Carolina – Buffalo 4:3 (kon.) | Winnipeg – Detroit 4:2 (kon.) | Calgary – Florida 4:3 (kon.)
Anaheim – Pittsburgh 4:7 (kon.) | NJ Devils – Philadelphia 3:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 1:2 (kon.)
koniec
Calgary Flames
4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Florida Panthers
cz Sobota 12.01.2019, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:40 Jevgenij DADONOV - 4:3
     
    59:40
    Florida právě vstřelila branku!
    20 sekund před koncem ještě přichází kontaktní gól Floridy! Frank Vatrano s pukem objel branku a jeho práci dokončil JEVGENIJ DADONOV, který touš u tyčky protlačil přes levý beton Ritticha za brankovou čáru. Asistence: Frank Vatrano a Aleksander Barkov.
     
    58:33
    Keith Yandle ještě protestoval u rozhodčích a za nesportovní chování je odeslán do šaten! To samé také Jonathan Huberdeau.
    58:33 Sean MONAHAN - 4:2
     
    58:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí ale vyhráli buly. Puk se následně dostal k SEANOVI MONAHANOVI, který najížděl na prázdnou branku soupeře a to nemohlo skončit jinak, než gólem – 4:2. Asistence: Johnny Gaudreau a Elias Lindholm.
     
    58:26
    Rittich je ale v pořádku. Hosté to zkusí s prázdnou brankou!
     
    58:26
    Hosté zaútočili i v oslabení a David Rittich zůstává v brankovišti ležet poté, co do jeho brankoviště spadl Michael Matheson. Na ledě je lékař!
     
    58:11
    Tohle je pro hosty obrovská komplikace! Jonathan Huberdeau totiž podrazil Johnnyho Gaudreaua a odchází na trestnou lavici.
     
    56:10
    Hosté ujeli do přečíslení 2 na 1, které se rozhodl Henrik Borgström zakončit sám střelou z levého kruhu. Rittich ji vyrazil a těsně před dojíždějícím hráčem pak kotouč odpálil hokejkou, čímž mu zabránil v dorážce!
     
    51:41
    Naopak šance domácích! Pěkná kombinace Flames vyústila v přihrávku Monahana na TJ. Brodieho, který zblízka nedokázal procpat puk za Luonga. Již ležícího gólmana Cats pak nepřekonali ani Brodieho spoluhráči. Reklamní přestávka.
    48:29 Matthew TKACHUK - 3:2
     
    48:29
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí definitivně otáčejí skóre zápasu a vedou 3:2! Jonathan Huberdeau ztratil ve vlastním obranném pásmu kotouč, který odevzdal napadajícímu Michaelovi Frolíkovi. Ten ho okamžitě poslal před branku, kde byl zcela volný MATTHEW TKACHUK, jenž zamířil mezi betony brankáře Luonga. Asistence: Michael Frolík.
     
    45:31
    V předbrankovém prostoru se dostal k zakončení Sean Monahan, který zamířil jen do rozkleku Roberta Luonga!
     
    36:31
    Michael Frolík je dnes u všeho! Po jeho přihrávce zpoza branky mohl strhnout vedení na stranu Flames Matthew Tkachuk, ale do zakončení mu v poslední chvíli vložil hůl Barkov.
     
    35:10
    Hosté ještě zkoušeli coach's challenge. Reklamovali, že Matthew Tkachuk nedovoleně bránil brankáře Luonga. Gól ale platí!
    35:10 Mark GIORDANO - 2:2
     
    35:10
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Také na tomto gólu měl výrazný podíl Michael Frolík, jenž svou přihrávkou našel MARKA GIORDANA a ten krásnou střelou zápěstím do pravého horního růžku pokořil Luonga. Asistence: Michael Frolík a Travis Hamonic.
     
    31:59
    Mohlo být srovnáno! Z mezikruží pálil Travis Hamonic, jenž trefil vyrážečku Luonga. Neujala se pak ani dorážka dalšího domácího hráče!
    30:14 Michael FROLÍK - 1:2
     
    30:14
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí se vracejí zpět do utkání! Mikael Backlund nahodil od pravého mantinelu puk před branku, kde číhal MICHAEL FROLÍK a na jeho pohotovou teč nestačil Luongo adekvátně zareagovat – 1:2. Asistence: Mikael Backlund a Oliver Kylington.
     
    28:41
    Defenziva Flames dnes není zrovna nejpevnější! Mike Hoffman a Denis Malgin se v útočném pásmu ocitli proti jedinému obránci. Hoffman puk protečoval na Malgina, který byl mezi kruhy osamocen, ovšem Rittich byl na místě!
     
    25:19
    Konečně šance domácích! Brodieho střelu od modré čáry vyrazil Luongo před sebe. Dorážející Matthew Tkachuk nedostal puk přes jeho pravý beton a následně se neprosadil ani Michael Frolík. Kotouč je pod Luongem!
     
    24:25
    Aleksander Barkov opět za obranou soupeře. Tentokrát proti němu vyjel Rittich, jenž kotouč těsně před ním odpálil do bezpečí!
    20:20 Jonathan HUBERDEAU - 0:2
     
    20:20
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři početní výhodu využívají a odskakují soupeři na rozdíl dvou branek! Keith Yandle našel krásným pasem přes střední pásmo rozjetého JONATHANA HUBERDEAUA, který jel sám na Ritticha a přesnou střelou mu nedal šanci zakročit. Asistence: Keith Yandle a Roberto Luongo.
     
    19:30
    Travis Hamonic sekl do ruky Huberdeaua a je poslán na trestnou lavici. Panteři si tak zahrají druhou přesilovku.
     
    16:29
    Po rychlé kombinaci zůstal před brankou úplně volný Mike Hoffman. Rittich se proti jeho zakončení bleskově přesunul a zachránil domácí od druhého gólu!
     
    15:18
    Vyloučen je právě David Rittich! Ten měl podle rozhodčích rozehrát a jeho počínání je na základě pravidel, která platí od této sezóny, posouzeno jako zdržování hry.
     
    13:09
    Zatím největší šanci Calgary měl Sam Bennett, který si krásně obhodil bránícího hráče, ale zblízka zamířil vedle bližší tyčky hostující svatyně!
     
    11:27
    Domácí zatím nehrají dobře. Po jejich chybě v obranné třetině našel Barkov u tyčky Jonathana Huberdeaua a zasahovat musel Rittich, který do zakončení hostujícího forvarda vložil pravý beton!
    06:18 Mike HOFFMAN - 0:1
     
    06:18
    Florida právě vstřelila branku!
    Oboustranně rozpačitý úvod zápasu ukončuje gólem MIKE HOFFMAN! Domácí obránce Noah Hanifin namazal za brankou kotouč právě Hoffmanovi, který si s ním nerušeně vyjel před Ritticha a střelou na vyrážečku otevřel skóre utkání. Bez asistence.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 31. Frolík (Backlund, Kylington), 36. Giordano (Frolík, Hamonic), 49. Tkachuk (Frolík), 59. Monahan (J. Gaudreau, E. Lindholm) – 7. Hoffman, 21. Huberdeau (Yandle, Luongo), 60. Dadonov (Vatrano, Barkov)


    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk (A) – Neal, Jankowski, S. Bennett – Czarnik, D. Ryan, Mangiapane.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad (A), Yandle (A), Pysyk, Matheson, Weegar, Kiselevič – Malgin, Barkov (C), Huberdeau – Hoffman, McCann, Dadonov – Brouwer, Borgström, Vatrano – Sceviour, Lammikko, Hawryluk.

    Rozhodca: McCauley, Rehman – Barton, Driscoll

    Diváci: 18579