Sparta Praha – Plzeň 3:4 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
HC Škoda Plzeň
cz Pondelok 11.02.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga (ČR) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s Vámi loučím a u dalších online textových přenosů se budu těšit! Na počtenou a přeji úspěšné dny v tomto týdnu. (20:55:57)
     
    Zápas je u konce a v poslední části se rozhodně bylo na co koukat! Hosté nejprve vyrovnali po zásluze mladíka Jakuba Poura. Sparťané ale si své vedení vzali zpět, když dovršil hattrick Richard Jarůšek. Ani to však domácím nestačilo na výhru. Plzeňští v posledních minutách otočili průběh zápasu, když se prosadil Jan Eberle a obrat dovršil Václav Nedorost. To byl celkový sumář zápasu. Plzeňští hokejisté nyní nastupují na děkovačku se svými fanoušky, kteří přijeli do Prahy své oblíbence podpořit. Sparťané dnes odcházejí z ledové plochy s nulovým počtem získaných bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Sparťané ještě zkoušejí hru bez brankáře, která však své ovoce nenese. Domácí se stále nemohou propracovat na delší dobu do útočné třetiny.
     
    58:39
    Lukáš Klimek dokázal vydolovat kotouč u mantinelu a naservíroval ho na modrou čáru Tomáši Dvořákovi, který okamžitě vypálil. Frodl zasahuje svými mrštnými betony.
     
    57:52
    Domácím se nadále nedaří usadit v útočném pásmu. Jan Košťálek nedojel prudké vyhození plzeňských hokejistů, kteří se tak znovu po krátké chvíli osvobozují.
     
    57:03
    Sparťanům se počátek jejich přesilové hry příliš nedaří. Pech musel zajet až do obranného pásma a zavést kotouč před Frodla. To se nepovedlo, hosté vyhazují.
     
    56:43
    Plzeňští si počínali v posledním souboji nedovoleně, konkrétně to byl útočník Jan Eberle (PLZ), který dostává od hlavních rozhodčích dvě minuty za držení.
     
    56:43
    Sparťanští trenéři si vyžádali oddechový čas na poradu, jelikož je bude za velmi malý okamžik čekat celkem dlouhá přesilovka čtyři na tři!
     
    56:08
    Sparťané mohli odpovědět při hře ve čtyřech akcí Jiřího Černocha, který nabral rychlost a po pravé straně nastřelil však pouze jen gólmana Dominika Frodla.
     
    55:45
    Nyní se trošku na ledě přiostřilo. Před brankou Matěje Machovského vyfasovali dvě minuty za hrubost obránce Tomáš Pavelka (SPA) a útočník Jakub Pour (PLZ).
    55:21 Václav NEDOROST - 3:4
     
    55:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nejprve to nevyšlo Kaňákovi, teď už to však hostům vyšlo a poprvé v tomto utkání se ujímají vedení! Plzeňští utahovali šroubky v útočném pásmu, Indrák našel VÁCLAVA NEDOROSTA, od něhož se puk odrazil do sparťanské branky. Asistence: Miroslav Indrák, Lukáš Kaňák.
     
    54:36
    Jan Piskáček dokázal získat kotouč ve vlastním obranném pásmu, následná přihrávka na Lukáše Rouska byla ale hodně nepřesná a končí na plzeňských holích.
     
    53:09
    Sparťané jsou trochu opaření a nedokáží se dostat na delší dobu před brankáře Dominika Frodla. Nyní vybojoval kotouč Jan Kovář, který okamžitě vyhazuje.
    52:42 Jan EBERLE - 3:3
     
    52:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól hostí při vlastním oslabení! JAN EBERLE dostal opravdu skvělou přihrávku od svého spoluhráče do jízdy a sám proti Machovskému zakončil nahoru! Tohle stálo za to. Máme znovu vyrovnáno. Asistence: Miroslav Preisinger.
     
    52:23
    Domácí se usadili v útočném pásmu. Tomáš Pavelka kombinoval se svým parťákem v útoku Lukášem Pechem, se kterým si poté nerozuměl, hosté vyhazují.
     
    52:13
    Po delší době uvidíme další přesilovou hru domácího mužstva, které bude mít možnost navýšit svoje vedení. Václav Nedorost (PLZ) dostal dvě minuty za držení.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 8. Jarůšek (Forman, Piskáček), 21. Jarůšek (Košťálek), 50. Jarůšek (Pech) – 22. Kodýtek (Eberle, Allen), 45. Pour (Gulaš, Moravčík), 53. Eberle (Preisinger), 56. Nedorost (Indrák, L. Kaňák)


    HC Sparta Praha: Machovský (Škorpík) – Piskáček, Delisle, Kalina, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek – Buchtele, Klimek, Kudrna – Jarůšek, Pech, Forman – Smejkal, Klíma, Rousek – Beran, Sill, Černoch – Kumstát.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Allen, L. Kaňák, Moravčík – Preisinger, Pour, Jan Kovář – Gulaš, Straka, Kodýtek – Eberle, V. Němec, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák.

    Rozhodca: Šír, Kika – Gebauer, Lederer