Hamburger – Dynamo Drážďany 1:0 (kon.)
koniec
Hamburger SV
1:0 (0:0)
SG Dynamo Drážďany
cz Pondelok 11.02.2019, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný den všem fanouškům německého fotbalu! V rámci druhé Bundesligy budeme sledovat souboj prvního Hamburku, jenž na domácím hřišti vyzve dvanácté Drážďany. Utkání s jasným favoritem startuje ve 20:30!
     
    HAMBURGER SV – 1. místo, 40 bodů

    Klasický účastník první německé Bundesligy se chce opravdu rychle vrátit mezi elitu a zatím je na správné cestě. Přístavní město vede ligu s jednobodovým náskokem a utkáním k dobru. Po odehrání tohoto kola bude mít ovšem o jedno utkání více než druhý Kolín. Jestli ovšem Hamburku něco nejde, jsou to domácí duely. Jsou až osmý v této statistice a z deseti duelů vyhráli pouze pětkrát. Naposledy prohráli na hřišti Bielefeldu 0:2.
     
    SG DYNAMO DRÁŽĎANY – 12. místo, 25 bodů

    Celek nedaleko českých hranic je na dvanáctém místě a zatím má k záchraně dobře nakročeno. Drážďany získaly pětadvacet bodů a v případě dnešní zázračné výhry by se dostaly na desátý flek ligové tabulky. Dynamo venku získalo již dvanáct bodů, což je téměř polovina celého zisku. Naposledy prohrál celek Maika Walpurgise na hřišti Heidenheimu 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Pollersbeck – Jung, Bates, van Drogelen, Douglas Santos – Mangala – Narey, Özcan, Holtby, Jatta – Lasogga.
    Náhradníci: Opoku, Janjičić, Mickel, Ito, Arp, Lacroix, Vagnoman.

    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Wahlqvist, Gonther, Müller, Hamalainen – Ebert, Benatelli, Nikolaou, Burnic, Duljević – Koné.
    Náhradníci: Berko, Röser, Kreuzer, Atilgan, Dumić, Atik, Boss.

    Rozhodčí: Willenborg – Wessel, Unger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Willenborg dal pokyn k zahájení dnešního střetnutí, do kterého v roli favorita vstoupil Hamburger. Ovšem jako první se balonu dotkli hráči Dynama, jejich nákop na pravou stranu neslavil úspěch.
     
    2
    Drážďany se od úvodu drží s míčem na polovině soupeře. Ke střeleckému pokusu se zpoza šestnáctky odhodlal Ebert, jehož zakončení zamířilo jen mimo prostor tří tyčí.
     
    3
    Hamburger SV nastoupil do dnešního střetnutí v bílé sadě dresů, naopak SG Dynamo Drážďany zvolilo žlutou sadu. Vraťme se ale na zelený pažit, kde kombinují kolem půlící čáry domácí.
     
    4
    Favorit utkání unikl podél levé postranní čáry a k vidění byl přízemní centr do šestnáctky. Balon mířil na Lasoggu, před nímž zasáhl v poslední možný moment jeden ze stoperů. Míč poté skončil v moci hostujícího gólmana.
     
    5
    Vedoucí celek druhé Bundesligy je opět u míče a kombinuje kolem půlící čáry. Drážďany se totiž na vlastní polovině velmi dobře pohybují a zatím soupeře do vyložených šancí nepouští.
     
    6
    Kombinace stále pokračuje, ale musíme říct, že stále ve stejných místech. Na stadionu panuje výborná divácká kulisa, kterou nyní v rohu doprovází pyro hostujícího kotle.
     
    7
    Po nepřesné přihrávce na levé straně se k balonu vrátili hráči ve žlutých dresech, a tak si jejich obrana může chvilku odpočinout. Dynamo se kombinací po levé straně ale nedostalo do šestnáctky a musí se znovu vrátit do bloku.
     
    8
    Divácká kulisa nabízí opravdový zážitek, který české kluby v nejvyšší soutěži mohou hráčům druhé nejvyšší německé ligy jen závidět.
     
    9
    Hamburger se po sraženém míči mimo hrací plochu dočkal rohového kopu. Na centr z pravé strany si naskočil ve výborném místě Jeng, jehož hlavička mířila doprostřed branky, Schubert předvedl výborný zákrok.
    9. Jeng (HAM)
     
    10
    Domácí celek kopal další rohový kop, tentokrát ze druhé strany zeleného pažitu. Přetažený centr byl odvrácen na hranici vápna, odkud přišel nepřesný střelecký pokus.
     
    12
    Kličkou se u postranní čáry uvolnil Douglas Santos, jenž zvedl hlavu a přihrál na osu hrací plochy. Tam ale jeden ze spoluhráčů míč nezpracoval, a tak přišla protiakce. Jenže přihrávku za obranu si pohlídal vybíhající Pollersbeck.
     
    13
    Hra se opět trochu uklidňuje, to když hráči v bílých dresech kombinují a hledají recept na obranu soupeře. Jenže akce byla u postranní čáry zastavena a následně se domácí vystavili do ofsajdu.
     
    15
    Po faulu na pravé straně domácí poloviny vybojovalo Dynamo standardní situaci. Už to vypadalo, že se domácí snadno ubrání, ale opak se stal pravdou. První střelecký pokus byl zablokován a poté se k další dostal ještě Nikolaou. Záložník Drážďan ve slibné šanci přestřelil branku a okamžitě schoval hlavu do dlaní.
    15. Nikolaou (DRE)
     
    17
    Hráči v bílých dresech se rychle přesunuli na polovinu soupeře. Balon si vzal do běhu Jatta, jenž se dostal až do vápna, ale přes řadu kliček neodcentroval.
     
    18
    Tak to byla další parádní akce a ani tentokrát se stav zápasu nemění! Na centr z pravé steny si za stoperem naběhl Lasogga, jenž se skluzem snažil zasáhnout balon, ale chybělo mu jen několik desítek centimetrů. Pokračujeme tak za bezbrankového stavu.
    18. Lasogga (HAM)
     
    20
    Dvacet minut atraktivního fotbalu je minulostí, v duelu už nám chybí jen koření. Šance sice sledujeme, ale góly zatím nepřichází. Krasný fotbal se hraje za nádherné divácké kulisy.
     
    21
    Hamburger se hnal do otevřené obrany, ale přihrávka z pravé strany byla zastavená prvním bránícím hráčem. Lasogga se sice na spoluhráče zlobí, ale tentokrát si prostě nevystřelí.
     
    22
    Domácí celek je asi více na balonu, což se od favorita čekalo. Ovšem Drážďany čekají na své šance a vyrážejí do rychlých protiútoků!
     
    23
    Z levé strany odcentroval Jatta, míč z jeho kopačky našel hlavu spoluhráče. Lasogga hlavička mířila na branku, ale Schubert po skvělém vyběhnutí jej zasáhl a vyboxoval do bezpečí.
     
    24
    Po získání balonu se okamžitě Dynamo vydalo na polovinu soupeře, kde předvádí další kombinaci. Hamburger akci sice zastavil, ale jen za cenu autového vhazování pro soupeře.
     
    25
    Chvíli trvalo než se ofsajd odpískal, ale přeci to přišlo! Za obranu si naběhl Jatta, jenž okamžitě přihrával z levé strany šestnáctky před branku, ale trefil soupeře. Domácí hráč žádal rohový kop, ale rozhodčí si všiml praporku nad hlavou kolegy.
     
    27
    Další krásná akce, tentokrát v podání Dynama! Na polovině soupeře se uvolnil Wahlqvist, jehož přihrávka byla na nabíhajícího spoluhráče jen o kousek delší, než měla být.
     
    28
    Akci domácího celku končí po faulu soupeře. Duljević nezvládl zpracování míče, a tak musel do souboje na dlouhou nohu, v němž trefil soupeře. Hostující hráč ve férovém duelu je prvním varovaným hráčem, zatím jen slovy.
     
    30
    Další krásná akce, ale i po ní trvá, že na úvodní branku stále čekáme. K centru se odhodlal Ebert, jehož pas mířil na zadní tyč, kde se nacházel obsazený Gonther. Ten si zpracoval míč a poté rychle vypálil, ovšem jen nad branku domácího favorita!
    30. Gonther (DRE)
     
    32
    Hamburger vybojoval další rohový kop, tentokrát z levé strany. Na povedený centr si na malém vápně naskočil Lasogga, jehož hlavička ze záklonu branku minula.
     
    33
    V aktuálních chvílích by Drážďany potřebovaly trochu déle podržet míč na kopačkách, což se po nepřesné přihrávce dopředu nedaří. Jenže ani domácí nic velkého nenabídli, když přetažený míč zamířil do území nikoho.
     
    34
    Nutno říct, že hostující obrana na vlastní polovině působí hodně kompaktně. Další akci hráči domácího celku museli táhnout po straně, ale pokus z úhlu brankáři Dynama vrásky nenadělal.
     
    36
    Závěr úvodního poločasu se blíží ke konci. Sledujeme další akci domácího týmu. Na pravé straně se snažil projít Jatta, ale měl proti sobě dva soupeře, a tak vymyslel přihrávku zpátky. Z velké dálky vyslal nepovedené zakončení Douglas Santos.
     
    37
    Drážďany se opět hnaly do otevřené obrany po zisku míče na vlastní polovině hrací plochy. Pas po zemi z pravé strany ale zachytil na penaltovém puntíku bránící hráč, a tak ze slibné akce nic nebylo.
     
    38
    Hra se nám trochu uklidňuje! Hamburger je opět v kombinaci na polovin hostů, ale po nepřesné přihrávce se musí vrátit. Tentokrát ale Dynamo do otevřené obrany nepůjde.
     
    40
    Co hostujícímu mužstvu jistě vyhovuje je fakt, že Dynamo kombinuje daleko od vlastní branky. V závěru poločasu je vidět, že Drážďany se už nikam ve zbytku nikam nepoženou.
     
    42
    Dvanáctý tým tabulky už je znovu přikován k vlastnímu pokutovému území. Oblouček za obranu mířil do šestnáctky, kam mířil také Lasogga. Jenže Schubert z branky vystartoval a byl u míče o něco dříve.
     
    43
    Po kombinaci na pravé straně si do šestnáctky naběhl Özcan, jenž měl najednou proti sobě hned tři hráče ve žlutém. Ti tureckého záložníka vytlačili z vápna pryč. Poté přišel přetažený centr, jenž byl vrácen před branku, kde zafungovala obrana Dynama.
     
    44
    Předešlá akce ještě chvíli pokračovala a z nějakých pětadvaceti metrů se do míče opřel Holtby, jehož zakončení před brankářem sice skočilo, ovšem Schubert si znovu poradil a pokus zneškodnil.
     
    45+1
    V nastaveném čase vybojovaly Drážďany ve středovém kruhu faul. Centr měl mířit na levou stranu šestnáctky, ale balon byl z těchto míst domácí obranou odvrácen do bezpečné zóny.
     
    45+2
    Tak ještě jedna standardní situace v závěru úvodního poločasu. K rohovému praporku přispěchal Ebert, jenže jeho centr zamířil jen na hráče v bílém dresu, a tak se nic zásadního už zřejmě nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Oba celky se připsaly po dvou velkých šancí, ale ani jedna nebyla proměněna, a tak první poločas dovršil za bezbrankového stavu ke svému konci. Úvodní pětačtyřicetiminutovce chybělo jen koření v podobě gólů. Protože náboj, krásné kombinace parádní atmosféru – to střetnutí nabízí. Více sice u balonu byl domácí favorit, ale ten si musel dávat pozor na rychlé protiútoky Drážďan. Uvidíme, zda si vedoucí celek tabulky připíše další vítězství, nebo zda Dynamo se dočká překvapení. Vše nám ale rozluští až další minuty zápasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí zahájil druhé klání utkání. K balonu se postavili domácí, kteří předvedli kombinaci na polovině soupeře, ale po chvilce se píská ofsajd na pravé straně.
     
    47
    Po rychlém zisku míče přišla přihrávka zprava až na levou stranu. Ke střel zpoza vápna odhodlal švédský obránce Wahlqvist, jehož zakončení mířilo jen nad branku domácího celku.
     
    48
    Po několika soubojích uprostřed hrací plochy přišel faul, po kterém budou rozehrávat Drážďany- Hráči ve žlutých dresech hledají další šanci na překonání obrany favorita.
     
    49
    Po rychlé kombinaci se k balonu u pravé lajny dostal Wahlqvist, jehož centr našel v pokutovém území jen soupeře. Druhý poločas začal zatím ve vlažném tempu, snad se to rychle opět zvedne.
     
    51
    Po kombinaci mezi obránci přišel pas na levou stranu, kde startoval jeden z domácích hráčů. Zaprvé byl pas příliš dlouhý, zadruhé hned tři hráči v bílém se nacházeli za hostující obranou.
     
    53
    Drážďany mohly zaskočit favorita, ale slabá produktivita se opět potvrdila! Za obranu Hamburgeru si naběhl Koné, jenž z pravé strany šestnáctky trefil vybíhajícího brankáře!
     
    54
    Domácí celek se opět rychle vrátil k balonu a předvádí další kombinační hru, kterou se posouvá stále blíže k brance nepřítele. Ovšem obrana ve žlutých dresech znovu zafungovala skvěle.
    54. Koné (DRE)
     
    56
    Krásná akce také ve hře favorita! Po rychlé kombinaci přišel centr z pravé strany, na který si naskočil na hranici malého vápna Lasogga. Jeho hlavička mířila k zemi, ale Schubert vytahuje další parádní zákrok večera.
    56. Lasogga (HAM)
     
    57
    Stále ta samá písnička, alespoň ve druhém poločase ano. Hamburger se snaží kombinací dostat k zakončení, ale obrana Drážďan pracuje na podtrženou jedničku.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Lewis Harry Holtby (Hamburger SV), který gesty rozzuřil rozhodčího. Mávnutí a slova donutila hlavního sudího k potrestání domácího kapitána.
     
    60
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Douglas Santos, přichází Vagnoman.
     
    62
    Poněkud zajímavou kombinaci předvedli domácí, kteří si na levé straně vyměnili balon a poté jej vzduchem poslali na osu hrací plochy. Za šestnáctkou se nacházel Narey, jenž se z voleje neodhodlal zakončit.
     
    63
    Hamburger hraje opravdu skvěle, ale šance zatím moc nepřichází. Jenže další snažení zastavuje útočný faul, jenž se domácímu celku a příznivcům nelíbil.
     
    64
    Turecký hráč v domácích službách se vydal do šestnáctky, kde po souboji upadl. Příznivci SV si žádají pokutový kop, ale samotnému Özcanovi je jasné, že tady bylo všechno v nejlepším pořádku.
     
    65
    Pokračujeme se stejným scénářem hry. Dynamo je přikováno k vlastní šestnáctce, naopak Hamburger kombinuje a jen těžce hledá cestičku k hostující bráně.
     
    67
    Po rychlé akci na levé straně vymyslel Jatta přihrávku do druhé vlny. V šestnáctce se nacházel osamocený Holtby, jehož pokus mířil k tyči branky. Ovšem cestou narazil do zad jednoho z bránících hráčů, a tak z toho bude jen roh.
     
    68
    Na rohový kop z levé strany si vyběhl hostující brankář, jenž míč vyboxoval daleko od branky. Drážďany se tak alespoň na malou chvilku mohou opět uklidnit.
     
    69
    Úvodní branka zápasu už je opravdu na spadnutí! Jatta si opět po kombinaci na levé straně naběhl do šestnáctky, odkud pod s sebou našel spoluhráče. Ovšem Holtby v další ložence selhal.
     
    73
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Ebert, přichází Berko.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jung (Hamburger SV).
     
    78
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Duljević, jemuž se na nohy nechtělo, a tak hlavní sudí přerušil hru v době, kdy u míče byli domácí. To se pochopitelně favoritovi nelíbilo, což také předvedly následné emoce.
     
    80
    Hamburger je stále v kombinaci a hledá cestu za vedoucí brankou. Na centr z pravé strany nedosáhl Lasogga, jenž se ve skluzu marně natahoval.
     
    81
    Domácí celek stále kombinuje na polovině soupeře. Míč sice létá zprava doleva a zase zpátky, ale obrana Drážďan se skvěle přesouvá. Ke střele se poté odhodlal Ito, jenž zamířil hodně nepřesně.
     
    84
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Jatta, přichází Arp.
     
    85
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Dynamo nabídlo soupeři dar na zlatém podnose a prohrává! Po nedorozumění mezi obráncem a brankářem se právě Schubert snažil o odkop, kterým trefil soupeře. LEWIS HARRY HOLTBY se pak rychle otočil a poslal míč za brankovou čáru.
    85. Lewis Harry Holtby - 1:0
     
    87
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Gonther, přichází Röser.
     
    88
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Duljević, přichází Atilgan.
     
    89
    Už to vypadalo, že se Dynamo nadýchne k závěrečnému tlaku, na který si ale budeme muset ještě chvíli počkat. Hostující celek totiž nezvládl těžkou přihrávku na polovině hrací plochy.
     
    90
    Na centr z pravé strany od rohového praporku si na zadní tyči naskočil jeden z hostů. Jeho hlavička v nadějné pozici zamířila od země jen nad břevno.
     
    90+2
    Utkání plyne ke svému konci, což už vlastně domácí fanoušci oslavují. Aby ne, když jejich tým hraje na polovině soupeře. Ovšem po útočném faulu se bude muset Hamburger vrátit do bloku.
     
    90+3
    Drážďany nemají na co čekat a vzadu hrají na totální riziko! Toho mohl využít Narey, jenž u postranní čáry předvedl své rychlé nohy, a tak donutil soupeře k faulu.
     
    90+4
    Z obrovské dálky se napřáhl Nikolaou, jehož zakončení sice mířilo pod horní tyčku, ale bylo slabé. Pro míč si v pohodě došel Pollersbeck, jenž bude posledním mužem, který si v zápase na balon v zápase sáhl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hamburger potvrzuje roli favorita, čímž si upevňuje první pozici ve druhé Bundeslize. Naopak Drážďany po kvalitním výkonu inkasovaly lacinou branku, kterou soupeři prostě darovaly. Dynamo tak zůstává na dvanácté příčce a dál potřebuje nutně bodovat. Ovšem pokud vezmeme druhý poločas jako celek, tak domácí tým byl více u míče a kombinoval na polovině hostů. Jenže obrana SG fungovala opravdu parádně, a tak branka dlouho nepřicházela. Nakonec se ale mezi střelce zapsal alespoň Lewis Harry Holtby, jenž stanovil konečné skóre. (22:29:47)

    Michal Luxa

    Góly: 85. Holtby

    Karty:   58. Holtby (HAM), 77. Jung (HAM)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 8:13.
    Hamburger SV: Pollersbeck – Jung, Bates, van Drogelen, Douglas Santos (60. Vagnoman) – Mangala – Narey, Özcan, Holtby, Jatta (84. Arp) – Lasogga.
    Náhradníci: Opoku, Janjičić, Mickel, Ito, Arp, Lacroix, Vagnoman.

    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Wahlqvist, Gonther (87. Röser), Müller, Hamalainen – Ebert (73. Berko), Benatelli, Nikolaou, Burnic, Duljević (88. Atilgan) – Koné.
    Náhradníci: Berko, Röser, Kreuzer, Atilgan, Dumić, Atik, Boss.

    Rozhodca: Willenborg – Wessel, Unger