už poriadne dlhú chvíľu nedostala k lopte, a tak nemôže pomýšľať na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Zatiaľ to vyzerá na ďalšiu tesnú prehru tímu zo Záhoria.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Désiré Ségbé Azankpo, prichádza Frank Castaňeda.
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Dávid Holman, prichádza Dávid Strelec.
     
    71
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Artem Suchockij poslal loptu do šestnástky, ale tento raz sa belasí nedokázali presadiť. Naopak, rýchly brejk súpera zastavil za cenu žltej karty Joeri de Kamps.
     
    73
    Jurij Medvěděv poslal do šestnástky súpera center z pravej strany. Striedajúci Dávid Strelec sa snažil presadiť proti presile súperových obrancov, ale napokon ho do zakončenia nepustil Roberto Dias.
     
    74
    Martin Ševela druhýkrát v dnešnom stretnutí zasahuje do svojej zostavy. Tentokrát sa rozhodol pre akúsi srbskú rošádu, pretože trošku nevýrazného Aleksandara Čavriča strieda Dejan Dražič.
     
    75
    Kartových trestov nám v druhom polčase veľmi rýchlo pribúda. Dobrú akciu domácich vymyslel Frank Castaňeda, no zakončenia sa tlačil Marko Tešija, ale pri vytváraní pozície si pomohol lakťom.
     
    76
    Po predošlej akcii musí byť ošetrovaný Kenan Bajrič. Práve on bol totiž adresátom predošlého nedovoleného zákroku lakťom od Marka Tešiju. Po ošetrení bude rozohrávať z vlastnej päťky Dominik Greif.
     
    77
    Marko Tešija je zjavne frustrovaný. Teraz prebrúsil Marina Ljubičiča a môže byť rád, že sa nevykartoval v priebehu niekoľkých sekúnd. Jeho druhý zákrok mohol byť ocenený druhou žltou kartou.
     
    79
    Slovan zahodil ďalšiu šancu na rozhodnutie. Belasí získali loptu pri postrannej čiare, Dávid Strelec kolmou prihrávkou vymyslel prečíslenie dvoch proti jednému, ale Andražovi Šporarovi pri kľučke lopta ušla.
     
    80
    Federico Taborda druhýkrát v dnešnom dueli vychytal slovinského kanoniera Andraža Šporara. Ten tiesnený zakončoval cez Carlosa Daniela Da Gracu, ale nezužitkoval pas Jurijho Medvěděva.
     
    81
    Slovan mal k dispozícii rohový kop, ale do zakončenia sa jeho hráči nedostali. Naopak, rýchly brejk zakladal Eric Ramírez, ale musíme hostí pochváliť za veľmi dobrý návrat do obrannej činnosti.
     
    82
    Jean Deretti mal šancu na vyrovnanie, ale v rozhodujúcom momente zlyhal. Vasil Božikov podcenil center Jakuba Krča, ale spomínaný Francúz v páde mieril len do pripraveného Dominika Greifa.
     
    83
    Senica v záverečnej desaťminútovke zvyšuje aktivitu a snaží sa o vyrovnanie. Pred dvoma týždňami mala proti Žiline množstvo šancí, ale napokon prehrala najtesnejším rozdielom.
     
    85
    Andraž Šporar chcel predĺžiť loptu na Mohu, ale ten nereagoval na úmysel slovinského spoluhráča. Zdá sa, že Slovan sa sústredí najmä na defenzívu, čo sa mu však nemusí vyplatiť. Senica začína hrýzť.
     
    86
    Senica mala veľkú šancu streliť druhý gól. Po peknej kombinácii sa dostal k centru z pravej strany Erik Otrísal. Dominik Greif neistým zákrokom ponúkol šancu Mihovilovi Klapanovi, ale ten trestuhodne prestrelil bránu.
     
    87
    Registrujeme ďalšie dva strelecké pokusy na strane Senice. Najskôr bol zblokovaný pokus Jakuba Krča a následne Sacha Petshi pálil nepresne. Nasleduje tak odkop Dominika Greifa z piatich metrov.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného duelu. Joeri de Kamps končí v dnešnom dueli a na trávnik prichádza Richárd Guzmics. Ten je síce skôr obrancom, no zrejme sa zaradí na Holanďanovu pozíciu defenzívnej šestky.
     
    89
    A ďalšia žltá karta, tentokrát na strane Senice. Jej autorom je slovenský futbalista Jakub Krč, ktorý hrá na pozícii ľavého obrancu. Tak snáď sa záver duelu zaobíde bez podobne zbytočných ostrých zákrokov.
     
    90
    Riadny hrací čas dnešného duelu sa práve naplnil, ale to neznamená, že sa zápas končí. Hlavný arbiter Boris Marhefka pridáva rovnako ako v prvom polčase 180 sekúnd, čo je čas pre Senicu na vyrovnanie.
     
    90+1
    Marin Ljubičič to spravil výborne. Približne 25 metrov od brány súpera si vykoledoval faul, a tak sa hrá ďaleko od svätyne Dominika Greifa. Navyše, Moha má šancu skórovať z priameho kopu.
     
    90+2
    Moha nezvládol rozohranie priameho kopu. Loptu poslal vysoko nad bránu Federica Tabordu. Argentínčan sa snažil rýchlo rozohrať akciu svojho tímu, ale lopta sa v čase jeho kopu hýbala.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti bratislavského Slovana zvíťazili v záverečnom kole základnej časti najvyššej slovenskej súťaže nad Senicou tesne 2:1. O rozhodujúci gól sa v 57. minúte postaral Marin Ljubičič, ktorý presne hlavičkoval po rohovom kope Artema Suchockeho. Belasí tak vyhrali jedenásty duel na ihriskách súperov v tejto sezóne a udržali si 14-bodový náskok pred Dunajskou Stredou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (15:58:55)

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 40. Tesija (pen.) – 1. Moha, 57. Ljubicić (Suchockij)

    Karty:   15. Asmah (SEN), 39. El Moudane (SEN), 54. Deretti (SEN), 75. Tesija (SEN), 89. Krč (SEN) – 39. Božikov (SBA), 66. Holman (SBA), 71. de Kamps (SBA)

    Nepremenená penalta: 16. Šporar (SBA), brankár Taborda zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 25:10.
    FK Senica: Taborda – Otrísal (C), Dias, Da Graca, Asmah (44. Krč) – El Moudane (65. Klapan), Petshi – Azankpo (70. Castaňeda), Tesija, Deretti – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Krč, Klapan, Zezinho, Dangubič, Castaňeda.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Medvěděv, Bajrić, Božikov, Suchockij – Ljubicić, de Kamps (88. Guzmics) – Holman (70. Strelec) – Čavrić (74. Dražić), Šporar, Moha.
    Náhradníci: Šulla – Guzmics, Stangl, Rabiu, Dražić, Ratão, Strelec.

    Rozhodca: Boris Marhefka – Peter Kováč, Adam Jekkel – Ladislav Prešinský

    Diváci: 1215