Bohemians – Vítkovice 3:8 (kon.) | Střešovice – Ostrava 2:3 (kon.) | Panthers – Chodov 3:10 (kon.)
Jičín – Ne 7:8 (kon.)
koniec
PSN Tatran Střešovice
2:3 (2:1, 0:1, 0:1) Stav série: 0:3
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
cz Sobota 09.03.2019, 16:00 • STODOLA Arena Střešovice • Play- off Extraligy žen CZ • Štvrťfinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Třetí zápas čtvrtfinále Extraligy žen čeká na domácí Tatran Teka Střešovice a FBC ČPP Bystroň Group Ostrava.

    Hostující florbalistky z Ostravy podle očekávání vedou v sérii 2:0 a ve třetím duelu můžou udělat důležitý krok k postupu. První zápas vyhrála Ostrava poměrně jednoznačně 6:1, ve druhém se ale natrápila a zvítězila až 4:3 po samostatných nájezdech.

    Nejproduktivnější hráčkou hostujícího týmu je s pěti body Nela Kapcová, která má bilanci 5+0. Druhá je pak Denisa Kotzurová, která posbírala čtyři asistence. Z hráček Tatranu si vede nejlépe Anna Válková. Ta vsítila dva góly.

    Uvidíme, zda ve třetím čtvrtfinále dojde ke zdramatizování série, nebo Ostrava odskočí a bude mít mečbol.
     
    Úvodní sestavy:

    Tatran Teka Střešovice: Ranochová (Drbalová) – Válková, Machková – Reková, Vachušková, Prontekerová – Reindlová, Viplerová, Zabavská – Houžvičková, Matěvosová, Vlachová – Rybínová, Kramperová.

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Lišková (Dupčáková) – Vavrečková, Rybičková, Kotzurová, Patakyová, Jurečková, Zuzaníková, Grossová, Kajfoszová – Žurková, Vrlíková, Lacková – Šablaturová, Greiplová, Káčová – Šromotová, Kapcová, K. Hudáková – P. Hudáková.

    Rozhodčí: Beranová, Hejnová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Úvodní buly utkání sice vyhrály domácí florbalistky, ale o první střelu na branku se postarala hostující Eliška Jurečková. Její střela však byla velmi slabá.
     
    01:02
    I hráčky Tatranu se dostaly do zakončení. S ním ale neměla Pavla Lišková vůbec žádné problémy.
     
    01:41
    Po nepříjemné srážce uprostřed hřiště se svíjí na zemi dvě hráčky Ostravy, konkrétně Veronika Káčová a Romana Žurková.
     
    01:41
    Obě hráčky už jsou nejspíš v pořádku a může se pokračovat ve hře.
     
    02:05
    Útok Ostravy se zastavil na výborně bránící Natálii Houžvičkové. Domácí tým tak může založit útok.
     
    02:31
    Ten však netrval o moc déle. Do úniku po levé straně se vydala Kateřina Šromotová a Hana Ranochová musela předvést první výborný zákrok dnešního odpoledne.
     
    03:35
    Od pravého mantinelu se do střely vytočila Karolína Šablaturová. Její střela však postrádala jak přesnost, tak razanci.
     
    04:42
    Další neúspěšný útok domácích hráček. Z levé strany se snažila Žaneta Reková najít zpětnou přihrávkou před brankou dobře stojící Markétu Prontekerovou. K té se ale míček díky dobrému obrannému zákroku nedostal.
     
    05:07
    Po výborné přihrávce na střed se dostala do obrovské šance Natálie Houžvičková. Ta udělala dlouhou kličku hostující gólmance, ale prázdnou branku přestřelila.
     
    05:40
    Tatran právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení. Hráčky Tatranu se dostaly do přečíslení dvou na jednu. Anna Válková se dostala z ideální střelecké pozice, ale v té našla před branku dobře nabíhající DANIELU REINDLOVOU. Ta se štěstím prostřelila Pavlu Liškovou.
    Asistence: Anna Válková.
     
    07:15
    Domácí florbalistky jsou i nadále aktivní a snaží se přidat druhou branku. Zatím jim však není přáno. Ostrava se brání s velkými problémy.
     
    08:39
    Střešovice první branka nakopla a ty jsou nastěhovány na útočné polovině. Lišková musí být stále ve střehu.
     
    09:36
    Další dobrá akce domácích. Nejprve Markéta Prontekerová hledala lépe postavenou spoluhráčku. K té se ovšem balonek nedostal a vrátil se k Prontekerové. Ta ale z levé strany Liškovou neprostřelila.
     
    10:52
    Po faulu hostující hráčky měl Tatran výhodu standardní situace. Z té však nevytěžil domácí celek vůbec nic.
     
    11:47
    Ostrava se snaží o vyrovnání. Teď přenesla hru z pravé strany na levou, odkud pálila jedna z hostujících obránkyň z první. Její pokus letěl mimo tři tyče.
     
    12:51
    Další útok Ostravy neměl příliš dlouhého trvání. Domácí hráčky se zdají být dnes velmi koncentrované a nedovolují zatím týmu ze Slezska příliš šancí.
     
    14:10
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ale z ničeho nic je srovnáno. Paulína Hudáková našla sbíhající DENISU KOTZUROVOU. Ta si naběhla mezi tři hráčky Tatranu a střelou z jedničky se nemýlila.
    Asistence: Paulína Hudáková.
     
    15:48
    Tatran právě vstřelil branku!
    Domácí jdou ale rychle opět do vedení. Se štěstím se dostal balonek na střed hřiště k MARKÉTĚ PRONTEKEROVÉ. Ta se do balonku opřela velmi tvrdě a nedala Liškové šanci.
    Asistence: Karolína Vachušková.
     
    17:21
    Od druhého vstřeleného gólu mají opět více míček na holích domácí florbalistky. Ale zatím pouze obléhají hostující polovinu.
     
    18:10
    Na druhé straně se ale k zakončení dostala z otočky Denisa Kotzurová. Ta však nechala vyniknout pouze domácí Ranochovou.
     
    19:10
    I nadále Tatran tlačí Ostravu. Opět jsou na útočné polovině, ale jejich útočné snažení momentálně končí na dobře bránících hráčkách Ostravy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina třetího čtvrtfinále mezi Střešovicemi a Ostravou. Spokojenější mohou jít do šatny domácí florbalistky, které vedou 2:1 a jsou lepším týmem. Uvidíme, co nám přinese část s pořadovým číslem dvě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    I začátek druhé třetiny nám zatím nabízí svižný a vyrovnaný florbal. Uvidíme, zda nám nastolené tempo vydrží i v dalším průběhu.
     
    21:32
    Dobrá šance Ostravy na vyrovnání. Romna Žurková našla od levého mantinelu na středu Alenu Zuzaníkovou. Ta však z dobré pozice nemířila mezi tři tyče.
     
    22:56
    Ve druhé dvacetiminutovce jsou to zatím hostující florbalistky, které jsou aktivnější. Tlačí se za vyrovnáním, ale bránu Tatranu zatím příliš netrefují.
     
    24:10
    A další šance ostravských hráček. Opět na středu hřiště byla volná jedna z útočnic, tentokrát Denisa Kotzurová. Její dobré zakončení ale zlikvidovala ještě lepším zákrokem Ranochová.
     
    25:05
    Střelu jedné z obránkyň tečovala před brankou Nela Kapcová. Míček však spadl na horní tyč a následně byl míček vyhozen mimo vymezené prostory.
     
    26:12
    Tentokrát pálila z levé strany Veronika Káčová. Její pokus srazila Adéla Kramperová a následně si míček ze vzduchu stáhla Hana Ranochová.
     
    27:37
    Hostující florbalistky šly do přečíslení tří na dvě. Míček držela prostřední Denisa Kotzurová. Ta vzala zakončení na sebe a trefila dobře chytající Ranochovou.
     
    28:35
    po dlouhé době také hrozba na druhé straně. Tam střílela Žaneta Reková. Bohužel pro Tatran ale úplně mimo.
     
    29:00
    Velkou chybu v hostující rozehrávce mohla potrestat Anna Válková. Ta však tváří v tvář Liškové neuspěla a přízemní pokus Válkové vyrazila.
     
    29:55
    Krásná kombinace Ostravy až do prázdné branky! Jenže tam z nepochopitelných důvodů naprosto selhala Nela Kapcová, která vůbec netrefila balonek.
     
    30:40
    Zápas se nám přehoupl do své druhé poloviny a Tatran stále drží nejtěsnější možný náskok. Ostrava je momentálně lepším týmem a tvrdě se tlačí za vyrovnáním.
     
    31:29
    Do brejku se proháčkovala Karolína Vachušková. Jenže ta se dostala z dobré střelecké pozice a Lišková ucpala všechny mezírky.
     
    33:18
    Krásný dlouhý pas teď dolétl přes celé hřiště až na volnou Markétu Vrlíkovou. Ta si na Ranochovou nepřišla.
     
    34:30
    Ve druhé třetině zatím stále čekáme na branku. Blíže k ní byly a stále jsou hráčky Ostravy. Jenže Ranochová dnes předvádí perfektní výkon.
     
    35:54
    Další rychlá kombinace hostí, kterou zakončovala dnes velmi agilní Nela Kapcová. Jenže závěr celé akce opět patřil Haně Ranochové.
     
    37:50
    Ve druhé části sledujeme stále stejný obrázek. Dobývání domácí obrany a hlavně snahu o prostřelení skvělé Ranochové. Ta v prostřední části zatím stále odolává.
     
    38:08
    Vyloučení v týmu Tatran Teka Střešovice (Karolína Vachušková – 5 min., Hrubost).
     
    38:46
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru velmi rychle. Po krásné kombinaci na levé straně zakončovala ze středu hřiště NELA KAPCOVÁ. Na její střelu neměla šanci Ranochová dosáhnout.
    Asistence: Pavla Kajfoszová.
     
    39:30
    Přesilovka Ostravy pokračuje i nadále, ale Tatran se v další minutě brání dobře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi čtyřicet minut dnešního duelu a Ostravě se podařilo vyrovnat díky přesilové hře ve 39. minutě. Hráčky ze Slezska přebraly ve druhé části iniciativu a jasně přehrávají své soupeřky. Do závěrečné periody navíc vstoupí stále s výhodou jedné hráčky v poli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Přesilová hra Ostravy pokračuje. Zatím se hostující florbalistky dostaly k jedné střele, kterou Ranochová vyrazila za mantinel.
     
    41:33
    Další průběh početní výhody se ostravským florbalistkám příliš nedaří. Tatran se z konce druhé třetiny poučil a brání na výbornou.
     
    42:25
    Stejná akce Ostravy jako před druhým gólem. Ze středu zakončovala Kapcová, jenže tentokrát přestřelila.
     
    43:00
    O zakončení se pokoušela Paulína Hudáková, jenže její pokus vyrazila ramenem Ranochová.
     
    43:04
    Domácí v plném počtu.
     
    44:46
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A Ostrava už je ve vedení! Hostující hráčky šly do přečíslení dvou na jednu a míček měla v držení PAULÍNA HUDÁKOVÁ. Ta předvedla krásnou individuální akci, když udělala Ranochové kličku a zakončila do prázdné branky.
    Asistence: Markéta Vrlíková.
     
    45:57
    Domácí se ihned snaží o vyrovnání. Jenže proti dobré střele se ještě lepším zákrokem prezentovala Lišková.
     
    46:28
    Další pokus Tatranu. Ovšem Lišková si skočila pro míček a uklidňuje svůj tým.
     
    47:09
    Eliška Machková teď na útočné polovině netrefila balonek a Ostrava šla do brejku. Jenže ten byl překombinovaný a nevzešlo z něj žádné zakončení.
     
    48:35
    Další útok Ostravy začíná až u Liškové a se založením příliš nepospíchají.
     
    49:51
    Útočná standardka z rohu hřiště od Tatranu přinesla pouze nepřesné zakončení z hole Barbory Zabavské.
     
    50:13
    Další útočné snažení Střešovic vedlo k dalšímu brejku Ostravy. Ale také k dalšímu neúspěšnému brejku.
     
    51:34
    Střela z otočky z levé strany jedné z ostravských hráček. Její střelu v klidu nohou vyrazila Ranochová.
     
    53:11
    Další střelecký pokus týmu ze Slezska. Postarala se o něj od pravého mantinelu Romana Žurková. Její pokus letěl hodně nad branku.
     
    53:38
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (Denisa Kotzurová – 2 min., Bránění ve hře).
     
    55:09
    Tatran má sice k dispozici přesilovou hru, ale převážně hraje na balonku Ostrava.
     
    55:11
    Vyloučení v týmu Tatran Teka Střešovice (Barbora Zabavská – 2 min., nadzvedání hokejky).
     
    55:38
    Hosté v plném počtu.
     
    56:26
    Hosté hrají přesilovou hru, ale zatím pouze drží balonek. Žádná střela na Ranochovou zatím neletěla.
     
    57:11
    Domácí v plném počtu.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty do konce třetí třetiny a Tatran stále ztrácí jednu branku.
     
    58:52
    Denisa Kotzurová mohla dát na rozdíl dvou branek. Jenže po krásné uvolnění přes jednu obránkyni si tváří v tvář Ranochové vylámala zuby na domácí brankářce.
     
    59:50
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:50
    Tatran to v posledních sekundách zkusí bez gólmanky.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce a Ostrava v něm vítězí 3:2 a připisuje si třetí bod v sérii. V první třetině byl sice lepší Tatran, ale od druhé části přebrala Ostrava iniciativu a byla lepším celkem. Zaslouženě si tak připsala třetí vítězství a zítra může celou sérii ukončit.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše a u dalšího onlajn přenosu na počtenou. (17:58:32)

    Aleš Skok

    Góly a asistencie: 6. Reindlová (Válková), 16. Prontekerová (Vachušková) – 15. Kotzurová (P. Hudáková), 39. Kapcová (Kajfoszová), 45. P. Hudáková (Vrlíková)


    PSN Tatran Střešovice: Ranochová (Drbalová) – Válková, Machková – Reková, Vachušková, Prontekerová – Reindlová, Viplerová, Zabavská – Houžvičková, Matěvosová, Vlachová – Rybínová, Kramperová.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Lišková (Dupčáková) – Vavrečková, Rybičková, Kotzurová, Patakyová, Jurečková, Zuzaníková, Grossová, Kajfoszová – Žurková, Vrlíková, Lacková – Šablaturová, Greiplová, Káčová – Šromotová, Kapcová, K. Hudáková – P. Hudáková.

    Rozhodca: Beranová, Hejnová

    Diváci: 105
    Střešovice 0 4 Ostrava
    #1 Sobota 02.03.2019 • 19:30
    Ostrava - Střešovice 6:1
    #2 Nedeľa 03.03.2019 • 16:00
    Ostrava - Střešovice 4:3 po s.n. (3:1)
    #3 Sobota 09.03.2019 • 16:00
    Střešovice - Ostrava 2:3
    #4 Nedeľa 10.03.2019 • 15:00
    Střešovice - Ostrava 1:10