Martin – Dubnica 2:1 (po pr.) | Michalovce – Topoľčany 5:2 (kon.)
koniec po predl.
HK VITAR Martin
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0) Stav série: 1:0
TSS GROUP Dubnica
Pondelok 11.02.2019, 17:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga play-off • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Tibor Melichárek (asistent trénera MHK Dubnica nad Váhom): "Diváci videli zápas hodný semifinále prvej ligy. Dramatický až do konca, vo vysokom tempe. Vedeli sme, čo nás čaká v Martine – kvalitný súper, silný v ofenzíve. Chceli sme ustáť prvotný tlak, čo sa nám podarilo. Chceli sme ísť do vedenia, čo sa nám takisto podarilo. To sme dlho neudržali, iba pár sekúnd. Zápas sa ťahal, čakalo sa na rozhodujúci gól. Podarilo sa nám prečkať miesta kedy mal Martin prevahu. Na druhej strane sme nepremenili niektoré brejkové príležitosti. Rozhodlo sa v predĺžení, predtým sme mali príležitosti, ktoré sme nepremenili, domáci svoju áno, čo znamená 1:0 v sérii pre domácich."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Som rád, že sme toto náročné stretnutie dotiahli do víťazného konca. Bolo vidieť, že sme vyšli zo zápasového rytmu, neboli sme v hernej pohode. Bolo to vidieť najmä vo finálnych herných činnostiach, kedy sme si nedokázali vypracovať gólové príležitosti. Bolo tam menej agresivity, menej dôrazu z čoho pramenila neschopnosť dostať sa do vedenia počas stretnutia. Súper hral mimoriadne organizovane v defenzíve. Ťažko sme sa presadzovali cez ich pozornú obranu. Silou vôle, osobnou statočnosťou sme v nadstavenom čase dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Sme tomu veľmi radi, semifinále play-off sa ale iba začalo. Pevne verím, že nadviažeme na dnešné víťazstvo ešte zlepšeným výkonom."

    Maximilián Pajpach (brankár MHK Dubnica nad Váhom): "Bolo našou snahou ubrániť úvod stretnutia. Vedeli sme, že ak sa Martin dostane do vedenia, je neudržateľný, nikomu nechce odovzdať puk. Vieme, že sa tu hrá veľmi ťažko, ak nie je úvodná tretina vyrovnaná. Pokyny trénera sme splnili, hrali sme dobre, hrali sme vyrovnane všetky tri tretiny. Je veľká škoda, že sme inkasovali gól v nadstavenom čase po našej chybe. V zápase sme zvládli naše vylúčenia, najmä keď išlo o nepomer. Na domácej strane bolo jediné, po faule na mňa. My sme hrali desať minút v oslabení, čo je mimoriadne zložité najmä vtedy, ak máme oklieštenú zostavu. Máme zranených hráčov. Určite nám séria s Humenným vzala síl, hráme však v rýchlom tempe, jednoducho ideme. Martin mal týždeň pauzu, čo bolo na jeho hráčoch vidieť. Potrénovali, v zápase to ale nebolo z ich strany ideálne. My sme boli v zápasovej praxi, oni mali voľno. V predĺžení sme mali jednu príležitosť, ktorá mohla rozhodnúť. Predĺženie je možno aj lotéria – buď – alebo. Martinu sme však ukázali, že to nebude mať jednoduché. Aj my chceme ísť do finále. V druhom zápase to bude takisto boj. Dnes rozhodlo predĺženie. Nielen my, ale aj súper vie, že sme dva vyrovnané tímy. V podstate nemá nikto navrch, stať sa môže všeličo."

    Martin Barto (útočník HK Martin): "Bolo to mimoriadne náročné stretnutie v ktorom sme sa trápili od začiatku v koncovke. Som rád, že nám to padlo aspoň v predĺžení. Bolo to veľmi slušné semifinálové stretnutie. Neviem ešte koľko stojí víťazný gól, je dosť možné, že to bude 20 eur. Bol to však neskutočne krásny pocit, najmä keď som počul kričať fanúšikov. Strela mi pritom vôbec nesadla, sú však aj také zápasy, že nie pekná strela prinesie víťazný gól. Dnes nám tam vôbec nepadali pekné góly, ani v prípade Poliačeka. Aj zajtra to ale bude rovnako náročné stretnutie do ktorého musíme ísť opäť od nuly a podať minimálne rovnaký výkon ako v prvom. Nie každý zápas to ale do bránky padá. Vo štvrťfinále nám to išlo, Dubnica však výborne bránila a výborný výkon podal i brankár. Pri góloch sme sa natrápili. Nemyslím si však, že by nám chýbala zápasová prax." (22:48:01)
     
    Martin zvíťazil nad Dubnicou 2:1 po predĺžení. Góly: 27. Poliaček (Brezniak, Pokrivčák), 65. Barto (Paulíny, Tabaček) – 27. Veshutkin (Jarábek, Kristín).
     
    Koniec zápasu.
     
    64:35
    Martin dal gól!
    Rozhodnutie v predĺžení vďaka MARTINOVI BARTOVI, ktorý tentoraz využil voľný priestor na usmernenú strelu. Po prihrávke Adama Paulínyho tak domáci hráči rozhodli o svojom prvom víťazstve v sérii. Druhú asistenciu si pripisuje Ján Tabaček.
     
    64:26
    Paulíny sa prebil do útočného pásma. Získava pásmo.
     
    63:54
    Lantoš na Kútneho. Ten sa postaral o ďalšiu strelu.
     
    63:20
    Aktívny Kanaet pred bránkou. Hostia sa postarali o závar.
     
    62:54
    Macek vyviezol puk. Hostia teraz zamestnali domáceho brankára.
     
    62:10
    Jurášek sa pokúsil dostať sa k puku. Skôr bol pri ňom Pajpach.
     
    61:58
    Posunutá bránka hostí. Vhadzovanie v ich pásme.
     
    61:56
    Dírer mal odkrytý priestor. Okamžite z ľavej strany vypálil.
     
    61:02
    Šimon z pravej strany. Skúsil strelu po ľade.
     
    60:32
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Vhadzovanie pred Pajpachom.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V riadnom hracom čase sa zrodila remíza 1:1 čo znamená, že bude nasledovať 10-minútové predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:56
    Rudzan bojuje s Hlaváčekom o puk. Tretina však pomaly končí.
     
    59:34
    Jakubík chcel využiť toho, že mal Riečický zakrytý výhľad. Vystrelil a získal pásmo.
     
    59:02
    Poliaček mal pred sebou voľný priestor. Pajpach preto vykorčuľoval proti nemu.

    Daniel Modrovský


    Hľadáme spravodajcu pre tím TSS GROUP Dubnica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 27. Poliaček (Brezniak, Pokrivčák), 65. Barto (Paulíny, Tabaček) – 27. Veshutkin (Jarábek, Kristín)


    HK VITAR Martin: Riečický (Bernát) – Tabaček, Dvořák – Pacalaj, Šimon – Rusina, Oravec – Themár, Brveník – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan
    TSS GROUP Dubnica: Pajpach (Gibl) – Jarábek, Švec – Rehák, Plavecký – Kozachuk, Hlaváček – Vladimirov, Prna – Kristín, Krajči, Veshutkin – Kútny, Lantoš, Mikolášek – Kanaet, Dvonč, Macek – Medek, Jakubík, Vakhrameev

    Rozhodca: Štefik, Vido – Jurčiak, Nosek, Holomek (video)

    Diváci: 1522
    Martin 4 2 Dubnica
    #1 Pondelok 11.02.2019 • 17:00
    Martin - Dubnica 2:1 koniec po predl.
    #2 Utorok 12.02.2019 • 17:00
    Martin - Dubnica 2:4
    #3 Piatok 15.02.2019 • 18:00
    Dubnica - Martin 3:1
    #4 Sobota 16.02.2019 • 18:00
    Dubnica - Martin 1:8
    #5 Pondelok 18.02.2019 • 17:00
    Martin - Dubnica 7:0
    #6 Streda 20.02.2019 • 18:00
    Dubnica - Martin 2:5