Olomouc – Slavia Plzeň 3:7 (kon.) | Židenice – Liberec 5:6 (kon.)
koniec
FBS Olomouc
3:7 (1:1, 2:2, 0:4) Stav série: 0:1
FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň
cz Sobota 09.03.2019, 16:30 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Play - down Extraligy žen • 1. kolo
     
    59:58
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    A je tu ještě jeden úder! KATEŘINA ŠNEBERGOVÁ se dobře podívala a ze standardní situace poslala míček přímo za nepřipravenou Kubíčkovou. Olomoucké družstvo už je značně psychicky konsternováno. Bez asistence.
     
    57:26
    Olomoucké hráčky už viditelně cítí velkou frustraci. Hanačky ještě přesto zkouší v této chvíli power-play. Kubíčková je pryč z branky.
     
    52:53
    Olomoucké florbalistky sice svou první přesilovku nevyužily, ale po bojovném odehrání míčku ze strany Ivany Drugdové (SLP) se bude znovu vylučovat. Tentokrát za hru na zemi.
     
    50:51
    Plzeňské florbalistky není půjdou do oslabení. Gabriela Vaníčková (SLP) půjde odsedět menší trest za sekání, které viděli sudí v rohu hřiště.
     
    50:14
    Domácí si vybírají oddechový čas!
     
    50:14
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeňská euforie pokračuje stále dál! Drajv jakým nyní hosté rozrážejí olomouckou defenzívu je až nečekaný. Po rychlém přenesení hry na levém křídle se dostala ke střelbě ANETA NACHTMANOVÁ, jejíž bomba doskákala přímo do šibenice. Asistence: Nikola Staňková.
     
    47:53
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeň je v obrovské euforii! Po rychlém brejku totiž olomoucký tým podruhé v krátké době inkasuje. Rychlá rána na branku se nešťastně odrazila od domácí ANNY KŘÍŽKOVÉ, která protečovala míček do vlastní sítě. Bez asistence.
     
    46:31
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeň jde podruhé v duelu do vedení! Hanačky se v této chvíli nechaly zatlačit do zadních pozic, čehož Slavia využila v parádní trefu pod horní tyčku. KATEŘINA ŠNEBERGOVÁ totiž svůj výjezd načasovala naprosto ideálně. Asistence: Julie Volkmannová.
     
    42:18
    Julie Volkmannová si vytvořila velmi nadějnou šanci, když se ocitla sama na velkém brankovišti, kam jí přišla nahrávka od Böhmové. Ke střelbě se ale neprodrala, domácí bekyně ji v poslední chvíli zvládly obrat.
     
    41:35
    Anna Alexandra Suková se prodrala velmi rychle po zpracování míčku ke střelbě zápěstím, avšak Kubíčková byla velmi brzy připravena. Plzeňský projektil tak zvládla vyrazit. Velmi důležitý zákrok!
     
    35:46
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Zápas dostává další rozměr! Plzeňské florbalistky ještě rozhodně nic nevzdávají a dostaly se k dalšímu vyrovnání. Rychlý brejk přes střed nakonec dokázala JULIA VOLKMANNOVÁ dotáhnout až ke střele, která nečekaně propadla i takové brankářce, jakou je Lenka Kubíčková. Asistence: Aneta Nachtmanová.
     
    34:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další zvrat! Po rychlém rozhlédnutí se dostala LUCIE CHOLINSKÁ do své tradiční akce, když obalamutila soupeřku a po výjezdu z rohu se prodrala do zakončení. Fišerová reagovala příliš pozdě. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    33:42
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají k vytouženému vyrovnání! Obrovský boj se svedl po neproměněném brejku Cholinské před olomouckou branku, kde se dostala ke střelbě ANNA ALEXANDRA SUKOVÁ. Její bomba z velké vzdálenosti nakonec i díky cloně propadla přes bezmocnou Kubíčkovou až do sítě. Asistence: Ivana Drugdová.
     
    32:55
    Kubíčková předvedla fantastické zákroky! Julie Volkmannová jí poslala do přebrankového prostoru hned trojici gólových střel, Kubíčková coby brankářka mezinárodních rozměrů ale ukázala své dovednosti v plné nahotě.
     
    31:54
    Olomoucké hráčky se nyní dopustily celkem laciného taktického provinění, když okatě špatně vystřídaly. Za hru v šesti si půjde trest odsedět mladá Tereza Bořutová (OLO).
     
    29:41
    Cholinská dokázala poslat krásný kros na naběhlou Mošťkovou, jenže její snaha o ekvilibristické zakončení nebyla nakonec úspěšná. Míček proletě vedle plzeňské brány.
     
    28:37
    Nájezd byl už pískán v signalizovaném vyloučení, za viditelné sekání v předbrankovém prostoru si tak nyní půjde odsedět menší trest Barbora Suchánková (OLO).
     
    28:37
    Nikola Staňková dostala možnost trestného střílení po zapískání pohybu Pejzlové v brankovišti. Kubíčková tentokrát opravdu měla velmi namále, její zákrok přišel nakonec po rozštěpu v pravou chvíli. Staňková v následném exekutorském momentu nájezd zahodila střelou do připravené brankářky domácích.
     
    24:28
    Cholinská mířila do samostatného úniku, avšak Šárka Denková předvedla proti bývalé juniorské reprezentantce parádní defenzivní zákrok. Naprosto čistě jí odebrala před blafákem míček, Slavie se s velkým štěstím ubránila.
     
    22:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanačky se dostávají k využití přesilové hry! Po rychlém výjezdu na pravém křídle se prodrala MARTINA PEJZLOVÁ k dobře načasované přihrávce a svižnou ránou do šibenice překvapila Fišerovou. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    22:05
    Anna Alexandra Suková (SLP) se nedokázala postarat o střílející Suchánkovou v rámci pravidel, když jí nechala hokejku mezi nohama. Po okatém podražení tak následuje trest za hrubost.
     
    17:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanačky se dostávají k vyrovnání! Olomouc se nyní dostala k delšímu tlaku, který proměnila mladá ANNA KŘÍŽKOVÁ v premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. Odchovankyně lutínského florbalu se prosadila po bombě od půlící čáry, Fišerová na míček, který vletěl do šibenice, ani neviděla. Bez asistence.
     
    15:24
    To jsou věci, další šance! Olomouc nebyla daleko od srovnání aktuálního stavu, leč Mošťková ve své stoprocentní šanci selhala. Před poloprázdnou brankou jen promáchla, Fišerová si mohla pořádně oddechnout.
     
    14:18
    Anna Alexandra Suková znovu málem poslala Plzeň do dvoubrankového vedení! Bomba od půlící čáry se však neujala, Kubíčková tarzaním skokem míček vyráží.
     
    13:35
    Plzeň nebyla daleko od skórování! Po rychlém brejku se prodrala Helena Böhmová na ose hřiště, jenomže její ránu přeci jen Kubíčková dokázala vytáhnout a vyrazit míček mimo hřiště. Domácí jsou po velkým tlakem.
     
    10:23
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Olomoucké florbalistky nedokázaly v oslabení ubránit postup kombinace hostí a po rychlé přihrávce na pravou stranu měla KATEŘINA ŠNEBERGOVÁ takřka půlku prázdné branky. Rychlý přesun Kubíčkové byl přeci jen jen slabou záchranou, balónek totiž končí i tak v síti. Asistence: Julie Volkamannová.
     
    10:14
    Olomouc půjde poprvé do oslabení, Martina Pejzlová (OLO) totiž nedokázala v rámci pravidel odebrat míček v rohu. Sudí ji vykazují za hrubost na trestnou lavici.
     
    10:05
    Cholinská dokázala svou genialitu krásnou nahrávkou po rychlém úniku, jenomže Mošťková její nabídky nevyužila. Míček ji poskočil a do poloprázdné se tak netrefila. Slavia měla obrovskou dávku štěstí.

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 18. Křížková, 23. Pejzlová (Oháňková), 35. Cholinská (Oháňková) – 11. Šnebergrová (Volkmannová), 34. Suková (Drugdová), 36. Volkmannová (Nachtmanová), 47. Šnebergrová (Volkmannová), 48. Křížková (vla.), 51. Nachtmanová (Staňková), 60. Šnebergrová


    FBS Olomouc: Kubíčková (Franková) – Rozenbergová, Křížková, M. Grufíková, Pejzlová – Mošťková, Reimerová (C), Cholinská – B. Suchánková, Bořutová, Kylarová – Oháňková, Ryšavá, Slezáková.
    FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň: Fišerová (Šindelářová) – Volkmannová, Krňoulová, Vostracká, Nachtmanová, Denková, Havlová – Böhmová, Staňková (C), Drugdová – Mašková, Křemenáková, Suková – Urbanová, Košťálová, Vaníčková – Přerostová, Šnebergrová.

    Rozhodca: Lukáš Axmann, Radek Šiška

    Diváci: 104
    Olomouc 4 1 Slavia Plzeň
    #1 Sobota 09.03.2019 • 16:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 3:7
    #2 Nedeľa 10.03.2019 • 14:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 7:5
    #3 Sobota 16.03.2019 • 15:00
    Slavia Plzeň - Olomouc 2:3
    #4 Nedeľa 17.03.2019 • 14:00
    Slavia Plzeň - Olomouc 3:4 koniec po predl.
    #5 Streda 20.03.2019 • 19:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 5:3