Tisková konference SK Slavia Praha před zápasem EL (kon.) | Tisková konference KRC Genk před zápasem EL (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference SK Slavia Praha před zápasem EL

cz Streda 13.02.2019, 16:00Tlačové konferencie
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (16:27:27)
     
    Trpišovský o výhodě rozehranosti Genku: Jsem rád, že alespoň jedno ostré utkání máme za sebou. Je to velký rozdíl v proovnání s přípravou. Příprava se nikdy nejede úplně na ostří nože. Soupeř je rozehranější, má za sebou i utkání, kdy musel otáčet zápasy. Je spíš začátek sezony, oba týmy jsou velmi dobře připraveny. Domácí kromě ligy hráli ještě pohár, ale uvidíme zítra. Buď oni budou rozehranější, anebo oni čerstvější.
     
    Trpišovský: Každý zápas je náročný. Máme velké nároky od vedení. Souběh zápasů není příjemný, ale už na podzim jsme měli podobný souběh dvojzápasu s Kyjevem a pak ligový duel s Jabloncem. Takovýchto náročných trojbloků bylo více. Samozřejmě hrát dvakrát s Genkem a s Plzní, tato kombinace je asi nejnáročnější. Na druhou stranu na tým byl dříve vyvíjen ještě větší tlak, než je teď. Strašně moc jsme chtěli postoupit a přivítat ještě nějakého soupeře. To se povedlo, na tuhle výzvu se těšíme.
     
    Trpišovský: Chceme především zvládnout utkání bez inkasované branky. Na druhou stranu chceme hrát na vítězství, přijde plný stadion a chceme diváky potěšit. Základní cíl jsme sice splnili, ale pochopitelně nechceme končit už po prvním kole play-off.
     
    Trpišovský: Chceme především zvládnout utkání bez inkasované branky. Na druhou stranu chceme hrát na vítězství, přijde plný stadion a chceme diváky potěšit. Základní cíl jsme sice splnili, ale pochopitelně nechceme končit už po prvním kole play-off.
     
    Trpišovský o tom, co by mohlo být rozhodujícím faktorem: Rozhodovat bude především produktivita. V Evropě byly zápasy obou týmů svázanější, je to zápas play-off, každý gól bude rozhodovat. Oba týmy mají rychlý přechod do útoku a rychlé hráče. Oba týmy budou přemýšlet o zachytávání soupeřových protiútoků.
     
    Trpišovský o Samattovi: Je to gólově nejproduktivnější hráč soupeře. Je to typický zakončovatel, nebezpečný a atletický hráč, který se nezapojuje do kombinace, ale začíná na ofsajd lajně. Je nebezpečný z brejku i po centru. Určitě po sezoně z Genku odejde. Hodně ale těží z práce celého týmu. Za celý rok prohráli jen dva zápasy. Soupeř má spoustu výborných hráčů do ofenzivy a Samatta sklízí plody práce celého týmu.
     
    Trpišovský o fanoušcích: Já jsem přesvědčen o tom, že ještě je dost času a zítra už žádnýé lístky nebudou. Věřím, že tu bude zaplněno jako třeba s Kyjevem. Můj osobní tip je, že bude vyprodáno.
     
    Trpišovský o podmínkách: Jediný rozdíl před zápasem v Plzni je, že my hrajeme venku a oni doma. Je to dobře, protože bude méně spekulací o tom, kdo odpočíval a kdo ne. Je dobře pro český fotbal, že oba týmy čekají tři kvalitní zápasy během sedmi dnů. Naštěstí odpadnou témata a o to to pro nás bude jednodušší.
     
    Trpišovský o stavu hráčů a případných změnách: Stav kádru je stejný jako před utkáním s Teplicemi. Drobné potíže mají Honza Sýkora a Muris Mešanovič, zbytek týmu se připravuje normálně. Budeme se snažit zítra vyrukovat s tím nejsilnějším, co máme k dispozici. Mužstvo budeme skládat jen podle toho, co máme k dispozici a o Plzni budeme přemýšlet až později.
     
    Coufal o Valentýnu: Zkrátka a dobře máme zápas, musíme to manželkám vynahradit jinak.
     
    Coufal o nabitém kalendáři a blížícím se zápase s Plzní: Je hezké, že se to takto sjednotilo, protože Plzeň hraje taky v Evropské lize. Nemyslím si ale, že takový zápas rozhodne o titulu, ale pořád přitom ještě zbývá spousta kol, která mohou do toho pořadí promluvit.
     
    Coufal: Genk má fantastické hráče a vede belgickou ligu. I když jsme posílili, je to pořád hodně silný tým. Pro postup uděláme všechno, ale Genk rozhodně nebyl vysněným soupeřem. Je velmi silný a zároveň to není tak atraktivní jméno jako Arsenal, Chelsea nebo Benfica. Nám nezbývá nic jiného než postoupit, abychom fanouškům představili atraktivnějšího soupeře.
     
    Coufal o rozdílném herním stylu Genku: Nemyslím si, že bychom se museli přeorientovat na jiný styl. My umíme i dobře bránit, což jsme ve skupině potvrdili. Bude to buď o nás nebo o nich. Jsme doma silní a nemyslím si, že přijedou s taktikou nás tady bezhlavě honit.
     
    Coufal o výsledku: Bude to zápas svázaný taktikou. Nejspíš to bude i hodně nervózní. Ani jeden tým nebude chtít dostat gól. My do toho ale půjdeme naplno a pokusíme se vyhrát třeba o dvě branky, ať máme co nejlepší pozici do odvety.
     
    Vladimír Coufal o kvalitách RC Genk: Je to kvalitní soupeř, vedou o dost bodů belgickou ligu. Budou to jen dohrávat a posléze se soustředit na nadstavbu. Víme o jejich hráčích, má o ně zájem celá řada velkých klubů. Podle videa vypadá jejich tým opravdu dobře.
     
    Do sálu přišel Jindřich Trpiškovský a Vladimír Coufal.
     
    Tentokrát vyzve Racing Genk a případný postup přes belgického soupeře by pro český fotbal prakticky na sto procent znamenal pojištění pozice v elitní patnáctce koeficientového pořadí, které zaručuje místa v Champions League pro první a druhý tým Fortuna:Ligy.
     
    Úřadující lídr české nejvyšší soutěže se do jarní části evropských pohárů dostal poprvé od roku 2008, kdy v prvním dvojzápase tehdejšího poháru UEFA nestačil na Tottenham.

    Radek Barkman