Cagliari – Parma 2:1 (kon.) | Bergamo – AC Miláno 1:3 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:3 (1:1)
AC Miláno
cz Sobota 16.02.2019, 20:30 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia (Bergamo) • Talianska Seria A • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že nevyhrál lepší tým, ale šťastnější AC, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:30:55)
     
    Druhý poločas nabídl daleko lepší podívanou a AC potvrdilo zlepšující se formu z posledních týdnů. Milánští rychle odskočili do dvoubrankového vedení, které si ve zbytku zápasu zkušeně pohlídali. Ovšem Atalanta se přeci k nějakým příležitostem dostala, jenže je zahodila. Většina střel domácího celku totiž zamířila do prostoru, kde stál připravený Gianluigi Donnarumma.

    Při pohledu na tabulku AC zůstává na čtvrtém místě, ale na pátou Atalantu si vypracoval čtyřbodový náskok. Bergamasca se po zítřejších zápasech může trochu propadnout, protože stejný počet bodů má AS Řím a sedmé Lazio.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    I přes porážku domácí příznivci vstávají a tleskají svém miláčkům. Jejich výkon sice nebyl zlý, ale na rozjeté AC to dnes nestačilo. Je dobojováno!
     
    90+3
    U pravého praporku na polovině soupeře chvíli s míčem pracoval Franck Kessié, který ušetřil pár vteřin navíc. Ovšem nyní se už domácí ženou před branku soupeře, jenže je pozdě.
     
    90+2
    Milánští jsou u balonu a navíc v kombinaci na útočné polovině. AC hraje ve druhém poločase výborně a zaslouženě kráčí za třemi body.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Myslím, že o osudu zápasu je již rozhodnuto! AC po nepřesné přihrávce soupeře znovu získalo míč a jistě už se nikam nepožene. Tohle bude velmi důležité vítězství pro Milán.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Ricardo Rodríguez (AC Milán), který pozdě přispěchal do souboje a hráč by mu unikl, a tak přišlo podražení.
     
    88
    Další snažení domácího elku končí po nepřesnosti. Na hráčích Atalanty je viděl menší flustrace, protože šance na snížení neproměnili.
     
    87
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Diego Laxalt.
     
    86
    Atalanta vybojovala rohový kop, jenž mířil na první tyč. Ovšem balon proskočil až k penaltovému puntíku, jenže domácí se k zakončení neprodrali. Pro závěr bychom si jistě přáli branku Atalanty.
     
    85
    AC hraje daleko od branky, s čímž bude jistě spokojené. Sice Bergamasca vybojovala odkop od vlastní brány, ale čas se ji velmi rychle krátí.
     
    84
    Po akci hostujícího celku se z tribun ozývá pískot, protože AC vhazuje, ale nikdo v bílém k míči nespěchá. Po vhození balonu se Milánští rozhodli pro přihrávku zpátky.
     
    83
    Bergamasca se stále nezdává a bude se snažit utkání ještě zdramatizovat. Domácí celek je opět v kombinaci, ale jen těžce hledá cestičky do šestnáctky.
     
    82
    Milánské AC je znovu u balonu, ale také pod tlakem soupeře. Hostující tým se tak odhodlal jen k odkupu, což mu za současného vedení stačí.
    81. Dejan Kulusevski (ABC)
     
    81
    Ovšem akce pokračovala dále a Atalanta ohrozila branku. Přetažený centr z levé strany byl vrácen před branku, kde se nacházel Dejan Kulusevski. Jeho zakončení z dobré pozice zamířilo jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    80
    Zdá se, že hostující středopolař bude v pořádku a bude se moci pokračovat ve hře. Z levé strany odcentroval Robin Gosens, ale jeho pas spoluhráče nenašel.

    Michal Luxa

    Góly: 33. Freuler (Iličić) – 45+1. K. Piątek (Ricardo Rodríguez), 55. Çalhanoğlu, 61. K. Piątek (Çalhanoğlu)

    Karty:   18. de Roon (ABC) – 27. Suso (ACM), 89. Ricardo Rodríguez (ACM)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:9.
    Atalanta Bergamo: Beriša – Tolói, Djimsiti, Palomino – Hateboer (65. Gosens), Freuler, de Roon, Castagne – Iličić, A. Gómez (59. Kulusevski) – D. Zapata (78. Barrow).
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Barrow, Gosens, Ibañez, Kulusevski, Mancini, A. Masiello, Pessina, Reca.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Calabria, Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko, Paquetá (87. Laxalt) – Suso (77. Castillejo), K. Piątek (68. Cutrone), Çalhanoğlu.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Plizzari – Abate, Bertolacci, Biglia, Borini, Castillejo, Conti, Cutrone, Laxalt, J. Mauri, Montolivo.

    Rozhodca: Pasqua – Vuoto, Costanzo