Hamburger – Dynamo Drážďany 1:0 (kon.)
koniec
Hamburger SV
1:0 (0:0)
SG Dynamo Drážďany
cz Pondelok 11.02.2019, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Hamburger potvrzuje roli favorita, čímž si upevňuje první pozici ve druhé Bundeslize. Naopak Drážďany po kvalitním výkonu inkasovaly lacinou branku, kterou soupeři prostě darovaly. Dynamo tak zůstává na dvanácté příčce a dál potřebuje nutně bodovat. Ovšem pokud vezmeme druhý poločas jako celek, tak domácí tým byl více u míče a kombinoval na polovině hostů. Jenže obrana SG fungovala opravdu parádně, a tak branka dlouho nepřicházela. Nakonec se ale mezi střelce zapsal alespoň Lewis Harry Holtby, jenž stanovil konečné skóre. (22:29:47)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Z obrovské dálky se napřáhl Nikolaou, jehož zakončení sice mířilo pod horní tyčku, ale bylo slabé. Pro míč si v pohodě došel Pollersbeck, jenž bude posledním mužem, který si v zápase na balon v zápase sáhl.
     
    90+3
    Drážďany nemají na co čekat a vzadu hrají na totální riziko! Toho mohl využít Narey, jenž u postranní čáry předvedl své rychlé nohy, a tak donutil soupeře k faulu.
     
    90+2
    Utkání plyne ke svému konci, což už vlastně domácí fanoušci oslavují. Aby ne, když jejich tým hraje na polovině soupeře. Ovšem po útočném faulu se bude muset Hamburger vrátit do bloku.
     
    90
    Na centr z pravé strany od rohového praporku si na zadní tyči naskočil jeden z hostů. Jeho hlavička v nadějné pozici zamířila od země jen nad břevno.
     
    89
    Už to vypadalo, že se Dynamo nadýchne k závěrečnému tlaku, na který si ale budeme muset ještě chvíli počkat. Hostující celek totiž nezvládl těžkou přihrávku na polovině hrací plochy.
     
    88
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Duljević, přichází Atilgan.
     
    87
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Gonther, přichází Röser.
    85. Lewis Harry Holtby - 1:0
     
    85
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Dynamo nabídlo soupeři dar na zlatém podnose a prohrává! Po nedorozumění mezi obráncem a brankářem se právě Schubert snažil o odkop, kterým trefil soupeře. LEWIS HARRY HOLTBY se pak rychle otočil a poslal míč za brankovou čáru.
     
    84
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Jatta, přichází Arp.
     
    81
    Domácí celek stále kombinuje na polovině soupeře. Míč sice létá zprava doleva a zase zpátky, ale obrana Drážďan se skvěle přesouvá. Ke střele se poté odhodlal Ito, jenž zamířil hodně nepřesně.
     
    80
    Hamburger je stále v kombinaci a hledá cestu za vedoucí brankou. Na centr z pravé strany nedosáhl Lasogga, jenž se ve skluzu marně natahoval.
     
    78
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Duljević, jemuž se na nohy nechtělo, a tak hlavní sudí přerušil hru v době, kdy u míče byli domácí. To se pochopitelně favoritovi nelíbilo, což také předvedly následné emoce.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jung (Hamburger SV).
     
    73
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Ebert, přichází Berko.
     
    69
    Úvodní branka zápasu už je opravdu na spadnutí! Jatta si opět po kombinaci na levé straně naběhl do šestnáctky, odkud pod s sebou našel spoluhráče. Ovšem Holtby v další ložence selhal.
     
    68
    Na rohový kop z levé strany si vyběhl hostující brankář, jenž míč vyboxoval daleko od branky. Drážďany se tak alespoň na malou chvilku mohou opět uklidnit.

    Michal Luxa

    Góly: 85. Holtby

    Karty:   58. Holtby (HAM), 77. Jung (HAM)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 8:13.
    Hamburger SV: Pollersbeck – Jung, Bates, van Drogelen, Douglas Santos (60. Vagnoman) – Mangala – Narey, Özcan, Holtby, Jatta (84. Arp) – Lasogga.
    Náhradníci: Opoku, Janjičić, Mickel, Ito, Arp, Lacroix, Vagnoman.

    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Wahlqvist, Gonther (87. Röser), Müller, Hamalainen – Ebert (73. Berko), Benatelli, Nikolaou, Burnic, Duljević (88. Atilgan) – Koné.
    Náhradníci: Berko, Röser, Kreuzer, Atilgan, Dumić, Atik, Boss.

    Rozhodca: Willenborg – Wessel, Unger