Bayern – Hertha 1:0 (kon.) | Freiburg – Augsburg 5:1 (kon.) | Mainz – Schalke 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Wolfsburg 0:3 (kon.) | Düsseldorf – Norimberk 2:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
5:1 (3:0)
FC Augsburg
cz Sobota 23.02.2019, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:45:33)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:16.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou týmů ze spodní části tabulky nabídlo krásnou ofenzivní bitvu, kterou okořenilo šest branek a spoustu dalších gólovek na obou stranách. Freiburg měl po první půli už třígólový náskok. Nástup do druhého poločasu ale trochu podcenil a po snížení Khediry se zdálo, že bude mít ještě co dělat, aby své vedení uhájil. Uklidnění přišlo až v 64. minutě, kdy Waldschmidt zvýšil na 4:1. Obě obrany od té chvíle byly velmi snadno prostupné, využít toho dokázali už jen domácí, za které Niederlechner upravil stav na konečných 5:1. Freiburg tak zvítězil poprvé od 22. prosince a zase se trochu vzdálil od sestupového pásma. Naopak Augsburg potřetí za sebou nebodoval a má už jen dvoubodový náskok na barážové místo patřící Stuttgartu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Červená karta pro hostujícího obránce Oxforda
     
    90+1
    A tohle je poslední tečka za hostující mizérii. Janik Haberer nabral rychlost ve středu hřiště. Reece Oxford ho chtěl takticky zastavit, jenomže mu zezadu přišlápl achilovku a vyfasoval rovnou červenou kartu.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány poslední dvě minuty.
     
    89
    Koncentrace hostující obrany už je na nule a Freiburg se snadno dostává k jedné šanci za druhou. Florian Niederlechner vypálil zpoza šestnáctky jen do místa, kde stál připravený Kobel.
     
    88
    Tak tomu se říká odmítnout hattrick! Gondorf pěkně předal míč Küblerovi, jehož centr napříč malým vápnem Kobel ještě protečoval na Petersena. Ten mohl přidat svůj třetí gól, jenže z výtečné šance rozvlnil jen boční síť.
     
    87
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Mike Frantz, přichází Jerôme Gondorf.
     
    86
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Chima Okoroji, přichází Pascal Stenzel.
    85. Florian NIEDERLECHNER - 5:1
     
    85
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Pravá strana hostující obrany zmizela kdovíkde. Před malou chvíli střídající FLORIAN NIEDERLECHNER tak zůstal úplně sám, čehož si všiml také Haberer a přihrál mu z osy hřiště. Osmadvacetiletý útočník si dal míč na pravačku a krásně zavěsil k vzdálenější tyči.
     
    83
    Žádné velké drama se zřejmě konat nebude. Či Tong-won fauloval ve druhé půli neviditelného Grifa a Schwolow nijak nespěchá s rozehrávkou.
     
    82
    Venezuelský útočník Sergio Córdova si došel pro faul ve středovém kruhu. Místo nákopu vpřed přichází další pozvolná rozehrávka ze zadních řad.
     
    81
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Gian-Luca Waldschmidt, přichází Florian Niederlechner.
     
    80
    Po dlouhé době se hra malinko uklidnila. Augsburg ze zdlouhavé rozehrávky míč ztratil a to samé se nyní koná i na opačném konci hřiště.
     
    78
    A zase v akci jihokorejský fotbalista Či Tong-won, který zkusil štěstí při střele z třiceti metrů, jenže balón proletěl vedle pravé tyče domácí brány.
     
    77
    Utkání se dostalo do poslední čtvrthodiny. Domácí fanoušci už jsou zase v naprostém klidu a skandovaným potleskem doprovází probíhající souboj o střed hřiště.

    Michal Břuchanský

    Góly: 9. Petersen, 30. Grifo, 43. Petersen (Grifo), 64. Waldschmidt (Haberer), 85. Niederlechner (Haberer) – 52. R. Khedira (Či Tong-won)

    Karty:   34. Baier (AUG), 61. Ku Ja-Čeol (AUG), 76. Či Tong-won (AUG)   90+1. Oxford (AUG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:16.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Lienhart, Heintz, Okoroji (86. Stenzel) – Haberer, Abraši, Frantz (C) (87. Gondorf), Grifo – Waldschmidt (81. Niederlechner), Petersen.
    Náhradníci: Frommann – Gondorf, Höler, Niederlechner, Schlotterbeck, Stenzel, Terrazzino.

    FC Augsburg: Kobel – Schmid, Oxford, R. Khedira, Stafylidis – Ku Ja-Čeol, Baier (C) (46. Danso) – Či Tong-won, Gregoritsch, Max (73. Jensen) – Córdova.
    Náhradníci: Giefer – Callsen-Bracker, Danso, Götze, Jensen, Stanić, Teigl.

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Grudiznski