Brighton – Derby 2:1 (kon.) | Wimbledon – Millwall 0:1 (kon.) | Newport County AFC – Manchester City 1:4 (kon.)
koniec
Newport County AFC
1:4 (0:0)
Manchester City
cz Sobota 16.02.2019, 18:30 • Rodney Parade (Newport) • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejstarší fotbalová soutěž anglický FA Cup pokračuje osmifinálovou částí. Velký svátek čeká na Newport County ze čtvrté nejvyšší soutěže, který přivítá na domácím trávníku slavný Manchester City.
     
    Manchester City

    Fotbalisté Manchesteru City s ohromných devatenáctibodovým náskokem opanovali loňský ročník Premier League před svými odvěkými rivaly United. V Lize mistrů už se výběr trenéra Josepa Guardioly tolik neprosadil. Ve skupinové fázi sice prohráli Citizens pouze jednou, následně ale ve čtvrtfinále dvakrát nestačili na pozdější finalisty z Liverpoolu.

    Také letos se Manchester pohybuje v popředí nejvyšší anglické soutěže. Po zaváhání v období Vánoc proti Crystal Palace a s Leicesterem se City propadlo na druhou pozici s čtyřbodovou ztrátou na Liverpool. V poslední době ale manchesterský tým drtí soupeře ofenzivou a už je znovu na čele nejvyšší anglické soutěže se stejným bodovým ziskem. V posledním ligovém kole si Manchester City smlsnul na Chelsea, kterou potupil výsledek 6:0!

    Do osmifinále FA Cupu se Manchester City dostal přes Rotherham z Championship. O sedm branek City se podělilo hned sedm hráčů, prosadily se i všechny útočné hvězdy v čele s Jesusem, Saném nebo Sterlingem. Ve čtvrtém kole poté Manchester nadělal pět branek Burnley.
     
    Newport County AFC

    Newport hraje v letošní sezoně anglickou League Two, tedy až čtvrtou nejvyšší soutěž! A ani v ní nevyniká, po jednatřiceti odehraných zápasech se Newport nachází až ve druhé polovině tabulky. Výrazný pokles formy přišel až se začátkem prosince loňského roku, od té doby dokázal Newport zvítězit pouze dvakrát z jedenácti zápasů.

    V posledních dvou duelech se Newport nejprve vytáhl na druhý
    Mansfield, který zaskočil na domácím trávníku vítězstvím 1:0, když o jedinou branku se postaral Willmott. V zatím posledním zápase však Newport padl s Milton Keynes také jen kvůli jediné inkasované brance.

    Do osmifinále FA Cupu se Newport probojoval přes šest zápasů! Hned v prvním kole zvládl střetnutí s Police 2:0. Následně ale musel po bezbrankové remíze opakovat souboj s Wrexhamem, v odvětě už ale Newport dominoval 4:0. Ve třetím kole poté vyřadil nedávné mistry Premier League Leicester 2:1, když se o rozhodující branku postaral pět minut před koncem z pokutového kopu Padraig Amond. Další senzační výsledek přidal Newport také proti Middlesbrough, když dokázal na trávníku soupeře vyrovnat až ve třetí minutě nastaveného času. Zápas se tak musel opakovat na stadionu Newportu, kde se tým ze čtvrté ligy vytáhl na zvučnějšího soupeře a postoupil po vítězství 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Newport County AFC: Day – Poole, Demetriou, O'Brien – Willmott, Bennett, Labadie, Bakinson, Butler – Matt, Amond
    Náhradníci: Townsend – Pipe, Franks, Dolan, Marsh-Brown, Sheehan, McKirdy

    Manchester City: Ederson – Danilo, Stones, Otamendi, Zinčenko – Foden, Fernandinho, D. Silva – Mahriz, Jesus, Sané
    Náhradníci: Murić – Walker, Sterling, Gündogan, Laporte, De Bruyne, B. Silva

    Rozhodčí: Marriner – Long, Massey.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Osmifinálový duel anglického FA Cupu tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku ze středového kruhu měli na starost domácí fotbalisté. Po dlouhém nákopu na útočnou polovinu ale sebral balon pouze John Stones.
     
    2
    Právě od Stonese putoval balon na levou stranu, kde mohl směřovat do útoku David Silva. Přes Španělem padl do skluzu Willmott a City přišlo o balon.
     
    3
    Mickey Demetriou poslal míč zpoza postranní lajny autovým vhazováním až do pokutového území. Ederson si ale pro balon vyskočil, byl ze všech nejvýše a bez potíží uklidnil situaci.
     
    4
    Gabriel Jesus si nedokázal poradit v souboji jeden na jednoho s Poolem. City ale ještě zůstalo u balonu v blízkosti vápna. Ránu zpoza šestnáctky dokázala zblokovat domácí obrana.
     
    5
    Mahriz si zaběhl na přihrávku Fodena, ihned z prvního doteku ještě chtěl cpát míč před Daye, ale s Mahrizem se skvěle vrátil O'Brien. Rohový kop se podařilo Newportu ubránit.
     
    6
    Manchester pokračuje v držení balonu. Stones vymyslel přihrávku k levé postranní lajně, kde operoval Zinčenko. Následně ale už přišel mizerný pas na Jesuse.
     
    7
    Parádním zpracováním vysokého balonu se prezentoval Fernandinho. Ihned poté vystartoval na pravé straně Danilo, ale balon k němu nedoputoval.
     
    8
    David Silva si pomohl uvolnit narážečkou se Saném, ale poté podklouzl a do útoku mohli jít domácí. Matt byl povzbuzován publikem, ale jako první byl u balonu Otamendi.
     
    9
    Zinčenko lehce přitvrdil v souboji s Willmottem, ale hlavní rozhodčí souboj pustil. City se pokoušelo překonat obranu dlouhou přihrávkou na rozběhnutého Mahrize, ale Alžířan neuspěl proti O'Brienovi.
     
    10
    Právě Rijád Mahriz zkusil překvapit domácího brankáře střelou z velkého úhlu. Joe Day měl sice co dělat, aby míč nakonec dokázal vyrazit na rohový kop. A i ten nakonec Newport zvládl ubránit.
     
    11
    Před Saném couvala domácí obrana až do pokutového území. Nakonec ale německý útočník nedokázal najít volného Jesuse v místech pokutového kopu.
     
    12
    V úvodních minutách stačí čtvrtiligový Newport na osmifinalistu Ligy mistrů. City se ale postupně dostává do převahy, Fernandinhova rána ze střední vzdálenosti však mířila vedle.
     
    13
    Robbie Willmott si dokázal naběhnout na pravou stranu, z prvního doteku odcentrovat a získal pro domácí rohový kop po odrazu od Zinčenka.
     
    14
    Po odvráceném rohovém kopu se opřel do balonu z hranice vápna Labadie, ale míč mu nesedl úplně ideálně na kopačku a podle toho to také dopadlo.
     
    15
    Ani přihrávka Silvy na Zinčenka neprošla. Ukrajinský krajní obránce byl nachytán až za posledním obráncem Newportu. Vykopávat tak bude moci Joe Day.
     
    16
    Domácí byli velmi blízko senzační brance proti Manchesteru City! Po dlouhém autu balon propadl až ke vzdálenější tyči, kde se prosadil k hlavičce Amond, ale Ederson skvěle zasáhl u brankové konstrukce.
    16. Ederson předvedl parádní zákrok u své pravé tyče
     
    17
    Leroy Sané si sice udělal prostor kličkou k ose trávníku, poté si připravil pozici ke střele, ale míč nedokázal umístit ani do blízkosti pravé tyče.
     
    18
    Silva se nepohodl s Jesusem, po ztrátě balonu se ale hosté nemuseli příliš namáhat a po dlouhém odkopu domácích se vracejí opět do kombinace ve středu pole.
     
    19
    Otamendi se Stonesem nemají komu míč předat. Ani jeden z ofenzivních hráčů City se nenabízí ke spolupráci. Nakonec pálil ze střední vzdálenosti vysoko nad branku Fernandinho.
     
    20
    I po dvaceti minutách je stav bezbrankový. City se nemohou usadit na útočné polovině v blízkosti domácí branky. Joe Day ještě nemusel řešit složitější zákrok.
     
    21
    Další nebezpečná akce přibyla na domácí straně! Po vyhraném hlavičkovém souboji propadl míč k nohám Bakinsona, který ale z halfvoleje těsně přestřelil Edersonovu branku.
     
    22
    Také Joe Day už si sáhl na míč. Mahrizův střílený centr dokázal domácí brankář s klidem vyrazit mimo pokutové území. City následně ztrácejí balon po nepřesnosti Fodena.
     
    23
    Zinčenko posunul míč k Otamendimu. Stoper City následně zkoušel oslovit Davida Silvu, který měl před sebou ve středu pole o něco více místa. Po odskoku od Mahrize však nebude mít Manchester ani rohový kop.
     
    24
    Silva zavařil Zinčenkovi přihrávkou do souboje. Ukrajinec si následně musel pomoci zpětným pasem až k Edersonovi. Hosté však i nadále drží míč v kombinaci.
     
    25
    Rijád Mahriz se přesunul více ke středu trávníku, připravil si míč na levačku, ale tvrdou ránu umístil pouze vedle tyče Dayovy branky.
     
    27
    Demetriou neustál tvrdý souboj s Jesusem, ale nakonec alespoň uklidil míč do bezpečí. City vhazovalo zpoza postranní lajny, ale domácí se už stačili vrátit do obrany.
     
    28
    Padraig Amond se zatím příliš do hry na hrotu domácího útoku nedostal, ale nyní sprintoval za nakopnutým balonem. V souboji s Danilem ale ztrácel výrazně rychlostně.
     
    29
    Silva odstavil tělem Labadieho, následně se hosté drali do útoku, ale z pravé strany to dnes City příliš nevychází. Mahrizův pas byl jednoznačně zblokován Poolem.
     
    30
    Sané byl sice v pokutovém území bez svého strážce, ale také si německý útočník nepohlídal ofsajdové postavení. Následná přihrávka na osamoceného Jesuse už byla zbytečná.
     
    31
    I po více než půlhodině hry drží domácí Newport s Manchesterem City bezbrankové skóre. Hosté se navíc nemohou vůbec prosadit v útoku, Joe Day stále čeká na těžší zákrok.
     
    32
    Stonesovo přenesení hry směrem na Danila byla přesné, ale ke krajnímu obránci City se velmi rychle dostal Butler. Hosté se ještě udrželi před vápnem, ale přes zhuštěný prostor zatím cestu k brance nenašli.
     
    33
    Ani Silvova průniková přihrávka nenašla Zinčenka. Útok Newportu byl velmi rychle zbrzděn, následně dostal San pořádně naloženo v souboji s Poolem.
     
    34
    Jesusovi utekl balon mezi nohama k Bennettovi, následně se ještě brazilský útočník pokoušel vybojovat míč zpět, ale to už je pískán nedovolený zákrok.
     
    35
    Silva se obtočil kolem obránce na středu trávníku, poté nabídl míč do pokutového území Mahrizovi, který ale z úhlu Daye nepřekonal. Akce City ještě pokračovala, ale střelou neuspěl ani Sané, který trefil brankovou konstrukci.
    35. Leroy Sané zakončoval z úhlu do břevna
     
    36
    Z otočky zkoušel překonat Edersona nečekanou ránou Padraig Amond. Míč mu sedl přesně na kopačku, ale o metr netrefil hostující branku.
     
    38
    Manchester vhazoval těsně u vápna soupeře. Danilo neposílal míč až před Daye, pouze k Mahrizovi, který si ale v silovém souboji nepřišel na Demetrioua.
     
    39
    Od Joea Daye putoval balon daleko za polovinu trávníku. Bakinson sice nedokázal uspět proti Fodenovi, ale následně pomohl Newportu Demetriou. Hlavní rozhodčí ale píská faul.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Newport i nadále drží s velkým favoritem krok. Sané nyní přiťukl balon Fernandinhovi, který měl ve středu prostor, ale následná zpětná přihrávka na Saného už neprošla.
     
    41
    Domácí vysunuli napadání a dokázali získat míč po nepřesnosti Otamendiho. Bennet však následně také nebyl příliš přesný a tak bude rozehrávat od své branky Ederson.
     
    42
    Mahriz si tak dlouho posouval míč ke středu, až se mu postavil do cesty Regan Poole. Hosté se ani s blížícím se závěrem první půle prosadit.
     
    43
    Po Jesusově zpětné přihrávce nebyl daleko od zakončení Leroy Sané, ale obrana Newportu opět dokázala zavřít otevřený prostor k značky pokutového kopu.
     
    44
    Minutu před pauzou kličkoval v pokutovém území Leroy Sané. Po hlavě vletěl do střely Demetriou, kterému se míč odrazil od ruky, ale pokutový kop se nepíská.
    44. Neodpískaná ruka v pokutovém území
     
    45
    Zinčenko si zpracoval vysoký míč, následně vyzval ke spolupráci Fodena, který ale už nedokázal předat balon Mahrizovi. Zdá se, že Newport uhraje s City bezbrankový poločas.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Newport drží na domácí půle proti Manchesteru City bezbrankový stav.

    Svěřenci Pepa Guardioly toho v prvním poločase příliš nepředvedli. V úvodních minutách byli dokonce blíže vstřelení úvodní branky domácí fotbalisté. Po dlouhém autu propadl míč ke vzdálenější tyči, odkud hlavičkoval Tyreeq Bakinson, brankář Ederson ale předvedl parádní zákrok. Až se závěrem první půle se tlak City začal stupňovat, Leroy Sané napálil míč ve vápně do ruky bránícího hráče, ale rozhodčí penaltu nezapískal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. City stále nikam nespěchá, balon podržel na delší dobu Otamendi se Stonesem.
     
    47
    Foden marně naháněl přihrávku Silvy. K balonu se poprvé ve druhém poločase dostávají také domácí hráči.
     
    48
    Domácí rozhodně nepomýšlejí bránit bezbrankovou remízu. Nyní se vydal do útoku Jamille Matt, ale rychlostně na Danila se Stonesem nestačil.
     
    49
    Mizérie City pokračuje. Danilova přihrávka přes celou šířku trávníku skončila až v zámezí. Newport se téměř bez práce dostal k míči u středové čáry.
     
    50
    Aktivita City přece jen po změně stran o něco stoupla. Po Fodenově ztrátě nakopával míč do pokutového území hostujícího týmu Labadie, ale jako první se zmocnil hracího předmětu Ederson.
     
    51
    Ani další Danilův centr nebyl přesný. Krajní obránce City přetáhl míč daleko za koncovou lajnu, ani dobíhající Sané už nestačil balon zastavit na hrací ploše.
     
    52
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester City se přece jen dostává do vedení! Hostům se podařilo vykombinovat pravou stranu, LEROY SANÉ společně s Fernandinhem přehráli Pooleho. Následně se německý útočník dostal ke střele z úhlu a dokázal propálit Joea Daye. Od hlavy domácího brankáře následně doputoval míč až za brankovou lajnu, Foden ještě mohl dorážet, ale nechal gól Sanému.
    52. Leroy SANÉ - 0:1
     
    54
    Joe Day schytal Saného ránu přesně do nosu a musí být ošetřen na hrací ploše. Brankáři Newportu se spustila krev, ale vypadá to, že bude schopen pokračovat.
     
    55
    City ještě zvyšuje útočnou aktivitu. Danilo pálil z pětadvaceti metrů přesně k pravé tyči, ale na stejném místě byl včas i Joe Day.
     
    56
    Hosté pokračovali v tlaku rozehrávkou rohového kopu. Demetriou stačil ještě odpravit balon do bezpečí, ale City má další exekuci rohového kopu.
     
    57
    Po změně stran se naplno ukazuje kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy. Manchester pokračuje v držení balonu v blízkosti vápna soupeře. To Newport se nemůže ani dostat k míči.
     
    58
    Od Stonese putoval míč k Mahrizovi, který měl na pravé straně spoustu místa k průniku do šestnáctky. Alžířan ve službách City dokázal dokonce vypálit, ale z úhlu trefil jen tyč.
    58. Mahrizova rána z úhlu do tyče
     
    59
    Day se marně dral přes vlastní spoluhráče k míči a tak to musel vzít na sebe Regan Poole. City pokračuje v drtivém tlaku před vápnem domácího celku.
     
    60
    Po hodině hry vede Manchester City v Newportu stále jen o jediný zásah. Především ve druhém poločase je vidět velký rozdíl mezi oběma týmy.
     
    62
    Domácím se podařilo po několika minutách na chvíli získat míč. Padraig Amond ihned spěchal do útoku, ale v souboji s Otamendim se neprosadil ke střele.
     
    63
    Střídání v týmu Newport County AFC: ze hřiště odchází Bakinson, přichází Sheehan.
     
    64
    Fernandinho překonal průnikovou přihrávkou první vlnu napadajících soupeřů, následně se ale City opět usadilo v kombinaci před pokutovým územím Newportu.
     
    65
    Územní převaha je v posledních minutách obrovská. City pokračuje v kombinační hře a vůbec nepouští soupeře k balonu.
     
    66
    Silva chtěl najít rozběhnutého Saného, míč ale skončil jen na zády střelce zatím jediného gólu. Když se chtěl Sané otočit za balonem, tak podklouzl.
     
    67
    Domácí se nadále nemohou dostat k balonu. Hráči City byli sice vytlačeni až do středu pole, ale stále drží balon pod kontrolou. Fernandinho si několikrát narazil se Silvou.
     
    68
    Jesus zpracoval míč zády k brance, ale nedokázal se kolem Demetrioua otočit a vypálit. Po zpětné přihrávce byl pod tlakem Ederson, který pouze díky včasnému vyběhnutí po mizerné rozehrávce nedal soupeřům šanci na srovnání stavu.
     
    69
    Střídání v týmu Newport County AFC: ze hřiště odchází Labadie, přichází Dolan.
     
    70
    Po dlouhých minutách ve vlastním vápně se Newport vydal s míčem do útoku. Willmott proklouzl do vápna, kde se ale srazil s Danilem a ke střele nedošlo.
     
    71
    Zdá se, že zdravotní potíže má Nicolás Otamendi. Stoper City zůstává na trávníku a nejspíše bude muset střídat.
     
    72
    Otamendi je zpět na nohou, ale i tak se připravuje za postranní lajnou střídání. Mezitím hra pokračuje. Střídající Matthew Dolan byl faulován Fodenem.
     
    73
    Míč si na místo přestupku připravil Dan Butler. Po několika odrazech v pokutovém území hlavičkoval zcela sám Amond, ale už neměl energii umístit míč mimo dosah Edersona.
     
    75
    City polevilo směrem dopředu, stále však vede pouze jen o jeden gól. Nyní dokázal pokrýt nabíhajícího Gabriela Jesuse Demetriou. Balon projel až k Dayovi.
     
    76
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester pojišťuje svůj postup do čtvrtfinále! Demetriou zaváhal při rozehrávce, namazal jen PHILIPU FODENOVI. Stále jen osmnáctiletý záložník následně dokázal přelstít kličkou ke středu Poole a míč umístil k přední tyči.
    76. Philip FODEN - 0:2
     
    77
    Hosté se opět usadili na útočné polovině. Sané kouzlil s balonem uvnitř vápna, ale neměl prostor ke střele a tak raději přihrával jen k Fodenovi.
     
    78
    Foden si pustil míč mezi nohama, ale Regan Poole dokázal včas zareagovat a přihrávkou na Daye vyřešil zapeklitou situaci před domácím vápnem.
     
    79
    Domácí ubývají síly. Po zisku balonu měl prostor u postranní lajny Butler, ale už si nevěřil v souboji s Danilem a došel s míčem až do zámezí.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Fernandinho, přichází Laporte.
     
    81
    Edersonův výkop nebyl ideální. Sané ale ještě zabojoval o balon v souboji s Poolem. Střelec úvodní branky sice nevybojoval ani autové vhazování, ale pořádně přitlačil soupeře.
     
    82
    Brazilský brankář ve službách City si dovolil přihrávku mezi dvěma napadajícímu hráči. Nakonec se ale míč odrazil od Danila jen za postranní lajnu.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází D. Silva, přichází Gündogan.
     
    84
    Sané přehrál situaci v pokutovém území. Třiadvacetiletý Němec už mohl zakončovat, ale ještě chtěl vylepšit pozici spoluhráči přihrávkou pod sebe. K Jesusovi míč už ale neprošel.
     
    85
    Také domácí si rádi zahrají v kombinaci. Bennettova přihrávka však nebyla z nejpřesnějších a tak se dostávají k balonu opět hráči anglického mistra.
     
    86
    Foden našel obloučkem do pokutového území Saného. Ten si poradil v tvrdém souboji s Demetriouem, následně mohl přehodit Daye, ale domácí brankář předvedl povedený zákrok.
     
    87
    Střídání v týmu Newport County AFC: ze hřiště odchází Bennett, přichází Franks.
     
    88
    Po několika soubojích ve středu pole se míč odrazil k Amondovi, který ještě posílal nebezpečný centr do šestnáctky, kde se musel položit do obranné hlavičky Stones.
     
    89
    Tým Newport County AFC právě vstřelil branku! Čestný úspěch pro Newport! Po dlouhém nakopnuté balonu se nedomluvil, kdo bude hrát Otamendi se Stonesem. Skvěle se dostal ke střele PADRAIG AMONG, který přehodil vyběhnutého Edersona.
    89. Padraig AMOND - 1:2
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester opět odskakuje do dvoubrankového vedení. Po ztrátě Dolana u středového kruhu získal míč Leroy Sané. Ve spolupráci svou střelců City přiťukl PHILIPU FODENOVI, který si to namířil do vápna a skvěle zavěsil do levého horního rohu.
    90. Philip FODEN - 1:3
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Před pokutovým územím Newportu se provinil proti pravidlům Demetriou, který stáhl k zemi Jesuse a hosté budou mít šanci ještě navýšit své vedení.
     
    90+3
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Leroy Sané. Míč tečoval Poole ve zdi rukou, ale ani nyní hlavní rozhodčí penaltu nepíská. City pokračuje jen rohovým kopem.
     
    90+4
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Čtvrtá branka City na závěr zápasu. Po rozehraném rohu na krátko přihrával Laporte RIJÁDU MAHRIZOVI na levou stranu pokutového území. Alžírský útočník se s balonem příliš nemazal a napálil ho kolem Daye do sítě.
    90+4. Rijád MAHRIZ - 1:4
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a osmifinále FA Cupu končí. Favorizovaný Manchester City přehrál Newport ze čtvrté nejvyšší anglické soutěže 4:1.

    Svěřenci Pepa Guardioly toho v prvním poločase příliš nepředvedli. V úvodních minutách byli dokonce blíže vstřelení úvodní branky domácí fotbalisté. Po dlouhém autu propadl míč ke vzdálenější tyči, odkud hlavičkoval Tyreeq Bakinson, brankář Ederson ale předvedl parádní zákrok. Až se závěrem první půle se tlak City začal stupňovat, Leroy Sané napálil míč ve vápně do ruky bránícího hráče, ale rozhodčí penaltu nezapískal.

    Po změně stran přece jen tým z Premier League přidal. Místy až drtivou převahou držet domácí v šachu před vlastní brankou. Úvodní branka přišla až po padesáti minutách, kdy se prosadil prudkou ránou Leroy Sané. Následně se prosadil po individuální akci střelou k přední tyči Philip Foden. Domácím se podařilo dvě minuty před koncem snížit, když nedorozumění mezi Otamendim a Stonesem potrestal parádním lobem přes Edersona Padraig Amond. O několik sekund později se ale radovali znovu hosté, když napálil Philip Foden míč do rohu branky. Konečné skóre udal ve čtvrté minutě nastavení dělovkou z úhlu Rijád Mahriz.
     
    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 4:2. (20:30:20)

    Vít Schück

    Góly: 89. Amond – 52. Sané, 76. Foden, 90. Foden, 90+4. Mahriz


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 4:2.
    Newport County AFC: Day – Poole, Demetriou, O'Brien – Willmott, Bennett (87. Franks), Labadie (69. Dolan), Bakinson (63. Sheehan), Butler – Matt, Amond
    Náhradníci: Townsend – Pipe, Franks, Dolan, Marsh-Brown, Sheehan, McKirdy

    Manchester City: Ederson – Danilo, Stones, Otamendi, Zinčenko – Foden, Fernandinho (80. Laporte), D. Silva (83. Gündogan) – Mahriz, Jesus, Sané
    Náhradníci: Murić – Walker, Sterling, Gündogan, Laporte, De Bruyne, B. Silva

    Rozhodca: Marriner – Long, Massey