Setúbal – Belenenses 0:0 (kon.)
koniec
Vitória FC Setúbal
0:0 (0:0)
CF OS Belenenses
cz Pondelok 11.02.2019, 21:15 • Estádio do Bonfim, Setúbal • Primeira Liga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:19:11)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 26:18.
     
    Je dobojováno! Dohrávka jednadvacátého kola nejvyšší portugalské soutěže góly nepřinesla, a tak Setúbal i Belenenses získávají jenom bod. Hosté před zápasem remízu určitě nechtěli, ale vzhledem k jeho průběhu ho určitě berou. Vitória totiž měla více ze hry a navíc disponovala zhruba pětadvaceti minutovou přesilovkou. Pojedenácté za sebou však nevyhrála a je pouze dva body nad sestupem. Hosté pro změnu nevyhráli čtvrtý ligový zápas v řadě a sen o účasti v pohárové Evropě se jim zřejmě definitivně rozplynul.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Prudký centr od Silvia vyrazil Muriel mimo pokutové území. Domácí se pak sami vyhnali do autu a s jejich šancemi na rozhodnutí už to vypadá hodně bledě.
     
    90+4
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Zakarya Bergdich, přichází Nuno Tomás.
     
    90+3
    Jhonder Cádiz hrál podle rozhodčích rukou, když zpracovával vysoký míč. Podle všeho to bylo správné rozhodnutí a protesty Setúbalu tak jsou zcela zbytečné.
    90+2. Hildeberto Pereira (STL)
     
    90+2
    Oslavovaným hrdinou se málem stal Hildeberto Pereira, který zleva pronikl do pokutového území a po hezkém prosmýknutí mezi dvěma hráči pravačkou prudce vypálil. Muriel s vypětím všech sil vytěsnil balón na břevno!
     
    90+1
    Dalo se čekat, že nastavení rozhodně nebude krátké. Nakonec bude činit dalších pět minut.
     
    90
    Velké nedorozumění dvou domácích fotbalistů, kteří si u pravé lajny překáželi při zpracování dlouhého pasu vzduchem. Bergdich vhazuje.
     
    89
    Od Sassova vyloučení uběhlo už dvacet minut. Setúbal si ještě nevytvořil žádnou šanci a moc času na vstřelení tolik potřebného vítězného gólu mu už nezbývá.
     
    88
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Rúben Micael, přichází Zequinha.
     
    87
    Diogo Viana s rozehrávku znovu nespěchal, míč kroutil směrem od branky, ovšem našel jenom domácí obránce. Následný protiútok Setúbal nevyřešil vůbec dobře, Cádiz zprava odcentroval k Murielovi.
     
    86
    Licá při brejku tři na tři roztáhl hru doprava na Kikase. Jeho centr byl zablokovaný a resultuje z něj rohový kop. Pro hosty teprve druhý.
     
    85
    Hodně nepovedený nákop od Vasca Fernandese doletěl do Murielových rukavic a vysloužil si pískot už hodně nervózních fanoušků Vitórie.
     
    84
    Přeci jen ještě proběhla komunikace mezi rozhodčím Capelou a jeho kolegy u videa. Ti původní výrok potvrdili a Cristiano rozehrává.
     
    83
    Hosté se i v oslabení dostali do přečíslení pět na tři. Henrique přihrál do vápna na Licu a o něj se čistým způsobem postaral Dankler.
     
    82
    Všelijakých hádek a prodlev přibývá. Belenenses natahuje čas při každičké příležitosti, aby se o pár vteřin přiblížilo zisku bodu.
     
    81
    Další nedovolený zákrok měl na svědomí Lucca. Domácí hráči standardní situaci ale promrhali a soupeřův brejk musel za žlutou kartu hasit Sílvio.
     
    80
    Kikas přišel oživit hostující ofenzivu, avšak po vyloučení Sassa musí být hodně zatažený. Po jeho faulu hraje Setúbal.
     
    79
    Zakarya Bergdich si dal načas s rozehrávkou ze středového kruhu. Setúbal si s nákopem poradil a dostal míč až k Murielovi.
     
    78
    Eduardo inkasoval od Semeda úder do obličeje a rozhodně nespěchá s návratem na nohy. Od Semeda to byl už druhý zákrok, který zaváněl jeho druhou žlutou kartou.
     
    77
    Bessův centr byl odvrácen na Valenteho, který křižnou střelou mířil ze svého pohledu k levé tyči, jenže ji o nějaký ten metr minul.
     
    76
    Kikas se postavil do cesty Silviova centru a srazil míč na rohový kop. Téměř všichni hráči se stěhují před Muriela.
     
    75
    Hra je hodně nervózní a často kouskovaná. Vitórie strašně chce urvat první výhru od začátku ledna, jenomže není vůbec nebezpečná.
     
    74
    Ofenziva Setúbalu navíc nepůsobí příliš nebezpečným dojmem. Muriel musel za celý zápas řešit jen jednu dalekonosnou střelu od Valenteho.
     
    73
    Obraz hry se po vyloučení Sassa měnit nebude. Vitória zůstane nastěhovaná na polovině soupeře a při pokusu o překvapení obrany to nebude mít o moc jednodušší.
     
    71
    Cádiz sklepl vysoký nákop do prostoru nikoho. Licá vyběhl s míčem ke středu hřiště a vynutil si faul Bessy.
     
    70
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Frédéric Mendy, přichází Hildeberto Pereira.
    68. Červená karta po 2. žluté
     
    68
    Sasso na hranici šestnáctky odpadl ze souboje s Cádizem a zřejmě za protesty dostal žlutou kartu. A jelikož byla druhá v zápase, tak Belenenses bude dohrávat v oslabení.
     
    67
    Dva rychlé přechody a vždy jen rychlé ztráty míče od obou týmů. I pětadvacet minut před koncem trvá bezbrankové skóre.
     
    66
    Nově příchozí Jonathan Lucca velmi špatně odcentroval z pravé postranní čáry. Míč vyletěl mimo výseč a zpět do hry ho uvede Cristiano.
     
    65
    Licá měl těžkou pozici při vyvážení míče z vlastní obrany. Pomohl mu až faul Nuna Valenteho, který jej zezadu postrčil.
     
    64
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Matija Ljujić, přichází Jonatan Lucca.
     
    63
    Dosud skoro neviditelný Matija Ljujić centroval jen do rukavic domácího brankáře Cristiana, jenž sleduje postupnou kombinaci svých spoluhráčů.
     
    62
    Mano se dopustil nedovoleného zákroku na Bergdicha. Hosté budou zahrávat standardní situaci z dobrých pětačtyřiceti metrů.
     
    61
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Henrique Almeida, přichází Kikas.
     
    61
    Diogo Viana zprava centroval k zadní tyči, ke které spěchal Almeida, ale míč ve hřišti už nezastihl. Na řadu přichází Cristianova rozehrávka.
     
    60
    Držení míče: 48% – 52%.
     
    59
    S prudkým centrem do vápna neměla obrana Belenses žádné problémy. Nic atraktivního nepřinesl ani aut Silvia.
     
    58
    Vicent Sasso brnkl o nohy sprintujícího Mendyho a stal se dalším žlutě napomenutým fotbalistou.
     
    57
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Tiago Castro, přichází Éber Bessa.
     
    56
    A znovu klidnější pasáž, během které se Vitória nemůže pořádně usadit na útočné polovině. Téměř každá odvážnější přihrávka končí ztrátou míče.
     
    54
    Henrique Almeida utrpěl nějaké zranění ruky, které si vynutilo ošetření. I přes tuto nepříjemnost by ale měl být schopen pokračovat ve hře.
     
    53
    Mendymu byl chybně odmáván ofsajd. Belenenses se rychle přesunulo do útoku, jenže Almeida nedostal přesnou finální nahrávku z levého křídla. Místo pořádné střely musel strpět srážku s rozběhnutým obráncem.
     
    52
    Začátek druhé půle navázal na konec té první. Setúbal je mnohem častěji na míči, ale přes dobře bránícího soupeře nemůže dostat do palebných pozic.
     
    50
    Manův přetažený centr zahnal Cádize k levé autové čáře, kde se spoluhráčem nic dalšího nevymyslel. Po faulu hrají hosté.
     
    49
    Dosti podobná akce i na opačném konci hřiště. Licá to trefil o něco lépe, nicméně míč neměl tolik razance, aby se k němu Cristiano nestihl přemístit.
     
    48
    Tiago Castro přihrál z rohu vápna na osu hřiště Valentemu, který vystřelil levačkou bez přípravy hodně vysoko nad Murielovu branku.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během přestávky nesáhl do sestavy, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém měly oba týmy pár šancí. Využít je ale nedokázaly a zasloužené remízové skóre tak vydrželo až do přestávky. Nejblíže gólu byl ve dvaatřicáté minutě hostující Viano, jenž napálil z úhlu horní tyč. Na druhé straně měl Muriel plné ruce práce s jedovkou Nuna Valenteho.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Venezuelan Cádiz si skvěle zpracoval nákop od Vasca Fernandese. Rychle se s míčem otočil a z delší vzdálenosti vypálil metr vedle Murielovy pravé tyče.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    44
    Teď je to hodně nezáživná pasáž plná marných pokusů Setúbalu o vyrobení nějaké kloudnější akce. Do kabin se zřejmě půjde za bezbrankového stavu.
     
    42
    Nuno Valente už posílal míč přímo do pokutového území, jenže balón ani nedoletěl na úroveň bližší tyče.
     
    41
    Rúben Micael rozehrál na krátko. Centr přišel až s menší časovou prodlevou a resultoval z něj další roh, tentokrát zprava.
     
    40
    Tempo hry v posledních minutách hodně opadlo. I tak si byl Setúbal schopen vybojovat rohový kop.
     
    38
    Nejdůležitější hlavičkový souboj dopadl lépe pro Belenenses. Domácí útok se musel vrátit o několik desítek metrů.
     
    37
    Eduardo Henrique ve vzdušném souboji fauloval a hosté budou muset čelit standardní situaci rozehrávané z hloubi pole.
     
    35
    Z prodlouženého centru od Mana vzešel domácí ofsajd. Za posledním obráncem Belenses se zasekl Frédéric Mendy.
     
    34
    Další poměrně svižný přesun hostujícího týmu na útočnou třetinu hřiště. Tentokrát to pro Vitórii dopadlo mnohem lépe a Cristiano a z klidu vykopává.
    32. Diogo Viana (BLN)
     
    32
    Nenápadná, ale o to nebezpečnější šance pro Belenenses! Licá si ramenem zpracoval vysoký míč a přitom vyběhl mimo vápno, kde přihrál Vianovi a ten zleva napálil horní tyč!
     
    31
    Zakarya Bergdich si naběhl do nastavené nohy Nuna Valenteho. Ze střetu si oba odnesli nějaké šrámy, a tak přichází na řadu ošetřování.
     
    30
    Držení míče: 42% – 58%.
     
    29
    Diogo Viana sáhl k faulu při náznaku domácího rychlého kontru a nevyvázl bez žluté karty.
     
    27
    Muriel se během krátké chvíle dostal hned dvakrát pod tlak neúnavně presujícího soupeře. V obou případech ale dokázal rozehrát.
     
    25
    ...z něj ale nevzešlo nic, na co by se mělo vzpomínat v nějakém delším horizontu.
     
    24
    Rohový kop pro Belenenses...
     
    23
    Hned vzápětí další faul Semeda. Opět to od něj nebyl úplně mírný zákrok a může být docela rád, že rozhodčí tentokrát nesáhl po kartě.
     
    22
    Jose Semedo tvrdě dohrál Vianu a zcela zaslouženě dostal od hlavního arbitra první žlutou kartu.
     
    21
    Ze standardní situace už Setúbal nezahrozil a zformoval se do defenzivního bloku. Pokus o jeho překonání nákopem z půlky hřiště hostům nevyšel.
    20. Nuno Valente (STL)
     
    20
    Nuno Valente práskl do míče z necelých třiceti metrů. Trefil to velmi dobře, ovšem k levé tyči skákající Muriel balón pracně vytěsnil na roh.
     
    19
    Mano si věřil na dalekonosnou střelu z voleje. Vůbec mu ale nesedla a míč se málem ani nedostal za koncovou čáru.
     
    18
    A znovu se domácí vrátili z křídelního prostoru až k půlící čáře. Někteří z fanoušků na to zareagovali pískotem.
     
    17
    Nyní byl Setúbal donucen kombinovat proti zatažené obrany. A zatím se mu to moc nevede, k vidění je plno zpětných přihrávek.
     
    15
    Domácí se snaží být mnohem přímočařejší. Oba náznaky rychlých protiútoků ale velmi rychle ztroskotaly na nepřesných přihrávkách.
     
    14
    Skoro celé dvě minuty má Belenenses míč v držení. Stále se však nemůže posunout z klidného středu hřiště.
     
    12
    Licá byl faulován Semedem. Došlo k tomu jen uprostřed hřiště, takže to na hru nebude mít žádný zásadní vliv.
    11. Licá (BLN)
     
    11
    Dva domácí obránci si na dávali přednost po odvrácení Bergdichova nákopu. Jejich nedorozumění mohl potrestat Licá, jenže vypálil přesně do míst, které si Cristiano pohlídal.
     
    10
    Centr Bergdiche sklepl bránící Fernandes k Murielovi. O malou domů se nejednalo a domácí v poklidu rozehrávají.
     
    9
    Muriel si zakřičel a stáhl ze vzduchu vysoký centr z pravého křídla. Vitória po jeho rozehrávce rozjela vysoký presink a míč rychle získala zpět.
     
    8
    Almeida se přihlásil o přihrávku z pravého křídla. Tu vevnitř vápna nedostal přesně na nohu a zakončení z první mu vůbec nesedlo.
     
    7
    Vincent Sasso pohlídal nákop za hostující obranu, která zakládá novou postupnou akci mířící vstříc Cristianovi.
     
    6
    Ani domácí protiútok nebyl proveden podle představ. Míč je v autu a zpět do pole jej vrátí Zakarya Bergdich.
     
    5
    Licá napřáhl zpoza vápna, ale míčem napálil clonícího protihráče. První tlak hostů tím ale ještě nekončí.
     
    3
    Belenenses vysunulo obranu hodně vysoko. Domácí byli donuceni nakopávat a to se jim vůbec nepodařilo. Míč skončil u Muriela.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v zelenobílých, zatímco hosté v tmavě fialových dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vitória FC Setúbal: Cristiano – Mano, Dankler, V. Fernandes, Sílvio – Nuno Valente, Micael, Semedo, Castro – Cádiz, F. Mendy.
    Náhradníci: Raphael – Bessa, Allef, A. Sousa, Zequinha, A. Jorge, Pereira.

    CF OS Belenenses: Muriel – Viana, G. Silva, Cleylton, Sasso, Bergdich – Ljujić, Santos, Henrique – Licá, Almeida.
    Náhradníci: Mika – Aurélio, Cabral, Dálcio, Kikas, Lucca, Tomás.

    Rozhodčí: Capela – Moniz, Brás.
     
    Vzájemné zápasy

    01.09.2018 Belenenses – Setúbal 0:0
    05.02.2018 Setúbal – Belenenses 3:0
    25.08.2017 Belenenses – Setúbal 1:1
    22.01.2017 Belenenses – Setúbal 1:2
    14.08.2017 Setúbal – Belenenses 2:0.
     
    Vitória FC Setúbal

    Domácí tým měl velmi dobrý úvod sezóny. Ještě po jedenáctém kole byl v tabulce sedmý, jenomže pak přišla krize, která se mu stále nepovedla zažehnat. Setúbal naposledy zvítězil 1. prosince v Marítimu, načež šestkrát v řadě prohrál a přitom vypadl z obou portugalských pohárů. Z posledních pěti zápasů Vitória hned čtyřikrát bodovala, ale zároveň ani jednou nezvítězila. Po remízách s Chavesem a Rio Ave nestačila 1:2 na Aves a pak si opět rozdělila po bodu se Sportingem a Nacionalem. Před dnešní dohrávkou je Setúbal třináctý s náskokem jediného bodu na sestupové pásmo. Naopak tři body ho dělí od desáté Santa Clary.
     
    CF OS Belenenses

    Hostující celek na začátku ledna porazil totožným výsledkem 1:0 Guimarães s Nacionalem a výrazně oživil šance na vysněné příčky zaručující evropské poháry. Pak ale přišla domácí ztráta dvou bodů s Tondelou, kterou Setúbal nedokázal napravit na hřišti vedoucího Porta, kde prohrál 0:3. Před týdnem Vitória absolvovala přímý boj o páté místo, doma však neskórovala ani jednou a s Moreirense prohrála 0:1. Po téměř kompletních jednadvaceti kolech je Setúbal sedmý a v případě dnešního vítězství se bodově dotáhne na šestý Guimarães.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu jednadvacátého kola nejvyšší portugalské soutěže. Od jednadvaceti hodin a patnácti minut se můžeme těšit na utkání mezi Vitórií Setúbal a Belenenses!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   22. Semedo (STL), 81. Sílvio (STL) – 29. Viana (BLN), 58. Sasso (BLN)   68. Sasso (BLN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 26:18.
    Vitória FC Setúbal: Cristiano – Mano, Dankler, V. Fernandes, Sílvio – Nuno Valente, Micael (88. Zequinha), Semedo, Tiago Castro (57. Bessa) – Cádiz, F. Mendy (70. Pereira).
    Náhradníci: Raphael – Bessa, Allef, A. Sousa, Zequinha, A. Jorge, Pereira.

    CF OS Belenenses: Muriel – Viana, G. Silva, Cleylton, Sasso, Bergdich (90+4. Tomás) – Ljujić (64. Lucca), Santos, Henrique – Licá, Almeida (61. Kikas).
    Náhradníci: Mika – Cabral, Dálcio, Kikas, Lucca, Tomás, D. Aurélio.

    Rozhodca: Capela – Moniz, Brás