Alavés – Eibar 1:1 (kon.) | Atlético Madrid – Leganés 1:0 (kon.) | Barcelona – Rayo Vallecano 3:1 (kon.)
Getafe – Huesca 2:1 (kon.)
koniec
Getafe CF
2:1 (0:1)
SD Huesca
Sobota 09.03.2019, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez, Getafe • Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Getafe CF – SD Huesca, ktorý sa odohrá v 27. kole španielskej Primera Division. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Getafe CF

    Domáci tím zažíva skvelú sezónu a reálne je v hre o Ligu majstrov. Pred týmto kolom bol na štvrtom mieste o dva body pred piatym Alavésom. Forma Getafe je skvelá – v posledných piatich zápasoch neprehralo a z posledných desiatich zápasov prehralo len v súboji s prvou Barcelonou a druhým Atléticom Madrid. Getafe veľa gólov nedáva, je však úspešné kvôli skvelej obrane, ktorá je treťou najlepšou v súťaži (23 strelených gólov). Doma sa však Getafe až tak nedarí, keď je až deviatym najlepším domácim tímom. Do tohto zápasu však ide ako jasný favorit.

    Posledných 5 zápasov:
    Levante – Getafe 0:0
    Getafe – Celta Vigo 3:1
    Eibar – Getafe 2:2
    Getafe – Vallecano 2:1
    Betis – Getafe 1:2
     
    SD Huesca

    Hostia sa po katastrofálnej prvej časti sezóny chytili a v roku 2019 majú zatiaľ veľmi dobrú formu. Huesca je stále posledná, vrátila sa však do boja o záchranu a na predposledné Vallecano už stráca len jeden bod. Na sedemnástu Celtu Vigo stráca len tri body. Huesca z posledných šiestich zápasov vyťažila 11 bodov a prehrala len s Bilbaom. Vonku sa jej ale vôbec nedarí, keď v 13 zápasoch na cudzích ihriskách získala len 9 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Huesca – Valladolid 4:0
    Girona – Huesca 0:2
    Huesca – Athletic Bilbao 0:1
    Espanyol – Huesca 1:1
    Huesca – Sevilla 2:1
     
    Vzájomné zápasy

    Huesca a Getafe sa stretávajú v Primera Division v tejto sezóne prvýkrát. Prvý vzájomný zápas v Huesce sa skončil remízou 1:1. Okrem toho sa ešte spolu stretli štyrikrát v druhej lige. Raz vyhralo Getafe a trikrát sa zrodila remíza, čo znamená, že Huesca Getafe doteraz nikdy nezdolala.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Chichizola – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Antunes – Foulquier, Arambarri, Maksimović, Portillo – Ángel Rodríguez, Jaime Mata.
    Náhradníci: Yáñez – Sáiz, Miquel, Duro, Oliveira, J. Molina, Flamini.

    SD Huesca: R. Santamaría – Etxeita (C), Diéguez, Musto – Ferreiro, Y. Herrera, Moisés Gómez, Galán – Añor, Ávila – Gallego.
    Náhradníci: Jovanović – Camacho, Uche, Gallar, Aguilera, Cucho, Javito.

    Rozhodca: Prieto Iglesias.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o chvíľu začne. Domáce Getafe bude hrať v modrých dresoch, hostia v bielych s červeným krížom na hrudi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí okamžite vyrazili do útoku. Hostia ich ale zatlačili naspäť a obrancovia domácich tak musia rozohrávať útočnú akciu znovu spred vlastnej šestnástke.
     
    2
    Hostia prvýkrát v zápase získali loptu a dostali sa na útočnú polovicu, po krátkej kombinácii na ľavej strane ale o loptu prišli.
     
    3
    Domáci znovu rozohrávajú z vlastnej obrany. Mata potom uvoľnil prihrávkou na ľavú stranu Antunesa, ktorého center odhlavičkovala obrana hostí.
     
    4
    Suárez našiel kolmicou Foulquiera, ktorý sa rozhodol strieľať z pravej strany z pomerne ťažkej pozície. Bolo to ale zlé rozhodnutie, namieril totiž vysoko nad bránu Huescy.
     
    5
    Diéguez vrátil brankárovi Santamaríovi veľmi riskantnú malú domov a brankár hostí pred napádajúcim Jaimem Marom nemal inú možnosť, ako loptu odkopnúť do autu.
     
    5
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Suáreza Javier Galán (SD Huesca). Nasledovať bude priamy kop Getafe.
     
    6
    Sám faulovaný Suárez rozohrával priamy kop, nacentroval ale veľmi zle a obrana hostí loptu bez problémov poslala na polovicu domácich.
     
    8
    Cabrera trafil v hlavičkovom súboji lakťom do hlavy Gallega. Priamy kop tak získava i Huesca.
     
    9
    Huesca rozohrala priamy kop signálom po zemi, Añorova strela ale neprešla a po menšom závare loptu odkopli do bezpečia domáci obrancovia.
     
    10
    Foulquier sa snažil o individuálny prienik na pravom krídle, loptu ale odkopol na rohový kop Musto.
     
    11
    Jeho rozohrávka sa však domácim vôbec nevydarila. Rozohrávku na krátko zachytili domáci obrancovia a hostia vyrazili do útoku.
     
    12
    Držanie lopty: 55 % : 45 %
     
    13
    Portillo po zisku lopty založil rýchly protiútok Getafe, sám ho ale potom pokazil nepresnou prihrávkou na nabiehajúceho Jaimeho Matu.
     
    14
    Domáci tak museli prejsť do postupného útoku, na ten sú ale hostia zatiaľ veľmi dobre pripravení.
     
    15
    Maksimović uvoľnil do nábehu na pravom krídle Foulquiera, tomu ale loptu odkopol na rohový kop Diéguez.
     
    17
    Jaime Mata stratil loptu v súboji s Añorom, tomu ale lopta pri pokuse o prienik odskočila do autu.
     
    18
    Domáci postupne získavajú prevahu a tlačia hostí do obrany. Suárez hľadal oblúčikom za obranu nabiehajúceho Maksimovića, pre Srba bola ale táto prihrávka napokon príliš dlhá.
     
    20
    Antunes vysunul do nábehu na ľavom krídle Portilla, tomu ale loptu odkopol do autu Ferreiro.
     
    21
    Jaime Mata si spracoval kolmý pas zo stredu poľa, pokryl si loptu pred brániacim Mustom a z ostrého uhla vystrelil, avšak len do bočnej siete.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Xabier Etxeita (SD Huesca), ktorý trafil rukou do tváre Maksimovića.
     
    23
    Foulquier si narazil loptu so Suárezom a centroval z pravého krídla do pokutového územia Huescy, Musto ale loptu tečoval na rohový kop domácich.
     
    24
    Rohový kop nepriniesol nebezpečenstvo pred bránu hostí. Etxeita ale následne podrazil Matu a Getafe tak získava priamy kop z ľavej strany.
     
    26
    Center z priameho kopu znovu odhlavičkovala obrana hostí, domáci ale vybojovali aspoň rohový kop.
     
    27
    Mata hlavičkoval po centri z rohového kopu Getafe, v záklone ale len predĺžil loptu za seba.
     
    28
    Foulquier sa uvoľnil na pravom krídle a strieľaným centrom hľadal na zadnej tyči Ángela Rodrígueza, ktorý ale loptu netrafil.
     
    29
    Prvá väčšia príležitosť domácich! Na rohový kop si najvyššie vyskočil Cabrera, ktorého hlavičku musel skvelým zákrokom vyraziť brankár Huescy Santamaría.
    29. Leandro Cabrera (GET)
     
    31
    Žiaden strhujúci zápas sa dnes nehrá, naopak, oba tímy sú ladené skôr bojovne ako technicky. Getafe má loptu o niečo častejšie, na streleckých pokusoch to ale zatiaľ veľmi nevidieť.
     
    32
    Ávila trafil v hlavičkovom súboji zozadu Foulquiera, ktorý musí byť ošetrený.
     
    33
    Foulquier sa po krátkom ošetrení vracia do hry, zápas tak môže pokračovať. Mata si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice, pritom ale fauloval obrancu hostí Diégueza.
     
    34
    Gallego sklepol hlavou loptu za seba na Ávilu, ten si ju ale predkopol do autu. Následne loptu od zlosti zakopol až za bránu domácich. Hlavný rozhodca mu dohovára.
     
    35
    Tím Huesca práve strelil gól!
    Hostia po jednoduchej akcii otvárajú skóre! Ferreiro uvoľnil na pravej strane do nábehu Ávilu, ktorý nacentroval do šestnástky a úplne voľný ENRIC GALLEGO zblízka poslal loptu za bezmocného domáceho brankára Chichizolu.
    35. Enric Gallego (HSC) - 0:1
     
    37
    Gól je pre domácich hráčov i fanúšikov menším šokom. Huesca totiž doteraz poriadne nedokázala ani len prejsť na útočnú polovicu.
     
    38
    Añor sa ocitol po pase Herreru za obranu v ofsajde.
     
    39
    Na rozohrávku ofsajdu si nabiehal Jaime Mata, ktorý však v hlavičkovom súboji fauloval kapitána hostí Etxeitu.
     
    40
    Ferreiro sa previnil faulom proti Antunesovi. I jemu hlavný rozhodca dohovára.
     
    42
    Domáci v závere prvého polčasu tlačia hostí k ich pokutovému územiu, cez ich dobre zorganizovanú obranu sa im ale nedarí dostať do streleckého zakončenia.
     
    43
    Ávila hneď po zisku lopty hľadal prenesením hry na opačnú stranu Ferreira, dobre ale prečítal hru domáci brankár Chichizola, ktorý sa dostal k lopte ako prvý.
     
    44
    Suárez si dvakrát narazil loptu s Portillom, pri druhej prihrávke ich ale o loptu pripravil Moisés Gómez.
     
    45
    Dakonam v hlavičkovom súboji s omnoho vyšším útočníkom Huescy Gallegom fauloval lakťom.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Arambarri pripravil o loptu Gallega a potiahol loptu do rýchleho protiútoku, namiesto prihrávky ale vystrelil sám spoza šestnástky. Namieril však nad bránu hostí.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme nevideli žiadny strhujúci futbal. Hra sa odohrávala prevažne v strede poľa a aj keď bolo domáce Getafe aktívnejšie, tak sa k streleckým pokusom dostalo len sporadicky. Oba tímy mali po jednej gólovej príležitosti, Huesca ju ale na rozdiel od domácich dokázala premeniť a po prvom polčase trochu prekvapivo vedie 1:0. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú v druhom polčase domáci.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Ángel Rodríguez, prichádza Jorge Molina.
     
    47
    Po faule na polovici Getafe získali hostia priamy kop. Ten rozohral Ávila slabým centrom, ktorý bez problémov chytil domáci brankár Chichizola.
     
    48
    Na opačnej strane centroval z pravej strany Foulquier, nacentroval ale až za bránu Santamaríu.
     
    50
    Getafe dalo gól!
    Je vyrovnané! Striedajúci Molina posunul loptu na ľavú stranu JAIMEMU MATOVI a ten strelou z prvej k vzdialenejšej tyči prekonal brankára Santamaríu.
    50. Jaime Mata (GET) - 1:1
     
    52
    Gól ešte kontroloval videorozhodca kvôli možnému ofsajdu Molinu, ten sa ale nepotvrdil. Jaime Mata tak strieľa vyrovnávajúci gól Getafe.
     
    53
    Strely: 4:4
     
    54
    Molina si chcel s Matom zopakovať gólovú spoluprácu, tentokrát ale nevyšla. Prihrávkou na ľavú stranu opäť uvoľnil svojho kolegu, ten ale z prvej tentokrát namieril nad bránu Huescy.
     
    56
    Ferreiro sa snažil o rýchly útok Huescy, prekážka menom Antunes ho ale vytlačila do strany. Následný pas na Gallega už bol veľmi nepresný a skončil v rukaviciach domáceho brankára Chichizolu.
     
    57
    Ávila predlžoval hlavou nákop zo stredu poľa na Gallega, avšak nepresne. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    59
    Diéguez zablokoval center sprava na rohový kop. Na rohy aktuálne vedie Getafe 8:0.
     
    60
    Obrana hostí odhlavičkovala center z rohu k Antunesovi, ktorého tvrdú strelu musel vyraziť brankár Santamaría.
     
    60
    Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza Juanpi Añor, prichádza Álex Gallar.
     
    62
    Domáci v druhom polčase výrazne zvýšili svoju aktivitu a čoraz viac ohrozujú bránu hostí. S Antunesovým centrom si ale hravo poradil brankár Huescy.
     
    63
    Huesca sa snažila trochu upokojiť hru prihrávkami medzi vlastnými obrancami, toto upokojovanie ale nemalo dlhé trvanie, pretože po nepresnej prihrávke Musta skončila lopta v aute.
     
    64
    Arambarri si prebral loptu v stredovom kruhu, potiahol si ju cez trojicu hráčov Huescy až k pokutovému územiu hostí a vystrelil. Strelu napokon v pohode chytil brankár Santamaría.
     
    66
    Foulquier trafil v súboji o loptu nohu Gallara. Priamy kop hostia nerozohrali dobre, center chytil domáci brankár Chichizola.
     
    67
    Ďalší faul domácich, tentokrát Maksimovića, prináša Huesce ďalší priamy kop.
     
    68
    Gallego na zadnej tyči hlavičkoval center Ferreira, v momente centru svojho spoluhráča ale stál v ofsajde.
     
    69
    Suárez sa snažil prejsť z pravého krídla do šestnástky individuálne, Musto mu ale loptu odkopol do autu.
     
    70
    Musto stojaci na prednej tyči následne odhlavičkoval i Suárezov center z rohového kopu.
     
    70
    Žltú kartu za držanie Foulquiera dostáva David Ferreiro (SD Huesca). Nasledovať bude priamy kop Getafe.
     
    71
    Suárezov center znovu odhlavičkoval Musto na rohový kop.
     
    71
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Dimitri Foulquier, prichádza Mathias Oliveira.
     
    72
    Maksimović sa dobre uvoľnil pri nábehu na Suárezov center z rohu, jeho hlavičku ale zablokoval jeden z obrancov Huescy. Následný center chytil vybiehajúci brankár Santamaría.
     
    73
    Portillov center bol zablokovaný na ďalší rohový kop. Na rohy vedie Getafe 11:0.
     
    74
    Dakonam si spracoval loptu na pravej strane. Obišiel Musta, potom ho ale zasiahol do nohy Galán. Penalta pre Getafe!
     
    75
    Hlavný rozhodca ešte konzultuje situáciu s videorozhodcom.
    75. Javier Galán (HSC)
     
    76
    Hlavný rozhodca ukazuje na penaltový bod! Na videu totiž bol zásah Galána do nohy Dakonama úplne zjavný.
     
    77
    Getafe dalo gól!
    Domáci otáčajú skóre! JAIME MATA kopol penaltu po zemi k ľavej tyči, takže brankár Santamaría, ktorý skočil doprava, nemal žiadnu šancu.
    77. Jaime Mata (GET) - 2:1
     
    78
    Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza Luis Ezequiel Ávila, prichádza Cucho.
     
    79
    Strely: 9:4
    Strely na bránu: 5:1
     
    80
    Oliveira si potiahol loptu cez Musta po ľavej strane a z ostrého uhla skúsil prekvapiť brankára Santamaríu, ten bol ale pripravený a strelu bez problémov chytil.
     
    82
    Galán dobehol veľmi ťažkú prihrávku z vlastnej polovice, potom však bol jeho center zablokovaný. Hostia ale získavajú štandardku, pretože Suárez fauloval Herreru.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Damián Musto (SD Huesca), ktorý pri nábehu na center trafil rukou do tváre vybiehajúceho brankára Chichizolu.
     
    84
    Brankár domácich je stále v opatere lekárov, už ale stojí na vlastných nohách.
     
    85
    Hra po ošetrení Chichizolu pokračovala faulom Gallara na prenikajúceho Suáreza. Domáci budú mať priamy kop na útočnej polovici.
     
    86
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Francisco Portillo, prichádza Hugo Duro.
     
    87
    Striedajúci Duro mohol prvým dotykom s loptou streliť gól! Skvele si nabehol na center z priameho kopu a výbornou hlavičkou trafil brvno brány Huescy.
    87. Hugo Duro (GET)
     
    88
    Musto spadol pri nábehu na center z priameho kopu v pokutovom území Getafe v súboji s Arambarrim, hlavný rozhodca ale nereagoval.
     
    89
    Po prerušení hry prišla možnosť pre hlavného rozhodcu poradiť sa s videorozhodcom. Výsledok diskusie je, že penalta sa kopať nebude.
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90+1
    Antunes sa uvoľnil na ľavom krídle a tlačil sa do pokutového územia, Ferreiro ho ale podrazil. Getafe bude mať ďalší priamy kop.
     
    90+2
    Tréner hostí protestoval až príliš nahlas proti verdiktu hlavného rozhodcu a ten ho vykázal na tribúnu.
     
    90+3
    Suárez strieľal z ľavej strany, namieril však vysoko nad bránu Santamaríu.
     
    90+4
    Po faule Cucha získali domáci loptu. Po bloku Diégueza zase domáci získali trinásty rohový kop v zápase.
     
    90+5
    Molina sa po odraze lopty smerom k pokutovému územiu Huescy dostal za obranu hostí a z pravej strany trafil brvno Santamaríovej brány!
    90+5. Jorge Molina (GET)
     
    90+6
    Huesca získala v 96. minúte zápasu rohový kop. Do pokutového územia si naň nabieha i brankár Santamaría.
     
    90+6
    Napokon ale neprišlo žiadne nebezpečenstvo, pretože Cucho tečoval prihrávku z pravej strany výrazne mimo domácu bránu.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Getafe skvelým druhopolčasovým výkonom otočilo zápas a zaslúžene poráža Huescu 2:1. Hostia sa v určitých častiach druhého polčasu dostávali pod veľký tlak a na útočnej polovici Getafe sa objavovali len sporadicky. Rozhodujúcim momentom sa stala premenená penalta Jaimeho Matu. Domáci ešte následne dvakrát trafili brvno, skóre sa už asi nemenilo. Vďaka ďalším trom bodom si Getafe poistilo štvrté miesto znamenajúce postup do Ligy majstrov a pred piatym Alavésom už má štvorbodový náskok. Huesca zostáva posledná.
     
    Držanie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránu: 6:1.
    Strely mimo: 7:2.
    Rohy: 13:1.
    Ofsajdy: 4:3.
    Fauly: 14:17.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:44:47)

    Michal Sadlek

    Góly: 50. Jaime Mata, 77. Jaime Mata (pen.) – 35. Gallego

    Karty:   5. Galán (HSC), 21. Etxeita (HSC), 70. Ferreiro (HSC), 83. Musto (HSC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:17.
    Getafe CF: Chichizola – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Antunes – Foulquier (71. Oliveira), Arambarri, Maksimović, Portillo (86. Duro) – Ángel Rodríguez (46. J. Molina), Jaime Mata.
    Náhradníci: Yáñez – Sáiz, Miquel, Duro, Oliveira, J. Molina, Flamini.

    SD Huesca: R. Santamaría – Etxeita (C), Diéguez, Musto – Ferreiro, Y. Herrera, Moisés Gómez, Galán – Añor (60. Gallar), Ávila (78. Cucho) – Gallego.
    Náhradníci: Jovanović – Camacho, Uche, Gallar, Aguilera, Cucho, Javito.

    Rozhodca: Prieto Iglesias

    Diváci: 10 882