Senica – Žilina 0:1 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 3:1 (kon.) | Sereď – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Podbrezová – Ružomberok 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 3:1 (kon.) | Michalovce – Nitra 0:0 (kon.)
koniec
FK Senica
0:1 (0:1)
MŠK Žilina
Sobota 23.02.2019, 14:00 • Štadión FK Senica • Niké liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Žiliny zvíťazili v zápase 20. kola najvyššej slovenskej súťaže na ihrisku Senice tesne 1:0. Autorom jediného presného zásahu bol ešte v prvom polčase Michal Tomič. Po zmene strán, respektíve v záverečných dvadsiatich minútach sa hostia zbytočne stiahli, nechali domácich tvoriť a doslova si koledovali o vyrovnanie. Seničania sa dostali aj do niekoľkých šancí, pričom tu najväčšiu spálil v 90. minúte Roberto Dias. Žilina napokon tri body vybojovala, po dlhom čase vyhrala na Záhorí a navyše jej pomohla aj dnešná prehra Dunajskej Stredy. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (15:56:47)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V nadstavenom čase inkasuje žltú kartu aj Sofian El Moudane. Ten to úplne zbytočne prehnal s dôrazom, a tak Žlilnčania môžu nazbierať ďalšie cenné sekundy. Do konca ich už veľa nezostáva.
     
    90+2
    Žilinčanom sa teraz darí držať loptu ďaleko od svojej bránky. Druhá minútka nadstaveného času sa pomaly chýli ku koncu a vyzerá to tak, že Senica neskóruje ani v druhom jarnom stretnutí.
     
    90+1
    V dnešnom stretnutí sa budú hrať ešte tri minúty navyše. Žilina si v druhom polčase koleduje o vyrovnanie, ale zatiaľ je bližšie k zisku cenných troch bodov. Pred malou chvíľou ju zachránil brankár Holec.
     
    90
    Neuveriteľný moment v poslednej minúte riadneho hracieho času. Domáci mali výhodu rohového kopu a do šestnástky súpera zamieril aj brankár Federico Taborda. Ten loptu predĺžil na Roberta Diasa, ale jeho zakončenia snáď z metra zlikvidoval Dominik Holec.
     
    89
    Kartový mariáš v pokračuje ďalej. Jozef Pavlík vyťahuje žltú kartu žilinskému krajnému obrancovi Branislavovi Slukovi. Ten, podľa mňa neúmyselne, zasiahol rukou zvár jedného z domácich hráčov.
     
    88
    Ďalším potrestaným hráčom je striedajúci útočník Filip Balaj. Ten dostal žltú kartu zrejme za nešportové správanie, keď nedovolil hráčom Senice rýchlo rozohrať ich útočnú akciu z vlastnej polovice.
     
    87
    Po rohovom kope sa tradične dostal do zakončenia obranca Roberto Dias, Presadil sa cez brániaceho Kristiána Valla, ale hlavičkoval iba nad bránku zatiaľ neprekonaného Dominika Holeca.
     
    86
    Teraz sa črtala šanca pre domácich. Frank Castaňeda dostal presnú prihrávku do priestoru pravého krídla, ale jeho následný prízemný center odvrátil na rohový kop dnešný debutant Ján Minárik.
     
    85
    Edmund Addo bol na trávniku len pár sekúnd a už sa postaral o rozruch. Dostal sa do zakončenia z vnútra šestnástky a zrejme trafil ruku jedného zo žilinských hráčov. Hlavný arbiter ale pokutový kop nepíska.
     
    84
    Posledné striedanie dnešného merania síl. Senický tréner za nepriaznivého stavu riskuje. Na trávnik posiela ofenzívne ladeného Edmunda Adda namiesto doterajšieho kapitána Erika Otrísala.
     
    83
    Branislav Sluka centroval z ľavej strany, ale brankár Federico Taborda si poradil. Následne chcel založiť rýchlu akciu domácich, ale svojim dlhým výkopom našiel len svojho kolegu Dominika Holeca.
     
    82
    Zápas sa nám prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. Žilinčanom sa teraz podarilo na dlhší čas podržať loptu na svojich kopačkách. Ich aktivitu ukončil až ďalší nedovolený zákrok, tento raz Kristiána Valla.
     
    80
    Posledné striedanie hosťujúceho trénera Jaroslava Kentoša. Na záverečných desať minút prichádza na trávnik Filip Balaj. Naopak, na lavičku náhradníkov odchádza strelec zatiaľ jediného gólu Michal Tomič.
     
    79
    Senica teraz nemohla pokračovať v útočnej akcii, pretože jeden z jej hráčov sa ocitol v postavení mimo hry. Aj preto Frank Castaňeda nehlavičkoval po centri z ľavej strany, ale loptu chytil do rúk.
     
    78
    Žilinská defenzíva teraz zaváhala a takmer za to pykala inkasovaným gólom, ktorý by znamenal vyrovnanie. Obrancovia hostí neupratali center Filipa Dangubiča a následne si oddýchli po strele Franka Castaňedu len do bočnej siete.
     
    77
    V dnešnom zápase sme videli niekoľkonásobne viac faulov ako streleckých pokusov, čo je rozhodne škoda. Erik Otrísal si teraz vyšliapol na Michala Tomiča a môže byť rád, že neinkasoval druhú žltú kartu.
     
    76
    Žilina sa možno až príliš skoro stiahla a Senica sa čoraz častejšie dostáva na dostrel. Teraz kombinoval na hranici šestnástky s loptou Jean Deretti, ale v poslednej chvíli ho dokázal zastaviť Martin Králik.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 22. Tomič

    Karty:   57. Otrísal (SEN), 66. Dias (SEN), 90+3. El Moudane (SEN) – 42. Káčer (ZIL), 51. Mihalík (ZIL), 88. Balaj (ZIL), 89. Sluka (ZIL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 21:27.
    FK Senica: Taborda – Otrísal (84. Addo), Da Graca, Dias, Krč – Klapan, El Moudane, Petshi (72. Dangubič) – Zezinho (C) (56. Castaňeda) – Deretti, Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Kučera, Dangubič, Tesija, Sepulveda, Addo, Castaňeda.

    MŠK Žilina: Holec – Majdan, Minárik, Králik, Sluka – Káčer (C), Myslovič (75. Gamboš), Tomič (80. Balaj) – Mihalík (65. Vallo), Boženík, Diaz.
    Náhradníci: Volešák – Moško, Vallo, Pečovský, Gamboš, Gerebenits, Balaj.

    Rozhodca: Jozef Pavlík – Ján Pozor, Martin Borsányi – Peter Kráľovič