Jekaterinburg – Novgorod 6:5 (kon.) | Čeljabinsk – Nižnekamsk 1:3 (kon.) | Dinamo Minsk – Jaroslavľ 0:3 (kon.)
Petrohrad – Čerepovec 4:1 (kon.) | Soči – Viťaz 3:2 (po pr.) | S.Moskva – D. Moskva 1:5 (kon.)
Riga – Helsinki 3:1 (kon.) | HC Slovan – CSKA Moskva sk 1:4 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Pondelok 11.02.2019, 15:00 • Traktor Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Na počtenou! (17:24:03)
     
    Česká stopa

    Andrej Nestrašil (NIZ) – 1 střela, čas na ledě: 16:18
     
    Překvapivým vítězstvím na čeljabinském ledě oživil Nižněkamsk naději na účast v play-off. Poražený Čeljabinsk si svou cestu do vyřazovací části naopak zkomplikoval. Ve druhé třetině, kdy se naposledy rozděloval krajíc chleba, zapomněli Traktoristé vystát frontu a ani přes maximální snahu o nápravu v závěrečné části hry dvoubrankové manko nesmazali.
     
    Konec zápasu.
     
    58:47
    Takticky hrající Nižněkamsk šetří cenné vteřiny zavezením kotouče za vlastní klec.
     
    57:19
    Možnost zdramatizovat závěr utkání měl Polygalov (Čeljabinsk). Před brankovištěm postavený hráč se dostal k odraženému kotouči, který zkoušel zavěsit pod břevno. Někteří diváci už se zvedali ze sedaček. Jaké bylo jejich překvapení, když Polygalov branku přestřelil?!
     
    57:00
    Z některých tváří čeljabinských hokejistů už lze odečíst zmar a trápení. Jako by už byli smířeni s tím, že v tomto utkání žádné body nezískají.
     
    56:19
    Hosté se provinili zakázaným uvolněním.
     
    54:57
    Šiksatdarov (Nižněkamsk) takovým lehkým nahozením ještě ze střední zóny pozdravil Děmčenka.
     
    53:12
    Toho, že se domácím začíná krátit čas, si je dobře vědom Thomas. I proto zkusil vystřelit hned po přejetí modré čáry, nezamířil ale vůbec přesně.
     
    51:40
    14:1 – takový je aktuální počet střel ve třetí třetině! Opravdu málo vídaný rozdíl.
     
    50:35
    Hokejisté domácího klubu se při vlastní přesilovce dlouho trápili a pořádně zahrozili vlastně až v jejím úplném závěru. U pravé tyče zůstal zapomenutý Kravcov, který orazítkoval právě bližší brankovou konstrukci! Střelecké trápení tak stále přetrvává...
     
    49:35
    Oslabení už Neftěchimik kupodivu zvládá lépe.
     
    48:40
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Ilja Arkalov – 2 min., podrážení).
     
    47:47
    Další prudkou ránu vyslal Bailen, který vyprášil Ježovův levý beton! Chudáci nižněkamští obránci vůbec nevědí, kde jim hlava stojí.
     
    46:11
    Stoupající aktivita čeljabinského celku dává defenzivě Nižněkamsku pořádně zabrat. V krátkém časovém sledu vylétlo z hokejek domácích borců několik střel, z nichž pořádně nebezpečná byla například ta Stoova.
     
    45:00
    Nižněkamsk raději uklidňuje hru.
     
    44:24
    O tom, že se domácí opravdu osmělili, svědčí situace jeden na jednoho. Na Ježova postupoval s protivníkem v zádech Šolochov a možná i proto jeho střela nedopadla tak, jak by si čeljabinský hráč představoval.
     
    43:13
    Svého kolegu napodobil Jerofejev (Čeljabinsk). A tentokrát už se propracoval ke střele. Ježov měl na ni po celou dobu letu ideální výhled.

    Lukáš Jasoněk

    Góly a asistencie: 2. Kravcov (A. Petrov) – 19. Chajrullin (P. Kulikov), 29. Chajrullin (P. Kulikov, E. Galimov), 33. Zdunov (Šaripzjanov)


    Traktor Čeljabinsk: Sudnicin (33. Demčenko) – Bailen, Isajev, A. Petrov (C), Karpuchin, Borodkin, N. Chlystov, Želdakov – Thomas, Bergström, Stoa – , Glinkin, Kravcov – Enlund, Šolochov, Polygalov – Rybakov, Dugin, Jerofejev – Kokujov.
    Neftechimik Nižnekamsk: I. Ježov (Abdulchakov) – Volgin, Bryncev, D. Musin, An. Sergejev, Timašov, Šaripzjanov, Ogurcov – Poriadin, Nestrašil (C), Chisamutdinov – E. Galimov, P. Kulikov, Chajrullin – Padakin, Avcin, Bikmullin – Šiksatdarov, Arkalov, Šarifjanov – Zdunov.

    Rozhodca: Naumov, Ovčinnikov – Otmachov, Ponamarenko