Getafe – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Sevilla – Barcelona 2:4 (kon.) | Alavés – Vigo 0:0 (kon.)
Bilbao – Eibar 1:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:4 (2:1)
FC Barcelona
Sobota 23.02.2019, 16:15Španielska LaLiga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V prvom polčase bola Sevilla jednoznačne lepšia, avšak v druhom sa všetko obrátilo a Lionel Messi predviedol ďalší galakoncert. Hattrickom otočil skóre a nakoniec ešte aj prihral na posledný zásah. Barcelona znova potvrdila prvú priečku v La Lige. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:07:20)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Luis Suárez (BAR) - 2:4
     
    90+3
    Barcelona dala gól!
    Je rozhodnuté, do streleckej listiny sa zapisuje aj dnes nevýrazný LUIS SUÁREZ. Marc-André ter Stegen poslal dlhý pas, ktorý Simon Kjaer odvrátil iba k súperom a po prihrávke do šestnástky Uruguajčan prehodil Vaclíka. Nádhernú prihrávku však poslal Lionel Messi.
     
    90+3
    Éver Banega spoluhráčov nenašiel, nízky center defenzíva Barcelony dostala odkopom okamžite až na súperovu časť poľa.
     
    90+2
    Sevilla na pravom krídle získala priamy kop, takže uvidíme center do vápna a jednu z posledných šancí na vyrovnanie.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Roque Mesa (FC Sevilla).
     
    88
    Franco Vázquez sa na hranici bieleho bodu dostal k odrazenej lopte a pokúsil sa ju zakončiť cez hlavu. Svoj pokus nasmeroval tesne vedľa rohu brány.
     
    87
    Jesús Navas poslal center sprava do malého vápna, tečovaný pokus končí rohovým kopom pre Sevillu, lenže domáci nevyťažili nič.
     
    86
    Gerard Piqué bol pri oslave gólu ošetrený, takže musel odísť za čiaru, čo najskôr nechcel, ale rozhodcu rýchlo poslúchol. Nazbieral však niekoľko sekúnd.
    85. Lionel Messi (BAR) - 2:3
     
    85
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI sa znova môže stať hrdinom, pretože krátko pred koncom stretnutia kompletuje hattrick a posiela hostí do vedenia. Carles Aleñá vystrelil spred šestnástky a zrazená lopta pristála práve pred týmto Argentínčanom, ktorý prehodil Vaclíka. Síce s veľkým šťastím, ale Barcelona ide prvýkrát do vedenia.
     
    84
    Wissam Ben Yedder faulovaný na útočnej polovici ihriska. Sevilla získala priamy kop, ale Éver Banega poslal center iba do miest, kde bol Marc-André ter Stegen.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Pablo Sarabia (FC Sevilla).
     
    82
    FC Barcelona je v týchto chvíľach aktívnejším tímom, po ďalšej akcii prichádza rohový kop pre tím hostí.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Simon Kjaer (FC Sevilla).
     
    80
    Gerard Piqué sa dostal k lopte po tom, ako vyslal slabú strelu z voleja Lionel Messi. Španielsky obranca si ale pokus spracoval rukou.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Philippe Coutinho, prichádza Carles Aleñá.
     
    78
    Ousmane Dembèlé poslal dobrý center, ale táto lopta bola odvrátená. Následne vystrelil pod brvno Lionel Messi, skvele zasiahol Tomáš Vaclík.
     
    77
    FC Barcelona bude striedať, na ihrisko príde mladý záložník Carles Aleñá. Ibrahim Amadou vyzeral, že má menšie zdravotné problémy, tak uvidíme, či bude môcť pokračovať v hre. Sevilla už ale trikrát striedala.
     
    76
    Samuel Umtiti odvrátil center z krídla, lopta v šestnástke Barcelony nedokázala narobiť najmenší problém.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času ostáva pätnásť minút, psychická výhoda je na strane Barcelony, lenže Sevilla dnes ukázala, že vie byť nebezpečná.
     
    74
    Sevilla prešla do protiútoku po pravej strane. Prihrávka na os bola nepresná a celú akciu zastavil útočný faul Roqueho Mesu.
     
    73
    Momentálne hostia držia loptu v strede ihriska, smerom k šestnástke súpera sa aktuálne nedostávajú.
     
    72
    Barcelona po góle ako keby ožila a snaží sa ďalej tlačiť k šestnástke Sevilly. Tá začína byť v miernom strese, aspoň tak to opticky vyzerá.
     
    71
    Lionel Messi zakončil spred veľkého vápna. Jeho technický pokus mal smerovať do rohu brány, ten tesne minul a nezmestil sa medzi tri žrde.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Tento úsek stretnutia začína za vyrovnaného stavu, takže uvidíme, či sa skóre bude ešte meniť.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Franco Vázquez (FC Sevilla).
    68. Lionel Messi (BAR) - 2:2
     
    68
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI odpovedá aj na druhý gól Sevilly. Vaclík rozohral iba na hráčov súpera, Argentínčan dostal čas na hranici vápna a pravačkou zamieril krásne pod brvno.
     
    67
    Sevilla sa drží pri šestnástke súpera, avšak center, ktorý sprava poslal Jesús Navas skončil zákrokom stopérov hostí.
     
    66
    Luis Suaréz je dnes na hrote stratený. Ani teraz sa mu nepodarilo zachytiť ťažký pas na krídlo. Vhadzovať tak mohol Sergi Gómez.
     
    65
    Sergi Roberto si sprava nabehol do šestnástky, lopta smerujúca na jeho osobu skončila za bránkovou čiarou.
     
    64
    Sergi Gómez poslal center z prednej žrde na rohový kop. Po odrazenej lopte sa chcel k strele dostať Lionel Messi, včas loptu odkopol Ibrahim Amadou.
     
    63
    Lionel Messi rozohrával rohový kop prudkým centrom do malého vápna, avšak český brankár Tomáš Vaclík si s týmto pokusom dokázal poradiť.
     
    62
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Marko Rog, prichádza Roque Mesa.
     
    61
    Luis Suárez sa v šestnástke súpera natlačil k lopte, v poslednej chvíli ju na roh posunul Simon Kjaer. Uruguajčan si ešte pýtal penaltu, ale tá nepríde.
     
    60
    Sevilla hrá v tomto zápase proti favoritovi veľmi dobre, Barcelona sa nevie dostať k svojej typickej hre a šance na strane hostí sú minimálne.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Maximilian Wöber, prichádza Ibrahim Amadou.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Maximilian Wöber (FC Sevilla).
     
    57
    Maximilian Wöber sa porúčal na zem, pretože mu na nohu nepríjemne stúpil nový hráč Ousmane Dembèlé. Zdá sa ale, že Rakúšan bude v poriadku.
     
    56
    Lionel Messi zakončil z ľavej strany veľkého vápna. Jeho pokus navyše tečoval Jesús Navas, lenže Tomáš Vaclík bez problémov zasiahol.
     
    55
    Marc-André ter Stegen bol pod tlakom pri rozohrávke, navyše sa pri odkope aj pošmykol, ale loptu nakoniec rozohral na svojich spoluhráčov.
    54.
     
    54
    Alba zastavil akciu súpera na ľavej strane. Barcelona krásne prešla dopredu. Luis Suárez prihral pred bránu, kde si loptu nespracoval Ousmane Dembèlé a potom naivne spadol na zem. Zakončenie ani penalta z toho nebude.
     
    53
    Ousmane Dembèlé nedokázal na krídle vymyslieť vôbec nič, výborný a presne na loptu mierený obranný zákrok totiž predviedol Sergi Gómez.
     
    52
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Gabriel Mercado, prichádza Franco Vázquez.
     
    51
    Barcelona drží loptu pred šestnástkou súpera, po prihrávke na jej hranici sa máva ofsajd Luisa Suaréza.
     
    50
    Barcelona centrom do malého vápna bránu Vaclíka neohrozila. Na lavičke domácich však sledujeme pohyb, takže sa bude striedať.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Marko Rog (FC Sevilla).
     
    48
    Gabriel Mercado sa znova dostal do šestnástky súpera, tentoraz vystrelil iba do prvého obrancu pred sebou.
     
    47
    Ousmane Dembèlé sa snažil individuálne niečo vymyslieť v šestnástke. Síce sa do nej dostal, ale viac z toho nebolo nič.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Ousmane Dembèlé.
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Nélson Semedo, prichádza Sergi Roberto.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas priniesol skvelý futbal, ale viac z hry má domáca Sevilla, ktorá išla do vedenia. Jesús Navas otvoril skóre a aj keď Lionel Messi nádhernou strelou znížil, tak súčasný výsledok určil Gabriel Mercado. Druhý polčas sa začne zhruba o 17:17.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Samuel Umtiti zastavil akciu domácich iba odkopom na rohový kop. Quincy Promes poslal krásny pas na zadnú žrď, kde loptu tesne minul Simon Kjaer.
     
    44
    Jesús Navas poslal loptu k šestnástke súpera, tam bol osamotený Pablo Sarabia, ktorého si postrážil obranca Gerard Piqué.
     
    43
    Sevilla tak strieľa ohromne dôležitý gól a je znova vo vedení. Navyše sa tak stalo tesne pred začiatkom prestávky, čo je vždy nesmierne nepríjemný pre ten druhý tím.
    42. Gabriel Mercado (SEV) - 2:1
     
    42
    Sevilla dala gól!
    Domáci idú do vedenia aj druhýkrát. Stopér GABRIEL MERCADO si nabehol do šestnástky, kde na neho obrancovia Barcelony zabudli a po prihrávke sprava malého vápna trafil presne povedľa ter Stegena.
     
    42
    Držanie lopty: 40% – 60%
     
    41
    Jesús Navas fauluje na pravej strane ihriska, kombinácia Sevilla preto končí neúspechom. Rozohrávať môžu obrancovia Barcelony. Luis Suárez dostal loptu do vápna, kde sa vytlačil zo streleckej pozície.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Gerard Piqué (FC Barcelona).
     
    39
    Sergio Busquets skvele prečítal prihrávku pred šestnástku, smerom dopredu sa preto vydal Messi, no zašiel len do stredového kruhu, kde bol zastavený.
     
    38
    Wissam Ben Yedder sa nádherne dostal okolo svojho súpera na ľavej strane až do šestnástky, prihrávku do malého vápna prečítal Jordi Alba.
     
    37
    Quincy Promes ostal zabudnutý na hranici šestnástky súpera, jeho strelecký pokus zľava smeroval tesne vedľa priestoru troch žrdí.
     
    36
    Luis Suárez spadol pri šestnástke Sevilly po tom, ako strčil do súpera a hodil sa na zem, no dokonca si pýtal faul a hneval sa, že ho nedostal.
     
    35
    Ivan Rakitić centroval zľava iba k hráčom súpera, jeho center poslal do bezpečia obranca Maximilian Wöber.
     
    34
    Barcelona zakladá akciu zo stredu ihriska, cez dobrý pohyb hráčov Sevilly sa nevie dostať okolo poliacej čiary až na útočnú polovicu ihriska.
     
    33
    FC Barcelona získala rohový kop, obrancovia Sevilly odkopli loptu preč a po následnom nákope sa do ofsajdu dostal Lionel Messi.
     
    32
    Gerard Piqué sa z ničoho nič ocitol v šestnástke súpera, kde sa snažil roztancovať posledného obrancu Sevilly, no Sergi Gómez sa nenechal nachytať.
     
    31
    Center na zadnú žrď v podaní Évera Banegu nebezpečný nebol, defenzíva Barcelony dostala loptu okamžite do bezpečia odkopom.
     
    30
    Sergio Busquets fauluje vedľa svojej šestnástky, Sevilla preto získava priamy kop, ktorý je ideálny na center pred bránu.
     
    29
    Lopta nebezpečne pristála v malom vápne Barcelony, kde sa najlepšie zorientoval obranca Samuel Umtiti a odkopom ju poslal preč.
     
    28
    Barcelona po góle pokračovala na súperovej polovici ihriska, tam však prišiel útočný faul, a tak je po akcii.
    27. Lionel Messi (BAR) - 1:1
     
    27
    Barcelona dala gól!
    Hostia vyrovnávajú nádherným spôsobom, pretože LIONEL MESSI dostal presný center zľava a jeho absolútne ukážkový volej presne vymietol roh brány.
     
    26
    Arturo Vidal dostal sprava presný center, jeho hlavička k žrdi skončila dobrým zákrokom českého gólmana Tomáša Vaclíka.
     
    25
    Uvidíme, čo prvý strelený gól spraví so stretnutím, no Barcelona bude musieť viac útočiť, pretože zatiaľ sú to od nej len náznaky. Defenzíva Sevilly pracuje veľmi dobre.
    23. Jesús Navas (SEV) - 1:0
     
    23
    Sevilla dala gól!
    Domáci predviedli skvelý protiútok a štadióne exploduje, pretože na konci akcie bol JESÚS NAVAS, ktorý mal v šestnástke dosť času a po zemi trafil presne okolo nemeckého brankára a popod Piquého.
     
    22
    Vysoký presing hráčo Sevilly k zisku lopty nevedie. Barcelona prešla dopredu po ľavej strane, prihrávka pred šestnástku strelu nepriniesla. Arturo Vidal ešte nepresne prihrával doprava.
     
    21
    Nélson Semedo si tentoraz pomohol na pravej strane ofenzívnym faulom, Barcelona o loptu na súperovej polovici ihriska prichádza.
     
    20
    Výborný futbal z oboch strán pokračuje. Fanúšikovia sa na štadióne bavia hrou, aktéri si striedajú útoky z jednej strany na druhú.
     
    19
    Wissam Ben Yedder dostal krásnu prihrávku do šestnástky, predviedol ju Quincy Promes. Francúz si ešte zasekol obrancu a vystrelil pod brvno, fantasticky zasiahol Marc-André ter Stegen.
     
    18
    Pablo Sarabia neposlal ideálny center pred bránu ter Stegena, defenzíva Barcelony si s jeho loptou bez problémov poradila a poslala ju do bezpečia.
     
    17
    Gerard Pique predviedol vedľa šestnástky nepresný sklz na loptu, bude to priamy kop pre Sevillu, ktorý získal útočník Ben Yedder.
     
    16
    Luis Suárez sa nedostal k nákopu za obranu, lopta preskákala povedľa neho do náruče českého brankára Vaclíka.
     
    15
    Lionel Messi si nabehol do šestnástky, Sergiuo Busquets poslal nepresný pas, ktorý išiel vedľa brány aj argentínskeho kúzelníka.
     
    14
    Ďalší taktický faul na Messiho. Útočníci Barcelony sú zatiaľ rýchlo dostupovaný aj za cenu takýchto menších nedovolených zákrokov.
     
    13
    Prenikajúci Lionel Messi bol zastavený faulom krátko po prekročení poliacej čiary. Barcelona sa môže posúvať k šestnástke.
     
    12
    Arturo Vidal zastavil pas sprava do šestnástky Barcelony, loptu z nej dostal preč obranca Nélson Semedo.
     
    11
    Začiatok stretnutia je aktívny z oboch strán. Sevilla aj Barcelona sa snažia hrať ofenzívne a tlačiť sa pred bránu toho druhého.
     
    10
    Pablo Sarabia faulovaný v strede ihriska. Sevilla však prišla o loptu a Barcelona prešla dopredu. Strela Messiho z hranice vápna bola zablokovaná.
     
    9
    Sevilla ostáva pred šestnástkou hostí. Center sprava odvrátil Arturo Vidal, ktorý loptu udržal pres svoj tím. Messi sa ale do protiútoku nedostal.
     
    8
    Marko Rog prečítal prihrávku do šestnástky a Jesús Navas potiahol protiútok. Pekný center pred bránu ale Quincey Promes nedokázal dobehnúť.
     
    7
    FC Barcelona začína kombinovať v strede poľa a dostáva sa k svojej typickej hre. Sevilla s deviatimi hráčmi pod loptou.
     
    6
    Luis Suaréz dostal pas zľava do šestnástky, včas pred ním zasiahol obranca Sergi Gómez a odkopol aspoň na rohový kop.
     
    5
    Barcelona získala priamy kop. Center Messiho nebol vôbec zlý, no loptu spred vlastnej brány futbalisti Sevilly dostali včas do bezpečia.
     
    4
    Éver Banega spadol pred šestnástkou Barcelony po tom, ako tam bol kontakt medzi ním a Rakitičom. Nedovolený zákrok Chorváta sa však nepíska.
     
    3
    Ofsajd aj na druhej strane, dostal sa do neho Lionel Messi. Duel nám ale začína poriadne zhurta, takže sa dúfajme máme na čo tešiť.
     
    2
    Domáci mohli okamžite otvoriť skóre, pretože Quincy Promes dostal krásnu prihrávku do malého vápna, ale Marc-André ter Stegen vytiahol skvelý zákrok. Navyše tam bol ofsajd.
     
    1
    Domáca Sevilla nastupuje v tradičných domácich bielych dresoch, hostia z Barcelony majú tiež svoje typické pásikavé modro-červené.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Banega, Rog, Sarabia, Wöber – Promes, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Amadou, Munir, André Silva, Mesa, F. Vázquez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Piqué, Semedo, Umtiti, Alba – Arturo Vidal, Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Pena – Malcom, Roberto, Lenglet, Murillo, Aleñá, O. Dembèlé..
     
    FC Sevilla

    Šláger kola sa hrá v Andalúzii. Sevilla v tejto sezóne Barcelone v lige podľahla 2:4, takže je čas na odplatu, ale bude to veľmi ťažké. Oba celky sa v lete stretli aj v rámci španielskeho Superpohára, vtedy sa tiež tešili hráči Blaugranas. Naposledy sa oba tímy stretli v Copa del Rey. Na výhru Sevilly 2:0 odpovedala Barcelona v odvete výsledkom 6:1.Čo sa týka ligovej súťaže, tak Sevilla je v najhoršej fáze ročníka, pretože prehrala až štyri z posledných šiestich stretnutí. Postupne nestačila na Bilbao, Real Madrid, Celtu Vigo a Villarreal. Víťazstvo prišlo len proti Levante a remíza s Eibarom. Aktuálne je tím z juhu krajiny na štvrtom mieste, má 37 bodov a len bodový náskok pred duom Getafe – Deportivo Alavés. V Európskej lige však mužstvo postúpilo cez Lazio Rím do štvrťfinále, kde sa predstaví proti Slavii Praha. Wissam Ben Yedder dal vo všetkých súťažiach už 21 gólov, Pablo Sarabia devätnásť a André Silva jedenásť.

    FC Barcelona

    Favorit stretnutia prichádza do Sevilly v pomerne dobrej forme, keďže vo všetkých súťažiach neprehral sedemkrát po sebe, z toho však vyhral len trikrát. Raz proti Seville v rámci štvrťfinále Copa del Rey vysoko 6:1. V poslednom ligovom kole Barcelona porazila Real Valladolid tesne 1:0, predtým remizovala s Valenciou aj Bilbaom. Zverenci Ernesta Valverdeho sú teda stále na čele La Ligy, no Atlético Madrid stráca už len sedem bodov a Real Madrid deväť. Práve kráľovský veľkoklub bude v strede týždňa ďalším súperom Barcelončanov a to v odvete semifinále národného pohára. Barcelona sa počas týždňa stretla aj s Lyonom v Lige majstrov, bola z toho remíza 0:0. Lionel Messi dal vo všetkých súťažiach už tridsať gólov, Luis Suárez šestnásť a Ousmane Dembélé trinásť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Matej Kubove

    Góly: 23. Navas, 42. Mercado – 27. Messi, 68. Messi, 85. Messi, 90+3. L. Suárez

    Karty:   49. Rog (SEV), 58. Wöber (SEV), 69. F. Vázquez (SEV), 81. Kjaer (SEV), 83. Sarabia (SEV), 90. Mesa (SEV) – 40. Piqué (BAR)


    FC Sevilla: Vaclík – Mercado (52. F. Vázquez), Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Rog (62. Mesa), Banega, Wöber (59. Amadou) – Sarabia, Ben Yedder – Promes.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Amadou, Munir, André Silva, Mesa, F. Vázquez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Piqué, Semedo (46. Roberto), Umtiti, Alba – Arturo Vidal (46. O. Dembèlé), Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (79. Aleñá).
    Náhradníci: Pena – Malcom, Roberto, Lenglet, Murillo, Aleñá, O. Dembèlé.