Olomouc – Slavia Plzeň 3:7 (kon.) | Židenice – Liberec 5:6 (kon.)
koniec
FBS Olomouc
3:7 (1:1, 2:2, 0:4) Stav série: 0:1
FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň
cz Sobota 09.03.2019, 16:30 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Play - down Extraligy žen • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne, florbalové soutěže pokračují druhým víkezem plným bojů ve vyřazovacích bojů. V Extralize žen se kromě play-off však poprvé dostane i na 1. kolo play-down, když v očekávané sérii vyzve Olomouc letošního nováčka soutěže z Plzně. První utkání startuje v 16:30!
     
    FBS Olomouc
    Olomoucké florbalistky dlouhou dobu působily jako veliké překvapení sezóny. Nicméně nakonec i čtvrtou sezónu v řadě končí mimo elitní osmičku a čeká je tuhý boj o záchranu extraligové příšlušnosti. Hanačky sice byly již častokrát v minulosti nálepkovány za tým budoucnosti, který čeká progres díky kvalitní juniorské líhni, avšak před letošní sezónou nic splnění takových tezí nenasvědčovalo. Od týmu odešel progresivní kouč Petr Dadej, svou kariéru ukončily navíc velké opory Alena Sklenářová a Alice Pavlíková. Druhá jmenovaná se nicméně stala novou hlavní trenérkou, což mohlo nasvědčovat koncepční práci. Coby hráčka získala status klubové legendy, když odehrála všechny sezóny Olomouce v nejvyšší soutěži. V roli trenérky navíc měla fantastické predispozice. Obrovský rozhled v klubových strukturách, důvěru vedení, znalost hráčských kvalit. Vše předestřené jen potvrdil historický úspěch na srpnovém Czech Open, na němž získala Olomouc historický bronz v ženské kategorii Open.

    I start extraligového ročníku se Hanačkám velmi vydařil. Nečekané výhry nad Jičínem i Pantherkami, stejně tak i nad Bohemians, Židenicemi a Plzní dostaly tým do předních pater tabulky. Postupně však přišly i porážky, celkem očekávané s favoritkami soutěže, ale i celkem smolná s Tatranem. Před mistrovstvím světa mužů pak ještě dokázala skvadra okolo koučky Pavlíkové zdolat Liberec, i přes následnou porážku na půdě Bohemians to stačilo na osmé místo tabulky s tříbodovým náskokem nad příčkami zajišťující play-down. Ten si ještě sice před Vánoci pojistila vítězstvím ve výjezdním zápase v Přerově nad Židenicemi, poté už ale přišly jen neúspěchy. Sedm proher v řadě (s Ivanti Tigers, Ostravou, Libercem, Tatranem, Jičínem, Vítkovicemi a Chodovem) tak celkem nečekaně poslalo Olomouc mimo elitní osmičku. Ne úplně ideální forma Hanaček tudíž naopak pomohla jejich soupeřkám. Tým sice dokázala stáhnout jednobodové manko na osmý Tatran, když vyhrál na konci základní části nad Plzní i pražskými Pantherkami, horší bilance se zmiňovaným celkem ze Střešovic je však při stejném bodovém zisku 25 bodů poslala na devátou příčku a mimo vyřazovací část. Smolným dovětkem je fakt, že od roku 2014 nedokázal tým z Hané nahrát v základní části více bodů a pokaždé v předešlých třech ročnících Extraligy žen by takový bodový zisk zajišťoval postup do čtvrtfinále play-off.

    Nejproduktivnější hráčkou Olomouce v základní části se stala Lucie Cholinská. Talentovaná osmnáctiletá sniperka stačila nastřílet 16 branek a přidat 16 asistencí. Nejlepší střelkyní však byla Tereza Mošťková (bilance 21+8), která se před sezónou vrátila z hostování v Židenicích. V brance pak zatím září mladá Martina Franková, jež zatím v průměru inkasuje jen něco málo přes čtyři branky na zápas. Zároveň ale díky své úspěšnosti zákroků 87,87 % zapsala nejlepší výkon ze všech extraligových golmanek, zájem si tak pro příští sezónu řekla o zájem z velmi lukrativních organizací. Zdatně jí sekunduje bývalá držitelka ocenění Brankářka sezóny a česká reprezentantka Lenka Kubíčková (momentálně 8,18 branek na zápas).
     
    FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
    Plzeňský florbal zažívá v letošní sezóně historický moment. Slavia, která má mužský celek až v Divizi a v nejvyšší soutěžích působí jen její junioři a dorostenci, se sice dlouhá léta pohybovala v ženské první lize, zásadní úlohu v ní hrála až loni. V roce 2016 k postupu do nejvyšší soutěže sice byly Západočešky velmi blízko, sítem přetěžké kvalifikace nicméně prošly až roku 2018. Po základní části první tým skupiny Západ nejprve vyřadil Tábor a následně i Hradec Králové se Vsetínem. Rozhodující pro přímý postup do Extraligy žen pak byla výhra nad Bulldogs Brno ve třetím zápase po prodloužení.

    Západočešky se sice v nejvyšší tuzemské soutěži prezentovaly sympatickým výkonem, v celé základní části ale spíše sbíraly nováčkovskou daň. Nezkušenost, nervozita, horší atletická připravenost, technické manko oproti soupeřům. To všechno tým spíše determinovalo k neúspěchům, přesto však Slavia dokázala i několikrát šokovat. V říjnu totiž zdolala na domácí půdě jak Tatran, tak i Židenice. Tyto dvě výhry však byly jediným bodovým ziskem svěřenkyň kouče Víta Procházky, což je nakonec předurčilo ke spíše očekávanému boji v play-down, když skončily na poslední 12. příčce.

    Pokud se podíváme na složení týmu, hlavní klíč k možnému udržení v nejvyšší soutěži je nutno hledat v sehranosti a týmovosti. Trenér Procházka navíc u ženského áčka trénuje už pravidelně po čtyři sezóny. mezi hlavní tváře týmu patří rokycanská odchovankyně Nikola Staňková, která během základní části posbírala sedm branek a devět asistencí. Trio Helena Böhmová (9+2), Michaela Mašková (9+1) a Anna Alexandra Suková (7+3) pak už na ni v týmové minitabulce produktivity mělo výraznější manko. V bráně se pak pravidelně střídaly Veronika Fišerová a Kateřina Fialová, obě měly velmi podobnou úspěšnost zákroků, jejich průměr gólů na zápas se pohybuje nad hodnotou 9.
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    FBS Olomouc
    23.02.2019 Olomouc x Panthers Praha 6:4
    16.02.2019 Plzeň x Olomouc 1:3
    10.02.2019 Chodov x Olomouc 7:1

    FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň
    24.02.2019 Vítkovice x Plzeň 13:4
    16.02.2019 Plzeň x Olomouc 1:3
    10.02.2019 Jičín x Plzeň 6:2
     
    Poslední 2 vzájemná utkání
    16.02.2019 Plzeň x Olomouc 1:3 (EŽ 2018/19)
    08.09.2018 Olomouc x Plzeň 9:4 (EŽ 2018/19)
     
    Rozhodčími tohoto utkání jsou Lukáš Amann a Radek Šiška, což je tradiční dvojice z Olomouckého kraje, jež však prozatím spíše píská nižší celostátní soutěže. Pro půjde teprve o druhý letošní odpískaný duel v Extralize žen.
     
    Úvodní sestavy:

    FBS Olomouc: Kubíčková (Franková) – Rozenbergová, Křížková, M. Grufíková, Pejzlová – Mošťková, Reimerová (C), Cholinská – B. Suchánková, Bořutová, Kylarová – Oháňková, Ryšavá, Slezáková.

    FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň: Fišerová (Šindelářová) – Volkmannová, Krňoulová, Vostracká, Nachtmanová, Denková, Havlová – Böhmová, Staňková (C), Drugdová – Mašková, Křemenáková, Suková – Urbanová, Košťálová, Vaníčková – Přerostová.

    Rozhodčí: Lukáš Axmann, Radek Šiška.
     
    Oba celky právě v této chvíli nastupují na hrací plochu, startujeme za malinký okamžik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Olomoucké florbalistky se zatím v této chvíli musí jen bránit. Plzeň na svého soupeře vyrukovala s opravdu kvalitní ofenzivní silou, což se možná až tak nečekalo. Kubíčková ale prozatím nemusela zasahovat.
     
    01:27
    Reimerová pronikala za obranu Plzně, jenomže míček jí až příliš ulétl. Fišerová ale dokázala co nejrychleji vypíchnout. Na druhou stranu nicméně zamířila Helena Böhmová, její trefa mířila do tyčky.
     
    02:33
    Plzeň prozatím ukazuje, že rozhodně nebude za outsidera. Motivace hostí je enormní, jejich nasazení zatím překračuje všechna očekávání. Olomouc se nedokáže dostat k míčku.
     
    03:31
    Anna Alexandra Suková se dostávala ke střelbě přes osu hřiště, nicméně Kubíčková dokázala její bombu z první dostatečně dobře vystihnout a předvádí velmi dobrý zákrok. Hanačky se mohou zformovat.
     
    04:45
    Zmek plzeňské Slavie na rozehrávku Olomouce je stále permanentní, konstantní po celou dobu držení míčku domácími. Dostat balónek přes půlící čáru je tak stále velmi těžkou disciplínou.
     
    05:24
    Mošťková se prodrala přes neprostupnou defenzivní zeď na velkém brankovišti a dokázala i zakončit. Z otočky se však její střela nemohla stát příliš nebezpečnou, Fišerová dokázala velmi brzy zasáhnout.
     
    06:47
    Hanačky se dostaly do útočného tlaku, leč větší následek jejich aktivita nakonec neměla. Slavie se zvládla zformovat a nepustit přes své těžiště osobní obrany jedinou střelu, Hanačky jsou stále relativně bezmocné s tímto faktem něco udělat.
     
    07:32
    Suchánková se rozhodla pro nekonvenční zakončení bekhendem v pozici velmi nečekané, avšak ani tak se nedočkala překvapení bránících hráček. Znovu se musí opakovat teze o velmi pevné obraně Plzně.
     
    08:15
    Helena Böhmová se dostala po chybě olomoucké obrany do náznaku brejku, jenomže její postup přes pravé křídlo nakonec nebyl výrazně nebezpečný. Ke střele se z časových důvodů přeci jen nedovedla.
     
    09:34
    Julie Volkmannová se ukázala na pravé straně při střelbě z větší dálky, nicméně její rána přes síto domácí obrany neproskákala. Domácí se mohou po zisku míčku přeci jen zformovat.
     
    10:05
    Cholinská dokázala svou genialitu krásnou nahrávkou po rychlém úniku, jenomže Mošťková její nabídky nevyužila. Míček ji poskočil a do poloprázdné se tak netrefila. Slavia měla obrovskou dávku štěstí.
     
    10:14
    Olomouc půjde poprvé do oslabení, Martina Pejzlová (OLO) totiž nedokázala v rámci pravidel odebrat míček v rohu. Sudí ji vykazují za hrubost na trestnou lavici.
     
    10:23
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Olomoucké florbalistky nedokázaly v oslabení ubránit postup kombinace hostí a po rychlé přihrávce na pravou stranu měla KATEŘINA ŠNEBERGOVÁ takřka půlku prázdné branky. Rychlý přesun Kubíčkové byl přeci jen jen slabou záchranou, balónek totiž končí i tak v síti. Asistence: Julie Volkamannová.
     
    11:55
    Olomouci se stále nedaří zformovat aktivní a účelnou kombinační formaci před plzeňskou brankou, Hanačky se tak musí vracet zpátky do zadních řad. Rozehrávka musí začít úplně od znovu.
     
    12:15
    Kubíčkové se nepovedl výhoz, neboť poslala míček pouze k nohám soupeřek. Olomouc se musí vracet zpátky do obranného rozestavení.
     
    13:35
    Plzeň nebyla daleko od skórování! Po rychlém brejku se prodrala Helena Böhmová na ose hřiště, jenomže její ránu přeci jen Kubíčková dokázala vytáhnout a vyrazit míček mimo hřiště. Domácí jsou po velkým tlakem.
     
    14:18
    Anna Alexandra Suková znovu málem poslala Plzeň do dvoubrankového vedení! Bomba od půlící čáry se však neujala, Kubíčková tarzaním skokem míček vyráží.
     
    15:24
    To jsou věci, další šance! Olomouc nebyla daleko od srovnání aktuálního stavu, leč Mošťková ve své stoprocentní šanci selhala. Před poloprázdnou brankou jen promáchla, Fišerová si mohla pořádně oddechnout.
     
    16:47
    Plzeň pokračuje v obrovském presu, ale Ivana Drugdová a Michaela Mašková nedokázaly přetavit své velmi zajímavé pozice v druhou branku Plzeňaček. Kubíčková předvedla jisté zákroky.
     
    17:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanačky se dostávají k vyrovnání! Olomouc se nyní dostala k delšímu tlaku, který proměnila mladá ANNA KŘÍŽKOVÁ v premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. Odchovankyně lutínského florbalu se prosadila po bombě od půlící čáry, Fišerová na míček, který vletěl do šibenice, ani neviděla. Bez asistence.
     
    18:47
    Domácí jsou i nadále pod tlakem, jenže jejich motivace se postupně zvyšuje díky aktuálnímu skóre. Olomoucká kombinace ale nadále není úplně stoprocentně přesná, což nahrává hostím.
     
    19:36
    Olomouc se dostala k tlaku, avšak po krátké době už se musí znovu vracet. Plzeňské florbalistky opravdu překvapují, zatím předvádějí velmi kvalitní výkon.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – Plzeň 7:11
     
    První třetina přinesla relativně nečekaný průběh. Hanačky měly patřit mezi jasné favoritky série play-down, jakým způsobem se dokázala Plzeň srovnat s protivníkem, který jen kvůli horší bilanci s Tatranem nepostoupil do play-off, je až, žoviálně řečeno, šokující. Slavia nebyla mnohokrát daleko od skórování, prozatím však domácí stačily své manko stáhnout a drží stále výrazně naděje. Zatím velmi zajímavý duel pokračuje v cca 17:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Mošťková se snažila dostat s míčkem směrem ke střeleckým pozicím, nicméně Hanačkám zatím nešlape přípravná fáze. Olomoucký ofenzivní tlak tak postrádá větší intenzitu.
     
    21:17
    Cholinská se prodrala na ose ke střelbě přes clonu na ose, jenomže bomba tahem neproskákala mezi tři tyče. Plzeň si může pořádně oddechnout, tohle mělo gólové parametry.
     
    22:05
    Anna Alexandra Suková (SLP) se nedokázala postarat o střílející Suchánkovou v rámci pravidel, když jí nechala hokejku mezi nohama. Po okatém podražení tak následuje trest za hrubost.
     
    22:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanačky se dostávají k využití přesilové hry! Po rychlém výjezdu na pravém křídle se prodrala MARTINA PEJZLOVÁ k dobře načasované přihrávce a svižnou ránou do šibenice překvapila Fišerovou. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    23:11
    Jedna z plzeňských hráček se dostala tvrdý úder do oblasti úst, zřejmě má rozseklý ret o rovnátka. Hra je tak na chvíli přerušena, na palubovku míří zdravotník.
     
    24:28
    Cholinská mířila do samostatného úniku, avšak Šárka Denková předvedla proti bývalé juniorské reprezentantce parádní defenzivní zákrok. Naprosto čistě jí odebrala před blafákem míček, Slavie se s velkým štěstím ubránila.
     
    25:41
    Plzeň se dostává v ofenzivní fázi výrazně do převahy, avšak svůj pres na hanáckou obranu zatím nedokáže přetavit ve větší šance. Domácí nicméně hrají na velkou hranu rizika.
     
    26:17
    Anna Alexandra Suková se dlouho snažila o tlak na levém křídle, avšak Hanačky jí zvládli s vidinou brejku obehrát. Plzeňská defenzíva se však stačila velmi brzy stáhnout.
     
    27:48
    Plzeň i nadále pokračuje ve velkém tlaku, Olomouc nyní neví, kde jí stojí hlava. Domácí florbalistky nestíhají těžiště hry přesunovat tak rychle, jak by bylo potřeba.
     
    28:37
    Nikola Staňková dostala možnost trestného střílení po zapískání pohybu Pejzlové v brankovišti. Kubíčková tentokrát opravdu měla velmi namále, její zákrok přišel nakonec po rozštěpu v pravou chvíli. Staňková v následném exekutorském momentu nájezd zahodila střelou do připravené brankářky domácích.
     
    28:37
    Nájezd byl už pískán v signalizovaném vyloučení, za viditelné sekání v předbrankovém prostoru si tak nyní půjde odsedět menší trest Barbora Suchánková (OLO).
     
    29:41
    Cholinská dokázala poslat krásný kros na naběhlou Mošťkovou, jenže její snaha o ekvilibristické zakončení nebyla nakonec úspěšná. Míček proletě vedle plzeňské brány.
     
    30:37
    Suchánková se vrací zpátky na hrací plochu, Olomouc dokázala své oslabení bez potíží ubránit. Plzeň se při něm nestačila dostat do výraznějšího presu.
     
    31:54
    Olomoucké hráčky se nyní dopustily celkem laciného taktického provinění, když okatě špatně vystřídaly. Za hru v šesti si půjde trest odsedět mladá Tereza Bořutová (OLO).
     
    32:55
    Kubíčková předvedla fantastické zákroky! Julie Volkmannová jí poslala do přebrankového prostoru hned trojici gólových střel, Kubíčková coby brankářka mezinárodních rozměrů ale ukázala své dovednosti v plné nahotě.
     
    33:42
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají k vytouženému vyrovnání! Obrovský boj se svedl po neproměněném brejku Cholinské před olomouckou branku, kde se dostala ke střelbě ANNA ALEXANDRA SUKOVÁ. Její bomba z velké vzdálenosti nakonec i díky cloně propadla přes bezmocnou Kubíčkovou až do sítě. Asistence: Ivana Drugdová.
     
    34:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další zvrat! Po rychlém rozhlédnutí se dostala LUCIE CHOLINSKÁ do své tradiční akce, když obalamutila soupeřku a po výjezdu z rohu se prodrala do zakončení. Fišerová reagovala příliš pozdě. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    35:46
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Zápas dostává další rozměr! Plzeňské florbalistky ještě rozhodně nic nevzdávají a dostaly se k dalšímu vyrovnání. Rychlý brejk přes střed nakonec dokázala JULIA VOLKMANNOVÁ dotáhnout až ke střele, která nečekaně propadla i takové brankářce, jakou je Lenka Kubíčková. Asistence: Aneta Nachtmanová.
     
    36:41
    Pejzlová se probojovala do přečíslení, jenomže střelbě tahem se nakonec nenaskytl prostor proskočit přes postavenou Fišerovou. Míček přeci jen dostal rotaci směrem mimo tři tyče. Hosté budou rozehrávat z rohu.
     
    37:18
    Ivana Drugdová měla znovu zajímavou šanci, nicméně Kubíčková byla připravena. Olomouc si nyní nepočíná v defenzívě zrovna příkladně, zapisuje mnoho ztrát.
     
    38:41
    Nikola Křemenáková leč malá vzrůstem, ale velká technickou dokonalostí, z rohu prověřila pozornost Kubíčkové, jenže domácí brankářka obstála. Domácí tým se může dostat k rozehrávce,
     
    39:14
    Hanačky se dostávaly velmi rychle do zajímavého brejku, nicméně Cholinská přeci jen byla v ofenzívě celkem osamocena. Olomouc tak v této chvíli musí znovu zařadit zpátečku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – Plzeň 12:14
     
    Druhá třetina přinesla velmi dynamický florbal plný šancí, ve kterém sice Olomouc měla menší čas zajímavou převahu, tak jak velely předzápasové analýzy. Domácí hráčky však nedokázaly zamezit plzeňskému vzdoru, Slavia to zvládla během třetiny hned dvakrát. Třetí třetina zajímavého duelu pokračuje v cca 17:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Oháňková se tlačila na velkém brankovišti ke střelbě tahem, nicméně Hanačky nezvládly její aktivitu podpořit. Osamocena v útoku tak raději balónek vrací zpět do obrany. Grufíková ale tlak nezvyšuje.
     
    41:35
    Anna Alexandra Suková se prodrala velmi rychle po zpracování míčku ke střelbě zápěstím, avšak Kubíčková byla velmi brzy připravena. Plzeňský projektil tak zvládla vyrazit. Velmi důležitý zákrok!
     
    42:18
    Julie Volkmannová si vytvořila velmi nadějnou šanci, když se ocitla sama na velkém brankovišti, kam jí přišla nahrávka od Böhmové. Ke střelbě se ale neprodrala, domácí bekyně ji v poslední chvíli zvládly obrat.
     
    43:35
    Fišerová se v brankovišti dokázala velmi dobře postavit soupeřovu tlaku a připisuje veledůležitý zákrok u své bližší tyče. Olomoucký výkon se postupem času zlepšuje.
     
    Dnešní utkání sleduje 104 diváků.
     
    44:42
    Hanačky se ubránily dlouhému presu Plzně, který byl v mnohých ohledech velice nebezpečný. Domácí tým se ovšem zvládl již obrnit, Plzni poslední dobou jakoby docházela šťáva.
     
    45:33
    Grufíková se výborném vypíchnutí dostávala do brejku, jenomže po její krásné nahrávce na Mošťkovou celá akce skončila. Pořádající oddíl celou situaci spíše přehrál.
     
    46:13
    Barbora Krňoulová obdržela při návratu do zadních pozic asi tvrdou ránu, neboť musí být v této chvíli ošetřována. Vrací se však na střídačku po svých.
     
    46:31
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeň jde podruhé v duelu do vedení! Hanačky se v této chvíli nechaly zatlačit do zadních pozic, čehož Slavia využila v parádní trefu pod horní tyčku. KATEŘINA ŠNEBERGOVÁ totiž svůj výjezd načasovala naprosto ideálně. Asistence: Julie Volkmannová.
     
    47:53
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeň je v obrovské euforii! Po rychlém brejku totiž olomoucký tým podruhé v krátké době inkasuje. Rychlá rána na branku se nešťastně odrazila od domácí ANNY KŘÍŽKOVÉ, která protečovala míček do vlastní sítě. Bez asistence.
     
    48:25
    Hanačky jsou momentálně ve velkém útlumu. Plzeň je v této chvíli hegemonem hřiště, když se po dlouhých minutách dostává do velkého presu. Předchozí olomoucké zlepšení a snaha o rozhodnutí je ta tam.
     
    49:43
    Michaela Mašková měla obrovskou tutovku! Její dorážka bekhedem ale nakonec ovšem letěla mimo tři tyče. Kubíčková si může pořádně oddechnout.
     
    50:14
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeňská euforie pokračuje stále dál! Drajv jakým nyní hosté rozrážejí olomouckou defenzívu je až nečekaný. Po rychlém přenesení hry na levém křídle se dostala ke střelbě ANETA NACHTMANOVÁ, jejíž bomba doskákala přímo do šibenice. Asistence: Nikola Staňková.
     
    50:14
    Domácí si vybírají oddechový čas!
     
    50:51
    Plzeňské florbalistky není půjdou do oslabení. Gabriela Vaníčková (SLP) půjde odsedět menší trest za sekání, které viděli sudí v rohu hřiště.
     
    51:27
    Parádní kombinace Olomouce je sice oku lahodící, jenže palba z levého křídla od Pejzlové nakonec nebyla účinná. Bomba z první letěla jen vedle brankovou konstrukci, Fišerová měla ale pořádně namále.
     
    52:53
    Olomoucké florbalistky sice svou první přesilovku nevyužily, ale po bojovném odehrání míčku ze strany Ivany Drugdové (SLP) se bude znovu vylučovat. Tentokrát za hru na zemi.
     
    53:28
    Olomouc odstřeluje plzeňskou branku s velkou kadencí, avšak bomby z velké vzdálenosti zatím s velkou parádou zastavuje Fišerová. Slavie chce za každou cenu vyhrát.
     
    54:53
    Drugdová se vrátila na hrací plochu, což znamená, že Hanačky nevyužily další přesilovou hru. Plzeň momentálně nabrala značné sebevědomí, domácí tak mají velké potíže.
     
    55:28
    Cholinská s Mošťkovou se snažily něco kloudného vymyslet na hraně brankoviště, ale zatím jim schází přesnost. Bojovnost hostí je taktéž velkým hráčem, zatím je příkladná.
     
    56:54
    Mošťková se Suchánkovou se postarala o větší nápor na plzeňskou klec, jenže nemají nic z toho. Slavia dokonale prostor před brankovištěm zavřela a spoléhá už spíše na brejky.
     
    57:26
    Olomoucké hráčky už viditelně cítí velkou frustraci. Hanačky ještě přesto zkouší v této chvíli power-play. Kubíčková je pryč z branky.
     
    58:35
    Helena Böhmová se prodrala i před dvojnásobnou přesilu ke střelbě z větší vzdálenosti, nicméně Kubíčková byla na tuto variantu připravena. Domácí ještě mohou do ofenzívy.
     
    59:58
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    A je tu ještě jeden úder! KATEŘINA ŠNEBERGOVÁ se dobře podívala a ze standardní situace poslala míček přímo za nepřipravenou Kubíčkovou. Olomoucké družstvo už je značně psychicky konsternováno. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – Plzeň 16:9
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – Plzeň 35:40
     
    Nejlepší hráčky utkání: Anna Křížková (Olomouc) – Julie Volkmannová (Plzeň)
     
    Třetí třetina přinesla velmi nečekaný průběh. Plzeň se totiž velmi nečekaným úderem dokázala dostat podruhé během duelu do vedení a exkluzivní obrannou prací si nakonec vysloužila naprosto neočekávané vítězství. Slavia se coby outsider dostává do jednobodového vedení, je otázkou, zda nastavený trend udrží i do dalších duelů celé série. Pokračujeme už zítra ve 14:30. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:35:31)

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 18. Křížková, 23. Pejzlová (Oháňková), 35. Cholinská (Oháňková) – 11. Šnebergrová (Volkmannová), 34. Suková (Drugdová), 36. Volkmannová (Nachtmanová), 47. Šnebergrová (Volkmannová), 48. Křížková (vla.), 51. Nachtmanová (Staňková), 60. Šnebergrová


    FBS Olomouc: Kubíčková (Franková) – Rozenbergová, Křížková, M. Grufíková, Pejzlová – Mošťková, Reimerová (C), Cholinská – B. Suchánková, Bořutová, Kylarová – Oháňková, Ryšavá, Slezáková.
    FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň: Fišerová (Šindelářová) – Volkmannová, Krňoulová, Vostracká, Nachtmanová, Denková, Havlová – Böhmová, Staňková (C), Drugdová – Mašková, Křemenáková, Suková – Urbanová, Košťálová, Vaníčková – Přerostová, Šnebergrová.

    Rozhodca: Lukáš Axmann, Radek Šiška

    Diváci: 104
    Olomouc 4 1 Slavia Plzeň
    #1 Sobota 09.03.2019 • 16:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 3:7
    #2 Nedeľa 10.03.2019 • 14:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 7:5
    #3 Sobota 16.03.2019 • 15:00
    Slavia Plzeň - Olomouc 2:3
    #4 Nedeľa 17.03.2019 • 14:00
    Slavia Plzeň - Olomouc 3:4 koniec po predl.
    #5 Streda 20.03.2019 • 19:30
    Olomouc - Slavia Plzeň 5:3