Boston – Chicago 6:3 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 3:1 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.)
Columbus – Washington 3:0 (kon.) | Ottawa – Carolina 1:4 (kon.) | Tampa Bay – Calgary 6:3 (kon.)
St. Louis – NJ Devils 8:3 (kon.) | Nashville – Detroit 2:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 4:5 (kon.)
Winnipeg – NY Rangers 4:3 (kon.) | Colorado – Toronto 2:5 (kon.) | Vegas – Arizona 2:5 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Calgary Flames
cz Streda 13.02.2019, 01:40 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Vasilevskij musel předvést skvělý zákrok. Kotouč po zákroku dokonce zůstal těsně před brankovou čárou. Girardi se ale postaral o to, aby Jankowski nedorazil puk do brány.
    54:11 Sean MONAHAN - 6:3
     
    54:11
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté předvedli nádhernou kombinaci! Gaudreau projel až do útočného pásma, kde našel Lindholma. Švédské křídlo parádní přihrávkou našlo na levé straně SEANA MONAHANA. Centr Calgary zakončoval do prázdné brány. Monahanova druhá branka v zápase znamená snížení na 3:6 z pohledu hostů.. Asistence: Elias Lindholm a Johnny Gaudreau.
     
    52:54
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ryan McDonagh – 2 min., hákování).
     
    51:48
    V závěru přesilovky měl na hokejce velkou šanci Killorn. Odskočil si do lepší pozice a čekal na přihrávku Cirelliho. Jakmile puk dostal na hůl, tak zamířil nad břevno.
     
    49:47
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Michael Frolík – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:57
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Andrew Mangiapane – 2 min., vysoká hůl).
    45:01 Steven STAMKOS - 6:2
     
    45:01
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jednu vteřinu před koncem přesilovky padl šestý gól Tampy. STEVEN STAMKOS si odskočil na levý kruh a opřel se do pobídky Kučerova. Střela kapitána Tampy byla nechytatelná. 6:2. Asistence: Nikita Kučerov a Brayden Point.
     
    43:39
    Rittich se zaskvěl. Frolík nejprve špatně přihrál a domácí vyrazili do přečíslení 4 na 2. Killorn posouval puk bekhendem před bránu, kde stál Cirelli. Rittich ale předvedl skvělý semafor a dokázal se natáhnout tak, že puk za svá záda nepustil.
     
    43:02
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Garnett Hathaway – 2 min., podrážení).
     
    41:27
    Ve velké šanci se ocitl Gourde. Těsně před Rittichem ale netrefil zařízení. Halou to jen zahučelo.
     
    38:47
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Anton Strålman – 2 min., podrážení).
    36:11 Yanni GOURDE - 5:2
     
    36:11
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa střílí pátou branku. YANNI GOURDE nádhernou tečí usměrnil nahození Coburna do brány. S tímto pokusem byl Rittich bez šance. 5:2. Asistence: Braydon Coburn a Steven Stamkos.
    30:10 Anthony CIRELLI - 4:2
     
    30:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa však okamžitě odskakuje. Kučerova zpoza brány přihrál přesně před bránu, kde stál ANTHONY CIRELLI. Střelou po ledě, která mířila mezi betony Ritticha českého brankáře překonal. 4:2. Asistence: Nikita Kučerov a Yanni Gourde.
    29:13 Sean MONAHAN - 3:2
     
    29:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary snižuje a dostává se na rozdíl jediné branky. Lindholm vyhrál vhazování a po nepřehledné situaci v mezikruží se ke kotouči dostal SEAN MONAHAN, jehož přesná střela na přední tyč byla úspěšná. Vasilevskij zvedal svou lapačku marně. 3:2. Asistence: Elias Lindholm.
     
    26:12
    Do šance se dostával ze střídačky najetý Gaudreau. Na poslední chvíli byl čistě zastaven Hedmanem, a tak jeho střelecký pokus přesný nebyl.
    18:06 Mark GIORDANO - 3:1
     
    18:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovku 5 na 3. Svého soupeře zatlačili a Callahan poslal puk jen na modrou čáru, odkud hned střílel MARK GIORDANO. Jelikož byla rána dobře zastíněna, tak toho Vasilevskij moc neviděl. 3:1. Asistence: Elias Lindholm a Johnny Gaudreau.
     
    17:45
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 2 min., hákování).
     
    17:26
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Cédric Paquette – 2 min., hrubost).
    17:19 Nikita KUČEROV - 3:0
     
    17:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    Rychlá akce Tampy končí třetí brankou. NIKITA KUČEROV si najel až k modré čáře a zápěstím vypálil přesně. Rozhodčí se však ještě jeli poradit k videu, neboť útočící hráč stál v brankovišti. Protože však Ritticha nezasáhl, tak branka byla uznána. 3:0. Asistence: Anton Strålman a Brayden Point.
    16:06 Cédric PAQUETTE - 2:0
     
    16:06
    Tampa právě vstřelila branku!
    Rychlá akce blesků končí druhou brankou. Martel dokázal v souboji s Hamonicem vybojovat puk a pak jej předložil volnému CÉDRICU PAQUETTEOVI. Rittich se snažil rychle přesunout, ale to se mu nepovedlo. 2:0. Asistence: Danick Martel a Ryan Callahan.
    11:54 Brayden POINT - 1:0
     
    11:54
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa dokázala svou první přesilovku využít. Kučerov posunul puk za bránu Millerovi, jenž okamžitě z prvního doteku hledal před bránou stojícího BRAYDENA POINTA. Střelec Tampy se pak už z ideální pozice nemýlil. Rittich neměl šanci. 1:0. Asistence: J. T. Miller a Nikita Kučerov.
     
    10:56
    Na druhé straně se do šance dostal Lindholm. Švédský útočník byl však moc blízko k bráně a puk už dostatečně zvednout nestačil.
     
    10:41
    Steven Stamkos vystřelil nečekaně ihned po vyhraném vhazování. David Rittich se dokázal v brankovišti natáhnout a skvělým zákrokem levou nohou vychytal kapitána domácích.
     
    10:34
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Oliver Kylington – 2 min., držení).
     
    09:22
    Velká šance Tampy! Celou akci založil Stamkos, počkal si v útočném pásmu na najetí Girardiho a vytáhlý zadák domácích uvolnil na pravém kruhu Millera. Ten už svou svižnou ránou zamířil do tyče.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 12. B. Point (J. T. Miller, Kučerov), 17. Paquette (Martel, Callahan), 18. Kučerov (Strålman, B. Point), 31. Cirelli (Kučerov, Gourde), 37. Gourde (Coburn, Stamkos), 46. Stamkos (Kučerov, B. Point) – 19. Giordano (E. Lindholm, J. Gaudreau), 30. Monahan (E. Lindholm), 55. Monahan (E. Lindholm, J. Gaudreau)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Strålman, Hedman, Girardi, McDonagh (A), Sergačov, Coburn – Kučerov, B. Point, Gourde – J. T. Miller, Stamkos (C), T. Johnson – Erne, Cirelli, Killorn – Callahan (A), Paquette, Martel.
    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund (A), Tkachuk – Neal, Jankowski, S. Bennett – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.

    Rozhodca: McIsaac, Nicholson – Sericolo, Amell

    Diváci: 19 092