Sparta Praha – Plzeň 3:4 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
HC Škoda Plzeň
cz Pondelok 11.02.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga (ČR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s Vámi loučím a u dalších online textových přenosů se budu těšit! Na počtenou a přeji úspěšné dny v tomto týdnu. (20:55:57)
     
    Zápas je u konce a v poslední části se rozhodně bylo na co koukat! Hosté nejprve vyrovnali po zásluze mladíka Jakuba Poura. Sparťané ale si své vedení vzali zpět, když dovršil hattrick Richard Jarůšek. Ani to však domácím nestačilo na výhru. Plzeňští v posledních minutách otočili průběh zápasu, když se prosadil Jan Eberle a obrat dovršil Václav Nedorost. To byl celkový sumář zápasu. Plzeňští hokejisté nyní nastupují na děkovačku se svými fanoušky, kteří přijeli do Prahy své oblíbence podpořit. Sparťané dnes odcházejí z ledové plochy s nulovým počtem získaných bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Sparťané ještě zkoušejí hru bez brankáře, která však své ovoce nenese. Domácí se stále nemohou propracovat na delší dobu do útočné třetiny.
     
    58:39
    Lukáš Klimek dokázal vydolovat kotouč u mantinelu a naservíroval ho na modrou čáru Tomáši Dvořákovi, který okamžitě vypálil. Frodl zasahuje svými mrštnými betony.
     
    57:52
    Domácím se nadále nedaří usadit v útočném pásmu. Jan Košťálek nedojel prudké vyhození plzeňských hokejistů, kteří se tak znovu po krátké chvíli osvobozují.
     
    57:03
    Sparťanům se počátek jejich přesilové hry příliš nedaří. Pech musel zajet až do obranného pásma a zavést kotouč před Frodla. To se nepovedlo, hosté vyhazují.
     
    56:43
    Plzeňští si počínali v posledním souboji nedovoleně, konkrétně to byl útočník Jan Eberle (PLZ), který dostává od hlavních rozhodčích dvě minuty za držení.
     
    56:43
    Sparťanští trenéři si vyžádali oddechový čas na poradu, jelikož je bude za velmi malý okamžik čekat celkem dlouhá přesilovka čtyři na tři!
     
    56:08
    Sparťané mohli odpovědět při hře ve čtyřech akcí Jiřího Černocha, který nabral rychlost a po pravé straně nastřelil však pouze jen gólmana Dominika Frodla.
     
    55:45
    Nyní se trošku na ledě přiostřilo. Před brankou Matěje Machovského vyfasovali dvě minuty za hrubost obránce Tomáš Pavelka (SPA) a útočník Jakub Pour (PLZ).
    55:21 Václav NEDOROST - 3:4
     
    55:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nejprve to nevyšlo Kaňákovi, teď už to však hostům vyšlo a poprvé v tomto utkání se ujímají vedení! Plzeňští utahovali šroubky v útočném pásmu, Indrák našel VÁCLAVA NEDOROSTA, od něhož se puk odrazil do sparťanské branky. Asistence: Miroslav Indrák, Lukáš Kaňák.
     
    54:36
    Jan Piskáček dokázal získat kotouč ve vlastním obranném pásmu, následná přihrávka na Lukáše Rouska byla ale hodně nepřesná a končí na plzeňských holích.
     
    53:09
    Sparťané jsou trochu opaření a nedokáží se dostat na delší dobu před brankáře Dominika Frodla. Nyní vybojoval kotouč Jan Kovář, který okamžitě vyhazuje.
    52:42 Jan EBERLE - 3:3
     
    52:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól hostí při vlastním oslabení! JAN EBERLE dostal opravdu skvělou přihrávku od svého spoluhráče do jízdy a sám proti Machovskému zakončil nahoru! Tohle stálo za to. Máme znovu vyrovnáno. Asistence: Miroslav Preisinger.
     
    52:23
    Domácí se usadili v útočném pásmu. Tomáš Pavelka kombinoval se svým parťákem v útoku Lukášem Pechem, se kterým si poté nerozuměl, hosté vyhazují.
     
    52:13
    Po delší době uvidíme další přesilovou hru domácího mužstva, které bude mít možnost navýšit svoje vedení. Václav Nedorost (PLZ) dostal dvě minuty za držení.
     
    51:39
    Vhazování v obranném pásmu domácích vyhráli hosté, ale Connor Allen nedostal přesnou přihrávku na hokejku. Sparťané toho využili a vyhazují do středního pásma.
     
    51:18
    Sparťané se opět rychle propracovali do útočného pásma. Černoch dojel kotouč u mantinelu a hledal před brankou obránce Delisleho, ten kotouč ale nezpracoval.
     
    50:11
    Plzeňští se poté usadili v útočném pásmu a Machovský musel být na pozoru. Jeden z útočníků našel obránce Allena, který nastřelil sparťanského brankáře.
    49:18 Richard JARŮŠEK - 3:2
     
    49:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tady hattrick!! Sparťané se udrželi na kotouči v útočném pásmu a vytěžili zatím rozhodující branku. Pech posunul puk na RICHARDA JARŮŠKA, který střelou z pravého kruhu prostřelil Frodla. Asistence: Lukáš Pech.
     
    48:54
    Machovský nyní pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou, a to se daří. Domácí se dostali do útočného pásma, kde vybojovali kotouč u mantinelu.
     
    48:14
    Sparťané dostali na chvíli kotouč do útočného pásma. Jarůšek získal puk v útočném pásmu a posouval ho na lépe postaveného Silla, kterému střela nesedla.
     
    47:41
    Plzeňští vyhráli vhazování v útočném pásmu a mohli chvíli kombinovat. Jan Kovář se řítil s pukem na branku domácích, sám před Machovským nemířil přesně.
     
    47:08
    Na druhé straně najížděl do útočného pásma Milan Gulaš, který ujížděl sám na Machovského. Zkusil kličku do bekhendu, ale sparťanský brankář mu bravurně puk vypíchl svoji hokejkou!
     
    46:39
    Lukáš Pech s pukem na hokejce kroužil s pukem v útočném pásmu na levé straně u branky Dominika Frodla, ale plzeňský gólman si jeho střelu pohlídal.
     
    46:04
    Domácí Richard Jarůšek dostal dobrou přihrávku do jízdy na pravém kruhu pro vhazování, ale proti dobře stojícímu obránci nebylo možné zakončit přesněji.
     
    45:29
    Další střela domácího výběru na brankáře Dominika Frodla, který nyní musel zasáhnout svými betony. To však zvládl a hra je po krátké chvíli opět přerušena.
     
    45:06
    Sparťané se však nezalekli a okamžitě hledají skuliny, kudy by mohli proniknout do dalšího útočné akce. Rousek našel Delisleho, jehož střela byla zablokovaná.
    44:38 Jakub POUR - 2:2
     
    44:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ano! Gól platí a indiáni po začátku třetí třetiny vyrovnávají! Puk podle kamerového záznamu jednoznačně přešel brankovou čáru a hrajeme tedy znovu od začátku. Gulaš našel na středu připraveného JAKUBA POURA, který svou ranou poslal kotouč odrazem o tyčku do branky! Asistence: Milan Gulaš, Michal Moravčík.
     
    44:38
    V tomto čase Plzeňští dosáhli gólu a začali se radovat. Těžko říct, jestli se jednalo o gól, každopádně to bylo velmi těsné. Sudí jde volat!
     
    44:28
    Michal Moravčík si vzal kotouč ve středním pásmu a obkroužil celé kluziště ještě jednou, aby mohl přihrát na najetého Milana Gulaše, který přechází do útoku.
     
    43:56
    Andrej Kudrna nabral rychlost ze svého obranného pásma, ale v útočné zóně před brankářem Frodlem neměl nikoho ze svých spoluhráčů a puk ztratil.
     
    43:06
    Sparťanský obránce Steven Delisle nyní trochu přitvrdil u mantinelu, ale jednalo se o čistý zákrok. Následně sparťané byli moc rychlí, píská se postavení mimo hru.
     
    42:48
    Sparťané odvrátili další plzeňský atak na svoji branku, ale Matěj Beran nebyl připravený se vydat útočit, a tak pouze nahodil kotouč na brankáře Dominika Frodla.
     
    41:57
    První plzeňská útočná lajna si ještě protáhla své střídání a mohla těžit v útočném pásmu. Gulaš udržel kotouč u mantinelu a nahrával na Poura, který puk nezpracoval.
     
    41:34
    Košťálek znovu u puku, ale tentokrát v obranném pásmu. Sparťanský obránce hledal najíždějícího Lukáše Rouska, který však puk nezachytil, píská se icing.
     
    40:57
    Jan Košťálek poslal v tísní kotouč ze středního pásma na Richarda Jarůška, ten ale neměl rychlost a pouze projel kotouč ve středním pásmu, který získali indiáni.
     
    40:46
    Sparťané poté ukořistili kotouč za svou brankou a rychle přenesli hru do útočného pásma před brankáře Dominika Frodla, který si našel puk ve své lapačce.
     
    40:12
    Plzeňští hokejisté se hned v úvodu třetí třetiny dostali do útočného pásma, Milan Gulaš hledal od mantinelu svou přihrávkou před brankou Poura, ale neúspěšně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:12 hodin.
     
    Druhé dějství je za námi. Oba týmy pokračovaly ve svých dobrých výkonech a Plzeňští tlačili na pilu. Vyrovnat se jim však nepodařilo, naopak domácím se podařilo využít zmatků v plzeňském obranném pásmu a Richard Jarůšek se sám před Dominikem Frodlem nemýlil. Pak se ale přeci jen prosadili také indiáni zásluhou Petra Kodýtka, který snížil plzeňskou ztrátu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Jiří Černoch se ještě snažil získat puk proti plzeňským obráncům, ale marně. Ti měli velkou rychlost a možnost sebrat jim puk byla téměř nulová. Tato třetina končí.
     
    38:53
    Nyní Plzeňští opět rychle přešli útočnou modrou čáru a ihned se tlačili do brankoviště Machovského. Tam byl však jeden z hráčů moc aktivní, hra je vykázána ven.
     
    38:11
    Ne nadlouho. Plzeňští se drželi v útočném pásmu, ale proti dobře organizované sparťanské obraně neměli šanci. Domácí hokejisté vyhazují puk do střední třetiny.
     
    37:16
    Stejný obránce Plzně poté nahazoval v pásmu na Machovského, který však nakonec nemusel zasahovat díky dobré práci jeho obránců. Puk mají sparťané.
     
    36:59
    A o chvíli později opět v akci dva sparťanští útočníci. Pech našel na pravém kruhu pro vhazování Miroslava Formana, kterému zablokoval hokejku Vráblík.
     
    36:08
    Sparťané se ale krátce na to stejně prokousali do útočného pásma. Forman chtěl přihrávat na Pecha, který byl už mimo střeleckou pozici a nemohl zakončit.
     
    35:45
    Buchtele byl nyní trochu netrpělivý ve středním pásmu, když se pokoušel přejít útočnou modrou. Jeden z jeho spoluhráčů byl ještě ve středním pásmu, ofsajd.
     
    34:58
    Miroslav Forman najel s pukem do útočného pásma, na modré byli ještě dva spoluhráči, Forman se přesto rozhodl střílet, ale netrefil zařízení, ale zadní mantinel.
     
    34:37
    Plzeňští hokejisté krátce okupovali útočné pásmo a Machovský opět musel pohotově zasahovat pomocí své hbité lapačky. Puk nakonec skončil ve výstroji.
     
    34:19
    Sparťané udrželi kotouč v útočném pásmu a jeden z domácích se snažil nahrnout puk před Frodla. Tam byl připravený obránce Tomáš Pavelka, který puk netrefil.
     
    33:46
    Andrej Kudrna si vyjel až na modrou čáru a snažil se vypálit. Střela šla však o dobré dva metry vedle plzeňské branky, nicméně domácí zůstávají dále na kotouči.
     
    33:33
    A domácí mohli znovu zaútočit. Jeden z domácích hráčů střílel z pravého kruhu pro vhazování, před brankou clonil ještě Rousek, Frodl si však našel puk v lapačce.
     
    33:18
    Jiří Smejkal však ještě vybojoval kotouč u mantinelu a okamžitě hledal své spoluhráče. Na středu hřiště byl připravený Klíma, který střílel jen těsně mimo branku.
     
    32:33
    Plzeňští jsou v posledních minutách hry aktivnější a sparťané se snaží nepouštět je do nebezpečných pozic. Klíma teď nabral rychlost středem, ale nic z toho.
     
    31:55
    Buly ve středovém kruhu ovládli sparťané, kdy Matěj Beran nahazoval puk do útočného pásma na Dominika Frodla. Ten svou technikou holí odpaluje kotouč pryč.
     
    31:47
    Hosté byli v tlaku v útočném pásmu. Jan Eberle ještě ve spolupráci se svými členy ve formaci se snažil udržet kotouč v útočném pásmu, ale nepovedlo se mu to.
     
    31:20
    Denis Kindl vystihl rozehrávku sparťanského obránce Tomáše Dvořáka, který udělal velkou hrubku u mantinelu, ale svoji chybu dokázal následně napravit.
     
    30:44
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale Plzeňští se k puku poté stejně dostali a vytlačili sparťany ven ze svého obranného pásma a zakládají svůj útok.
     
    30:15
    Sparťané rychle přesunuli hru do útočného pásma a Klíma v přečíslení dva na jednoho našel přesně Zacha Silla, kterému střela nesedla a Frodl si ji našel.
     
    29:57
    Sparťanský útočník Jarůšek byl sám před Dominikem Frodlem, kde čekal na přihrávku spoluhráče, ale puk se nakonec zastavil na hokejce Romana Vráblíka.
     
    28:57
    Dalším, kdo zkoušel pozornost sparťanského brankáře, byl urostlý obránce Roman Vráblík. Machovský ale tentokrát nemusel proti jeho střele zasahovat.
     
    28:06
    Plzeňští kombinovali v útočném pásmu a puk se dostal až na levou stranu na Vojtěcha Němce, který zcela sám najížděl na Machovského, kterého nepřekonal.
     
    27:28
    Dominik Frodl teď musel svým spoluhráčům pomoci v rozehrávce, ale sparťané toto oslabení kontrolují a nepouštějí svého soupeře do útočného pásma.
     
    26:53
    Více než minuta ze sparťanského oslabení uplynula a sparťané se brání opravdu výborně. Buchtele se navíc snažil ještě procpat se do šance, ale neúspěšně.
     
    25:48
    Třetím viníkem v tomto utkání na sparťanské straně je kanadský obránce Steven Delisle (SPA), který stráví následující dvě minuty na trestné lavici za hákování.
     
    25:29
    Sparťané se do další útočné akce nepropracovali a hosté už hrají v plném počtu. Naopak se bude opět vylučovat na domácí straně, Plzeňští mají krátkou výhodu.
     
    25:01
    Andrej Kudrna měl hodně prostoru na levém kruhu pro vhazování, čehož využil a okamžitě vypálil nahoru. Tam byl však Dominik Frodl připravený zasáhnout.
     
    24:54
    Jarůšek útočil na hattrick v tomto utkání, když si chtěl rychle zpracovat kotouč před brankářem Dominikem Frodlem, ale času moc neměl a o puk přišel.
     
    23:57
    Teď mohli sparťané udeřit potřetí. Pavelka z hloubi útočného pásma našel v mezikruží připraveného Lukáše Klimka, kterému ale jenom přeskočil puk čepel.
     
    23:09
    Domácí se snažili vyvést kotouč z obranného pásma a založit útok, ale proti rychlým nohám Petra Straky nebyla šance. Plzeňský útočník ještě zdržel domácí.
     
    22:50
    Poprvé v zápase si přesilovku vyzkouší také domácí sparťané. Lukáš Pulpán (PLZ) totiž ve vlastním obranném pásmu vyhodil puk mezi diváky, dvě minuty.
     
    22:39
    To se bohužel pro domácí nestalo a Plzeňští rychle otáčejí hru dopředu. Jeden z hostí nahrál od mantinelu před branku na Kodýtka, který puk jen těsně netrefil.
     
    22:01
    Plzeňští hokejisté nyní v krátkém sledu vyhodili třikrát na zakázané uvolnění a sparťané mají dobrou možnost toho využít, pokud však uspějí na vhazování.
    21:21 Petr KODÝTEK - 2:1
     
    21:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Rázem je však zase sníženo. Plzeňští nabrali rychlost do útočného pásma a Eberle nahrál před branku na kruh PETRU KODÝTKOVI, který svou ranou prostřelil Machovského poprvé v tomto zápase. Asistence: Jan Eberle, Connor Allen.
    20:38 Richard JARŮŠEK - 2:0
     
    20:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané toho využívají! Košťálek se dobře zorientoval v útočném pásmu a poslal kotouč přesně na připraveného RICHARDA JARŮŠKA, který poslal kotouč za bezmocného brankáře Dominika Frodla. Asistence: Jan Košťálek.
     
    20:37
    Buly v útočném pásmu Sparty vyhráli hosté, ale daleko se s pukem nedostali, jelikož jejich snažení přerušili sparťanští obránci. Puk stále v útočném pásmu.
     
    20:19
    Sparťanští hokejisté vyhráli vhazování ve středovém kruhu a snažili se přenést hru před Dominika Frodla, který v první třetině likvidoval pouze šest střel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20 hodin.
     
    Úvodní třetina je za námi a nutno podotknout, že sparťané i Plzeňští se zatím prezentují dobrým výkonem. Domácí měli zkraje menší tlak, čehož využil rychlík Richard Jarůšek, který krásně pokořil brankáře Frodla. Hosté následně srovnali hru a nebál bych se říct, že měli i navrch. Sparťanský brankář v čele se svoji defenzivou odolává. Do kabin se tak jde za stavu 1:0 pro domácí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Kovář se snažil ještě poslat kotouč na své spoluhráče jemným přiťuknutím, ale jeho úmysl dobře vystihl obránce Dvořák. V této třetině se už nic nestane.
     
    18:57
    Milan Gulaš zase dostal kotouč na levý kruh, odkud se snažil vypálit a prostřelit skrumáž před Machovským. Puk však zablokoval dobře clonící Jiří Smejkal.
     
    18:17
    Na druhé straně zase vystrčili svoje růžky domácí hráči. Jeden z obránců nahrnul puk do brankoviště, kde se ještě snažil zkrotit puk Jarůšek, ale Frodla nepřekonal.
     
    17:54
    Až po návratu vyloučeného Smejkala se hosté dostali do další střelecké příležitosti. Petr Straka se vytočil zpoza branky a okamžitě vypálil. Machovský opět chytá.
     
    16:55
    Teď už se musel Matěj Machovský ohánět. Vojtěch Němec si sjel před jeho branku a zkusil nepříjemně tečovat střelu jednoho z obránců hostí. Neúspěšně.
     
    15:54
    Minuta přesilové hry je téměř pryč a Plzeňští se zatím do žádné nebezpečnější situace nedostali. Pour ani Gulaš nedokázali dlouho udržet kotouč na útočné modré.
     
    15:04
    Plzeňští hráči si po krátké chvíli vyzkouší další přesilovou hru. Útočník Jiří Smejkal (SPA) stejně jako jeho kolega vyfasoval od rozhodčího dvě minuty za podrážení.
     
    14:43
    Hosté rozehrávají další útočnou akci zpoza branky a sparťané musejí rychle spěchat zpátky. Straka nebezpečně manévroval v pásmu, ale neúspěšně.
     
    13:54
    Plzeňští hokejisté stále v útočném pásmu tlačí svého soka. Nejprve střílel jen do brankáře Machovského Kovář, následně pálil nepřesně obránce Moravčík.
     
    13:12
    Znovu v akci toto útočné duo. Tentokrát však v obrácené roli. Pour poslal dobrou přihrávku na Gulaše, který zkusil okamžitě vystřelit, puk končí jen mimo.
     
    12:39
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a okamžitě začali nepříjemně kombinovat. Gulaš vybídl na druhé straně Poura, který svou střelou trefil Machovského.
     
    12:14
    Je tu první vyloučení, a to konkrétně na straně domácích. Miroslav Forman (SPA) si počínal nedovoleně, když v obranném pásmu podrazil jednoho ze soupeřů.
     
    11:54
    Plzeňští opět roztočili svůj kolotoč přihrávek v útočném pásmu a sparťané se měli co ohánět. Lukáš Kaňák osamocen na levém kruhu mířil jen těsně mimo.
     
    11:22
    Miroslav Forman nyní dělal, co mohl, ale na tuto přihrávku dosáhnout nemohl. Jan Piskáček poslal prudký pas a rozhodčí píská zakázané uvolnění domácích.
     
    10:48
    Kevin Klíma dobře vystihl plzeňský záměr v útočném pásmu a mohl hned otočit hru na druhou stranu. Jeho spoluhráči z lajny ale už potřebovali vystřídat.
     
    10:18
    Andrej Kudrna si s pukem na holi našel dobrý prostor na střelu a před Frodlem následně dorážel i Smejkal s Klimkem. Hostující brankář si dokázal poradit.
     
    09:44
    Indrák si počkal na dobrý okamžik v útočném pásmu a poté hledal před brankou jednoho ze svých spoluhráčů. Ten byl však obsazen pouze domácími obránci.
     
    09:21
    A sparťané měli další dobrou možnost na vstřelení dalšího gólu. Pavelka dobře přejel útočnou modrou a přihrál na rozjetého Pecha, který pouze přestřelil.
     
    08:41
    Vhazování v obranném pásmu vyhráli sparťané a Miroslav Forman okamžitě přenášel kotouč do útoku, předtím však rozhodčí píská hru vysokou holí.
    08:32 Němec neprocpal kotouč mezi betony Machovského.
     
    08:32
    Na opačné straně zase ujel všem sparťanským obráncům útočník Plzně Vojtěch Němec, který zkoušel zasunout puk mezi betony Machovského, neúspěšně.
     
    08:05
    Domácí jsou při chuti a snaží se využít psychické výhody na své straně. Tomáš Dvořák dostal dobrý pas na modrou čáru a okamžitě vypálil do brankáře Frodla.
    07:20 Richard JARŮŠEK - 1:0
     
    07:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané jdou poprvé v tomto utkání do vedení! Piskáček poslal skvělý pas do středního pásma, kde ho přiťukl Forman RICHARDU JARŮŠKOVI, který krásným blafákem rozvlnil poprvé síť za brankářem Dominikem Frodlem. Asistence: Miroslav Forman, Jan Piskáček.
     
    06:59
    Jan Buchtele si poradil s bránícími protihráči ve středním pásmu a okamžitě nabral směr před Dominika Frodla. Puk nakonec ale následně jen skončil v rohu.
     
    06:19
    Domácí se stále nemohou vymanit ze sevření ve vlastním obranném pásmu. Až teď se to povedlo Klímovi, který nahodil kotouč na Frodla a odjel střídat.
     
    05:09
    Další dobrá šance na straně Plzně. Jeden z hostujících útočníků našel před brankou dobře postaveného Straku, který nastavil svoji hokejku a prověřil Machovského.
     
    04:24
    Plzeňští hokejisté zase obrací hru do útočného pásma. Petr Straka byl v mezikruží chvíli sám s pukem, ale na poslední chvíli mu znemožnil zakončit Delisle.
     
    03:57
    Na druhé straně zase zkoušela štěstí první útočná řada Sparty. Kudrna v situaci tři na dva si počkal na dobrý okamžik a nahrál na Košťálka, který trefil Frodla.
     
    03:08
    Plzeňští předvedli rychlý přechod do útočného pásma a mohlo z toho být zle. Miroslav Indrák nabral rychlost ve středním pásmu a prudce vypálil na Machovského.
     
    02:48
    Zach Sill se pokusil vyhodit alespoň do středního pásma, to se mu povedlo, ale sparťanští obránci se museli rychle zase vracet do svého obranného pásma.
     
    02:19
    Hosté ze západu Čech si vzali kotouč v útočném pásmu a chvíli točili sparťanskou pětici v jejich obranném pásmu. Kotouč nakonec skončil na střídačce.
     
    01:47
    Tohle bylo už mnohem lepší. Kodýtek v akci, když od pravého mantinelu hledal prudkým pasem útočníka Jana Eberleho. Sparťan Machovský nemusel zasahovat.
     
    01:14
    Petr Kodýtek si vzal kotouč ze svého pásma a zkoušel hledat na útočné modré čáře někoho ze svých spoluhráčů. Nepovedlo se, sparťané útok zastavili.
     
    00:34
    Piskáček si sebral kotouč ve středním pásmu a okamžitě hledal v útočném pásmu své spoluhráče. Nicméně Plzeňští byli dobře zformovaní a puk nepustili.
     
    00:12
    Plzeňští hokejisté se ihned zkraje první minuty tohoto zápasu pouští do útočení, ale sparťané brzdí akci hostí už na modré čáře. Sudí píská postavení mimo hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Škorpík) – Piskáček, Delisle, Kalina, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek – Buchtele, Klimek, Kudrna – Jarůšek, Pech, Forman – Smejkal, Klíma, Rousek – Beran, Sill, Černoch – Kumstát. Trenér: Uwe Krupp.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Allen, L. Kaňák, Moravčík – Preisinger, Pour, Jan Kovář – Gulaš, Straka, Kodýtek – Eberle, V. Němec, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák. Trenér: Ladislav Čihák.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Gebauer, Lederer.
     
    Dozněla právě sparťanská hymna a za chvíli už budou následovat sestavy, promítané na kostce. Domácí hráči nastoupí naposledy ve svých výročních dresech, hosté z Plzně poté obléknou na sebe netradičně bílé dresy.
     
    Hráči se už ztratili v útrobách vysočanského stadionu, do startu dnešního zápasu zbývá už jen dvacet minut.
     
    Sparťanští trenéři udělali oproti poslednímu zápasu proti Plzni několik zásadních změn se své sestavě. V brance bude chytat brankářská jednička Matěj Machovský, kterému bude krýt záda mladý Jan Škorpík. V obraně budou mimo hru Jeremie Blain a také Erik de la Rose. V útočných řadách dostane opět příležitost Richard Jarůšek, jenž nastoupí na křídle druhé formace po boku Pecha a Formana. Do čtvrté řady se vrací Zach Sill, který nahradí Petra Kumstáta, jenž bude plnit pozici třináctého útočníka. Mimo sestavu zůstává také lotyšský útočník Roberts Bukarts.

    Plzeňský realizační tým hlásí v dnešní sestavě také několik novinek. V brance však opět dostane důvěru Dominik Frodl. V obraně se bude točit pouze pětice obránců, do zápasu nezasáhne Peter Čerešňák a David Kvasnička. V útoku se bezpochyby představí reprezentační duo Kovář – Gulaš, avšak každý z nich v jiné formaci. Kovář figuruje na křídle prvního útoku, Gulaš poté ve druhém. Do sestavy se navíc Plzni vrací její druhý nejlepší střelec Vojtěch Němec, který povede třetí útočnou formaci. Ve čtvrté poté nastoupí na pozici centra zkušený Václav Nedorost. Oproti minulému zápasu v Praze chybí Jaroslav Kracík.
     
    Ještě jednou Vám všem přeji krásné pondělní už pozdní odpoledne. Mezitím, co hráči právě před chvílí vyjeli na rozbruslení, si představme sestavy pro dnešní duel.
     
    Krásný hokejový podvečer. Během víkendu si podmanil vysočanskou halu svými novými hity zpěvák Slash, nyní však dostává přednost opět naše nejvyšší soutěž. Vítám Vás u sledování dohrávky 16. kola Tipsport extraligy, ve které změří síly domácí Sparta s Plzní. Oba celky na sebe narazily poprvé v Praze minulý týden a radostněji odcházeli z ledu indiáni, kteří brali dva body za výhru v samostatných nájezdech. Dnes je na programu odveta a všichni návštěvníci multifunkčního stánku pevně věří, že uvidí skvělou podívanou jako tomu bylo minule. Utkání dvou tradičních soků startuje v 18:30. Buďte u toho!
    Roberts Bukarts zatím čeká na první trefu ve sparťanském dresu. Dočká se dnes proti Plzni?
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2018/2019

    3. kolo: Plzeň – Sparta 2:3pp
    29. kolo: Plzeň – Sparta 5:2
    42. kolo: Sparta – Plzeň 4:5sn

    Sparta narazila na plzeňskou Škodovku celkem třikrát. Ve dvou případech zvítězili indiáni, jednou se z výhry radovali Pražané. První vzájemný duel se odehrál na západě Čech a sparťané zvítězili v prodloužení za dva body. Další vzájemné střetnutí těchto dvou soků mělo hladší průběh. Plzeňští nasázeli pět branek a bez problémů dokráčeli k výhře. Nejlepší náboj měl zápas hraný v Praze, v němž diváci sledovali velmi strhující podívanou, která nakonec lépe vyzněla pro indiány.
    Poslední čtvrtina se už rozeběhla a sparťané mají ve svém týmu dva lídry. Jsou jimi útočník Lukáš Pech a kanadský obránce Jeremie Blain, kteří táhnou tým v bojích o postup do play off!

     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Oba své týmy mají ve svém kádru několik klíčových osobností, na kterých je postavena celá hra. Na domácí straně jsou to bezpochybně brankáři, kteří už zachránili spoustu nepříznivých situací a drží Spartu nad vodou. Naopak Plzeňští kromě svého brankáře spoléhají na duo Gulaš – Kovář, kteří hrají ve velké pohodě a trenérský štáb se na ně může spolehnout téměř v každé situaci.

    Přesilové hry/oslabení:

    Sparta:
    17,11% využití; 26 vstřelených branek v přesilovkách
    82,02% ubránění; 32 inkasovaných branek v oslabení

    Plzeň:
    18,52% využití; 35 vstřelených branek v přesilovkách
    92,51% využití; 14 inkasovaných branek v oslabení
    Dravé mládí vpřed! Vedení Plzně oznámilo v průběhu minulého týdnu prodloužení smluv se svými dvěma nadějnými hokejisty, kteří se v posledních zápasech pevně usadili v základu plzeňské sestavy. Jedná se o útočníky Jakuba Poura a Matyáše Kantnera!

     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/BRANKÁŘI

    HC Sparta Praha

    Sparťanskou ofenzivu táhne útočník Lukáš Pech, který je se sedmadvaceti body nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň také nejlepším střelcem. Na druhém místě s tříbodovým odstupem pokukuje Miroslav Forman, jenž je pro změnu se svými sedmnácti nahrávkami nejlepším sparťanským nahrávačem. Na třetí místo poskočil Jeremie Blain, jemuž se jako obránci daří ze všech sparťanských beků nejlépe.

    Tři nejlepší hráči:
    Lukáš Pech (12+15); 40 zápasů
    Miroslav Forman (7+17); 39 zápasů
    Jeremie Blain (9+12); 41 zápasů

    Brankáři:
    Matěj Machovský – (2107 minut; 969 zásahů; 2,36 obdržených branek na zápas, 92,11% úspěšnost)
    Jakub Sedláček – (244 minut; 106 zásahů; 1,72 obdržených branek na zápas, 93,81% úspěšnost)

    HC Škoda Plzeň

    Plzeňský útok vede několik hráčů, kteří budou atakovat třicetibodovou hranici. Nejproduktivnějším indiánem je beze změny Milan Gulaš, který se šestačtyřiceti body má velký náskok na ostatními spoluhráče a je podle očekávání nejlepším střelcem i nahrávačem plzeňského týmu. Vojtěch Němec nastřílel devatenáct branek, ale na svého výše zmiňovaného kolegu ztrácí šestnáct bodů. Od třetího místa je to však v plzeňském bodování pěkně nahuštěné, třetí Petr Straka má třiadvacet bodů a za ním jsou hned čtyři hráči s minimální bodovou ztrátou.

    Tři nejlepší hráči:
    Milan Gulaš (20+26); 40 zápasů
    Vojtěch Němec (19+11); 40 zápasů
    Petr Straka (9+14); 41 zápasů

    Brankáři:
    Dominik Frodl – (1966 minut; 794 zásahů; 1,77 obdržených branek na zápas, 93,19% úspěšnost)
    Dmitri Miltchakov – (536 minut; 229 zásahů; 2,80 obdržených branek na zápas, 90,16% úspěšnost)
    Také Sparta oznámila zajímavou novinku ze svého hráčského kádru. S vedením pražského klubu prodloužili svoje kontrakty o další dva roky útočník Lukáš Pech a také obránce Jan Piskáček!

     
    HC ŠKODA PLZEŇ

    3. místo, 76 bodů, skóre: 138:89
    19V, 7VP, 10P, 5PP
    Aktuální forma: V, V, P, V, V

    Plzeňští indiáni se v průběhu základní části derou tabulkou nahoru a aktuálně ztrácejí na lídra soutěže devět bodů. Stejně jako jejich dnešní soupeř mají oproti ostatním týmům jeden zápas k dobru, který může být v konečném součtu velmi důležitý. Plzeňským hokejistům v této chvíli klape hned několik herních činností, díky kterým se vyhouply na třetí místo. Plzeňská ofenziva je navíc druhou nejúdernější v lize i díky tomu, že má vyvážený kádr na všech zaplněných pozicích.

    Svěřenci kouče Ladislava Čiháka v novém roce prohráli pouze dvakrát, což je opravdu skvělá vizitka pro celý plzeňský soubor. Hráči v modrobílých dresech se tak mohou pyšnit touto bilancí, které je katapultovala na třetí místo v extraligové tabulce. Dobrou formu si přenesli do zápasu se Spartou, kde sice ztratili svůj vybudovaný tříbrankový náskok, ale v samostatných nájezdech znovu předvedli herní pohodu a zvítězili.
     
    HC SPARTA PRAHA

    9. místo, 63 bodů, skóre: 111:105
    17V, 5VP, 17P, 2PP
    Aktuální forma: P, P, V, V, P

    Pražský celek vstupuje do závěrečné fáze základní části ne v úplně dobré pozici. Tým německého kouče Uweho Kruppa hazarduje s postupem alespoň do předkola play off, byť právě dnes odehrají před svými diváky svůj poslední zápas k dobru. V minulých kolech se Pražané herně zvedli, což se také v několika případech projevilo na konečném skóre. To obecně sparťané mají těsně v kladných číslech a pokud ho budou chtít takto udržet, musí v poslední čtvrtině zapisovat spíše zelená čísla.

    Sparťané v posledních zápasech zlepšili svoji činnost v obranném pásmu, díky které nedostávali v posledních zápasech mnoho branek. Trenérům se navíc podařilo sladit útočné formace, které si dokáží dobře vyhovět. Pražané po dobrých výhrách v Hradci a doma proti Vítkovicím přivítali na svém ledě houževnatou Plzeň. Toto utkání, doprovázené skvělou diváckou kulisou, vyneslo sparťanům velmi cenný bod do tabulky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 8. Jarůšek (Forman, Piskáček), 21. Jarůšek (Košťálek), 50. Jarůšek (Pech) – 22. Kodýtek (Eberle, Allen), 45. Pour (Gulaš, Moravčík), 53. Eberle (Preisinger), 56. Nedorost (Indrák, L. Kaňák)


    HC Sparta Praha: Machovský (Škorpík) – Piskáček, Delisle, Kalina, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek – Buchtele, Klimek, Kudrna – Jarůšek, Pech, Forman – Smejkal, Klíma, Rousek – Beran, Sill, Černoch – Kumstát.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Allen, L. Kaňák, Moravčík – Preisinger, Pour, Jan Kovář – Gulaš, Straka, Kodýtek – Eberle, V. Němec, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák.

    Rozhodca: Šír, Kika – Gebauer, Lederer