B. Bystrica – Detva 5:0 (kon.) | Zvolen – Budapešť 4:0 (kon.)
po nadst. predĺž.
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 1:0, 1:1 - N 1:0)
BK Mladá Boleslav
cz Sobota 09.03.2019, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • ELIOD Extraliga dorostu (CZ) • Nadstavba D
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu ELIOD Extraligy dorostu. Dnešní zápas bude z hlediska postupu extrémně důležitý, jelikož se proti sobě utkají dva celky, které bojují patrně o jediné volné postupové místo – první pozici ve skupině. HC Dukla Jihlava od 12 hodin vyzve BK Mladou Boleslav.
     
    V tabulce se má situace tak, že Boleslav vede se ziskem 79 bodů. Druhá je Jihlava, která sice na "Bolku" ztrácí dva body, ale také má odehráno o zápas více. Klíčem k postupu tak bude patrně pouze první místo. Ze tří skupin totiž postoupí ještě nejlepší tým z druhých míst, kterým patrně bude Chomutov.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Horák) – Adam, D. Moravec, Vranka, Chvátal, Hrbek, Sapík – Pigl, Pavelec, Broža – Zdarsa, Menšík, Báťa – Juřička, Melenovský, Jungwirth – Bulík, Štorek, Mlejnek. Trenér: Štěpán Moravec

    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Houserek) – T. Moravec, Rajgl, Šercl, Žabka, Hrouda, Křepelka – Kredl, Plíšek, Haas – Gardoň, Sluka, Ďurač – Urban, Strnádek, Peca – Pavlík. Trenér: Jiří Zörkler

    Rozhodčí: Skopal – Rampír, Horký.
     
    Na stadion dnes dorazili i jihlavští kotelníci, takže budeme mít o atmosféru postaráno. To je jedině dobře!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hned po buly zavelela Dukla do útoku. Ondřej Broža pálil ostře z levého kruhu, ale mířil nad horní tyčku.
     
    00:27
    Na druhé straně prověřil domácího gólmana Oskar Haas, ale našel jen připravenou lapačku Maláče.
     
    02:11
    První lajna Mladé Boleslavi je hodně aktivní. Nyní zkoušel střelu z osy hřiště David Kredl, jenže mířil nad branku.
     
    02:38
    Vranka vyslal dlouhou přihrávkou do útoku Šimon Zdarsa, ovšem jihlavskému útočníkovi utekl na útočné modré kotouč.
     
    03:19
    Hraje se zatím nahoru – dolu. Ale také zatím bez výraznějších šancí.
     
    03:59
    Jonáš Jungwirth zkoušel před brankou proti protihráči stahovačku, ten mu však puk vypíchl.
     
    04:28
    Šimon Juřička se po hezké individuální akci natlačil až před Stuchlíka, kterého zkoušel oklamat bekhendem, ale na bližší tyči neuspěl. Tento prostor si mladoboleslavský gólman pohlídal.
     
    05:33
    Situace dva na jednoho v podání Dukly. Pigl servíroval z pravé strany přihrávku před branku na Daniela Pavelce, který však při zakončení promáchl do prázdna.
     
    05:45
    Menšíkova tvrdá rána na vzdálenější tyč nadělala Stuchlíkovi problémy, avšak gólman hostí nakonec dokázal kotouč udržet před brankovou čárou.
     
    07:20
    Během letošní sezony jsme si zvykli, že zápasy Dukly a Mladé Boleslavi jsou poměrně vyhrocené. Uvidíme, co přinese dnešní důležitý zápas. Zatím se hraje bez náznaků nějaké tvrdé hry.
     
    07:44
    Puk opustil hrací plochu, bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    08:13
    Sluka vyzýval střílenou přihrávkou k zakončení nebo spíše teči svého spoluhráče Matěje Gardoně, který na kotouč těsně nedosáhl a nemohl ho tak usměrnit mezi tři tyče.
     
    09:01
    Po signalizovaném ofsajdu musí Dukla opustit útočné pásmo.
     
    09:36
    Jindřich Plíšek si najel mezi kruhy a zkusil vystřelit, leč jeho pokus byl holí domácího obránce zblokován mimo tři tyče.
     
    10:19
    Nahození Borise Žabky asi Maláč přes dva hráče vůbec neviděl, ale domácí gólman stál nakonec přesně tam, kde stát měl.
     
    11:10
    Ondřej Broža se zkoušel proháčkovat přes dva obránce k brance. Prvního beka soupeře obešel, druhého již nikoliv.
     
    12:06
    Před dotírajícím Šimonem Zdarsou zastavil kotouč gólman Marek Stuchlík, který ještě dostal od domácího útočníka sprchu v podobě ledové tříště – zabrzdil těsně před ním.
     
    13:44
    Matyáš Sapík zkusil nahodit puk od modré na branku, ale také jeho pokus byl zblokován hráči soupeře.
     
    14:53
    Matěj Gardoň byl nyní jak magnet, ke kterému se stahuje puk. Nejprve zastavil jihlavský průnik, poté další a nakonec uspěl i se zblokováním přihrávky.
     
    16:55
    Tobias Adam šikovně vyvezl puk z vlastního obranného pásma až na druhou modrou a předal jej následně spoluhráči, který jej ale nezpracoval ideálně a dobrá akce tak vyšuměla do ztracena.
     
    18:20
    V dnešním utkání vidíme první vyloučení, a to na jihlavské straně. Matouš Menšík jde na dvě minuty ven za podrážení a určitě by byl rád, aby vydržel na trestné až do konce třetiny.
     
    18:42
    Hosté nezakombinovali dobře, přichází o puk a ještě si museli dát pozor, aby u vyhozeného kotouče nebyl jako první Ondřej Broža.
     
    19:00
    V probíhající poslední minutě první třetiny si Filip Maláč zapisuje dobrý zákrok proti střele Tomáše Rajgla.
     
    19:16
    U mantinelu leží jeden z mladoboleslavských hráčů. Bohužel nemohu sloužit, co se stalo. Důležité je, že po pár sekundách vstává a odjíždí po svých na střídačku.
     
    19:34
    Bojovat, hoši bojovat, zní nyní pokřik z jihlavského kotle. A to celkem pochopitelný – Mladá Boleslav totiž svírá Duklu v jejím obranném pásmu.
     
    19:55
    Domácí se ale nyní osvobozují.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Na obou stranách nebylo k vidění moc šancí. Jihlava se mohla prosadit dvakrát, Mladá Boleslav jednou, nicméně ani jeden hráč nerozvlnil síť za zády soupeřova brankáře a proto je stav 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Matouš Menšík je na ledě a Dukla hraje v pěti.
     
    21:45
    Jihlavští hokejisté se drželi v útočném pásmu, ale poté přišla poměrně prudká přihrávka, kterou už David Bulík na prknech nemohl zastavit.
     
    22:46
    Marek Chvátal se po pravé straně hezky natlačil až před branku, když si udělal prostor a využil svojí šikovnost. Zkusil zatlačit Stuchlíkovi kotouč pod betony do sítě, ale to se mu nepodařilo, jelikož byl seknut soupeřem. Trestné střílení neuvidíme, jihlavskou přesilovku ano.
     
    22:46
    Jindřich Plíšek sekl Marka Chvátala a dostává dvě minuty
     
    23:50
    Jihlavští hokejisté se drží v útočném pásmu a svírají soupeře před jeho klecí. Gólový úder ale nepřichází, Menšík dorážel puk z pravé strany vedle.
     
    24:15
    Nepřeháním, domácí měli nyní místy drtivý tlak, jenže přišlo spousty přihrávek a pouze jediná střela. Stuchlík jí dokázal pokrýt.
     
    24:46
    Mladá Boleslav hraje v plném počtu.
     
    25:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní ale už jde Dukla do vedení. Báťa vyslal do protiútoku MATYÁŠE SAPÍKA, který tváří v tvář Stuchlíkovi našel mezeru pod jeho betony, kterou puk prošel do sítě. Asistence: Šimon Báťa.
     
    26:47
    Hodně nepříjemnou střelu těsně nad betonem vyslal na Filipa Maláče útočník hostí Dominik Ďurač. Domácí gólman na poslední chvíli stačil puk vyrazit, když dal lapačku o něco níže.
     
    28:31
    Marek Chvátal se s tím nerozpakoval a od modré vyslal tvrdou střelu. Řekl bych, že i nyní neměl Stuchlík výhled zcela dobrý, ovšem kotouč dokázal vyrazit.
     
    29:35
    Po závaru před jihlavskou brankou nebylo chvíli patrné, kde je kotouč. Nejlépe se ale s nastalou situací popasoval Chvátal, který si puk našel jako první a vyvezl ho dopředu.
     
    30:05
    Dvě zajímavé jihlavské situace. Nejprve pláchl obran hostí Šimon Juřička, ale gólmana Stuchlíka nepřekonal, neboť se puk zastavil před jeho brankovou čárou. Poté po tvrdé střele Hrbka vyrazil mladoboleslavský gólman puk jen vedle sebe a ten směřoval pomalu k brance, odkud ho odklidili boleslavští hráči.
     
    31:43
    Jihlavští hokejisté jsou po prvním vstřeleném gólu nabuzení a častěji se dostávají před branku soupeře. Marek Stuchlík jim ale zatím oslavy z druhé branky nedovoluje.
     
    32:40
    Šimon Zdarsa viděl, že je před Stuchlíkem naskládáno dost hráčů. Vystřelil tedy, ale i tento kotouč dokázal strážce mladoboleslavské svatyně vyrazit.
     
    34:50
    Mladá Boleslav se po delším času opět dostala před jihlavskou branku a kombinuje. Ale zatím je to také spíše házení puku po prknech.
     
    35:22
    Ke střele se Mladá Boleslav nedostala a nyní domácí vyhazují kotouč do středního pásma.
     
    35:49
    Matouš Menšík drze prokličkoval až před Stuchlíka, kterému zkoušel vymést šibenici nad pravým ramenem, ale mířil o něco výše, než by pro něj bylo záhodno.
     
    37:48
    Z levého kruhu pálil Ondřej Broža, aby Marek Stuchlík jeho střelu vyrazil. Nedlouho poté se kotouč odrazil pro změnu na pravou stranu, kde byl Matouš Menšík a jeho střelu gólman hostí rovnou pokryl.
     
    38:35
    Jihlava je nyní opět trošku v tlaku, ale bez gólových šancí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    A jen jsem to napsal, tak si Ondřej Broža sjel mezi kruhy a tvrdě vypálil, leč minul prostor u levé tyčky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco první třetina nebyla úplně záživná, druhé dějství už mělo o něco vyšší grády. Jihlavští hokejisté se po zásluze ujali vedení, když se v šestadvacáté minutě trefil Matyáš Sapík. Červenožlutý celek mohl své vedení i navýšit, ale hosty zatím drží gólman Marek Stuchlík. Proto je stav jen 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Do třetí části vstoupili hosté aktivně. Maláč již musel řešit jeden závar před svojí brankou a poté šla tvrdá rána Tomáše Moravce vedle branky.
     
    42:09
    Stuchlík dokázal vyrazit kotouč po tom, co se před ním zjevil Jonáš Jungwirth. Hezký zákrok gólmana Mladé Boleslavi.
     
    42:29
    Jihlavská akce končí ofsajdem.
     
    43:16
    Hra bude na okamžik přerušena. Branka za Maláčem nevydržela nápor hostí do brankoviště a je posunutá.
     
    43:44
    Zadovka Báti na Menšíka byla sice hezká a povedená, nicméně šla do ofsajdu.
     
    45:24
    Mladoboleslavští rozjíždí další útočnou akci, která ale rychle skončila, jelikož ve středním pásmu dobře napadal Matouš Menšík.
     
    45:50
    A nejenže napadal, nyní se ještě dostal mezi kruhy k nebezpečné střele, po které puk prolétl těsně vedle pravé tyčky.
     
    46:33
    Filip Maláč nyní zachránil svůj tým! Nejprve z bezprostřední blízkosti výborně vychytal střelu Jindřicha Plíška na lapačku, poté si poradil i s jeho bekhendovou dorážkou, která šla pod horní tyčku.
     
    47:55
    Po nebezpečné střele Urbana nyní Maláč chvilku nevěděl, kde má kotouč. Ten se nacházel za jeho zády, ale bezpečně před brankovou čárou a domácí ho poté rychle odklidili pryč. Samozřejmě puk, ne Maláče.
     
    48:55
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    50:11
    Pavelec dostal dobrou nahrávku mezi kruhy a rychle vystřelil směrem k tyči, kde byl levý beton Stuchlíka.
     
    51:26
    Tomáš Moravec se na útočné modré obtáčel kolem soupeře, ale k zakončení se nakonec přes rychlý přístup soupeře nedostal.
     
    52:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Obrovská radost domácích! VÁCLAV VRANKA dostal po Hrbkově přihrávce puk před branku a nekompromisně propálil Stuchlíka, který tentokrát neměl nárok. Asistence: Martin Hrbek.
     
    52:56
    Dvě minuty přesilovky pět na tři. To je obrovská šance pro Mladou Boleslav, jak ještě se zápasem něco udělat. Martin Pigl i David Moravec nyní budou trnout na trestné lavici.
     
    53:15
    Matouš Menšík vybojoval za brankou kotouč a bryskně ho poslal přes všechny čáry.
     
    53:53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je zaděláno na drama. Od modré vystřelil TOMÁŠ RAJGL a jeho projektil po ledě zapadl přesně k levé tyči. Asistence: Dominik Ďurač.
     
    53:53
    Dukla si vyžádala oddechový čas.
     
    54:32
    Maláč se výborně natáhl v brankovišti a nedovolil Oskaru Haasovi lepší zakončení.
     
    54:39
    Střelu od modré schytal před brankou jeden clonící kapitán Mladé Boleslavi Boris Žabka. Maláč obratem sáhl po puku a stáhl ho do své výstroje. Po pár desítkách sekund už Žabka, s bolestivou grimasou v obličeji, odjíždí na střídačku.
     
    54:56
    Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu.
     
    56:07
    Pavelec rychle dojel Piglovo protečování puku do útočného pásma, takže se o zakázané uvolnění nejednalo. Pigl totiž dával kotouč dopředu ještě před červenou. Dukla se ale dlouhou v pásmu nezdržela.
     
    56:53
    Pokud jsem nyní dobře viděl, tak jedna z nenápadných střel hostí zacinkala na břevno jihlavské branky. Z protiútoku vyprášil Broža betony Stuchlíka.
     
    57:33
    Menšíkova střela z kruhů těsně minula cíl, kam asi domácí útočník mířil – do levé šibenice.
     
    57:49
    Jihlava dobře napadala rozehrávku soupeře a za aktivitu byla odměněna střelou v podání Tobiase Adama, kterou si ale Stuchlík našel.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:14
    Matěj Gardoň si nevybral na faul vhodnou dobu. Tak moc se chtěl dostat k puku, až při své snaze hákoval a Jihlava bude mít výhodu přesilové hry. To je za stavu 2:1 přesně 106 sekund před koncem vítaný jev.
     
    58:43
    Domácí se samozřejmě nikam neženou, takže jim nevadí dvě vyhození hostí do středního pásma.
     
    59:24
    Pigl z předbrankového prostoru hezky tečoval puk, bohužel pro něj a pro Duklu jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    59:52
    Puk po zásahu hostí skončil mimo hrací plochu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    Jihlavští hokejisté dokázali ve třetí části jednobrankový náskok uhájit. Domácí sice od 53. minuty vedli 2:0, když se prosadil Václav Vranka, jenže pak přišly dva jihlavské fauly a tím znamenající dvouminutová dvojnásobná přesilovka Mladé Boleslavi. "Bolka" ale dokázala jen snížit zásluhou Tomáše Rajgla na konečných 2:1 a nyní se jde do prodloužení.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:17
    Se začátkem nadstavby přichází zakázané uvolnění hostí.
     
    61:23
    I tohle přináší nastavení. Hraje se nahoru – dolu a hokej baví! Před brankou Stuchlíka se neprosadil Chvátal, poté hosté jeli do přečíslení dva na jednoho, ze kterého nejlépe vzešel Marek Urban. Tváří v tvář Maláče ale nepřekonal. Vzápětí měla i Jihlava šanci na protiútok, který také hrála, ale Martin Pigl nepřihrál a když k němu přijel druhý hráč soupeře, tak puk ztratil.
     
    62:58
    Hra se nyní trošku uklidnila, oba týmy se vzájemně hlídají.
     
    63:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Už to ale neplatí! MATOUŠ MENŠÍK si nabruslil mezi kruhy a první střelou, která byla už tak utěšená, Stuchlíka nepřekonal. Ale dostal se ihned k odraženému puku, který vzápětí nekompromisně nakouřil do sítě! Asistence: Tobias Adam.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Jihlavští hokejisté nakonec zvládli i nadstavbu, když rozhodl v čase 63:11 Matouš Menšík. Domácí forvard sice napoprvé gólmana nepřekonal, ale odražený puk již bezpečně uklidil do sítě a posunul Duklu na první místo tabulky.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila Mladou Boleslav za čtyři body, když vyhrála 2:1 a 1:0 v nadstavbě, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (10:31:53)

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 26. Sapík (Báťa), 53. Vranka (Hrbek), 64. Menšík (Adam) – 54. Rajgl (Ďurač)


    HC Dukla Jihlava: Maláč (Horák) – Adam, D. Moravec, Vranka, Chvátal, Hrbek, Sapík – Pigl, Pavelec, Broža – Zdarsa, Menšík, Báťa – Juřička, Melenovský, Jungwirth – Bulík, Štorek, Mlejnek. Trenér: Štěpán Moravec
    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Houserek) – T. Moravec, Rajgl, Šercl, Žabka, Hrouda, Křepelka – Kredl, Plíšek, Haas – Gardoň, Sluka, Ďurač – Urban, Strnádek, Peca – Pavlík. Trenér: Jiří Zörkler

    Rozhodca: Skopal – Rampír, Horký