Senica – Žilina 0:1 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 3:1 (kon.) | Sereď – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Podbrezová – Ružomberok 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 3:1 (kon.) | Michalovce – Nitra 0:0 (kon.)
koniec
FK Senica
0:1 (0:1)
MŠK Žilina
Sobota 23.02.2019, 14:00 • Štadión FK Senica • Niké liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. My sa pozrieme na duel mužstiev, ktoré ostatné štyri kolá nevyhrali. Legionársky vykladaný tím Senice privíta na domácom ihrisku MŠK Žilina. Úvodný hvizd hlavného rozhodcu Jozefa Pavlíka zaznie o 14:00 hod.

    FK SENICA

    Futbalisti Senice figurujú v tabuľke na jedenástom mieste. Na konte majú pätnásť bodov, teda len o štyri viac než posledné Zlaté Moravce. Podobne ako v predošlých sezónach budú bojovať o zotrvanie v najvyššej súťaži, no tentokrát najmä so zahraničnými hráčmi. V úvodnom jarnom dueli proti Trenčínu (0:3) sa na trávnik nedostal ani jeden Slovák. Len na lavičke náhradníkov zostal 22-ročný kapitán Erik Otrísal a záložník Jakub Krč. Navyše, vo štvrtok oficiálna stránka klubu informovala o príchode Chorváta Filipa Dangubiča, ktorý na jeseň pôsobil v Spartaku Trnava. V spomínanom zápase s Trenčínom nepredviedli zverenci trénera Ricarda Chéua najlepší výkon, no napriek tomu dlho živili šancu na bodový zisk. V 81. minúte ale obranca Gabriel Dubois úplne zbytočne trafil lakťom tvár Milana Corryna, dostal červenú kartu a následne Desley Ubbink premenenou penaltou zvýšil na 2:0. Francúz tak bude dnes svojmu tímu chýbať, podobne ako zranený Marko Totka.

    MŠK ŽILINA

    Futbalisti Žiliny síce už majú garantovanú pozíciu v skupine o titul, ale s poslednými výkonmi nemôžu byť spokojní. Od 24. novembra získali v štyroch dueloch iba tri body, pričom ani raz nevyhrali. Po zimnej prestávke remizovali v domácom prostredí s Trnavou 1:1. Vzhľadom na priebeh zápasu mohli byť radi aj za bod, ktorý im v 87. minúte zariadil svojim druhým gólom v sezóne Argentínčan Iván Díaz. „Naša náročnosť na hráčov je vysoká, čakal som viac od tých skúsenejších. Chýbala nám konštruktivita v strede, boli sme statickí, a tak len ťažko otvoríme dobre organizovaného súpera,“ povedal na tlačovej konferencii tréner Jaroslav Kentoš. Navyše, v nadstavenom čase bol po druhej žltej karte vylúčený Filip Kaša, a tak na Záhorie necestoval. Zaujímavosťou je, že „šošoni“ prehrali v Senici predošlé tri vzájomné zápasy. Naopak, nadviazať budú chcieť na výsledok zo septembra minulého roka, keď pod Dubňom zvíťazili jednoznačne 5:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Taborda – Otrísal, Da Graca, Dias, Krč – Klapan, El Moudane, Petshi – Zezinho (C) – Deretti, Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Kučera, Dangubič, Tesija, Sepulveda, Addo, Castaňeda.

    MŠK Žilina: Holec – Majdan, Minárik, Králik, Sluka – Káčer (C), Myslovič, Tomič – Mihalík, Boženík, Diaz.
    Náhradníci: Volešák – Moško, Vallo, Pečovský, Gamboš, Gerebenits, Balaj.

    Rozhodcovia: Jozef Pavlík – Ján Pozor, Martin Borsányi – Peter Kráľovič.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali domáci futbalisti, ktorí nastúpili v tradičných červených dresoch. V ich základnej zostave vidíme aj dvoch slovenských hráčov Erika Otrísala a Jakuba Krča.
     
    2
    Hostia mali výhodu rohového kopu z ľavej strany. Ivan Santiago Diaz poslal center do šestnástky súpera, ale našiel len rukavice argentínskeho brankára Federica Tabordu. Ten si bez problémov poradil.
     
    3
    Domáci futbalisti držali dlhší čas loptu na svojich kopačkách, ale ďaleko sa nedostali. Žilinčania dobre prehustili stred ihriska, a tak sa hráčom Senice nepodarilo dostať ani len k šestnástke.
     
    4
    Krajný obranca Vladimír Majdan dlhým vhadzovaním našiel pred šestnástkou súpera útočníka Róberta Boženíka. Ten bol ale chrbtom k bránke, ale nedokázal sa presadiť cez Carlosa Daniela Da Gracu.
     
    5
    Hostia mali k dispozícii priamy kop. Akciu rozohrali do priestoru pravého krídla, odtiaľ centroval Jaroslav Mihalík, ale napokon sa píska útočný faul dnešného debutanta v žilinskom drese Jána Minárika.
     
    6
    Žilinčania veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera. Seničania sa absolútne nevedia dostať do nebezpečných priestorov a zatiaľ ani raz neohrozili gólmana Dominika Holeca.
     
    7
    Tentokrát mali výhodu priameho kopu domáci hráči. Zezinho sa kolmou prihrávkou snažil poslať do šance jedného zo spoluhráčov, ale napokon bol pri lopte ako prvý žilinský brankár Dominik Holec.
     
    8
    Prvá pekná ofenzívna akcia domácich hráčov. Zezinho posunul loptu do ľavého krídla, kam si nabehol Eric Ramírez. Prvým dotykom poslal loptu do nebezpečného priestoru, ale Jean Deretti bol dobre bránený.
     
    9
    Momentálne sa hrá najmä v okolí stredového kruhu. Možno pripomenúť, že obe mužstvá ostatné štyri ligové stretnutia nevyhrali, a tak uvidíme, či sa niekomu podarí predĺžiť drobnú výsledkovú krízu.
     
    10
    Na konci desiatej minúty zostanú pri lopte domáci hráči. Kapitán Žiliny Miroslav Káčer to totiž prehnal s dôrazom v strede poľa a nedovoleným spôsobom poslal na trávnik Erika Otrísala.
     
    11
    Domáci Sacha Petshi sa vybral na útočný výlet, ale do zakončenia ho obrancovia hostí nepustili. Na druhej strane zaútočil Michal Tomič, ale jeho center z ľavej strany nenašiel nikoho v žltom drese.
     
    13
    Ľavý obranca Branislav Sluka sa snažil podporiť ofenzívu hosťujúceho tímu. Musíme však pochváliť Erika Otrísala, ktorý nielen zblokoval jeho center, ale dokonca vybojoval aj odkop od brány Federica Tabordu.
     
    14
    Ďalší nedovolený zákrok na strane Žiliny. Michal Tomič sa nepresadil po ľavej strane a následne možno aj z drobnej frustrácie fauloval súpera. Pokračovať v kombinácii tak budú hráči v červenom.
     
    15
    Prvýkrát v dnešnom dueli musel zasahovať domáci brankár. Hráči Senice nedokázali odvrátiť center z ľavej strany, lopta sa odrazila na kopačku Patrika Mysloviča, ale ten mieril len do stredu bránky.
     
    16
    Žilinčania sa snažili presadiť po ľavej strane, ale úspešní neboli. Branislav Sluka najskôr nezakombinoval dobre s Michalom Tomičom a následne individuálnym spôsobom neuspel ani Róbert Boženík.
     
    17
    Domáci to skúšali dlhou nakopnutou loptou dopredu. Eric Ramírez naháňal obrancu Martina Králika, ale ten si pomohol spätnou prihrávkou na brankára Dominika Holeca. Ten je zatiaľ bez práce.
     
    18
    Vladimír Majdan poslal prízemný center do šestnástky súpera. Róbert Boženík bol však v opatere hneď troch domácich futbalistov, a tak nedokázal ohroziť gólmana Federica Tabordu.
     
    19
    Po súboji Jána Minárika s Jeanom Derettim mali domáci výhodu prvého rohového kopu. Po nedôraznom odvrátení sa dostal k strele Erik Otrísal, ale trafil len ruku svojho spoluhráča Sofiana El Moudaneho.
     
    20
    Prvých dvadsať minút stretnutia nám veľa futbalovej krásy neponúklo. Tento úseky hry ukončil nedovolený zákrok Sofiana El Moudaneho, ktorý poslal na trávnik hosťujúceho Branislava Sluku.
     
    21
    Žilinčania budú mať veľkú šancu na strelenie gólu. K dispozícii majú výhodu priameho kopu možno z osemnástich metrov po faule Sachu Petshiho na žilinského kapitána Miroslava Káčera.
     
    22
    Žilina dala gól!
    Hostia sa v polovici prvého polčasu dostávajú do vedenia. Exekútorom spomínaného priameho kopu bol 19-ročný záložník MICHAL TOMIČ, loptu poslal krásne ponad múr a strelou k pravej žrdi prekonal bezmocného Federica Tabordu.
     
    24
    Futbalisti spod Dubňa zostávajú v držaní lopty, pretože faulovaným hráčom bol Patrik Myslovič. Po inkasovanom góle sme si ale mohli všimnúť, že Seničania pristupujú k súbojom dôraznejšie.
     
    25
    Jaroslav Mihalík teraz naháňal rozohrávku súpera, ale Seničanov nedonútil k chybe. Domáci majú možno drobnú územnú prevahu, ale stále čakáme na ich prvý strelecký pokus smerom na bránku.
     
    26
    Eric Ramírez poslal dobrý pas do šestnástky na svojho útočného kolegu Jeana Derettiho. Toho si ale dobre postrážil stredný obranca Ján Minárik a za pomoci brankára Dominika Holec vyriešil situáciu.
     
    27
    Žilina zaútočila z priestoru pravého krídla. Vladimír Majdan poslal pekný center do nebezpečného priestoru, ale trošku dozorientovaný Róbert Boženík sa do koncovky napokon nedostal.
     
    29
    Senica mala k dispozícii rohový kop z ľavej strany. Loptu do šestnástky znovu poslal Zezinho, ale jeho center na prvú žrď spacifikoval jeden zo žilinských futbalistov. Následne bol faulovaný Róbert Boženík.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného duelu. Musíme konštatovať veľmi vysoký počet nedovolených zákrokov na jednej či druhej strane. Ak som si dobre všimol, tentokrát sa proti pravidlám previnil Miroslav Káčer.
     
    31
    Eric Ramírez dokázal odcentrovať z ľavej strany, ale našiel len pripraveného Martina Králika. Následne sa snažil rýchly brejk hostí rozvinúť Ivan Santiago Diaz, ale takisto bol faulovaný.
     
    32
    Šanca na strane Žiliny. Patrik Myslovič poslal z ľavej strany veľmi dobrý center do šestnástky, Jaroslav Mihalík si našiel miesto medzi senickými obrancami, ale hlavičkou mieril tesne vedľa.
     
    33
    Sofian El Moudane si nedovolene počínal v súboji s Michalom Tomičom, ale kartový trest zatiaľ nedostáva. Vyzerá to ale tak, že žilinský futbalista a strelec zatiaľ jediného gólu bude potrebovať ošetrenie.
     
    34
    Michal Tomič skutočne potrebuje ošetrenie a už je v opatere žilinských lekárov. Uvidíme, či bude musieť predčasne skončiť v zápase, ale sa o chvíľu zapojí späť do diania na hracej ploche.
     
    35
    Michal Tomič pokračuje v zápase, čo je dobrá správa. Okrem toho bude nasledovať rohový kop domáceho tímu, pretože center Jakuba Krča z ľavej strany upratal do bezpečia obranca Branislav Sluka.
     
    36
    Zezinho poslal loptu do nebezpečného priestoru. Následne sa k nej dostal Eric Ramírez, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný ešte pred brankárom Dominikom Holecom. Dobrá práca žilinskej defenzívy.
     
    38
    Seničania zaútočili z pravej strany, ale jemnučký center do šestnástky skončil len v rukaviciach Dominika Holeca. Ten chcel následne rýchlo založiť brejk hostí, ale jeho odkop nebol z kategórie vydarených.
     
    39
    Jaroslav Mihalík sa presadil v priestore pravého krídla. Na jeho center si nahol strelec zatiaľ jediného gólu Michal Tomič, ale jeho akýsi pohotový half-volej smeroval vysoko na bránku Federica Tabordu.
     
    40
    Ďalší nedovolený zákrok, tentokrát na strane hostí. Róbert Boženík to prehnal so svojim dôraznom a poslal na trávnik slovenského obrancu Erika Otrísala. Ten tak bude môcť rozohrávať novú akciu.
     
    41
    Domáci futbalisti sa dostali do svojho prvého zakončenia. Sacha Petshi veľmi pekným pasom za obranu našiel nabehnutého Jeana Derettiho, ale ten zakončil akciu strelou vysoko nad bránku Dominika Holeca.
     
    42
    Tri minúty pred koncom prvého polčasu vidíme prvé kartové napomenutie. Sofian El Moudane prenikal po pravej strane a len za cenu žltej karty ho zastavil žilinský kapitán Miroslav Káčer.
     
    43
    Domáci fanúšikovia si pýtali pokutový kop po súboji medzi Jánom Minárikom a Jeanom Derettim. Osobne si ale myslím, že hosťujúci obranca hral telom a možno domáci útočník išiel až príliš ochotne na zem.
     
    44
    Na druhej strane zaútočili Žilinčania po ľavej strane. Pekný center smeroval na Róberta Boženíka, ale pred ním upratal loptu do bezpečia obranca Jakub Krč.
     
    45
    Práve sa naplnil riadny hrací čas prvého polčasu. Pred malou chvíľou sme videli individuálnu akciu Michala Tomiča, ktorú zakončil strelou do priestoru bránky Federica Tabordu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného duelu máme za sebou. Futbalisti Žiliny môžu ísť do šatní podstatne spokojnejší, pretože vedú najtesnejším rozdielom. Ako jediný sa zatiaľ zapísal do streleckej listiny Michal Tomič, ktorý v 22. minúte krásne namieril z priameho kopu. Senica sa prakticky k ničomu nedostala a ani raz neohrozila brankára Dominika Holeca. Druhý polčas sa na Záhorí začne krátko po 15:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po skončení polčasovej prestávky môžeme pokračovať v dnešnom dueli. Vyzerá to tak, že ani jeden z trénerov sa nerozhodol striedať. Úvodná akcia patrila hosťom – nepresnou strelou ju zakončil Patrik Myslovič.
     
    47
    Roberto Dias to prehnal s dôrazom a v hlavičkovom súboji evidentne fauloval Róberta Boženíka. Zasiahol ho dokonca aj lakťom, a tak môže byť rád, že sa jeho zákrok zaobišiel bez žltej karty.
     
    48
    Ďalší nedovolený zákrok na strane domácich. Tento raz poslal krajný obranca Jakub Krč na trávnik žilinského útočníka Jaroslava Mihalíka. Všetko sa to ale udialo iba v okolí stredového kruhu.
     
    49
    Druhý nepresný pokus Žiliny v doterajšom priebehu druhého dejstva. Tentokrát to bol Michal Tomič, ktorý pálil vysoko nad bránku Federica Tabordu. Argentínsky gólman tak bude rozohrávať.
     
    50
    Na začiatku druhého polčasu je aktívnejším mužstvom jednoznačne Žilina. Branislav Sluka poslal z ľavej strany zaujímavý center do šestnástky, ale pripravený bol Roberto Dias.
     
    51
    Domáci obranca Jakub Krč sa snažil rozvinúť rýchlu akciu. Prenikal stredom ihriska, ale faulom zozadu ho zastavil Jaroslav Mihalík. Za svoj nedovolený zákrok vidí jednoznačnú žltú kartu.
     
    52
    Domáci mali výhodu priameho kopu. Dlhú loptu do žilinskej šestnástky si ale postrážil Martin Karlík a hlavou ju odvrátil do bezpečného priestoru. Pri lopte ale naďalej zostávajú hráči Senice.
     
    53
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať brankár Dominik Holec. Mihovil Klapan posunul loptu Ericovi Ramírezovi, ten technicky vystrelil z rohu šestnástky, ale s jeho zakončením si brankár súpera poradil.
     
    55
    Teraz sa črtala dobrá šanca pre domácich. Zezinho centroval z pravej strany, Martin Králik loptu podbehol, ale Sofian El Moudane hlavičkoval nepresne. Domáci hráč to rozhodne môže ľutovať.
     
    56
    Prvé striedanie na domácej strane. Fanúšikom Senice sa to síce nepáči, ale s rozhodnutím domáceho kouča nič nespravia. V zápase končí Zezinho a na jeho miesto prichádza Frank Castaňeda.
     
    57
    Ďalším potrestaným hráčom v zápase je domáci obranca Erik Otrísal. Ten fauloval pri postrannej čiare Róberta Boženíka. Navyše, žilinský útočník potrebuje ošetrenie klubových lekárov.
     
    58
    Hostia mali po spomínanom faule výhodu priameho kopu. V permanencii bola ľavačka Branislava Sluku, ale ten sa tentokrát prezentoval veľmi nevydareným centrom do šestnástky súpera.
     
    59
    Erik Otrísal centroval z pravej strany, ale našiel iba rukavice brankára Dominika Holeca. Ten stiahol loptu zo vzduchu pred číhajúcim Frankom Castaňedom, respektíve Jeanom Derettim.
     
    60
    Na konci hodiny hry sa črtala šanca pre rýchly brejk hostí. Carlos Daniel Da Graca to ale spravil vynikajúco, išiel síce riskantne pod nohy Miroslava Káčera, ale zastavil ho čistým spôsobom.
     
    61
    Michal Tomič mal trošku viac priestoru na ľavej strane. Prihrávkou do stredu šestnástky hľadal Róberta Boženíka, ale znovu si splnil svoje obranné povinnosti stopér Carlos Daniel Da Graca.
     
    62
    Hlavný rozhodca dnešného duelu píska ďalší nedovolený zákrok. Tentokrát pri postrannej čiare fauloval Jakuba Krča hosťujúci Patrik Myslovič. Zaobišlo sa to ale bez kartového trestu.
     
    63
    Sofian El Moudane centroval z pravej strany, ale našiel len hlavu Martina Králika. Ten loptu upratal autové vhadzovanie. Senica trošku zvýšila aktivitu, ale veľmi ťažko sa dostáva do zakončení.
     
    64
    Žilina chybovala v strede ihriska a takmer za to pykala. Jean Deretti to zobral na seba, vystrelil spoza šestnástky, ale loptu nasmeroval tesne vedľa pravej žrde. Pred odkopom bude nasledovať striedanie.
     
    65
    Spomínané striedanie Žiliny je v tejto chvíli realitou. Zrejme pre zranenie končí v dnešnom zápase Jaroslav Mihalík a na jeho miesto prichádza Kristián Vallo. Zahrá si tak necelú polhodinku.
     
    66
    A máme tu ďalší kartový trest. Tentokrát uvidel žltú kartu obranca Roberto Dias, a tak bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia. Dnes však zatiaľ podáva veľmi dobrý výkon, prakticky vôbec nechybuje.
     
    67
    Futbalisti Žiliny si zatiaľ s prehľadom držia svoj náskok. Rovnaký výsledok ako v Senici je momentálne aj v Seredi, kde vedie líder tabuľky Slovan Bratislava. Úspešným strelcom bol Andraž Šporar.
     
    68
    Dominik Holec si pripisuje na konto druhý úspešný zákrok v zápase. Jean Deretti mal dostatok času pred šestnástkou súpera, prudko vystrelil, ale na jeho smolu mieril len do stredu bránky.
     
    70
    Už len dvadsať minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Domáci sa snažili zaútočiť po ľavej strane, ale Martin Králik veľmi dobre zblokoval center Jakuba Krča a dokonca udržal loptu v hre.
     
    71
    Hostia mohli zvýšiť svoj zatiaľ tesný náskok. Na center z pravej strany si nabehol Michal Tomič, pohotovo vystrelil, ale loptu nasmeroval nad bránku Federica Tabordu. Ten tak bude môcť okopávať.
     
    72
    Domáci kouč posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním Filip Dangubič, ktorý na jeseň obliekal dres Spartaku Trnava. Dnes je už ale v službách Senice a strieda Sachu Petshiho.
     
    73
    Senica zatiaľ márne hľadá recept na obranu súpera. Môžeme povedať, že Žilinčania sa výrazne stiahli na svoju polovicu ihriska a akoby chceli už len udržať svoj tesný jednogólový náskok.
     
    74
    Teraz sme boli svedkami rýchlej akcie hostí. Ivan Santiago Diaz centroval z pravej strany, jeho útočný kolega Róbert Boženík hlavičkoval z náročnej pozície, a tak nemal veľkú šancu prekonať Federica Tabordu.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom duelu tu máme druhé žilinské striedanie. Patrik Myslovič odchádza na lavičku náhradníkov a na trávnik prichádza Martin Gamboš. Ten zrejme podporí skôr defenzívu favorita duelu.
     
    76
    Žilina sa možno až príliš skoro stiahla a Senica sa čoraz častejšie dostáva na dostrel. Teraz kombinoval na hranici šestnástky s loptou Jean Deretti, ale v poslednej chvíli ho dokázal zastaviť Martin Králik.
     
    77
    V dnešnom zápase sme videli niekoľkonásobne viac faulov ako streleckých pokusov, čo je rozhodne škoda. Erik Otrísal si teraz vyšliapol na Michala Tomiča a môže byť rád, že neinkasoval druhú žltú kartu.
     
    78
    Žilinská defenzíva teraz zaváhala a takmer za to pykala inkasovaným gólom, ktorý by znamenal vyrovnanie. Obrancovia hostí neupratali center Filipa Dangubiča a následne si oddýchli po strele Franka Castaňedu len do bočnej siete.
     
    79
    Senica teraz nemohla pokračovať v útočnej akcii, pretože jeden z jej hráčov sa ocitol v postavení mimo hry. Aj preto Frank Castaňeda nehlavičkoval po centri z ľavej strany, ale loptu chytil do rúk.
     
    80
    Posledné striedanie hosťujúceho trénera Jaroslava Kentoša. Na záverečných desať minút prichádza na trávnik Filip Balaj. Naopak, na lavičku náhradníkov odchádza strelec zatiaľ jediného gólu Michal Tomič.
     
    82
    Zápas sa nám prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. Žilinčanom sa teraz podarilo na dlhší čas podržať loptu na svojich kopačkách. Ich aktivitu ukončil až ďalší nedovolený zákrok, tento raz Kristiána Valla.
     
    83
    Branislav Sluka centroval z ľavej strany, ale brankár Federico Taborda si poradil. Následne chcel založiť rýchlu akciu domácich, ale svojim dlhým výkopom našiel len svojho kolegu Dominika Holeca.
     
    84
    Posledné striedanie dnešného merania síl. Senický tréner za nepriaznivého stavu riskuje. Na trávnik posiela ofenzívne ladeného Edmunda Adda namiesto doterajšieho kapitána Erika Otrísala.
     
    85
    Edmund Addo bol na trávniku len pár sekúnd a už sa postaral o rozruch. Dostal sa do zakončenia z vnútra šestnástky a zrejme trafil ruku jedného zo žilinských hráčov. Hlavný arbiter ale pokutový kop nepíska.
     
    86
    Teraz sa črtala šanca pre domácich. Frank Castaňeda dostal presnú prihrávku do priestoru pravého krídla, ale jeho následný prízemný center odvrátil na rohový kop dnešný debutant Ján Minárik.
     
    87
    Po rohovom kope sa tradične dostal do zakončenia obranca Roberto Dias, Presadil sa cez brániaceho Kristiána Valla, ale hlavičkoval iba nad bránku zatiaľ neprekonaného Dominika Holeca.
     
    88
    Ďalším potrestaným hráčom je striedajúci útočník Filip Balaj. Ten dostal žltú kartu zrejme za nešportové správanie, keď nedovolil hráčom Senice rýchlo rozohrať ich útočnú akciu z vlastnej polovice.
     
    89
    Kartový mariáš v pokračuje ďalej. Jozef Pavlík vyťahuje žltú kartu žilinskému krajnému obrancovi Branislavovi Slukovi. Ten, podľa mňa neúmyselne, zasiahol rukou zvár jedného z domácich hráčov.
     
    90
    Neuveriteľný moment v poslednej minúte riadneho hracieho času. Domáci mali výhodu rohového kopu a do šestnástky súpera zamieril aj brankár Federico Taborda. Ten loptu predĺžil na Roberta Diasa, ale jeho zakončenia snáď z metra zlikvidoval Dominik Holec.
     
    90+1
    V dnešnom stretnutí sa budú hrať ešte tri minúty navyše. Žilina si v druhom polčase koleduje o vyrovnanie, ale zatiaľ je bližšie k zisku cenných troch bodov. Pred malou chvíľou ju zachránil brankár Holec.
     
    90+2
    Žilinčanom sa teraz darí držať loptu ďaleko od svojej bránky. Druhá minútka nadstaveného času sa pomaly chýli ku koncu a vyzerá to tak, že Senica neskóruje ani v druhom jarnom stretnutí.
     
    90+3
    V nadstavenom čase inkasuje žltú kartu aj Sofian El Moudane. Ten to úplne zbytočne prehnal s dôrazom, a tak Žlilnčania môžu nazbierať ďalšie cenné sekundy. Do konca ich už veľa nezostáva.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Žiliny zvíťazili v zápase 20. kola najvyššej slovenskej súťaže na ihrisku Senice tesne 1:0. Autorom jediného presného zásahu bol ešte v prvom polčase Michal Tomič. Po zmene strán, respektíve v záverečných dvadsiatich minútach sa hostia zbytočne stiahli, nechali domácich tvoriť a doslova si koledovali o vyrovnanie. Seničania sa dostali aj do niekoľkých šancí, pričom tu najväčšiu spálil v 90. minúte Roberto Dias. Žilina napokon tri body vybojovala, po dlhom čase vyhrala na Záhorí a navyše jej pomohla aj dnešná prehra Dunajskej Stredy. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (15:56:47)

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 22. Tomič

    Karty:   57. Otrísal (SEN), 66. Dias (SEN), 90+3. El Moudane (SEN) – 42. Káčer (ZIL), 51. Mihalík (ZIL), 88. Balaj (ZIL), 89. Sluka (ZIL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 21:27.
    FK Senica: Taborda – Otrísal (84. Addo), Da Graca, Dias, Krč – Klapan, El Moudane, Petshi (72. Dangubič) – Zezinho (C) (56. Castaňeda) – Deretti, Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Kučera, Dangubič, Tesija, Sepulveda, Addo, Castaňeda.

    MŠK Žilina: Holec – Majdan, Minárik, Králik, Sluka – Káčer (C), Myslovič (75. Gamboš), Tomič (80. Balaj) – Mihalík (65. Vallo), Boženík, Diaz.
    Náhradníci: Volešák – Moško, Vallo, Pečovský, Gamboš, Gerebenits, Balaj.

    Rozhodca: Jozef Pavlík – Ján Pozor, Martin Borsányi – Peter Kráľovič