Tisková konference k MS U20 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k MS U20

cz Nedeľa 13.01.2019, 16:30 • WERK ARENA, Třinec • Tlačové konferencie
     
    Z mé strany to je vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (16:53:59)
     
    Oficiální část tiskové konference končí, na řadu přicházejí individuální rozhovory pro audiovizuální média.
     
    Martin Urban: "O obou smlouvách je snaha a závazek zviditelnit Statutární město Třinec a Třinecké železárny."
     
    Nyní přichází prostor pro dotazy přítomných novinářů. První dotaz směřuje na primátorku Třince a Třinecké železárny ohledně financování akce.

    Věra Palkovská: "Město na akci dá tři miliony korun, bude i nějaké nefinanční plnění."

    Jan Czudek: "Pokud se jedná o Třinecké železárny, tak to bude finanční podpora. Jsme připravení případným zájemcům fabriku."
     
    Nyní dochází k podpisu smluv mezi svazem, městem Třinec a Třineckými železárnami.
     
    Ján Moder, první místopředseda dozorčí rady Třineckých železáren: "Nás velmi potěšilo, když ze svazu přišla první sonda zda nemáme zájem šampionát uspořádat spolu s Ostravou. Já se hned sešel s dalšími společníky a jednomyslně jsme odsouhlasili pořádání akce, byť to přinese určité finanční nároky. S Vítkovicemi jsme sice velkými rivaly, s vedením ale velice úzce spolupracujeme. V první řadě nechceme zklamat region a svaz, chceme organizačně připravit mistrovství tak, aby každý odcházel spokojený a my se ukázali jako město, které hokej umí dělat a rozumí mu. Takovou akci jsme ještě neorganizovali, jistá ponaučení už ale máme z Davis Cupu. Pevně věřím, že to uděláme tak, aby WERK ARENA byla stále nabitá, lidé viděli zajímavé zápasy a všichni byli spokojeni."
     
    Česlav Marek, výrobní ředitel Třineckých železáren: "Pro Třinecko to bude bomba, občané i zaměstnanci si to zaslouží. Hodně dlouho na to pak budeme vzpomínat."
     
    Jan Czudek, generální ředitel Třineckých železáren: "Z pohledu klíčového zaměstnavatele v regionu chceme, aby region byl kvalitním místem pro život. Lidem dáváme nejen práci, ale i příslovečné hry. Vyhodnotili jsme si, že takováto příležitost mít takovou sledovanost a informovanost o našem regionu takhle brzy určitě nebude. Chceme se prezentovat jako firma, která podporuje kvalitní sport, tudíž přilákat na toto další mladé lidi směrem k fabrice. Z druhé strany z mediální pozornosti u zemí, které žijí hokeje, si slibujeme, že i to povědomí k našim zákazníkům se touto cestou dostane."
     
    Martin Urban, generální sekretář Českého hokeje: "Mistrovství má dané skupiny, požádali jsme IIHF o schválení herního řádu. Ten musí podepsat všichni soupeři, je konzultován s televizními společnostmi, kde je zájem. Jedná se např. o TSN, Hockey Canada. V nejbližší době nasadíme cenovou politiku, zda se budou prodávat denní lístky, nebo jednotlivé vstupenky. Utkání budou ve dvou halách kde je z každého místa dobře vidět, tak chceme na celou halu udělat jednotné vstupné. Rozpočet akce je 94 milionů, nejedná se tedy o ziskovou akci. S vynikajícími pořadateli ale chceme upravit cenovou politiku tak, aby byla vysoká návštěvnost. Utkání dvacítek jsou velmi koukatelná, je to hra nahoru dolů se spoustou šancí, s velkým množstvím překvapení. Bude se na co dívat, chtěl bych všechny pozvat za rok do Ostravy a Třince."
     
    Tomáš Král, prezident Českého hokeje: "Jedná se o mimořádně významnou hokejovou akci, druhou nejvýznamnější po seniorském mistrovství. Pro Kanadu a USA to je dokonce nejprestižnější turnaj. Je to mimořádná sportovně-hokejová věc. To, že jsme získali pořadatelství, se povedlo díky dobré diplomacii. Česká republika pokaždé, když pořádá světovou akci, tak všechny šampionáty pořádá výborně. Poslední mistrovství v roce 2015 bylo tím vůbec nejlepším. Dvacítky jsou ekonomicky menší, než seniorská akce, všichni se ale na ni těšíme. Hraje se vynikající atraktivní hokej, máte možnost vidět ve hře hvězdy budoucnosti. Rozhodli jsme se pro Třinec a tento region, není to žádné vystřelení od boku. Vítkovice jsou již prověřeným pořadatelem, Třinec lze označit za hokejové město. Patří na špičku tohoto označení. Hala, zázemí a podmínky pro hokej si o to říkají. Volba nebyla zásadně těžká, my si slibujeme vysokou atraktivitu a návštěvnost. Chceme uspořádat šampionát, který bude konkurovat těm zámořským. Bude to strašně těžké, chceme se tomu přiblížit."
     
    Slovo si bere primátorka města Třince Věra Palkovská: "Na radnici jsem dvacátý první rok, za celou dobu to je nejvýznamnější sportovní událost. Třinec fandí sportu, podporuje jej. Toto překoná všechny sportovní události, které se tady odehrály a dokonce i do budoucna odehrají. Pro město to je obrovská čest."
     
    Radim Sajbot: "Akce bude mít největší sportovní a mediální dosah v dějinách města Třince."
     
    Úvodem tiskové konference si slovo vzal tiskový mluvčí HC Oceláři Třinec Radim Sajbot, který přivítal přítomné účastníky tiskové konference a přítomné novináře. "Za pár měsíců budeme moci v Třinci přivítat největší sportovní událost, kterou lze v daných podmínkách zorganizovat. Kapacita haly pro Olympiádu a seniorské Mistrovství světa není dostačující," řekl tiskový mluvčí třineckého klubu.
     
    Hezký den z Třince! Press centrum třinecké WERK ARENY bude svědkem tiskové konference k Mistrovství světa do dvaceti let, které budou na přelomu roků 2019 a 2020 hostit česká města Ostrava a Třinec. Hlavním bodem konference bude podpis smluv mezi partnery světového šampionátu.

    Tiskové konference se zúčastní za Český hokej prezident JUDr. Tomáš Král a generální sekretář Martin Urban, který zde bude vystupovat i jako jednatel společnosti PRO – HOCKEY Cz, za Třinecké železárny první místopředseda dozorčí rady Ing. Ján Moder, generální ředitel Ing. Jan Czudek a výrobní ředitel Ing. Česlav Marek a za statutární město Třinec primátorka RNDr. Věra Palkovská.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:30.

    Daniel Ježek